- 8 Eylül 2017
- 2.092
- 4.307
- 53
- 30
Kira yok + çocuk yok gayette güzel geçinirsiniz. Çok gezip tozup , kıyafet vs almazsanız üstüne küçükte olsa birikim yaparsınız.4 bin tl maaşı var eşimin, ben yakın gelecekte çalışmayı düşünmüyorum, sınavlarım var .
kira vermeyeceğiz eşimin evi var . ama istanbula yeni yerleşeceğim için hiç bir fikrim yok, hep istanbul pahalı diyor insanlar.
öyle çok yüksek standartta yaşama beklentimizde yok...
4 bin tl maaşı var eşimin, ben yakın gelecekte çalışmayı düşünmüyorum, sınavlarım var .
kira vermeyeceğiz eşimin evi var . ama istanbula yeni yerleşeceğim için hiç bir fikrim yok, hep istanbul pahalı diyor insanlar.
öyle çok yüksek standartta yaşama beklentimizde yok...
Hemen deftetinizi tutayım.
600 tl mutfak
100 tl elektrik
60 tl su
200 tl doğalgaz önümüz kış
70 tl senin telefon faturası
70 tl eşinin faturası
50 tl internet
30 tl merdiven temizlik ücreti
500 tl eşinin şahsi giderleri-sıgara varsa artar
400 tl senin şahsi giderlerin
300 tl aylık eğlence sinema ve dışarda yemek paranız.
1000 tl taksit -canın ne isterse al
TOLAM 3,380 TL
Her ay 1 çeyrek alabilirsin .
Biz erkek arkadaşımla 2500 liraya geçinemedik. Düşünün kira derdimiz de yoktu.Ya hu neresi orası?
Ciddiyim minimum yaşamaya çalışıyoruz ve asla böyle bir hesap yok.
Mutfak zaten 2000 tutuyor, hadi çocuk bebek yok yarıya indireyim 1000 olsun. 50 liraya İnternet var mı hala? Sınırsız vs olması şartı ile tabi ki kotalı internet mi o?
Düz standart eve elektrik 150den aşağı gelmiyor. Klima varsa 250...
Doğalgazın kışın 200 gelmesi diye bir dünya yok, evde montla oturmuyorsan. 2 petek yaksan, ısınalım desem 350ydi geçen sene.
Bu evin deterjanı, tuvalet kağıdı vs apayrı masraf ve cidden küçük tutarlar değil.
4000 liraya geçinilir ama et değil bakliyat yersen, sebzeyi iyisinden almazsan, deterjanı yağı bimden alırsan. .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?