4000 tl ile ev geçinir mi?

Esim 2.200 aliyor ben 2.000 evet geciniyoruz ama, ay sonunu zor grtiriyoruz. Kredi olmasa super yasam sureriz amaa, kredi cok malesef. Krediler olmadan da kenara para atmak malesef hayal

Eşim 4bin’den biraz daha fazla alıyor. Evimiz 2+1 kira iyi bir semtteyiz o yüzden biraz fazla ödüyoruz. Çocuğumuz ve borcumuz yok yetiyor da artıyor bile. Kenara para koyabiliyoruz şuan için. Ama çocuk olduğunda hiç sanmıyorum yeteceğini.

Bu size bağlı biraz. Ben annemlerle kalıyorum ama aldığım dört bin beş bin yetmiyor bazı aylar. Araba kredisi ödüyorum birde lüks harcamalarımdan kaynaklanıyor asıl. lükse kaçmazsanız geçinirsin

Kira yok + çocuk yok gayette güzel geçinirsiniz. Çok gezip tozup , kıyafet vs almazsanız üstüne küçükte olsa birikim yaparsınız.

Eşim 4000 maaş alıyor. Maasın yarısı krediye 1000 tl kira ve fatura geri kalan 1000 tl ile market benzin kıyafet dışarısa yemek ıvır zıvıra gidiyor. Geçinebiliyormuyuz hayır ama kredi bitene kadar mecbur idare ediyoruz.
Yeni kıyafet alamasamda bekarken aldıgım ve hala etiketi duran kıyafetlerim var. Lükse kaçınılmadıgı sürece geçinilir.
Fazla kafana takma derim

Hayat standardınız ve beklentilerinize bağlı. Yiyecek olarak bile çok etkiler, işte haftada 2 kez et-tavuk yemekle her gün yemek arasında bile uçurum oluyor. Benim eşim her gün ya et ya hamurişi ister mesela, habire et almak pahalıya geliyor. Kimisi sebze bulgur yer nispeten düşük olur.

Araba varsa onun da masrafı çok oluyor. Eşinizin işle ilgili harcaması yemeği, yolu giyim masrafı var mı? Sigara içiliyor mu? Bir çok faktör var. Oturun kaba taslak yazın bence bunları tablo çıkar karşınıza az çok.

Tabiki de gecinilir. Ama şu bir gerçek maaş ne kadar yükselirse daha çok harcamaya gidiliyor o yüzden tamaman tasarruf kişinin kendisinde biter .yani eskiden biz asgari ücretliyken 40. 50 liralık ayakkabı alır geçinirdik sezon sonları vs marka giyinmez pazardan alır yine çıplak kalmazdık tatile köyümüze gider tatil yapmis olurduk ama şu an gelirimiz yaklaşık on beş bin i geçti.. e haliyle ona gore harcıyor ayı zor çıkarıyoruz bu bir örnek olsun benden.

Hemen deftetinizi tutayım.

600 tl mutfak
100 tl elektrik
60 tl su
200 tl doğalgaz önümüz kış
70 tl senin telefon faturası
70 tl eşinin faturası
50 tl internet
30 tl merdiven temizlik ücreti
500 tl eşinin şahsi giderleri-sıgara varsa artar
400 tl senin şahsi giderlerin
300 tl aylık eğlence sinema ve dışarda yemek paranız.
1000 tl taksit -canın ne isterse al

TOLAM 3,380 TL

Her ay 1 çeyrek alabilirsin .

Ya hu neresi orası?
Ciddiyim minimum yaşamaya çalışıyoruz ve asla böyle bir hesap yok.
Mutfak zaten 2000 tutuyor, hadi çocuk bebek yok yarıya indireyim 1000 olsun. 50 liraya İnternet var mı hala? Sınırsız vs olması şartı ile tabi ki kotalı internet mi o?
Düz standart eve elektrik 150den aşağı gelmiyor. Klima varsa 250...
Doğalgazın kışın 200 gelmesi diye bir dünya yok, evde montla oturmuyorsan. 2 petek yaksan, ısınalım desem 350ydi geçen sene.
Bu evin deterjanı, tuvalet kağıdı vs apayrı masraf ve cidden küçük tutarlar değil.

4000 liraya geçinilir ama et değil bakliyat yersen, sebzeyi iyisinden almazsan, deterjanı yağı bimden alırsan. .

Şu an tuvalet kağıdı bile para bu ülkede.
Dolar değil vatan lazım diye düşünenler var hala ne yazık ki.
Geçen dönem 13 liraya aldığımız peynir şu an 21 lira... tereyağı olmuş 40 lira..
Kiranız yok ve borcunuz yoksa evden çıkmadan geçinebilirsiniz...
Istanbul da yaşadım bir yerden bir yere sadece yol parası 6 lira... 2 kişi yedi içti gezdi en az 100.. ay sonu zor gelir.
Allah kolaylık versin.
Hepimize

Biz erkek arkadaşımla 2500 liraya geçinemedik. Düşünün kira derdimiz de yoktu.
Aynen doğalgaz 300
Internet 75
Elektrik 150
Makarna ye dur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…