- 29 Aralık 2010
- 8.416
- 23.879
- 548
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Arkadaşlar 1900 ile geçinmek zorunda olduğunuz için geçiniyorsunuz. Yoksa doğru düzgün et meyve kuruyemiş vs yemeyip, bi sinemaya bile gidemiyorsanız bu geçinmek olmuyor maalesef.
Anlatamıyoruz. Saçımı başımı yolucam.
TDK'nın sitesinde diyor ki;
geçinmek
(nsz) 1. Yaşamak için gerekeni sağlamak: Avla geçinen bir kabile, bu gıdaları tesadüfe borçlu olduğuna inanabilir. -C. Meriç. 2. (-le) Uzlaşmak, anlaşmak: Aman çocuklar, birbirinizle iyi geçinin. 3. mec. Taslamak: Şiir güç ya, şair olmak, şair geçinmek o kadar değil. -N. Ataç. 4. (-den) mec.Kendi gereksinimlerini başkalarından sağlamak: Sen altmış para verip bir paket tütün almaz, herkesin tabakasından geçinirsin. -M. Ş. Esendal. 5. hlk. Ölmek.
Korkarım konuda geçen son anlamı. Bu şükretme işi de değil artık. Olana şükrediyoruz amenna. Olmayana niye şükür edelim?
Bu arada yetişkin insanın meyvesini sebzesini sinemasını geçiyorum. 2 yaş altı bebe olunca balığı, kuzu eti, avokadosu, cevizi, organik sebzesi, kaliteli sütü, iyi meyvesi, glikozsuz kuru meyvesi, 0 kodlu yumurtası derken nerdeeee 4 5bin,2 yaş üstüne okul masrafı da ekleniyor zaten. (bakın bunlar lüks değil, o çocuğun ihtiyacı. Yani sen Bi çocuk dünyaya getirirken bunları biliyorsun. Biz böyle mi büyüdük diyecekler nolur bu devirde artık kendini kandırmayı ve patates yemeyi bıraksın.)
Ay güzelim neredeee, herkes çocuğunu avokadoyla, organik mamayla besliyor sanıyorsan yanılırsın. Ben ilk iş hayatına atıldığımda özel gereksinimli çocuklarla çalışıyordum. Çoğunun ailesinin de durumu yoktu. Küçüklüklerinden beri salçalı patates yemeğinin suyuna ekmek doğrayarak yedirmişler mama falan ne gezer?
Ne istiyosun bulgurdan pirinç pilavı zararlı bulgur yiyin.Herkesin yapmadığını biliyorum astoria, keşke yapsalar ya da en azından yapmak zorunda hissetseler. Hani elinden geleni yapsa ona da amenna, her şeyi tam yapma şansımız zaten yok. Bugün de bulgur pilavı yedik şükürler olsun da denmez yani. (ya ne istiyorum bu bulgurdan bilmiyorum ama asjajsj)
Yeni nesil bu tipler yüzünden yürüyen patates, gözler de aşurelik buğdaydan olacak.
Biz de kendimize 3 kodlu uyduruk yumurta alıyoruz. Çociğe 0 alınıyor. Yani eve 40 tane yumurta alıyorum 2 hafta için. E ben kötüsünü yediğim için geçinemiyorum derken millet ayda 30 yumurta alıp wuhuu kenara altın atayım mı diyor anlamadım ki.
Ne istiyosun bulgurdan pirinç pilavı zararlı bulgur yiyin.![]()
Valla bilmiyorum ki şımarıklık mı yoksa hayat standartlarıyla mı alakalı. İnsan alıştığı gibi yaşamak istiyor. Geçen bi konu vardı kadının patronu pahalı mağazalardan al daha kaliteli giyin demişti. Şimdi öyle bi yerde çalışan kadın ne yapacak mecburen ayak uyduracak. Yada işte bi doktor kenar mahallede oturmuyor. Etrafında ona göre kesim bulunuyor. Ne bileyim tatildir, otursduğun semttir, arabadır, çocuğun omul seçimi hatta gittiğin hastaneyi bile bulunduğun konuma göre seçiyorsun. Devlet hastanesine gidip bedava çıkmak varken bi muayeneye 300 500 veriyosun. Daha buna yüz tane örnek gösterilir. Nihayetinde asgari yada 8000 alan iki aile de ucu ucuna geçinebiliyor. Mesala 8000 alana şımarık dersek, burda 4000 e keşke benim olsa diyen var onlar da 4000 e şımarıklık gözüyle bakıyordur.ben bu tip konularda ben 8bin alıyorum geçinemiyorum diyenleri şımarık ve hava atmayı seven tipler gibi görüyorum.
TDK'nın sitesinde diyor ki;
geçinmek
(nsz) 1. Yaşamak için gerekeni sağlamak: Avla geçinen bir kabile, bu gıdaları tesadüfe borçlu olduğuna inanabilir. -C. Meriç. 2. (-le) Uzlaşmak, anlaşmak: Aman çocuklar, birbirinizle iyi geçinin. 3. mec. Taslamak: Şiir güç ya, şair olmak, şair geçinmek o kadar değil. -N. Ataç. 4. (-den) mec.Kendi gereksinimlerini başkalarından sağlamak: Sen altmış para verip bir paket tütün almaz, herkesin tabakasından geçinirsin. -M. Ş. Esendal. 5. hlk. Ölmek.
Korkarım konuda geçen son anlamı. Bu şükretme işi de değil artık. Olana şükrediyoruz amenna. Olmayana niye şükür edelim?
Bu arada yetişkin insanın meyvesini sebzesini sinemasını geçiyorum. 2 yaş altı bebe olunca balığı, kuzu eti, avokadosu, cevizi, organik sebzesi, kaliteli sütü, iyi meyvesi, glikozsuz kuru meyvesi, 0 kodlu yumurtası derken nerdeeee 4 5bin,2 yaş üstüne okul masrafı da ekleniyor zaten. (bakın bunlar lüks değil, o çocuğun ihtiyacı. Yani sen Bi çocuk dünyaya getirirken bunları biliyorsun. Biz böyle mi büyüdük diyecekler nolur bu devirde artık kendini kandırmayı ve patates yemeyi bıraksın.)
Herkesin yapmadığını biliyorum astoria, keşke yapsalar ya da en azından yapmak zorunda hissetseler. Hani elinden geleni yapsa ona da amenna, her şeyi tam yapma şansımız zaten yok. Bugün de bulgur pilavı yedik şükürler olsun da denmez yani. (ya ne istiyorum bu bulgurdan bilmiyorum ama asjajsj)
Yeni nesil bu tipler yüzünden yürüyen patates, gözler de aşurelik buğdaydan olacak.
Biz de kendimize 3 kodlu uyduruk yumurta alıyoruz. Çociğe 0 alınıyor. Yani eve 40 tane yumurta alıyorum 2 hafta için. E ben kötüsünü yediğim için geçinemiyorum derken millet ayda 30 yumurta alıp wuhuu kenara altın atayım mı diyor anlamadım ki.
Ben de bunu anlatmak istiyorum işte bunlar hele de çocuklu ev varsa lüks değil elzem şeyler. Neden meyvemi, cevizimi, etimi yemeyeyim günde 10 saat bunun için mi çalışıyorum? İnsanlar bunu kendilerine hiçbir zaman sormayacaklar sanırım.
Bir de hep makarna ve patates diyoruz ya patatesin kilosu min. 5 makarnanın paketi 2 TL yani bunları da yemek artık lüks sayılacak o zaman ne yapacaklar acaba insanlar?
Afiyet olsun yavruya. :)) Ya işte az olan az yiyor fazla olan iyisini yiyor. Hem pahalı her şey hem gelirler düşük hem de adaletsiz. Yapacak bir şeyi yok ki insanların. Geçinmeye çalışıyor herkes. Asgari ücret alıp illaki ben organik yedirmeliyim çocuğuma diye kafasına taksa nolur? Yediremedikten sonra hamdolsun diyecek. Şu saatten sonra zamanı geriye alıp daha geçerli daha çok maaşlı bi meslek için eğitim almak çoğunluk için hayal. Evli çocuklu haliyle ne zaman var ne temel var bunun için. Evleniyosun çoğunlukla kendi seviyende biriyle. Bazı şeyler değişmiyor işte. Biraz da nasip işi var. Bazen Allah yürü kulum diyor işte.Ya zaten bunu yazarken çociğim bulgur pilavı yiyordu bir yandan aslında ondan yazdım ne istiyorsam diye ajskajsjs
Yanında da mis gibi balığı ve sebzeli vardı neyse ki de yırttım.
Valla bilmiyorum ki şımarıklık mı yoksa hayat standartlarıyla mı alakalı. İnsan alıştığı gibi yaşamak istiyor. Geçen bi konu vardı kadının patronu pahalı mağazalardan al daha kaliteli giyin demişti. Şimdi öyle bi yerde çalışan kadın ne yapacak mecburen ayak uyduracak. Yada işte bi doktor kenar mahallede oturmuyor. Etrafında ona göre kesim bulunuyor. Ne bileyim tatildir, otursduğun semttir, arabadır, çocuğun omul seçimi hatta gittiğin hastaneyi bile bulunduğun konuma göre seçiyorsun. Devlet hastanesine gidip bedava çıkmak varken bi muayeneye 300 500 veriyosun. Daha buna yüz tane örnek gösterilir. Nihayetinde asgari yada 8000 alan iki aile de ucu ucuna geçinebiliyor. Mesala 8000 alana şımarık dersek, burda 4000 e keşke benim olsa diyen var onlar da 4000 e şımarıklık gözüyle bakıyordur.
Velhasıl kelam ekonomik fark uçurumu çok fazla. O yüzden herkes aynı pencereden bakmıyor bu tip konulara.
Evet o şekilde söylemek tabiki ayıp. Biraz da sanal olmanın cilveleri. Kimse reeldeki arkadaşına aa o parayla nasıl geçiniyosun açlık sınırında yaşıyorsun diyemez, burada konuşmak kolay geliyor. :))tabi ki öyle. 4000 ben alsam bekar halimle zor geçinicem belki. dediğiniz gibi yaşam standardı ile alakalı. çünkü alışverişi, gezmeyi, yemeyi, içmeyi severim. ayda bir dışarı çıkmak yaşamak değil bana göre. ama işte lüks yaşayan, yaşantısının lüks olduğunu bilip ona göre yorum yapmalı. 4000 eşinin maaşı var, kadın çalışmayı düşünmüyor. e bu kadınla 8000 maaş alan ve yetinemediğini düşünen kullanıcı bir değildir, bir olmadığını bilerek yorumunu ona göre yapmalıdır. ay şekerim ben senin 5 katın kazanıyorum ama yetmiyo demek bu konularda ayıp bence. bunu kastettim.
Valla ucunun bana dokunmayacağını bilsem patates 50 lira, makarna 25 lira olsun isterim. Belki o zaman anlaşılır bazı şeyler. Şu an insanlar un alıp evde ekmek yapar ekmeğe zam gelirse, o da yapılamadığında değişecek bir şeyler ancak.