- 14 Mart 2018
- 225
- 161
- 23
- 35
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ya bu 5000 tl maaslılar kim ya ne güzel işleri var asgari ücretlileri düşününce
Yinede cok sukur diyorum. Etim baligim tavugum oluyo. İki dilim yiyecegime bir dilim yiyoruz. İdareli olmakta fayda var. Yapacak birsey yok.
Cok sukur hayattayiz. Azda olsa giriyor bogazimiza.
biz 5 bin lira ile geçinemiyoruz. ev taksidi araba taksidi4 bin tl maaşı var eşimin, ben yakın gelecekte çalışmayı düşünmüyorum, sınavlarım var .
kira vermeyeceğiz eşimin evi var . ama istanbula yeni yerleşeceğim için hiç bir fikrim yok, hep istanbul pahalı diyor insanlar.
öyle çok yüksek standartta yaşama beklentimizde yok...
asgari ücretle tek maaşla ev krediside yüksek ödedğimiz halde çok şükür gecınıyoruz
Yüksek dediğiniz? Ya ben inanmıyorum üzgünüm. Faturalar, telefon, mutfak masrafı (!) yetişmez.. İmkansız.
Eskiden belki normal şartlarda geçinilirdi ancak şuan ki ekonomik durum ve hayat pahalılığında zor diye düşünüyorum. Paranın hiçbir değeri kalmamış. Her kuruşumu düşünerek harcarım ekstraya girmem diyorsanız olabilir. Herkesin normal anlayışı da farklı oluyor tabi. Doğru dürüst bir kg peynir bile 50 tl şuan. Kısa süre önce 30-35 tl idi. Nereye gidecek böyle bilinmez.4 bin tl maaşı var eşimin, ben yakın gelecekte çalışmayı düşünmüyorum, sınavlarım var .
kira vermeyeceğiz eşimin evi var . ama istanbula yeni yerleşeceğim için hiç bir fikrim yok, hep istanbul pahalı diyor insanlar.
öyle çok yüksek standartta yaşama beklentimizde yok...
O değil de biri ben bilmem kaç bin kazanıyorum buna rağmen zor geçiniyorum hiç lüksüm yok diyor, diğeri ben asgari ücretle ev aldım araba aldım tatile gittim diyor ne kadar absürt bi durum.
Bu arkadasi tenzih ederim ama
Bir tanidigim da bana birkac yil once esinin 2500 tl aldigini, 1200 araba kredisi odedigini, 200 tl ayrica bi kredi odedigini, 600 tl cocugun servis yemek parasi oldugunu artaniyla da gecindigini soylemisti
Ustelik kari koca sigara iciyorlar
Yetmez dedigim de yetiyo valla canim dedi
Cokta guzel yetiyo dedi
Hic bir destekleri de yokmus
Valla bunlar bizim aklimizda dalga geciyor diyorum artik
Ayni kisi 15 20 bin verip sunnet dugunu yapti
Ev tuttu kiraya cikti kpss kursuna gitti daha birsuru sey
Sorsan ( sormam tabi kendi soyler) kocasi 3000 3500 almiyordur isyeri iflas edecektir maaslar gecikiyordur bilmem ne
Bunlar para saymayi bilmiyor yada biz gecinmeyi
Yok estagfurullah. Haklisiniz pahali yani esim markettte calistigi icinfarkindayiz yani. Antalyaya degilde koye gidiyoruz akrabalarin yanina. Yani aravamiz yok otobuste gidipgeliyoruz. Bazi seylerden kisilnasa zaten yetismez. Rahatrahat ohhsunuda alayim banane desek.10bin lira bile yetmez. Simdi cocuklarimin her istedigini belki yapamiyorum ama cok sukur hersey yolunda borcumuz yok geciniyoruz. Bir gun badem alirim 5 ertane yense yeter. Yani ben diyorumki rahat olsak 20 bin yetmez. Ama sikarsak 2000 yeter yani. Kim rahat yasamak istemezki. Yanlis anlamadim tabi haklisiniz ben haftadabir disaricikarim. Sinema isterler televizyonda yapariz mesela. Cocuklaringerdedigi olursa oooooo 50 binde yetmezYanlış anlamayn sizi üzmek için söylemiyoruz bunları. Bizler farklı durumda mıyız sanıyorsunuz kırk takla atıyoruz nasıl denk getiricez, ne merede ucuz diye. Bir tatile, sosyal aktiviteye gitsek bütçe tümden şaşıyor. Kuş kadar kuruyemiş 9 TL, büyüğü 18 TL. Diyette iç ceviz ce badem veriyor doktorlar ama maşallah 20 TL paketi. Bunlar lüks değil işte muz lüks değil ama insanlara öyle geliyor. Ben küçükken babam işten çıkartılmış, annem palamut alırdık sadece sana yapar biz hamsi yerdik diye anlatır hep. Sonra işler açılmış düzelmiş. Sizin de bereketiniz, rızkınız bol olur inşallah.
ben bu tip konularda ben 8bin alıyorum geçinemiyorum diyenleri şımarık ve hava atmayı seven tipler gibi görüyorum.
yüksek maaş alip da hiç geçinemeyenler asgari ücret alip da çeyrek ve gram altin alip geçinenler.. nasıl oluyor bu iş düşünemeden edemiyorum. :)Borçsuz, çocuksuzsanız neden geçinemeyesiniz?
Az diyen olacaktır,burada asgari ücretle geçinip üstüne çeyrek/gr alabilen de var,10binle geçinemeyen de ama bana gore sürekli dışarı çıkılmayacaksa,lükse kaçılmayacaksa gecinilebilir.
+++ben bu tip konularda ben 8bin alıyorum geçinemiyorum diyenleri şımarık ve hava atmayı seven tipler gibi görüyorum.
Ay paralarında gözümüz de yokta, göz var izan var ya, insanı salak yerine koyuyorlar. Tamam bazı insanlar elbette ki asgari ücretle geçiniyor, herkesin hayat standartları farklı. Ama Türkiye'de yoksulluk sınırı 5.000'i geçmişken, bir de çeyrek almak bilmem yatırım yapmak hiç gerçekçi değil.
3000 alan da bütçesine göre yaşıyor 10 bin alan da bütçesine göre. 10 bin alan eski düzeninde senede iki kere tatile çıkıyor, bir kez yurtdışı yapabiliyorken artık yapamıyorsa şikayet ediyor. Herkes kendi düzenine göre yazıyor ama ben de şımarıklık gibi görüyorum evine 10-15 bin giren de bir zahmet yettirsin!
+++
8bin alıyorum ama standartlarım ve alım gücüm eskiye göre düştüyü anlarım, eski standartlarıma kavuşmak istiyorumu da anlar ve hak veririm ama türkiyede 8 bin ile geçinemiyorum demek insanın aklıyla dalga geçmektir.
edit: imla