4000 tl ile ev geçinir mi?

ya bu 5000 tl maaslılar kim ya ne güzel işleri var asgari ücretlileri düşününce

Senelerce okuyup, binbir türlü sınava girip onlardan yüksek puanlar almak için yaşıtların gezerken eve kapanıp ders çalışıp, üniversitede yine yaşıtların gezerken ders çalışıp, yine binbir sınava mülakatla hatta torpilin olmadığı için bir çok yerden elenerek en sonunda bulduğun günde 10 saat çalıştığın, stresli, hedefli ömür törpüsü işteysen alıyorsun evet 5000 tl ama 8-10 yıl çalıştıktan sonra. Bence bu kadar emeğe hiç bile.

Yinede cok sukur diyorum. Etim baligim tavugum oluyo. İki dilim yiyecegime bir dilim yiyoruz. İdareli olmakta fayda var. Yapacak birsey yok.

Cok sukur hayattayiz. Azda olsa giriyor bogazimiza.

Yanlış anlamayn sizi üzmek için söylemiyoruz bunları. Bizler farklı durumda mıyız sanıyorsunuz kırk takla atıyoruz nasıl denk getiricez, ne merede ucuz diye. Bir tatile, sosyal aktiviteye gitsek bütçe tümden şaşıyor. Kuş kadar kuruyemiş 9 TL, büyüğü 18 TL. Diyette iç ceviz ce badem veriyor doktorlar ama maşallah 20 TL paketi. Bunlar lüks değil işte muz lüks değil ama insanlara öyle geliyor. Ben küçükken babam işten çıkartılmış, annem palamut alırdık sadece sana yapar biz hamsi yerdik diye anlatır hep. Sonra işler açılmış düzelmiş. Sizin de bereketiniz, rızkınız bol olur inşallah.

4 bin tl maaşı var eşimin, ben yakın gelecekte çalışmayı düşünmüyorum, sınavlarım var .

kira vermeyeceğiz eşimin evi var . ama istanbula yeni yerleşeceğim için hiç bir fikrim yok, hep istanbul pahalı diyor insanlar.

öyle çok yüksek standartta yaşama beklentimizde yok...
biz 5 bin lira ile geçinemiyoruz. ev taksidi araba taksidi
çocuğumuz okula başladı. kışlık elbise almak lazım.
eşime gömlek almam gerekiyor. geçen sene 2 sini 100 tl ye alıyordum s.. diye bir markadan şimdi 130 tl birisi. npacağım bilmiyorum.
kendi ihtiyaclarımı hep ötelemek zorundayım zaten .
birde işyerimde sorunlar yaşıyorum çalışmak istemiyorum.
ama napayım çalışmak zorundayım.
nolacak bu ülkenin hali umutsuzum..

Yüksek dediğiniz? Ya ben inanmıyorum üzgünüm. Faturalar, telefon, mutfak masrafı (!) yetişmez.. İmkansız.

Bu arkadasi tenzih ederim ama
Bir tanidigim da bana birkac yil once esinin 2500 tl aldigini, 1200 araba kredisi odedigini, 200 tl ayrica bi kredi odedigini, 600 tl cocugun servis yemek parasi oldugunu artaniyla da gecindigini soylemisti
Ustelik kari koca sigara iciyorlar
Yetmez dedigim de yetiyo valla canim dedi
Cokta guzel yetiyo dedi
Hic bir destekleri de yokmus

Valla bunlar bizim aklimizda dalga geciyor diyorum artik

Ayni kisi 15 20 bin verip sunnet dugunu yapti
Ev tuttu kiraya cikti kpss kursuna gitti daha birsuru sey
Sorsan ( sormam tabi kendi soyler) kocasi 3000 3500 almiyordur isyeri iflas edecektir maaslar gecikiyordur bilmem ne

Bunlar para saymayi bilmiyor yada biz gecinmeyi

4 bin tl maaşı var eşimin, ben yakın gelecekte çalışmayı düşünmüyorum, sınavlarım var .

kira vermeyeceğiz eşimin evi var . ama istanbula yeni yerleşeceğim için hiç bir fikrim yok, hep istanbul pahalı diyor insanlar.

öyle çok yüksek standartta yaşama beklentimizde yok...
Eskiden belki normal şartlarda geçinilirdi ancak şuan ki ekonomik durum ve hayat pahalılığında zor diye düşünüyorum. Paranın hiçbir değeri kalmamış. Her kuruşumu düşünerek harcarım ekstraya girmem diyorsanız olabilir. Herkesin normal anlayışı da farklı oluyor tabi. Doğru dürüst bir kg peynir bile 50 tl şuan. Kısa süre önce 30-35 tl idi. Nereye gidecek böyle bilinmez.

O değil de biri ben bilmem kaç bin kazanıyorum buna rağmen zor geçiniyorum hiç lüksüm yok diyor, diğeri ben asgari ücretle ev aldım araba aldım tatile gittim diyor ne kadar absürt bi durum.

ben bu tip konularda ben 8bin alıyorum geçinemiyorum diyenleri şımarık ve hava atmayı seven tipler gibi görüyorum.

Konu sahibi ,
Beslenmenizi eksiksiz karsilayabileceginizi dusunuyorum bu parayla
Faturalarinizi da odersiniz
Aysonunu getiremeyip borclanmazsinizda

Erken rezervasyon yapar uygun tatile gidersiniz
Bir kabana ayakkabiya 500 tl veremezsiniz ama kalitesiz de giyinmezsiniz

Gezmeye de gidersiniz yemege de
Sehrin en luks restorantina gitmezsiniz

Bazi aylar artar ufak ufak kenara da koyabilirsiniz
Bazen ucu ucuna yeter

Yani azimsanacak bi para degil ama har vurup harman da savuramazsiniz
Iktisatli olmaniz planli olmaniz lazim
Iki kisinin bu parayla kira yok cocuk yok surunecegini dusunmuyorum

Bu arkadasi tenzih ederim ama
Bir tanidigim da bana birkac yil once esinin 2500 tl aldigini, 1200 araba kredisi odedigini, 200 tl ayrica bi kredi odedigini, 600 tl cocugun servis yemek parasi oldugunu artaniyla da gecindigini soylemisti
Ustelik kari koca sigara iciyorlar
Yetmez dedigim de yetiyo valla canim dedi
Cokta guzel yetiyo dedi
Hic bir destekleri de yokmus

Valla bunlar bizim aklimizda dalga geciyor diyorum artik

Ayni kisi 15 20 bin verip sunnet dugunu yapti
Ev tuttu kiraya cikti kpss kursuna gitti daha birsuru sey
Sorsan ( sormam tabi kendi soyler) kocasi 3000 3500 almiyordur isyeri iflas edecektir maaslar gecikiyordur bilmem ne

Bunlar para saymayi bilmiyor yada biz gecinmeyi

:KK70:Ay paralarında gözümüz de yokta, göz var izan var ya, insanı salak yerine koyuyorlar. Tamam bazı insanlar elbette ki asgari ücretle geçiniyor, herkesin hayat standartları farklı. Ama Türkiye'de yoksulluk sınırı 5.000'i geçmişken, bir de çeyrek almak bilmem yatırım yapmak hiç gerçekçi değil.

Yanlış anlamayn sizi üzmek için söylemiyoruz bunları. Bizler farklı durumda mıyız sanıyorsunuz kırk takla atıyoruz nasıl denk getiricez, ne merede ucuz diye. Bir tatile, sosyal aktiviteye gitsek bütçe tümden şaşıyor. Kuş kadar kuruyemiş 9 TL, büyüğü 18 TL. Diyette iç ceviz ce badem veriyor doktorlar ama maşallah 20 TL paketi. Bunlar lüks değil işte muz lüks değil ama insanlara öyle geliyor. Ben küçükken babam işten çıkartılmış, annem palamut alırdık sadece sana yapar biz hamsi yerdik diye anlatır hep. Sonra işler açılmış düzelmiş. Sizin de bereketiniz, rızkınız bol olur inşallah.
Yok estagfurullah. Haklisiniz pahali yani esim markettte calistigi icinfarkindayiz yani. Antalyaya degilde koye gidiyoruz akrabalarin yanina. Yani aravamiz yok otobuste gidipgeliyoruz. Bazi seylerden kisilnasa zaten yetismez. Rahatrahat ohhsunuda alayim banane desek.10bin lira bile yetmez. Simdi cocuklarimin her istedigini belki yapamiyorum ama cok sukur hersey yolunda borcumuz yok geciniyoruz. Bir gun badem alirim 5 ertane yense yeter. Yani ben diyorumki rahat olsak 20 bin yetmez. Ama sikarsak 2000 yeter yani. Kim rahat yasamak istemezki. Yanlis anlamadim tabi haklisiniz ben haftadabir disaricikarim. Sinema isterler televizyonda yapariz mesela. Cocuklaringerdedigi olursa oooooo 50 binde yetmez

ben bu tip konularda ben 8bin alıyorum geçinemiyorum diyenleri şımarık ve hava atmayı seven tipler gibi görüyorum.

3000 alan da bütçesine göre yaşıyor 10 bin alan da bütçesine göre. 10 bin alan eski düzeninde senede iki kere tatile çıkıyor, bir kez yurtdışı yapabiliyorken artık yapamıyorsa şikayet ediyor. Herkes kendi düzenine göre yazıyor ama ben de şımarıklık gibi görüyorum evine 10-15 bin giren de bir zahmet yettirsin!

Borçsuz, çocuksuzsanız neden geçinemeyesiniz?
Az diyen olacaktır,burada asgari ücretle geçinip üstüne çeyrek/gr alabilen de var,10binle geçinemeyen de ama bana gore sürekli dışarı çıkılmayacaksa,lükse kaçılmayacaksa gecinilebilir.
yüksek maaş alip da hiç geçinemeyenler asgari ücret alip da çeyrek ve gram altin alip geçinenler.. nasıl oluyor bu iş düşünemeden edemiyorum. :)

bekara 4000 çok ıyı.
.vs
.vs
çocuksuz çiftlere borçsuz kırasızda çok iyi.
.vs
.sv
bir tane çocuğu olana,kirada olana yada kredı odeyene orta hal
.vs
vs.
birden fazla çocuk, okul çağında olan ve okul yakınsa orta halin düşüğü
bırden fazla çocuk,okul çağı,servis parası Allah yardım etsin.
.
.kişiye yaşam şartlarına gore herşeye gore değişir.istatistik.

+++
8bin alıyorum ama standartlarım ve alım gücüm eskiye göre düştüyü anlarım, eski standartlarıma kavuşmak istiyorumu da anlar ve hak veririm ama türkiyede 8 bin ile geçinemiyorum demek insanın aklıyla dalga geçmektir.
edit: imla

:KK70:Ay paralarında gözümüz de yokta, göz var izan var ya, insanı salak yerine koyuyorlar. Tamam bazı insanlar elbette ki asgari ücretle geçiniyor, herkesin hayat standartları farklı. Ama Türkiye'de yoksulluk sınırı 5.000'i geçmişken, bir de çeyrek almak bilmem yatırım yapmak hiç gerçekçi değil.

Benim tanidigim bununla ovunuyor
O ona denk geldi bu buna denk geldi ordan akti burdan koktu bir kolaylik oldu yaptim ettim altindan kalktim diye boburleniyor
Ay kocamin parasi helal para vay alin teri
Param bereketli bilmem ne

Bu arada bende paranin bereketine inanirim
Helal kazanca alin terine saygim hurmetim sonsuz ama hesap ortada kitap ortada
Nazar degmesin kimse parami bilmesin diye desem ee yasantin ortada
Soyledigin rakamla ne yapilir bilmiyormuyuz biz

Kimseden bi kurus borc almisligim istemisligim vermisligim de yoktur bu arada.

2500 lirayla bak ben bunlari nasil yaptim diye ego tatmini mi yapiyor napiyor anlsmiyorum

4000 ile bal gibi geçinirsin..
bizde 3000 ile geçiniyoruz çok şükür eşim çalışmıyor. (rahatszlığından dolayı)
biz yiyecegimi hiç bi zaman kısıtlayamayiz. bol aliriz.
Allaha çok şükür aç degiliz .. tuzumuz şekerimiz var.

3000 alan da bütçesine göre yaşıyor 10 bin alan da bütçesine göre. 10 bin alan eski düzeninde senede iki kere tatile çıkıyor, bir kez yurtdışı yapabiliyorken artık yapamıyorsa şikayet ediyor. Herkes kendi düzenine göre yazıyor ama ben de şımarıklık gibi görüyorum evine 10-15 bin giren de bir zahmet yettirsin!

+++
8bin alıyorum ama standartlarım ve alım gücüm eskiye göre düştüyü anlarım, eski standartlarıma kavuşmak istiyorumu da anlar ve hak veririm ama türkiyede 8 bin ile geçinemiyorum demek insanın aklıyla dalga geçmektir.
edit: imla

bi de konu sahibi 4 bin, durum bu demiş. lüks beklentim yok demiş. senede iki tatil yapıp geçinemeyen kadın bu soruyu okuyunca biraz empati yapıp ona göre cevap vermeli bence.

Back
X