ben bu tip konularda ben 8bin alıyorum geçinemiyorum diyenleri şımarık ve hava atmayı seven tipler gibi görüyorum.
+++
8bin alıyorum ama standartlarım ve alım gücüm eskiye göre düştüyü anlarım, eski standartlarıma kavuşmak istiyorumu da anlar ve hak veririm ama türkiyede 8 bin ile geçinemiyorum demek insanın aklıyla dalga geçmektir.
edit: imla
Onlardan biri benim, size giderlerimi yazayım bana hak vereceksiniz eminim.
Kuaföre yılda bir ancak giderim. Onda da saçımı kestirip, gölge/ombre neyim yaptırırım. Lüks mağazalardan giyinmem, üstüme aldığım kıyafetler herkesin giyindiği markalardır keza eşimin de öyle. Genellikle BİM, A101 gibi marketlerden alış-veriş yaparım, orada bulamadığım ürün varsa o zaman migrosa vs.ye giderim. Bir bebeğim var, biri de yolda... Ben sigara kullanmam, eşim de haftada bir paket ancak içer...
1250 tl kira
150 tl aidat
124 tl elektrik
kışın en az 350 tl gelir doğalgaz
80 tl su
80 tl eşimin ve benim telefon faturamız
89 tl internet
1200 tl civarı mutfak masrafı yemeğimizden hiç kısmam çünkü, her hafta sadece 50 tl yumurta ve süt parasına, 50 tl de balığa gider. Aylık 80-100 tl civarı muz parası veririm, her gün sebze yemeği olsa da içinde %80 et ya da kıyma olur. Kuru yemiş, abur cubur vs kısmam hiç. Sebzenin meyvenin en iyisini almaya çalışırım. Öyle olunca bu çıkıyor hesap...
400 tl bebeğimin mama masrafı (alerjik bebek, süt içemiyor. Sadece geceleri mama yiyor. maması da özel)
150 tl civarı bez-ıslak mendil parası (cildi hassas, sık sık altı değiştirilmeli ve sadece o bilindik en iyi markanın premium care olanını kullanabiliyoruz bez olarak.
2500 tl bakıcı parası (sigorta da yaptırıyoruz bakıcımıza, o yüzden bu ücretleri buluyor.)
400 tl benzin parası
Aylık 250 tl arabanın diğer masrafları belki de fazlası tutuyordur (kasko, sigorta, bakımı vs)
Aylık 500 tl benim Dr param, 300 tl de ilaç param (riskli gebeyim perinatologa gitmeliyim ve SGK'nın bir kısmını karşılamasına rağmen 300 tl ödeme çıkıyor kullanmam gereken ilaçlara.)
Aylık 400 tl de ünv.de okuyan kardeşlerime yardım ediyorum...
Evet, ben nereden kısayım? Hafta sonu doğru düzgün dışarı bile çıkmayız, ayda 1 ya da 2 kere ancak dışarıda yemek yeriz... Ben nereden kısayım? Bu giderlerin neresi şımarıklık? Hatta bazen bebeğim hastalanıyor da Dr.a götürüyoruz, Dr parası, ilaç parası vs bazen eksiye düşüyoruz.