bir arkadaşım sevgilisini almanyaya yolladı.sebep:"neymiş oğlan ondan daha üstün olmalıymış, geleceği için gerekliymiş".
çocuk şimdi bardan bara fink atıyor, kız da alıştı o haline, hiç ses etmiyor, çocuk heralde tehdit etti.
kız çok gururlu, bana anlatmaz öyle şeyleri.sorun etmiyor gibi duruyor ama hiç sanmıyorum.
geçen eylülde çocuğun google arama geçmişine baktık, ayıptır söylemesi almanyadaki kerhaneleri aramış, arkadaşım arayınca üste çıktıı, sen bana güvenmiyor musun diye. arkadaşım inandı ona ama ben inanmadım...
o zaman eğer gitmesine engel olamazsan, gidişi de sana dert olmasın.yani kendini rahatlatmaya bak, nasıl olsa öyle ya da böyle gidecek ve gelecek.ya tabiki yapan ehryerde yapar x müh okuyor bi farkının olması gerekiyor cok fazla mezunu var diye içim içimi yiyor ama su asamaya gelmişken haır giemezsin diyemem ailesi vr destekliyorlar..içinde vasa yapar tabiki ve mutlaka aza olsa belli olur ozaman da kendisi bilir ne diyiymki her dakika yanında olamamki:S
konuyu görünce o kadar yakın hissettim ki kendime, ben de polonyada erasmus yaptım ve türkiyeye döneli henüz bir kaç ay oldu.. sevgilin polonyanın hangi kentne gidiyor?
nereden başlasam bilmiyorum, polonya biraz sıkıntılı bi durum erkekler için, yani kızları güzel ve rahatlar, ortam desen zaten rahat.. dünyanın en içici ülkesi olduğu da garanti.. o kadar çok kişiyle tanıştm ki orda, türkiyedeki sevgilisini çok sevdiği halde ordakileri de görmek isteyenler vardı, hatta çift facebook hesabı açıp türkiyedeki sevgilisini kandıran bile gördüm, sorduğumda onu çok sevdiğini söylüyordu ama yapıyordu işte! oradaki ortam çok farklı, çok değişik.. türkiyede görmediği bilmediği bi çok şeyle karşılaşıcak ve başlarda mutlaka bocalayacak buna hazırlıklı ol.. sana en büyük en önemli tavsiyem sakın sıkma sevgilini.. biliyorum çok zor ama sakın bunaltma.. o bara gitme o partiye katılma vs gibi şeyler söyleme çnkü polonyada abartmıyorum her gece başka bir parti var ve istese de istemese de katılacak.. oradaki parti burdaki partilere pek benzemiyor, yani 10 kişi bi araya gelip muhabbet etse bile adına parti diyorlar, bu onların yaşam biçimi olmuş.. sabahtan başlıyorlar içmeye çünkü içki çok ucuz ve kaliteli.. en azından çeşit çok ve alkol seven biriyse bol bol denemek isteyecektir..
bunları canını sıkmak için yazmıyorum sakın yanlış anlama, sadece orada 5 ay yaşadım çok gözlemledim ve birinci ağız olduğum için yazıyorum..
ben burdan polonyaya giderken 5 yıllık bi sevgilim vardı, ama beni o kadar bunalttı ki, o beni kafese sokmaya çalıştıkça ben uçmak istedim ve ardıma bile bakmadan çektim gittim, ve neredeyse hiç tanımadığım bi erkekle bir hafta boyunca 4 ülke gezdim.. hayatımın en güzel macerasıydı inkar etmiyorum, ama çok büyük bi yanlıştı.. sonunda bunun bedelini de yine ben ödedim.. türkiyede bıraktığım sevgilim yılbaşında atladı uçağa geldi yanıma, polonyaya.. oturduk konuştuk, ortamımı gördü, yabancı-türk arkadaşlarımla tanıştı, partilere beraber gittik ve oturduk her şeyi konuştuk... sonra kalktık 2012'ye Venedik-İtalya'da beraber girdik... her şeyi düzelttik.. sonra da o beni almaya geldi tekrar beraber döndük türkiyeye...
uzun anlattım farkındayım ama sen de sevgiline böyle bi sürpriz yapabilirsin bence :) hem bu anlattıklarım birebir yaşadığım şeyler olduğu için yanlışlarımdan ders de çıkarabilirsin...
çok ince bi dengeyi tutturman gerekiyor, ne çok serbest bırak, ne de çok bunalt..
gitsin görsün yaşasın eğlensin.... ama eninde sonunda sana dönecek bunu unutma, orası farklı gelecek deneyimlemek isteyecek belki yanlışlar yapacak ama sonunda sana dönecek..
bizim türk arkadaşlarla polonyadayken birbirimize söylediğimiz bi söz vardı hep: "erasmusta yediğin lokmalar, dönünce g.tünü tırmalar" :) bunu farketmesini sağla yeter
ya da yapabilirsen bırak kaptırsın kendini, bakalım ne kadar açılabilecek? çok önemli bi test dönemi sizi bekliyor, Allah yardımcınız olsun ve sabırlar versin
bir de seni bol bol özlemesini sağla, çok mıçmıç olma derim... günde 10 kere mail atardı benim sevgilim, en sonunda skype'dan engellemiştim kendisini..
kesinlikle git çıkart bi pasaport, al vizeni, hatta çıkartabilirsen yeşil pasaport çıkart vizeye de gerek kalmaz, azıcık da para biriktir kalk git yanına kal bi hafta gör ortamını için rahatlasın.. ben sana ucuz yoldan nasıl gidilir nerde kalınır hepsinde yardımcı olurumm.. hangi şehre gittiğini merak ettim küçük bi yerdir inşallah :)
bence öyle demeyin.
ne demek "hatalar yapacak ama sana dönecek"
aldatan erkek kabul edilir mi?
o zaman eğer gitmesine engel olamazsan, gidişi de sana dert olmasın.yani kendini rahatlatmaya bak, nasıl olsa öyle ya da böyle gidecek ve gelecek.
birazcık umursamaz ol.ben çok sinirli ve gergin olduğumda çok hafif dozda sakinleştiriciler var onlardan kullanıyorum, rahatlatıyor.ilaca bağımlı ol demiyorum ama böyle canını sıkarsa eğer bu yönteme başvurabilirsin ara sıra.eğer hata yaparsa zaten o senin kısmetin değildir.
canım üşenmemiş okadar yazmışssın cidden teşekkür ederim lodz.a gidicek ortamn nasıl rahat oldugunu tahmin edebiliyorum ve ben ise rahat bi insan degilim o rahatlıgı nasıl kabullencegimi bilmiyorum sevgilimin hiçkimseyle mıçmıç bişeyi yok kaçyıllık kardeş ddigi kızla bile samimiyetini uzak alışkın degil yılışık arkadaşlıklara içkiylede arası yoktur arkadaş ortamında en fazla 1 bir. içer odaa cookkk nadir..ha oraya gidince cozutursa bilemem..kızlarının güzel oldugunu duydumama bende güzelim ya:))ve imkanım olurmu gitmeye bilmem ama böylebirşey yapmak isterim oda ister..vize psaport cıkarmak zormu?maliyeti nekadr tuttu ve kabul edilinir mi? dönecegi yer beniim yanım ama yaşadıgı şeyleri ya bilmicem bilirsem hazmedemem ya zaten dedim bar oranın kültürü tabiki giteksin ama abartmamak şartıyla...hiçmi sadık kalan yok:S oraya gidince noluyorda herkes kendini kaybediyor böyle
valla dert oluyor:)aynı şyi ben ona yaşatacagım raat görünmem lazımki oda beni burda merak etsindimi ama:)
canım seni üzmek istemem ama oradaki tüm türk arkadaşlarım sevgilisinden gizli işler çevirdi, istisnasız hepsi.. ama umarım ki senin sevglin bi istisna olur... orada ne oluyor biliyor musun? orada bu tarz şeyler çok normal, yani o an aldatma psikolojisinde olmuyor insan, günah neymiş sadakat neymiş bi çok şeyi unutuyor çnkü herkes öyle yaşıyor hayatı..ister istemez etkileniyorsun, bu yaşam biçimi ve normal olarak lanse ediliyor... barlarda kızlar yanaşıyor erkeklere, türk erkekleri dikkat çekiyor, burda suratına bakmazsın kıro dersin dalga geçersin ama orda içine düşüyorlar resmen çünkü farklı geliyor onlara... aynı şekilde türk erkeklerine de yabancı kzlar farklı geldiği için denemek istiyorlar.. çok kötü bi tabir ama deyim yerindeyse tadına bakmak istiyorlar ve açık açık söylüyorlar.. lodz'da çok arkadaşım vardı ve orası da çok sosyal bi şehir.. erasmus organizasyonları epey fazla orda.. gitmek istersen her türlü yardımcı olurum tekrar söylüyorum, ben lodz'a 2 saat uzaklıktaki başka bi şehirdeydim,, pasaport ve vize almak zor değil, sadece biraz maliyetli olabilir.. imkanın varsa araştır ve yeşil pasaport çıkart, hem çok ucuz olur hem de rahatça gidersin istediğinde.. ucuz uçak bileti de buluruz almanya üzerinden gidersin sıkıntı olmaz
anlıyorum canımbunları duymak içimi acıtıyorama yapabilecegim birşey yok artık..ortalamasına bakacak 1 dersi kalırsa yıl ort. tutmuyor oraya gittig için şartlılarnıda alamıcak geldignde verecekler alamadıgı dersde olacak tabki gitmeyebilirm dedi ama sanmam gidecek:S ya dikkat ceken bi çocuk zaten artık nasıl atlarlar üstüne oda biyere kadar sadık kalır biliyorum..peki ben nsıl davranmalyım oda meraketsin yanlış bşi yapmasın diye ki sabrım cidden yok ters birşeyinde hiç düşünmeden ayrılabilirm ve oda biliyor orda bittigi an tekrar geri döndügünde asla olmaz.çok sevviyorum ama sindiremicegim şeyler var
çıkmadan önce son sözüm de;
"kesin yapar kaptırır kendini" diyenlere aldırma, herkes aynı değildir.belki de gerçekten sadık kalır sana.kimi insanın karakteri çok sağlamdır, beni kimse bozamaz mesela.
dert etme, hadi iyi geceler :)
Ben de gidiyorum. Erkek arkadaşım ben sana güveniyorum gerisi boş dedi.
Şüpheleri var mı bilmiyorum. Nasıl olacak çok merak ediyorum...
Güven olunca çözülüyor galiba.
güven tabiki var ama bazı oranın grçekleride var bunu yok saymamak gerekve tebrik ederim:) siz nereye gidiyorsunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?