4buçuk aylıgına yurtdışına gidiyor..:(

HİRAS sevgilin nasıl yanna geldi işlemleri anlatabilirmisin neler yaptı?yardımcı olursan cok sevinirimm:) bide aile faktörü var hadi ben gidiyorum diyip elimi kolumu sallayarak gidemem yaa

HİRAS sevgilin nasıl yanna geldi işlemleri anlatabilirmisin neler yaptı?yardımcı olursan cok sevinirimm:) bide aile faktörü var hadi ben gidiyorum diyip elimi kolumu sallayarak gidemem yaa

Normal pasaport vize işlemleri olur. Onun gelmesi sorun olmaz ki.

Zaten bu izin verme vermeme olayı değil ki, oğlanın ben gidemem demesi gerekiyor, kadını sıkıntılara atacağını düşünmeli.

Hani diyorlar ya, yapacak adam her yerde yapar burada da yapar, benim anlatmaya çalıştığım şey, asla yapmam diyen bir erkek o yurt öğrenci üniversite ortamında dışlanır.

Barlara gitsin eğlensin içsin, yine içinde yoksa yapmaz... Bir erkeğin libidosu malum, üstüne içki, üstüne baştan çıkarıcı atmosfer (maalesef Türkiye'deki kızlarla Polonya'daki kızlar arasında güzellik ve kapris bakımından dağlar denizler ovalar kadar fark var) Ben Polonya'ya henüz gitmedim ama Almanya'da ortak bir muhabbet vardır Polonyalı kızlar uzay olmuş derler Polonya'dan öğrenciler de bol bol var orada. Hal tavır ve rahatlıkları ilginç, kadının aklına bile kötü şeyler getirebiliyorlar...

Şunu da belirteyim Türkiye'deki barlarla Avrupa'daki barlar arasında da bariz farklar var

Ama artık anladığım kadarıyla senin yapabileceğin bir şey yok, sanırım o kafasına koymuş ve gitmek istiyor, sen de zaten pek çok şeyin bilincindesin gitme dediğin halde eğitimim kemim kümüm diyor, bu dakikadan sonra diğer arkadaşların da dediği gibi sıkmamalısın, kıskandığını belli etmemelisin, iyi yönünden bak, sen de Türkiye'de rahat rahat 4 ay geçireceksin, kafanı dinlersin

Kendi eğitimine bak, önemli değişiklikler yapacakmışsın, senin aslında ondan çok kendi eğitimini düşünmen gerekiyor, başarılar.

Canım güveniyorsan bence sorun yok.. benimde erkek kuzenim gitti üstelik kız ark. sevgiliside gayet normal karşıladı şuan masallah aralarından su sızmıyor:)

Bence onun dışarı gitmesi senin için bi fırsat. Rahat rahat dersine bak sende, geleceğini onun hareketlerinin belirlemesine izin verme.
Dediğim gibi mayasında varsa, nereye gitse bulur zaten. Ama sen ona o güveni verdiysen, üzerinede aşkını perpiştirdiysen seni üzecek şeyler yapmaz
İnşallah herşey gönlüne göre olur canım

canım benm erkek arkadaşım yeşil pasaport çıkarttı, yeşil pasaport çıkartanlar için vize gerekmiyor, sadece biletini alıp çıkıyorsun yurtdışına o kadar :) pasaportunu kaç ay öncesinden çıkartmış, biletini de erkenden almış, çıktı geldi yanıma.. aile faktörünü de halledersin gözünü karart bişey olmaz :) git bir hafta kal dön canım, hatta gitmişken bi kaç ülke gezin, mesela viyana harikadır, aşıklar kenti... polonyadan trenle ya da otobüsle gidebilirsiniz, aynı şekilde Prag da çok güzel, oraya da gidebilirsiniz yakın olarak..

yeşil pasaport çıkartmaya hakkın yoksa önce normal pasaport için emniyete başvuracaksın, 3 günde alırsın pasaportu.. sonra ankara ya da istanbulda Polonya Büyükelçiğine/konsolosluğuna turist vizesi için başvuracaksın.. biletini ve kalacak yerini ayarladıktan sonra sıkıntı çıkaracaklarını sanmıyorum. polonya türkiyeye en kolay vize veren ülkelerden biridir.. erkek arkadaşının kabul mektubunu da gösterirsin konsolosluğa, sıkıntısız alırsın vizeni.. sonuçta bir haftalığına gideceksin..

bir de onu orda nasıl takip edebilirim diye sormuşsun, uyanık ol gözün hep açık olsun.. eğer sevgilinin facebook hesabı varsa tüm partileri ordan takip edecek demektir, çünkü parti organizasyonları faceden takip edilirdi genelde.. hangi partiye gitmiş, kimlerle takılmış, fotodakiler kim vs. bu şekilde takip edebilirsin.. ama bu seni paranoyaklık derecesine getirmesin..

ben ne diyorum biliyor musun?

biraz rahat bırak sevgilini, sıkarsan daraltırsan bunaltırsan yapmayacağı varsa da yapar, denemek ister... ordaki ortam çok farklı, her şey çok normal, o yüzden sakın üstüne gitme,, hissettirmen gereken en önemli şey, senin onu burada sadık bi şekilde beklediğin ve eninde sonunda yanına dönecek olmasını bilmesidir. erasmusa gidenler genelde carpe diem felsefesini benimserler, anı yaşarlar bi kaç ay sonrasını düşünmezler ( kendimden biliyorum )

içini ferah tut, kaderinde o varsa zaten eninde sonunda senindir, önemli olan yanlış yollara sapmaması

ben erasmusa gidip döndükten sonra sevgilim gitmek isteseydi gönderir miydim diye sordum kendi kendime.. ama bi türlü cevap alamadım.. göndermezdim diye bi bencillk de edemedim, gönderirdim diyecek kadar rahat da olamadım.. o yüzden seni çok iyi anlıyorum.. hayırlısı neyse o olsun canm....

saçmalığa bak her erkek yapmak zorunda mı oyle bı kural mı var ? gayet adam gıbı gdıp gelende var :)

tatlım rahat olur endıselerını anlıyorum ama orda onu sıkma sevgını hıssettr hem 3 yıllık ılşkın boru degıl yanı sende rahatlat kendını ve yenı ortamlara gırkı onun da aklı sende olsun tatıle gıt yada spora falan

canım benm eski sevgilimde eraasmusla gitti gider ayak tartıştık orda rahat ediyim diye terk etti beni 3 yıllık saglam bi ilişkiydi...sana tavsiyem gidecek göremeyecem diye son günlerde hırçın davranma..

üniversiteden arkadasımın sevgilisi gitmişti erasmusla yarım dönem, polonya değil italyaya, o da cok tedirgin yolladı, 4 senelik sevgilisiydi, ama yürümedi orda baska bir kızla beraber olmus malesef ayrıldılar, dönünce yeniden basladılar barısıp ama yürümedi işte..şimdi o arkadasım baska biriyle evlenmek üzere.. herkes aynı olcak diye bişey yok, bi yerde karakter meselesi, dert etsende etmesende yapacak bişey yok, tecrübe edip göreceksin canım

ayy canim o nasil baslik öyle deme ama.sen 4,5 ayligina dayanamiyon.ya ben napiyim .yeni bir iliskiye basliyorum.ve yaklasik 2 ay sonra türkiyeye üni okumaya gelicem. 4 yil dile kolay nasil yapicaz diye düsünmedne kendimi alamiyorum.tabi nasip kismet 4 yil beklenirmi sag kalinirmi? ama hayat bu özlemde olucak icinde kiymetini biliceksin.sen 4 ay icin üzülüyon ben 4 yil . allahtan yurt disindaki ögrenciler iyi burs aliyorlarda 2 3 ayda bir gelme sözü verdi,erasmusla türkiyede okuma felan.napcaz biz dostum senin konunun icine sizdim bende ama cok dertliyim.

ya yazılanlardan oyle korktum kı :)) bızde unide okuoruz sevgılımle erasmus her zaman olucak hayatımızda gercı benım gıtme olasılıgım daha yuksek ama eger o gıderse yerlere yatıcam

canım benm eski sevgilimde eraasmusla gitti gider ayak tartıştık orda rahat ediyim diye terk etti beni 3 yıllık saglam bi ilişkiydi...sana tavsiyem gidecek göremeyecem diye son günlerde hırçın davranma..

canımyok ya bizimaramızçokşükür iyidayanamıyoruz birbirimize çokkonuştu benimle kim olsa bukadar nazımı çekmezdi gerçekten

ya yazılanlardan oyle korktum kı :)) bızde unide okuoruz sevgılımle erasmus her zaman olucak hayatımızda gercı benım gıtme olasılıgım daha yuksek ama eger o gıderse yerlere yatıcam

korkmaya bakalım nolacak sevenler ayrılmaz sanmam bu yüzden amanelerolacak bi,lmiyorum güzel kızsa mesele türkiyedede var aldatmaysacok berbat kızlar burdada var bu zamanakadar tek ufacık bir hatası olmadı kırmadıda beni çok sevdigini biliyorum çokta karakter sahibi biri amaolurda orda degişirse giden 3 yılım olsun erkenden görmüş olurum

ayy canım kıyamam ya senin durumun daha vahimmiş :S ama yapacak birşey olmuyor..bende ne yapacagımı bilmiyorum ona cok güveniyorum abisi bile bişi dese inanmam ona sormadan söyledigi herşeyin dogru oldugunu biliyoırum tek bihatası yok kızlarla alakası yok gözü hep bende ama yinede çok tedirginim çok mutluyuz biz 4bucuk ay bizi ayıracak diye korkuyorum..o yılışık ortamı azcok tahmin edebiliyorum napcam bilmiyorum ::S

ayıp etmişçocuk büyükklonuşmak olmasın ama arkadaşında hata etmiş affetmekle umarım başıma gelmez ama ben sindiremem:S

umarım ayarlar ve giderim bende:)) aaa canım merak etme ben dıdısının dıdısını ögrenebilen bi yapıya sahibim ve 6.hissim çokkuvetli ona bişileri söliyince korkuyor benden nasıl biliosun nasıl anlıosun diebende çokdüşündüm hirascım ben 3yıl boyunca gitmek yok dedim ama istiyordu beni çok seviyoru o bana kıyamıyor ben neden ona kıyayım keşke derse ilerde suçlarsa nasıl kötü olacagımı düşündüm ben matematik 4.sınıfa geçicem egitim fakültesne geçmekiçin össye hazrlanacagımo oradayken o beni destekledi kazanrsam cogu dersten muaf olacagım 2 yıl başka şehirde olacagım ve bende erasmusa gidecegim bunları kabul etti ve destekliyorda ben nasıl kısıtlayabilirimki:S ona kızdıgım tek sey egitim için gidiyorum demesi egitim degil dedgm halde herkes bir degil diyo bende oraya gidiceksin görüceksin veegerçektende egitim degilmiş diceksin diyorum..kısıtlamıyorum barada gidebilirsin zıvanadan çıkmayacak sekilde:)dedim tabiki ülkeleride geziceksin arkadaşlarnda olacak ama yerini bileceksin bi erkek kız yanaşssa dahi yok dedimi kızın daha fazla kendini küçültcegini sanmıyorum haksızmıyım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…