peki nasıl gelicek ilemler nasıl oluyor bilgin varsa eger paylaşabilirmisin?
HİRAS sevgilin nasıl yanna geldi işlemleri anlatabilirmisin neler yaptı?yardımcı olursan cok sevinirimm:) bide aile faktörü var hadi ben gidiyorum diyip elimi kolumu sallayarak gidemem yaa
Normal pasaport vize işlemleri olur. Onun gelmesi sorun olmaz ki.
canım haklısın kuruntular kafamı yicek bu gidişlebeni tamamen kaybedecegini bilmesi gerekiyordu..ama dger konularda sıkmamaya çalışacagım çünkü bişi anlatmaz..bide bende 4.sınıf olacagım fen edebiyat okuyorum egitim fakültesine geçiş için o ordayken össye hazırlanırım diye düşünüyordum(K) nasıl yapcam hiç bilmiyorum bu halimle
HİRAS sevgilin nasıl yanna geldi işlemleri anlatabilirmisin neler yaptı?yardımcı olursan cok sevinirimm:) bide aile faktörü var hadi ben gidiyorum diyip elimi kolumu sallayarak gidemem yaa
benim bir yakın arkadasım gitmişti polonyaya erasmusla, o da muhendıslık okuyordu,kendını geliştirmek ıcın gıtmıştı ama daha önceden gidenlerden de ortamı sorup durmustu, Türk erkeklerı cok popülermiş polonyada, temız bir cocuktu bu, orada kendını kaptırdı ilk zamanlar, her gün bır kızla gece barda tanışıp ilişki yaşıyordu, erkekler arasında yaygındır bu erasmus muhabbetı, bunu özellikle başka tecrubeler ıcın kullanırlar, erasmus diyince pis pis sırıtırlar, erkeklerden erasmusu asıl amaç yanında bile olsa bu amaçla kullanmayan bana kalsa yoktur.. neyse bu arkadas normalde romantık sadık biriydi, oraya gıdınce o özgürlük ortamında sudan cıkmış balığa döndü, çok bocaladı, her gün birine aşık oldu sandı,kaç kişiyle beraber oldu, ama sonunda Polonyalı bir kızda karar kıldı,erasmusu bir dönem daha uzattı, şimdi o kızla ciddiler hala görüşüyorlar evlenecekler. senınle ciddi bile olsa orada illaki bir şeyler yaşayacaktır bence, sonra yıne sana dönebılır tabi, ilişkini koparmamaya calış, her gun ara maıl at,webcamden konuş.
mrb kknün güzeel bayanları:) dün bende aranıza katıldım ve katıldıgım gbi heemmmencecik baslık açtım:) benim3yıldır süren çok güzel bir ilişkim var cok sevip seviliyorum çok iyi anlaıyoruz tabiki arada tartışmalarımız var ve o tartışmalrdada ikmizde natçı oluyoruz ve birbirimizi görmeden barışmıyoruz sonrada kızıyoruz niye ugraşmadın neden msj atmadın diye..ikimizde aynı ünivdeyiz erasmus diye bi program vardınot ortalaması ve ingilizcesi gayet iyi oldugu için istedi ben hep yok diyordum ama sonra düşündüm ilerde pişman olup beni suçlarsa bu yükün altından kalkabilir miyim?diye ve tamam dedim basvurusunu yaptı kabul oldu polonyaya gidicek 4bucuk aylıgına istemeye istemeye gönderiryorum benmle konuştu okudugu bölüm(mühendislik) itibariyle ilerde iş imkanını 1 derece daha artıracagını dilini geliştirecegini boş olarak mezun olmak istemedigin beni ok sevdigini ve ilerde istedigimiz bir hayat için ailemin karşısına kendine güveni tam bi şeklde çıkması için bunu yapması gerektigini vs vs konuştuk.ben ona cidden güveniyorum bu ana kadar hiç bir yanlışı bile olmadı ve kafasını kaldırıp tek bi kıza bile bakmaz çok efendi bir cocuk kız cevrsi yok zaten..benim yakın arkdaşımda polonyaya gittigi için nasıl bi ortamı oldugunu az cok biliyorum ve bu beni azda olsa tedirgin ediyor sevglim diye demiyorum hoş çocukta:)kişiligi saglam ama oraki ortama kapılmasından korkuyorum...ve biz hiç bukadar ayrı kalmadık ben onun özlemiyle nasıl baş edecegim bunu ona söyleyince kızıyor bana kalanamı zor sanıyorsun gidenin içi hiçmi acımıyorfalan diye. sevgilimi üzmekte istemiyorum kızlar nasıl düşünmem gerektiini bilmiyorum.
canım benm eski sevgilimde eraasmusla gitti gider ayak tartıştık orda rahat ediyim diye terk etti beni 3 yıllık saglam bi ilişkiydi...sana tavsiyem gidecek göremeyecem diye son günlerde hırçın davranma..
ya yazılanlardan oyle korktum kı :)) bızde unide okuoruz sevgılımle erasmus her zaman olucak hayatımızda gercı benım gıtme olasılıgım daha yuksek ama eger o gıderse yerlere yatıcam
ayy canim o nasil baslik öyle deme ama.sen 4,5 ayligina dayanamiyon.ya ben napiyim.yeni bir iliskiye basliyorum.ve yaklasik 2 ay sonra türkiyeye üni okumaya gelicem. 4 yil dile kolay nasil yapicaz diye düsünmedne kendimi alamiyorum.tabi nasip kismet 4 yil beklenirmi sag kalinirmi? ama hayat bu özlemde olucak icinde kiymetini biliceksin.sen 4 ay icin üzülüyon ben 4 yil . allahtan yurt disindaki ögrenciler iyi burs aliyorlarda 2 3 ayda bir gelme sözü verdi,erasmusla türkiyede okuma felan.napcaz biz dostum senin konunun icine sizdim bende ama cok dertliyim.
üniversiteden arkadasımın sevgilisi gitmişti erasmusla yarım dönem, polonya değil italyaya, o da cok tedirgin yolladı, 4 senelik sevgilisiydi, ama yürümedi orda baska bir kızla beraber olmus malesef ayrıldılar, dönünce yeniden basladılar barısıp ama yürümedi işte..şimdi o arkadasım baska biriyle evlenmek üzere.. herkes aynı olcak diye bişey yok, bi yerde karakter meselesi, dert etsende etmesende yapacak bişey yok, tecrübe edip göreceksin canım
canım benm erkek arkadaşım yeşil pasaport çıkarttı, yeşil pasaport çıkartanlar için vize gerekmiyor, sadece biletini alıp çıkıyorsun yurtdışına o kadar :) pasaportunu kaç ay öncesinden çıkartmış, biletini de erkenden almış, çıktı geldi yanıma.. aile faktörünü de halledersin gözünü karart bişey olmaz :) git bir hafta kal dön canım, hatta gitmişken bi kaç ülke gezin, mesela viyana harikadır, aşıklar kenti... polonyadan trenle ya da otobüsle gidebilirsiniz, aynı şekilde Prag da çok güzel, oraya da gidebilirsiniz yakın olarak..
yeşil pasaport çıkartmaya hakkın yoksa önce normal pasaport için emniyete başvuracaksın, 3 günde alırsın pasaportu.. sonra ankara ya da istanbulda Polonya Büyükelçiğine/konsolosluğuna turist vizesi için başvuracaksın.. biletini ve kalacak yerini ayarladıktan sonra sıkıntı çıkaracaklarını sanmıyorum. polonya türkiyeye en kolay vize veren ülkelerden biridir.. erkek arkadaşının kabul mektubunu da gösterirsin konsolosluğa, sıkıntısız alırsın vizeni.. sonuçta bir haftalığına gideceksin..
bir de onu orda nasıl takip edebilirim diye sormuşsun, uyanık ol gözün hep açık olsun.. eğer sevgilinin facebook hesabı varsa tüm partileri ordan takip edecek demektir, çünkü parti organizasyonları faceden takip edilirdi genelde.. hangi partiye gitmiş, kimlerle takılmış, fotodakiler kim vs. bu şekilde takip edebilirsin.. ama bu seni paranoyaklık derecesine getirmesin..
ben ne diyorum biliyor musun?
biraz rahat bırak sevgilini, sıkarsan daraltırsan bunaltırsan yapmayacağı varsa da yapar, denemek ister... ordaki ortam çok farklı, her şey çok normal, o yüzden sakın üstüne gitme,, hissettirmen gereken en önemli şey, senin onu burada sadık bi şekilde beklediğin ve eninde sonunda yanına dönecek olmasını bilmesidir. erasmusa gidenler genelde carpe diem felsefesini benimserler, anı yaşarlar bi kaç ay sonrasını düşünmezler ( kendimden biliyorum)
içini ferah tut, kaderinde o varsa zaten eninde sonunda senindir, önemli olan yanlış yollara sapmaması
ben erasmusa gidip döndükten sonra sevgilim gitmek isteseydi gönderir miydim diye sordum kendi kendime.. ama bi türlü cevap alamadım.. göndermezdim diye bi bencillk de edemedim, gönderirdim diyecek kadar rahat da olamadım.. o yüzden seni çok iyi anlıyorum.. hayırlısı neyse o olsun canm....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?