Ben dil bölümüydüm üniversitede, sınıfımdan erasmusla gitmeyen tek ben varım. Diğer 4 şube, diğer dil sınıfları şubeleri hep gittiler, dilciler birbirlerini pek bir tutarlar, hangi dil edebiyat olduğu farketmez, herkes hrkesi tanır, bu sebeple bana çok yüklendiler, ailem de öyle, neden gitmiyorsun, gitsene, hocalarım diğer yandan.
Eşimle sevgili dönemi o zamanlar, eşim zaten Avrupa'da büyümüş yetişmiş, fazlasıyla hakim oralardaki duruma, o dönem eşimin de yurt dışı tayini var, ne eşim gitti, ne de ben gittim, ama sınıflardaki çiftler, çift halinde gidenler bile geri döndüklerinde ayrı gayrıydılar. Benim mezun olduğum dönem benimle bir mezun olan dil sınıflarından hiçbir çift evli değil şu anda, hepsi ayrıldı.
Yurtlarda kız erkek karışık kalıyorlardı. Düşün, yurt odası, bir adet oda, yan yana iki yatak birinde kadın birinde erkek kalıyor. İnanaılmaz gibi değil mi, ama öyle, aşırı bir rahatlık, zaten geri dönenler, içine kapalı arkadaşlar bile bir aşmış döndüler geri
Sonuç ne oldu, o yurt dışı görevlerini iptal etti, ben Erasmusa gidemedim. Pişman mıyım hayır, ikimiz de seyahat delisiyiz, evlendikten sonra tırım tırım dolanmaya başladık, eşimin yurt dışı görevlerinde ben de yanında gidiyorum ve evliyken o tecrübeleri yaşamak bambaşka oluyor. Gözün zaten kimseyi görmüyor, evlilik ile zaten pek çok deneyim yaşıyorsun, çoğu şeyi aşmış oluyorsun.
Bence gitmesin, pişman olmazsınız merak etmeyin, işinizi gücünüzü elinize alın, rahat rahat beraber orada masterınızı yaparsınız, tatillere çıkarsınız, beraber yaşarsınız iki üç sene Polonya'da, ama tazecikken ayrılık olmaz. Uzaktan ilişki yürütmek zaten zorken, bir de farklı deneyimlerin içine girmesin derim.
Roller değişiyor tamam ama kendini onun yerine koy bence. Sen gitsen o ne yapardı? Sen bir şey yaparsın diye düşündüğünü bilsen, ne yapardın?
Teşekkür ederim. Hollandaya gidiyorum ben de ocak ayında
ahh ne güzel evlenmişssiniz darısı sevenlerin sadık olanların başına:)çok rahat bi ortam bılıyorum biz yanyanayken bile kızıp tmm bitsin diyordum çok nadirde olsa orda dayanamamki bitmesinden korkuyorumburaya gelip artık beni ilişkimiz begenmemesnden korkuyorum egitim amaçlı deglerasmus ama öyle kabul ettim artık gidicek bu belli bişi yapabilecegim birşey yok gitme demenin yükümlülügünü alamıyorum oda gider zaten bu dönemi atlatrsak hayatta bırakmam onu ama atlataazsak önüme bakacagm bende ne düşünecegimide bilmiyorum
sizde çevrenzden bilirsinizki gidipte sadık kalanlar onda 1 çok güvensenizde mutlaka bir şüphe olacak omalıda seviyorsan içn çokda rahat gönderemezsinki :S
gitti diyelim, bu dönem de bitti, iki üç pürüz oldu atlattınız, geri döndü, gözüm kimseyi görmedi, hiçbir yere çıkmadım, barlara gitmedim, içmedim, sadece gündüzleri derslere girip müzeleri dolaştım dedi, inanacak mısın? emin olabilecek misin? kesin hiçbir şey olmadı diyebilecek misin? en ufak bir flörtü dahi olmadı diyebilecek misin? illa başkalarıyla yatması kalkması değil, beraber yemeğe çıktığı iki bira çaktığı bir başka kadın bile beni rahatsız eder, aynı şekilde bunu kadın yapsa erkeği de rahatsız eder.
Tabi ki öyle ama sadık kalma konusu kişinin ilişkisine bağlı. Ben de çok kıskanırdım hatta göndermek istemezdim. Hatta erkek arkadaşım da kıskanıyor eminim buna ama eğitimim için gidiyorum, kendimi biliyorum, erkek arkadaşım beni biliyor, gidiyorum. Sonuçlarını tam 1 sene sonra öğrenicem.
Hakkınızda hayırlısı olsun canım. Seni anlıyorum. Allah size ayrılığın sabrını verir.
aldatacak adam burda da aldatır zaten. küçük düşünmemek lazım,gitsin görelim neler olacak. bi pürüz çıkarsa zaten doğru kişi o değilmiş dersiniz.hayat bu,olacakla öleceğin önüne geçilmiyor.
çok tesekkür ederim güveniyorum gerçekten ne olsa anlatıyor bana korkularım var ama zaten içim cok rahat göndersem tuhaf olmaz mı? Degikmesl korkutuyor beni ve gidenlerin cogu enn cok seveni bile ordan birini bulup türkiyedekini bırakıyorlar taki kafalarına dönünce dank ediyor ben böyle olmasından korkuyorum hiç iyi bişey duymadım bu zamana kadar durum böyle olunca bu kuruntular oluş*yorSevgiline güvendiğini belli et, kimseye bakma, off nasıl olcak ki falan şeklinde sakın konuşma. Sanki yanındaymış gibi davran ona. Güveniyorsundur anlıyorum, kafanda bikaç soru işareti var, haklısında ama ona sakın belli etme bunu.
O seni gerçekten seviyorsa "mesafeler" aşkınıza engel olmaz. Seni özler, seni düşünür, gelmek için can atar..
İşte burda bütün iş sana düşüyor. Ona güvendiğini, kendisini bekleyeceğini söyle.. Kariyeri için karşı konulmaz bir fırsat.. Bencede en doğrusu gitmesi ve seninde ona destek olman. Hiç düşünme bunları, içinizi rahatlatın. Allahım tez vakitte kavuştursun
çok tesekkür ederim güveniyorum gerçekten ne olsa anlatıyor bana korkularım var ama zaten içim cok rahat göndersem tuhaf olmaz mı? Degikmesl korkutuyor beni ve gidenlerin cogu enn cok seveni bile ordan birini bulup türkiyedekini bırakıyorlar taki kafalarına dönünce dank ediyor ben böyle olmasından korkuyorum hiç iyi bişey duymadım bu zamana kadar durum böyle olunca bu kuruntular oluş*yorona hiç böyle konusmadım ama.ona cok güvendgmi cok sevi bekleyecegimi gelecegimiz için oldgunu kabullendigimi içim el vermesede yolculayacagımı ama yanlış tek bişi yapması durumunda geri dönüşümü olmadan bitcegini söyledim..hiç mi iyi bir örnek cıkmaz ya babiri caizse ordaki kızlar beklıolarda üstlerine atlamak için
diye. Yapıpta, gizlemesine sebep olabilir bu anlatabildim mi? Bundan sonra doğru adımlar at ve çok dua et.yanlış tek bişi yapması durumunda geri dönüşümü olmadan bitcegini söyledim
canım haklısın kuruntular kafamı yicek bu gidişleSevgilinin mayasında yoksa başkasına bakmak merak etme bişey olmaz. Ama eminde olamazsın işte, en iyisi yaşayıp görmek..
Bak bide şunu unutma; sen ne hissedersen yaratılışın gereği bunu karşındakine yansıtırmışın. O yüzden sakin ol, bol bol dua et. Hakkında hayırlıysa edebiyle gelir, yok hakkında hayırlı değilse bi şekilde biter, buda bahanesi olur..
O yüzden herşeyi düşünme bu kadar, Allah'a emanet et, inşallah sadakatli davranır de. Yapabileceğin başka bişey yok..
Keşke hiç bişey demeseydin diye. Yapıpta, gizlemesine sebep olabilir bu anlatabildim mi? Bundan sonra doğru adımlar at ve çok dua et.
Allahım gönlüne göre versin canım
canım bence bırak gitsin. hiç gitme yapma etme biz ne olucaz şeklinde konuşma. gitmeyi bu kdr isteyen ve kafasına koymuş adam bnu anlamaz, daha çok içinde kalır. gitmese bile hep seni suçlar senin yüzünden gidemedim olur. aksine bırak gitsin, görsün gezsin. farklı kültürleri tanısın. eğer bahsettiğin gibi güzel bir ilşknz varsa, seni gerçekten çok seviyorsa yanlış hiçbir şey yapmaz. bara da gitsin, eğlensin içsin de ama dürüst erkek, akllı sende olan erkek başka kızların aklına girmesine izin vermez.
ben şuna inanıyorum, insan genç yaşında herşeyi görüp tanımalı. o kltürü bilmek görmek, yurt dışı deneyimi yaşamak bambaşka bişey. bara gitti diye illa -kaba tabirle- bardan kız kaldıracak hali yok. gözlemlemek görmek başka uygulamak başka. eğer erkek arkadaşının içinde uygulama isteği varsa burda da bnu yapar. aynı ülkedeyken senin evde oturmanla, 20 km ötede olmanla başka ülkede binlerce km uzakta olman arasında hiçbir fark yok inan. eğer gerçekten kalbindeysen seni her yere birlikte taşır. erasmusa gidip geldkten sonra değişecek adam da varsın değşşsin gitsin zaten. üstnde düşünmeye bile değmez.
umuyorum ki bu süreci sorunsuz atlatacaksınz. sen kendinden emin, onun sevgisinden emn gözkmeye dvm et. hiç ordayken de başının etini yeme. onu rahat bıraktığını ama istediği her an da telin diğer ucunda olduğunu hssettir.
canım bence bırak gitsin. hiç gitme yapma etme biz ne olucaz şeklinde konuşma. gitmeyi bu kdr isteyen ve kafasına koymuş adam bnu anlamaz, daha çok içinde kalır. gitmese bile hep seni suçlar senin yüzünden gidemedim olur. aksine bırak gitsin, görsün gezsin. farklı kültürleri tanısın. eğer bahsettiğin gibi güzel bir ilşknz varsa, seni gerçekten çok seviyorsa yanlış hiçbir şey yapmaz. bara da gitsin, eğlensin içsin de ama dürüst erkek, akllı sende olan erkek başka kızların aklına girmesine izin vermez.
ben şuna inanıyorum, insan genç yaşında herşeyi görüp tanımalı. o kltürü bilmek görmek, yurt dışı deneyimi yaşamak bambaşka bişey. bara gitti diye illa -kaba tabirle- bardan kız kaldıracak hali yok. gözlemlemek görmek başka uygulamak başka. eğer erkek arkadaşının içinde uygulama isteği varsa burda da bnu yapar. aynı ülkedeyken senin evde oturmanla, 20 km ötede olmanla başka ülkede binlerce km uzakta olman arasında hiçbir fark yok inan. eğer gerçekten kalbindeysen seni her yere birlikte taşır. erasmusa gidip geldkten sonra değişecek adam da varsın değşşsin gitsin zaten. üstnde düşünmeye bile değmez.
umuyorum ki bu süreci sorunsuz atlatacaksınz. sen kendinden emin, onun sevgisinden emn gözkmeye dvm et. hiç ordayken de başının etini yeme. onu rahat bıraktığını ama istediği her an da telin diğer ucunda olduğunu hssettir.
hiç uzun ayrıkamadık o özlem sabırsızlık kıskançlıklanasıl oacak blemiyorum..bende cok güveniyorum ama aklımın bi tarafı acaba? demekten vazgeçmiyor.o bana hikimseye güenemedigi kadar güveniyor ve içi çok rahat gidicek bu biraz sinir bozucu durum :) sizede sabrını veriri inşallahh..1seneliginemi gitceksn?
İnşallah valla. 6 aylığına gidiyorum ben. Sen de rahat et bence kötü şeyleri at kafandan kendinize zarar verirsin
atmaya çalışacagım:)) sevgilin yanına gelmeyi düşünüyormu 1 haftalıgına?:)
Bir sorun çıkmazsa gelecek. Gelebilirsem ben de gelip gidicem zaten 1 kere. Nasıl olur hiç bilmiyorum. Bir an önce gelsin ve yaşayıp görelim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?