arkadaşlar yakında evlenicem ve hiç yemek yapmayı bilmiyorum annemdende ögrenemiyorum cünkü o hep göz kararı yapıyor ve onunda harika yemekler yaptıgını söyleyemem . nisanlım yemek konusunda aşırı derecede hassas ve bu durum beni cok korkutuyor bikac kere netteki tariflerden denedim ve yemek yapma konusunda meziyetsız oldugum kanaatına vardım neolur yardım edin gun gectikce bu durum kabus gibi üstüme cöküyor cok korkuyorum :'(
ben canımı sıkmıyordum ama nisanlımın kücük kardesi bile yemek yapma konusunda imalı laflar konusuyor ben izmirdeyim nisanlımsa ankaralı onların yemek kulturu apayrı bizimkide ona keza onlar kahvaltıda bile yemek yiyor desem yeridir evlerinde günde 3 kez yemek pişiriliyor ciftci oldukları için cok calısıp cok yıyen insanlardan benim ailemin yedigi yemegi onlarda sadece bi kişi yiyor of hem guzel hem cok yemek yapıp tüm misafirlerimin karnını doyurmakoff offf ben dertlenmeyimde kim dertlensin zaten nisanlımda asırı yemek duskunu aklı fıkrı yemek acıktıgı zaman gözü hiçbişeyi görmüyor halbuki ben tüm omrumu kahvaltılık yıyerek gecirebilirim hiçte yemek aramam off off oyle korkuyorumki evlilikten sogumaya başladım desem yeri var :'(
seni çok iyi anlıyorum canım, bende edirneliyim eşim vanlı, bizimde yemek kültürlerimiz oldukça farklı onların damak tadında varsa yoksa et, bende kırmızı et hiç sevmem hele ki koyun eti ağır ağır kokar o et banabenim şöyle şansım var karışıcak kimsem olmadı izmire gelin geldim eşim burada öğretmen bende atama bekliyorum inşallah bu yıl atanırım :78: izmirdede bizden başka kimsemiz yok, anladığım kadarıyla sen Ankaraya gelin gidiceksin ve nişanlının aileside orada ama eviniz ayrı olursa öyle sürekli birlikte olmazsınız canım yani düşüncelilerse onbeşte bir falan yemeğe gelirler, emin ol nişanlında evlendikten sonra ne yapsan beğenerek severek yiyecektir , nişanlılık döneminde düşünceler çok farklı olabiliyor, o evin içinde kocacınla sen olucaksın, ilk zamanalar evinize pek gelen giden olmaz zaten, o arada az çok birşeyler yapmayı öğrenirsin, misafirlerinide en güzel şekilde ağırlarsın canım :13:
evet bilgisayara indirip kendime bi defter oluşturucam kolay ve yenilesi yemek tarifleri diye ...benim yemek yapmayı bilmedigimi hepsi biliyor tabi bunca zaman okudum ettim oyuzden yemek meselesine hiç bulaşmadım anca yeni yeni kendimi toparlıyorum derken simdide evlilik meselesi girdi araya bide bi onceki mesajımda dedigim gibi nisanlımın kucuk kardeside yemek mevzusuyla ilgili laf carptırmaları falan yapınca bende birden iyice kaygılandım fenalastım bile diyebilirimŞimdiden takma bunları:) Bende evlenirken hiç yemek yapmayı bilmezdim ama şimdi gayet iyiyim. Eşim hep annesinin yemeklerinden bahsederdi, şimdi de annesinde yediği zaman sen daha güzel yapıyorsun diyor.
İlk yaptıklarında sonuç hüsran bile olsa yapa yapa öğrenirsin sonuçta çoğu yemeğin yapılış sıralaması hemen hemen aynıdır. Yemek için seni ezeceklerse o zaman aşçı olan birini bulsalardı oğullarına, ayrıca nişanlının aklı fikri yemekte olsaydı seninle evlenmeyi düşünmezdi sonuçta bilmediğini o da biliyor.
Evlenince evde net olmayacaksa şimdiden netten tarifleri yazmaya yada çıktılarını almaya başla.
of seni bana Allahmı gönderdi sagoll içimi rahatlatıyosun evet ailesinden ayrı yaşıycaz nisanlımın kendine ait bir evi var umarım dedigin gibi olurbide yemeklerimi begenmeyip kacıp kacıp aılesinin yanına gitme ihtimali var buda beni korkutuyor arada öyle şakalar yapıyor gerceklik payı Varmı acaba diye dusunmuyo degilim:'( cokmu ayrıntıcıyım bilemiyorum ama olma ihtimalide var bide 2 tane kızkardesi var ufak olan simdiden laf carpmaya basladı bilee evlenince annesi kardeşleri bir olup beni ezerlermi diye korkuyorum orda annem babam kimsemde olmuycak belkiinernetim bile olmuycak ahh ahh... durumum vahim
arkadaşlar yakında evlenicem ve hiç yemek yapmayı bilmiyorum annemdende ögrenemiyorum cünkü o hep göz kararı yapıyor ve onunda harika yemekler yaptıgını söyleyemem . nisanlım yemek konusunda aşırı derecede hassas ve bu durum beni cok korkutuyor bikac kere netteki tariflerden denedim ve yemek yapma konusunda meziyetsız oldugum kanaatına vardım neolur yardım edin gun gectikce bu durum kabus gibi üstüme cöküyor cok korkuyorum :'(
gercekten yeni evli insanların deneyimlerine cok ihtiyacım var cok sagol kafamda her konu için koca bir BEN NE YAPICAMM ... varr hata yapmak istemiyorum ögütlerini dinliycem yalnız yemek kitaplarına bakıyorumda hiç bilgidimiz gibi basıt guzel anlatan bi kitaba rastlamadım misal 2 yumurta un yogurt kabartma tozu yag ve kakaoyla yapabilcegimiz bikurabiyenin tarifini öyle anlatıyorki yok bilmemne unu yok bilmemne sosu falan fiştan önercegin bigündelik yemek kitabı varmı anne eli degmiş gibi:)daha 5 ay varmış canım çarşıya falan çıktığında kitapçılardan bir iki tane yemek kitabı al evinde elinin altında bulunsun piskolojik olarak rahatlatır seni netin olmazsa onlardan faydalanırsın, seni kızdırmak için yapıyordur öyle şakalarda, emin ol gitmez kaçıp kaçıp annesinin yemeklerine, hem bu yaşa kadar yemiş annesinin yemeklerini bu yaştan sonrada karıcının yemeklerini yesinsenin elinden olan ona en güzel gelicektir çok ayrıntılı düşünme böyle ayrıntılara inersen işin içinden çıkamazsın, kızkardeşlerine gelince şimdi ayrı şehirlerdesiniz çok sık görüşemiyorsunuz telefondaki şakalar ciddi gibi algılanabiliyor, belkide art bir niyetle laf atmamıştır, öyle ezicekler beni diye düşünme, zaten kayınvalideni az çok tanımışsındır işinize karşıyor mu karışmıyor mu, sana karşı yaklaşımı nasıl diye, sakın nişanlınada deme canım kızkardeşin bana laf çarpıttı gibime geldi, annen şöyle dedi falan diye... bu söylemler erkeklerde çok ters tepiyor, hürrem taktiğini kullanmak lazım kuzum, sakin olucan sinirlensende eşine belli etme, ilk başlarda utangaçlık çekingenlik sıkılganlık olur ama emin aradan biraz zaman geçince sende cevaplarını verirsin, hele ki seninde çalışma hayatın olursa hiçbir şey düşünme canım, eviniz ayrı olucak zaten, birde çiftçi insanların işleri çok olur hele ki yazın.... işlerinden vakit bulup sana gelemezler bile emin ol
canım inan korkcak bişey yok aslında yemeği güzel yapan şeyler baharatlar pul biber , zeytinyağı , kekik falan.. bnde öğrenciyim tek kalıyorum.. yemek yapmayı öğrendim böylece başta korkuyodum ama zamanla güvenim yerine geldi deneye deneye ..
gercekten yeni evli insanların deneyimlerine cok ihtiyacım var cok sagol kafamda her konu için koca bir BEN NE YAPICAMM ... varr hata yapmak istemiyorum ögütlerini dinliycem yalnız yemek kitaplarına bakıyorumda hiç bilgidimiz gibi basıt guzel anlatan bi kitaba rastlamadım misal 2 yumurta un yogurt kabartma tozu yag ve kakaoyla yapabilcegimiz bikurabiyenin tarifini öyle anlatıyorki yok bilmemne unu yok bilmemne sosu falan fiştan önercegin bigündelik yemek kitabı varmı anne eli degmiş gibi:)
tamam canım benim çarsıya ındıgımde ilk işim oktay ustanın bir yemek kitabını edinmek olucak ah keske kitabı almakla bitse hepsi neguzel olur dimi :)oktay ustanın kitaplarına bakabilrsin. yapması kolay ve lezzetli oluyor..
tamam canım benim çarsıya ındıgımde ilk işim oktay ustanın bir yemek kitabını edinmek olucak ah keske kitabı almakla bitse hepsi neguzel olur dimi :)
insallah ben yapmaya yapıyorumda yenmeye yeniyormu diye sorCanım ben yapamıyorum ben yemek yapmadan anlamam felen deme
Yapanlar nasıl yapıyor
Tamam bazılarının gerçekten el lezzetleri var onlar için birşey diyemecegim ama
Eşimizi aç bırakacak kadarda degilizdir bence
İnsan zorda kalınca neler yapıyor neler
Bir kere evde babamla yalnız kaldık
Adamı aç bırakacak degildim ya
Girdim mutfaga oldugu kadar yaptım birşeyler
Ve anladım kii yapınca yapılıyor yaniii
Yavaş yavaş ögreneceğiz inşallahh
gercekten yeni evli insanların deneyimlerine cok ihtiyacım var cok sagol kafamda her konu için koca bir BEN NE YAPICAMM ... varr hata yapmak istemiyorum ögütlerini dinliycem yalnız yemek kitaplarına bakıyorumda hiç bilgidimiz gibi basıt guzel anlatan bi kitaba rastlamadım misal 2 yumurta un yogurt kabartma tozu yag ve kakaoyla yapabilcegimiz bikurabiyenin tarifini öyle anlatıyorki yok bilmemne unu yok bilmemne sosu falan fiştan önercegin bigündelik yemek kitabı varmı anne eli degmiş gibi:)
haklısın canım. benimde erkek arkadaşım tam bir oburbaşta yemek yapamıcam diye korkuyodum.. pilav falan bi değişik oluyodu.. onun sevdiği yemekleri örendim.. 5 ay vaktin varsa bnce sende nişanlının sevdiği yemeklere çalış.. hatta çaktırmadan annem yapmış falan diye tattır belkide çok güzel yapıosundur da haberin yoktur ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?