mantıklıaskerden gelsin kendim yemek yapıp deniycem annem yapmıs dicem bakalım begencekmi
Bu devirde inan dert edilecek şey değil internette bir sürü yemek blogları var gayet açıklayıcı fotoğraflarla anlatıyorlar pek çoğunu takip ediyorum ben mesela beğendiğim tarifleri kaydediyorum bilgisayarıma hatta baya böyle yemek kitabı oluşturacak kadar tarifim oldu hepsi kategorili et yemekleri, çorbalar, tatlılar, salatalar, hamur işleri diye. Evde mesela bütün çorbaları ve pilav türlerini ben yapıyorum artık annem ana yemeği yapar sadece. Bu biraz da istek işi ben mesela çok severek zevk alarak yemek yapıyorum ama öyle ütü mütü bilmem hiç..
ay sende bos ver bilme. aaa bilmemek iyidir yoksa yirmi sene hergün ne yapim diye düsüneceksin birak oyapsin:))) ilk evlendigimizde esim derdi yemek yapmak zorunda degilsin ben beklemem diye .ben olur mu hayatim yapim ben cok güzel yemek yaparim derdim,simdi ayni gün 2 kere ayni yemegi yemez.düzenli yemegi pisecek:)bi insan seni seviyorsa senin yemek yapip yapmaman hic birseyi degistirmez ne kadinlar var esine neler yapiyor cayini bile karistirir banyosunu bile yaptirir ama adam boynuzu takar nankör iste.. bu senin evliliginde önemli bir fark yaratmaz yaptin yapmadin takma.ögrenirsin. bende gelir yerim ama ilk yaptiklarini degil bide müzik varsa ooo hemen gelirim he
canım Gönül Candaşın ''Bereketli Olsun'' yemek kitabını tavsiye ederim, aile bütçesine uygun, ekonomik, kolay hazırlanabilir, güzel görünümlü, lezzetli yemek tarifleri bulunuyor bu kitapta, fiyatıda :44:10-15 tl arası birşeydi zannedersem kuzum
off bu konuda tek kaygısı olan ben degilmişim seni anlayabiliyorum arkadasımbende yakın zamanda evlenicem allah nasip ederse ama bende yemekleri hep annemle yaptım korkuyrum tek başıma beceremezsem diye bide hergün nerden düşünüpte ayrı ayrı yemekler yapıcam onu çok merak ediyrum :26:
ayyyy çok merak ediyorum. mutlaka haber ver bana da şimdiden meraklandım valla. umarım çok sever sende üzülmezsin ..
birkaç kere daha denemelisin :)
Ben yemek yapmaktan nefret ederdim ama düğün yaklaştıkca internetdeki tarifleri denemeye başladım gercekten hem öğrendim hem eğlendim:)
Şimdi harika yemekler mi yapıyorum hayır ama yaptığım yemekler lezzetli oluyor bunda bende daha cok yapma hevesi uyandırıyor :)
tekrar tekrar denemelisin canım bol şans :)
Kitap ismi istemişsin ya bak bu kitapta tarifler diğerlerine göre daha kolay, ölçüler bardakla ve kaşıkla veriliyor yani öyle bilmem kaç gr. gibi değil. Fiyatıda çok uygun 2006 yılında 2,50-TL ye almıştım. Kitabın boyutuda küçük rahatlıkla elinin altında olur.
AŞ PRATİK EV YEMEKLERİ - SELÇUK MAVİENGİN
oww puf noktalar konusu hoşmus bende bugun kendime bi defter aldım internetten bakıp denedigim ve guzel olan yemek tarıflerini o deftere yazıcam bu sayede kendi denenmiş yemek kitabım olmuş gibi olucak ayrıca dogru dıyosunuz ben kendimle dalga geceyım görümceme fırsat vermeyeyim sagolunuz varolunuz:)Internette bloglarda ve KK de verilen, özellikle yorum almış tariflerle başlamak daha iyi olur bence. Denenmemiş tariflerdense denenmişlere yoğunlaşın. Öncelikle her evde pişen günlük yemekleri öğrenmeye çalışın. Kekler, kurabiyeler sonradan gelebilir bana kalırsa.
Pek çok yemeğe kavrulmuş soğan, kavrulmuş kıyma/et konur. Bunları öğrenirseniz bu işin yarısını halletmiş olursunuz.
Zeytinyağlılara aşağı yukarı hep aynı şeyler konur (tuz, şeker, soğan, zeytinyağı).
Değişik sebzeler nasıl ayıklanır, püf noktaları, incelikleri nedir onu öğrenin (mesela bamya sümüklenmesin diye tepesi sivri kesilir ya da delikleri açılmayacak şekilde düz de kesilebilir--ama önceden yıkayıp, iyice kurutup yapmak lazım).
Elinizdeki ya da internetteki yemek kitaplarının genelde ilk bölümlerinde bazı püf noktaları verirler, onlara bakın.
Ankara'ya gittiğinizde, mümkünse alış veriş işini eşinize bırakın ya da beraber yapın. Bakın bakalım o beceriyor mu. Ya da eşinizin ailesine gerek alış veriş, gerekse yemek pişirme konusunda danışmaktan bence geri durmayın. Önce siz kendinizle dalga geçmeyi becerirseniz görümcenizin sizinle dalga geçmeğe hevesi kalmaz diye düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?