5 gün once dogum yaptım 1 gün bile dinlenemedim deliricem

Eşiniz için neden bişey diyemiyorsunuz , düşüncesiz bir Eşiniz var basta daha ne kadar iyi olacak, k.bakmayın ama siz ses çıkaramazsınız çıkarsanız şimdiye kadar kimse gelmezdi evinize, en iyisi gidene kadar bekleyin bir şey yapamadıktan sonra konu açıp akıl istenenin mantığını hiç anlamış değilim...""";;;;

Odanizdan cikmayin. Bebek kalabalikta olsun istemiyorum kucuk oldugu icin saglik acisindan boylesi daha iyi diyerek odanizdan cikmayin. Kimseyide takmayin.
Alt komsim dogum yapmıştı 3 gun sonra koyden kaynanasi görümcesi gelmisti bakacaz diye,ertesi gunde annemleri gelmisken gorelim bahanesiyle samsundan diger gorimcesi kocasi 2cocugu gelmisti. Kizin gunleri burnundan geldi. Enistesi evden cikmiyor,cocuklar durmuyor. Aksam yemeği arkadasim hazirliyor kahvaltıyı o kalkip hazirliyordu. Ustelik 1 ay kaldilar yaninda
Col yüz verilmemesi lazim aslinda. Kuserlerse kussunler,hic umrumda olmaaz

Yatak odanıza çekilin bebeğinizi alın yatın dinlenin yemek vaktinde çıkın yemeğinizi yiyip tekrar geçin odanıza.Ben en çok abiye takıldım ne demek odalara dalmak insan evde misafir varken bile izinsiz giremez.

Sakin kalmaya çalişin lütfen bu sütünüzü etkileyebilir. Biliyorum zor ama sabredin. Bebeğinizi alın odanıza çekilin yorgun olduğunuzu ve emzirdiğinizi bahane edin. Kimseye hizmet etmek Gönüller’ini hoş tutmak zorunda değilsiniz. Tavırlı olun. Bırakın onlar sizin üstünüze düşsün. Bencil insanlara hiç tahammülüm Yok.

Bu gibi olaylarda annenin üzülüp sızlanması beni çok kızdırıyor. Çünkü yapmanız gereken bas bas bağırıp herkese haddini bildirmek, kendinizi ve evladınızı bu saçmalığa mahkum etmemek. 5 günlük bebek bu kadar kalabalık ortama sokulmaz kısmı ayrı, bebek kimsenin yatağında yatmaz, hem sağlıklı değil, hem de ezilme tehlikesi var kısmı ayrı. Yani şuraya yazana kadar, geldiğiniz için teşekkürler ama 5 gün önce doğum yapmış bir kadının kafasına bu kadar üşüşülmez, hadi herkes evine diye bir cinnet geçirseniz, oh tamam. Anlamıyorlarsa, çocuğunuzu ve kendinizi yatak odanıza kilitleyin ya da gidecek bir anne baba evi, bir akraba evi varsa, toplayın eşyalarınızı oraya gidin. Eş için katlanmak kısmı da ayrı saçma, lütfen kusura bakmayın. Biri bir şeye katlanacaksa, eşiniz katlansın, öncelik siz ve bebeğiniz.

Ayrıca hayırlı olsun yavrunuz. Güzel günlerde büyüsün. Ben de ikinci kızımı 1,5 ay önce aldım kucağıma. En tatlı günler şuan. Bunu cehenneme çevirmeye kimsenin hakkı yok.

Yardım için gelip muhabbet olayı gelenek ve göreneğimiz galiba... Cenazeye, hasta ziyaretine gelip sözde teselli edecek, destek olacak, akraba komşu grubu da onun bunun dedikodusu yapar ya da ikram beğenmez. Dikkat ettim nerede bir kalabalık toplansa böyle. Hele ki yapılması gereken iş varsa. Ev sahibi uğraşır durur. Kimse yapmaz herkes birbirinden bekler.

Ahh seni çok iyi anlıyorum.
Doğum yaptım o gece bebek uyumadı gece bebeğe baktım neyse sabah hastaneden çıktık
Eşim beni kapıdan eve bıraktı babam geldi uçakla onu havaalanından almaya gitti
Ben 2 saat yalnız bekledim
Babam geldi 2 gün kaldı, yatmak yerine onunla oturdum, yemek yaptım ortalık toparladım
Babamın gittiği günün sabahında kaynanam geldi
2 gece 3 gün kaldı
Eşimi alıp x yere gidicez yok bilmemkim teyzenler çağırdı diye diye beni bebekle tüm gün yalnız bırakıp gitti. Yemeklere gelmeyi ihmal etmedi. Tabi yemekleri kucağımda bebekle, dikişlerimle ben hazırladım. Yedi yedi eline sağlık dedi.
O gittikten sonra bebeğim sarılıktan hastanede yattı.
Hastaneden çıkardık kısa bir süre sonra erkek kardeşim geldi.
Onu da eşim gidip karşıladı eve getirdi yemek yaptım yedi 3 gün. Onu otogara bıraktığımız sabah görümcem geldi. Bi gece kaldı, sabahına grip olmuş bebeğe bulaştırdı. Onu gönderdik yine hastanelerde süründük.

15-20 günümüz böyle geçti. Eşim bana yetişmeye, misafir ağırlamaya çalıştı bütün izni bunlara gitti.
Misafirlerden de akrabalarımızdan da nefret ettik. Gelen giden bitmedi tabi saydıklarımdan sonra da gelenler kalanlar oldu.
2,5 aylık oldu bebeğim. son yatılı misafir ancak dün gitti.
Akıl sağlığını korumak için bebeğini al yatak odasında otur...

Eltim yeni doğum yapmıştı. Evine gittik. Kadın bebeği eşiyle kontrole götürmüş. Evde annesi, k.v, kayınpeder var. Yemek ikram ediyorlar, sohbet muhabbet. Tamam uzaktan geldik 2 saatlik yol ama yolda ekmek arası yeriz lokantaya gideriz. K.V nin evi yakında. Gider kendi yemeğimizi hazırlar yeriz. Ne gereksiz şeyler. Ben böyle söyleyince herkes bana bakıyor. Ben eşime söylerdim, yardım eden kişi hariç yollardı herkesi. Kendi tarafımı da ben yollardım. Yollayın herkesi.

Şu an düşündüm de evi terkederim heralde o durumda ayy ben o haldeyken eve gelen olup gülüp konuşcak falan kalabalık hiç çekemem en azından ayrı odaya alır bebeğimi gider kapıyıda kilitlerim
Anlayışsız insanlara gıcık olurum bizde geçmiş olsun diye 5dk uğrar gider yakındaki akraba komşular normalde 15 yada 20 günlük olunca gelmeye başlarşar

Allah sabır vermiş zaten sana bacım da eşine de de yani böyle olmaz o bebiş enfeksiyon kaparsa siz üzülürsünüz
Hem bugün salı o dediğin çarşamba haftayaysa 1 hafta daha yok anam çekilmez

Yatak odaniza girip kapıyı kilitleyin. Bebek uyuyunca siz de uyursunuz en azından. Ne büyük görgüsüzlük. Tam hastalık zamanı. Geçmeyen bir grip türü salgın zaten. Çocuklar hep hasta. Yazık bebeğe ya.

Onlar gelsinler siz yatak odasından çıkmayın.. Ben artık dayanamayıp, Allah kadına 40 gün mühlet vermiş, hiç bir ibadeti yapmasını istememiş de bu insanlara ne oluyor böyle demiştim.. Eşiniz laftan anlıyorsa ona böyle söyleyin. Ne kadar yorulursanız o kadar geç iyileşirsiniz.. Yatak odasını kilitleyin.. Çok ses yaparlarsa beyaz gürültüyü açın.. Gelebiliyorsa anneniz gelip yemeğinizi yapsın ya da siz yanlarına gidin lohusalık bitene kadar.. Ve o bebeğin aşıları filan yok, çok çabuk hastalık kapabilir Allah korusun, şu an kapılan hastalığı da ömür boyu çekersiniz.. Ben bebeği iki dk dışarı çıkarıyordum, kendi kucağımda bakıyorlardı.. Herkesin nefesinin olduğu yere çıkarmayın fazla, kucağına alan omzuna batyaniyesini Vs alsın.. Dışarıdaki kıyafetleri ile kucaklamasınlar.. Zaten almasınlar da kucaklarına.. Siz öpün arada :) çünkü anne öptükçe bebekteki mikroplar anneye geçer, annenin vücudu antikor üretir, tekrar o antikor sütten bebeğe geçer onu korurmuş.. Gerisi ellemesin, ellerinden bile öpmesinler, ağzına gözüne sürüyorlar ellerini..
Bu arada Allah bağışlasın meleğinizi

Son düzenleme:
Hepsini gectimde bebek neden kv yataginda al bebegini gir odaya kapiyida kitle sana alissin kokuna alissin. Bir arkadasim anlatmisti. Arkadasi kv sini bebegini emzirirken yakalamisti . Sizinkide tam o potalsiyelde . Allah sabir versin.

Dusundukce cildirmalik olay yaa . Siz odanizdan cikmak ve bebeginizi cikarmak zorunda degilsiniz. Ben dogum yaptigimdada bayramdi kv de kalmistim . (Sehir disindaydik dogum icim gitmistim) . Misafir gelince odadan cikmadim bebegimin basinda bekledim coluk cocuga elletmedim kimsenin kucaginada vermedim! Dinlenememekten odem olmustu bacaklarim ayagima sadece wc terligi oluyordu yinede bebegimi kimse almasin diye yatmiyordum. Yat diye yalvariyolardi resmen. Sizde bebekle basbasa kalmaya calisin gerisi teferruat....

19 gun once dogum yaptim. Dünya iyisi bildiğim kvalidem tum sülalesini eve doldurdu. Allah'tan kendi hizmet etti ama surekli cocugu bana sormadan almalar milletin kucağına vermeler, yatak odama milleti sormadan davet etmeler vs. Çok yiprandim. En iyisi bile böyle iste. Dellenmeden açıkça konuşmadan anca kendini yiyor insan

Eşiniz farkında mı.onunla sakince konuşun.ve bebeğin sağlığı için kaçın ordan.ya da kimse gelmesin artık yazik

Birilerine hadlerini bildirmek için eşinizin KÖTÜ biri olmasını beklemeyin. Eşim iyi onun hatırına katlanıyorum cümleleri hiç de insani değil. Ortada yanlış bir durum var kimsenin hatırına yanlış duruma ses çıkarmamak olmaz.
İlla gidin demenize gerek yok. İlk önce çocuğunuzu bir başkasına vermekten vaz geçin. Ağlasa da yanınızdan ayırmayın. Zorla kolundan çekip alacak değil ya. Anne onun anneye ihtiyacı var meme vereceğimm deyin. Almasına izin vermeyin. Kavga çıkarsa da çıksın.

Bizim insanımız ne zaman şu gelini sahiplenme-hizmetçi görme durumundan vazgeçecek valla merak ediyorum. Sanki pazardan elma alır gibi köle alıyorlar kendilerine. Herşeyi yap ama karşı gelmesin.

Bu kadar sabırlı olmayın lütfen. Ezilirsiniz. Hakkınız olan şeye sahip çıkın. Başkasının ne düşündüğünü umursamayın. Çünkü onlar umursamıyorlar. Bırakın yemeklerini kendileri yapsınlar. Odanıza girin kilitleyin ve çıkmayın mecbur kalmadıkça.

Sen lohusa kadinsin ayiplarsada ayiplasinlar. Alirim bebegimi gecerim odama hayatta cikmam. Kendine eglence ariyorsa buyursun eglensin ama kimseyle ilgilenme yemekte yapma. Rahat ol sen

Ayhhh! Sizde başka bir alemmişsiniz! Eşiniz glenleri karşılamış, e sizi de o halinizle ayakta yemek yapıp gelenleri ağırlar halde görünce gelen gitmez tabiki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…