5 gün once dogum yaptım 1 gün bile dinlenemedim deliricem

Ayhhh! Sizde başka bir alemmişsiniz! Eşiniz glenleri karşılamış, e sizi de o halinizle ayakta yemek yapıp gelenleri ağırlar halde görünce gelen gitmez tabiki.

napiyim benim taraftan gelen babam ve erkek kardeşimdi. babam 75 yaşında.
kaynanam güya yardıma geldi ama beni yalnız bırakıp kendini gezdirdi. kendim için yemek yapmak zorundaydım. geldi geldi benim yemekleri yedi gudubet kadın.

Niye bu kadar pasifiniz ki cildirin gecirin bi kriz yeter deyin 1 hafta daha katlanma gitsin gonder ya da eve misafir cagirmasin cocuk hasta olacak bu gidisle grip salgini var zaten okudum sinirlerim bozuldu cidden al.hemen bebegi yanindan niye ka ul.ettin verdin sende de hata var susmak erdem degil bu çağda saflik

Bacim bebegin neden kv yle yatıyor amac ne odanizda beşik yok mu,? Yanina belki alamazsın korkarsın üstüne yatarım filan diye ama neden anne ayri odada yatıyor. Alin çocuğunuzu odaniza girin yatın, cocuk sizin odada olursa yatabilirsiniz. Esinle bir doktora gidin ya da gitmeyin gittik deyin ev asiri kalabalikmis cocuk bilmem ne olmus filan deyin gönderin onları

Herkese teker teker cevap veremedim. Kaynanam burada yaşamıyor aslında ben bu kadar düşüncesiz oldugunu bilmiyodum bişey söyleyip kalbini kırmak istemiyorum uzakta ve carsamba günü gidicek eşim de pısırıklıktan değil eve gelen misafire nasıl gelmeyin derim diyo ben biliyorum onu onluk bi durum yok benim kendi akrabalarım olsa bende söyleyemem bide kaynanam geldiğinde cok sık bizde kalan bi insan değil eltime gider misafirler oraya gider o yüzden bisey söylemek istemiyorum idare etmeye calısıyorum carsamba gününe kadar delirmezsem

Tamam ama çocuğunuzu yaniniza alin.yeni doğmuş bebek neden babaannesiyle yatıyor, gece kalkmıyor musunuz? Bu şekilde daha zor olmzz mi

Vallahi yakında olsaydım arkadaşınızım diye gelir ordakinlere de bir ayar çekerdim. Madem kimseye birşey diyemiyorsunuz bebeğinizi alın ve bir daha almasına müsade etmeyin ve gerekirse bebekle ilgili sesinizi bir tık yükseltin. Eğer bileti alınmadıysa o kadın çarşamba günü gitmez.
Misafire git denmez ama eşiniz annesini çağırmaması yönünde uyarabilir.

İyi de , ona git diyemem, bunun kalbini kıramam, esim pasif değil ona laf edemem diye karşılık veriyorsunuz bütün tavsiyelere. Peki biz buradan ne yapabiliriz siz böyle oldukça ?

Bacılar arkadaşı üzmeyelim, dolduruşa da getirmeyelim bence. Daha 5 günlük anne. Yorgundur, hassastır.

Eve kalabalık doluşunca kucağında şöyle bir göster sonra emzirme, uyuma bahanesiyle bebeğini de al odana kapan. Gece bebeği yanına alıp uyumak isterse de basitçe “hayır, benimle uyuyacak” de.

Başlığa istinaden de “2,5 yıl önce doğum yaptım 1 gün bile dinlenemedim deliricem” Annelik böyle, sen de alışırsın. Güle güle büyüt inşallah.

Kusura bakmayın ama kendine acimayana kimse acımaz. Kendinizi ezdirmissiniz. Gelene git demenize gerek yok kv deye demeniz yeterli. Ne demek misafir toplamak çocuğu alıp yanında yatırmak. Bu kadar sessiz kalmanıza anlam veremiyorum. Daha ilk günden böyleyse verin çocuğu büyütsün o zaman siz de rahat edersiniz. Bir kendinize gelin yahu dinlenmeniz iyilesmeniz sadece bebeginiz ile ilgilenmeniz lazım. Bebeginizin sağlığını güvenliğinizi ses çıkarmadan nasıl sağlayacaksınız?

Bu kış gününde evde çocuklar ve bir sürü insan hepsi yürüyen tehlike bebek için... Enfeksiyon taşıyor olabilirler.. Hiç mi düşünmüyorlar.. Hadi kayınvalideniz düşüncesiz davet edilenler de mi demiyorlar kız yeni doğum yaptı bebek taze biz gelmeyelim diyemiyorlar mı? Aklım almıyor resmen

Hayır cagırdıgı kişilerde zamanında çocuk doğurmuş. Onlar demıyor mu sımdı orası mısafırcılık oynanacak yer değil diye. Kaynananı hemen gönder eksık kaldın yardımı

Ahh canm kaynana benimde vardi 44 gunlk olduk ilk zamnlr kaynana bnide mahvetti snra evme dobdum rahtldm esinin demesi lazm cnm este btyr is

eşin annesini uyarsın eşine güzellikle soyle
ne düşüncesiz insanlar var ya
5 gun once doğum yapan nbirinin evine kessen gitmem
gidersem de bir faydam olur yemegını yaparım temızlıgını yaparım
bu ne düşüncesizlik ya
eşin konussun eşin konusmazsa sen konus böyle sey olmaz

ben senin yerınde olsam yatak odamın kapısını kılıtler ordan dısarı adım atmam hastayım halsızım derım
kesınlıklle wc harıcı cıkmam

cocuga sen bakip her isi sen yapiyorsan kaynanayada gerek yoktur
kov hepsini boyle insanlar insanca muameleyi haketmiyor

Kusura bakmayın ama eşe saygı meselesi değil bu siz kendiniz pasifsiniz.
Bebeği almaya gelene "alma bebek annesiyle durur ağlasa ne yapabileceksin?" demek zor değil..

Misafir çağıranca "anne ben dinlenmek istiyorum daha yeni doğum yaptım ağrım var odayı kilitleyip yatacağım gelene de söyle" diyeceksiniz..

Biraz başına buyruk davranın milletin gönlünü hoş edene kadar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…