5 gün once dogum yaptım 1 gün bile dinlenemedim deliricem

Hata sizde kusura bakmayın.
Tavrınızı baştan belli edecektiniz.
Net ve kesin tavırlı olduğunuz sürece bu yaşadıklarınızı yaşamazdınız.
Nitekim hepimizin başından geçmiş mevzular bunlar.

Benim kayınvalidem de eltim doğum yaptığında, cümbür cemaat toplamış herkesi evine.
Eltim kızdığında da "ne yapayım, bana gelmek istedi herkes, ben de burada olunca buraya davet ettim" demiş.
Bana yapamadı aynı şeyleri, çünkü ben net ve kesin bir dil ile kimseyi istemediğimi söyledim.
Refakatçi olarak eşim kaldı yanımda ilk doğumumda, zaten özel hastanede doğum yapmıştım.
Annem de yanımızda oldu, pek bir etkisi olmadı diyebilirim ancak varlığı yeter zaten.
3 gün kalmıştım hastanede sağlık nedenlerinden.

İkinci doğumumda, kayınvalidem evde ilk oğlum ile kaldı.
Bende hastanede 1 gece kaldım çıktım.
2 doğumum da sezeryandı.
1 hafta boyunca yemek yemek, wc kullanmak, duş almak haricinde yatak odasından çıkmadım.
Gelen giden tabii ki oldu, ancak bebeğe çok yaklaşmadılar.
İlk doğumumda da o şekildeydi.

Anne rahminden yeni çıkmış bir bebek mikroplara ve dış etkenlere çok açık olduğundan zaten doktor bile çok fazla insan kalabalığının olmaması gerektiğini uyarıyor.
Siz de bu anlamda önlemlerinizi alsaydınız keşke.

Sağlıkla büyütün yavrunuzu, kendinizi de çok fazla strese sokmayın derim.
Emzirme esnasında odanızın mümkünse kapısını kilitleyin.
Veya kilitleyebileceğiniz odalarda emzirin ki ne siz ne de bebeğiniz bu esnada rahatsız edilmesin.

Evdeki kalabalığı bir an önce göndermeniz lazım. Lohusa halinizle katlanmak zorunda değilsiniz. Ama şu bir gerçek yanınızda sadece eşiniz de olsa o bebeğe sadece siz bakacaksınız. Bende sezaryen olmştum annem kaldı yanımda ama bende yaklaşık 1 ay doğru düzgün uyumadım. Bebek ağladı annem yanında olmasına rağmen koşup gidip ben aldım ağlıyor diye. Baktım olmuyor zaten dinlenemiyorum birlikte aynı odaya aldım. Sadece bir kaç saat uyumak için annemin yanına bırakıyordum ama olmuyor içim rahat etmiyordu. Zaten susmayınca al emzir diye dakika başı yanınıza getirirler. Size tavsiyem dinlenmeyi biraz erteleyince günde 3-4 saat uyuyorsanız şükredin. Ama önce bu kalabalıktan kurtulun. Ve hep olumlu düşünün bebek de ona göre sakin oluyor. Şimdiden sağlıcakla büyütün

Eşiniz çok iyi falan değil iyi bir eş olsa bunlarla sizi hiç muhattap etmeden annesine de diğer akrabalarada gerekini güzelce söylerdi bu şekilda kabul etmezdi. Sonuçta siz lohusasınız siz uğraşacak değilsinz. Eşinis size değer verseydi bu tür durumlarda gerekeni yapmalıydı

Öncelikle bebeğin hayırlı olsun. Sağlıkla büyüt inşallah. Ama pasif kalıyorsunuz karı koca, onlar da at koşturuyor. Eşinle konuş bence, biraz da taviz vermeden konuş. Annesine güzel güzel artık yardımına ihtiyacımız kalmadı ben seni evine bırakayım desin. Eğer demezse de bir cinnet her şeyi çözer. Daha başlangıçtasın, şimdi sesini çıkarmazsan sonrası çok ama çok zor olur.

yatak odana geç kapıyı kapat
milletin ne dediğine ne diyeceğine bakma
çocuğuna bak
kv birşey demezse bakamazsanız anlarım siz gidin eşim benimle ilgilenir deyin
sütünüz gider
o bebek ilk 2 ay gak dese meme guk dese meme
sürekli kucağınızda olmalı
çünkü yeni içeriden çıktığı için sizin kokunuza ihtiyacı var
bebeğinizin için dünyevi şeylere takılmayın
odaya pat diye giriyorsa kapıyı kilitle
onların yapıtğı ayıp karşısında bu ayıp sayılmaz

Siz eşiniz için susmayın ama eşinizde sizin için susmasın ne alaka ne diyim. İş kocanızda bitiyor gelene gelme demek yerine annesini uyarsın.
Ayrıca bebeğinizi neden veriyorsunuz herkesin her dediğini yaparsak ooooo. Bebeğin sizin kokunuza ihtiyacı var.

Hastanede kocanız kalmalıydı en başta hata üstüne hata...

Bu arada etraf gerçekten domuz gribi kaynıyor acillerde yer yok bilginize. İster susmaya devam edin, ister kendinizi bebeğinizi düşünüp sınır koyun.

Bildiği güvenli limandan ayrılalı günler olmuş, annesinin kokusuna kucağına hasret şu an korkular, kaygılar içinde olan bebeğini,kayınvalidenin yatağından alamayacak olanlar neden doğuruyor anlamıyorum ben.. ego tatmini mi? Ben doğurabiliyorım gösterisi mi? Yazık o bebeğe 7/24 anne koynunda olması gerekirken babaanne yatağında.

Kiz cok sabirlisin sen . Ben yeri geliyo kendi anneme tahammul edemiyorum hamileyim o yuzden. Ki bu kadar kalabalik varken ben yerjnde olsam yalniz kalmak istiyom. Evli evine köylu koyune derdim.istemediklerini cevrende bulundurup cannini sikma.

Canım niye en başta yanında eşin kalmadı? Olay burada başlamış. Afedersin insan altındaki bezi değiştiremiyor ilk gün ben öyleydim eğilemiyordum annemle eşim yardımcı oldu. Doğumdan önce annem kalsın dediğimde eşim asla olmaz ben eve gidemem ikimiz de kalalım dedi. Eşin dururken kv kalması çok yanlış. Rahat edemem deseydin. Diğer konu bu bebek gak der meme guk der meme. Evde rahat olman lazımken kv herkesi dolduruyor eve erkekli kadınlı. Eşinin de sesi çıkmıyor. Anne bebek yeni doğdu mikrop kapar, eşim kendine gelmedi rahat edemez bir süre misafir istemiyoruz diyebilirdi.olay eşinde bitiyor . Sen bir şey dersen olay olurdu ama annesini uyarmak eşinin vazifesiydi. Bi de kaynın dan dun odaya dalıyormuş ayıp yani. Söylesene eşine kv ye. Eşin daha susacaksa sen yatak odasından çıkma yemeğini ye bebeği koynuna al yat. Eşin yardımcı olsun gece de.

Etrafınız görgüsüz insanlarla sarılmış
Tek bir tane aklı başında kimse yok.

Madem birşey demeyecek, gitmelerini bekleyeceksiniz, yapmanız gereken basitçe şudur;

Doğurduğunuz bebeğe sahip çıkın, odanıza alın ve siz de o odadan wc ihtiyacı dışında çıkmayın.
Yemeğinizi de yatağınıza getirsinler, söyleyin eşinize.
Kapınızı da kilitli tutun. Soran olursa emzirirken direkt giriyorsunuz rahatsız oluyorum dersin. Abisi giriyomuş ya!

Lütfen . Alın bebeğinizi odanızda yaşayın.
Anne oldunuz, sahiplenin bebeği, söz sahibi sizsiniz onun hakkında.

Icinize atmayin dusunduklerinizi uygun bir dille soyleyin. Yarin obur gun dogumda biz yardim ettik soyle boyle anlatirlar. Niye sessiz kaliyorsunuz ki

Ayrica niye oturma odasinda yatiyorsunuz alin bebegi yatak odaniza gecin. Zaten kucucuk bebek sizin yataginizda yatar

Bu süreçte fedakarlık yapması gereken siz değilsiniz.

Hem eşinizle hem kayınvalidenizle konuşun güzelce, dinlenmek istediğinizi bu şekilde bebekle ilgilenemediğinizi söyleyin.

Güzellikten anlamıyorlarsa herşey bir cinnete bakar :)

Kırmakyan korkmayın insanları, onlar düşünemiyorsa siz hatırlatın gereken şeyleri.

Sağlıkla büyütün bebeğinizi

O anlayışsız insanlarin hepsinin dangalak olduğunu düşünüyorum. Ama suçun %50si onlarda ise yarısı da sizde. Bir an cinnet geçiriyor gibi yapar; hepsini evden kovarım. Ben anne baba konusunda çok hassasım ama yeni doğum yapmışsınız ve sizin ailecek yalnız kalmanız, bu duruma adapte olmanız lazım. Bebek 5 günlük ve kayınvalide yanında yatıyor demişsiniz. Ne alaka? O bebeği onun yanından alacak cesaretiniz yok mu? Kusura bakmayın ama evlenip, barklanıp çocuk yapmayı bilen insan bu davranışlara dur demeyi bilmeli. Bir birey yetiştireceksiniz. En kısa zamanda cesaretinizi toplayıp o insanları evden gönderin. " Bana destek değil köstek oluyorsunuz" deyin gitsin. Hiç kimse bebeğin ve senden önemli değil şu an. 5 günlük bebeğin ne bağışıklığı olacak da kayınvalide yanında yatırabiliyorsunuz? Şaka gibi.

İyi niyet kendini kullandırmak, yeni doğmuş bebegi sürekli kalabalığa çıkarmak değildir ki, bebeğinizi alın yatak odasına geçin, yemek , tuvalet ihtiyacı dışında da odadan çıkmayın, size de yazık bebeğede.
Ayrıca eşiniz "pasif iyi" yani iyiliğinin zarari var karı yok, ne yapacaksınız öyle iyiliği.

Cok dusuncesız ınsanlar. Bende dogum yapınca annrm gelmıstı on gun kaldı on gun dinlendim cok ıyı gelmeıstı elımi bi işe sürmemiştım. Kayınvalıde falan geliyordu ama annemle oturup ınıyodu evıne

Cok dusuncesız ınsanlar. Bende dogum yapınca annem gelmıstı on gun kaldı on gun dinlendim cok ıyı gelmıstı elımi bi işe sürmemiştım. Kayınvalıde falan geliyordu ama annemle oturup ınıyodu evıne

Kıyamam ya. Başı yine kalabalık galiba yorumlara cevap bile yazamıyor

Neden odama girip kapini kapatip butun gun onlar gidene kadar odanda kalmiyorsun.esinede soyle yemek meyve tatli su vs tasisin odana.
Soran olursada dikisli ve daha haftasi dolmamis bir anneyim.kusura bakmayin de gec

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…