5 Günde 5 Kilo Diyeti Deneyimlerimiz

Bugün kırmızı biber hapları nedeniyle bir kişinin ölmesi sonucu piyasadan bu zayıflama haplarının toplatılması kararı alındı. Biz kadınlar için kilo evet gerçekten çok önemli ve bir araştırmaya göre yeryüzünde kilosundan memnun olan bir tek kadın bile yok :) Ne komik dimi... Zayıflayacağız diye canımızdan oluyoruz ama göbeksiz erkek balkonsuz eve benziyor. Benim size bir önerim var gelin kulak verin. İnsanların yağ metabolizması, östrojenin azalmasıyla menapozdan sonra tamamiyle değişiyor ve bu nedenle ister istemez bu yaşlarda kadınlar kilo almaya başlıyor ve zayıflaması çok daha zor oluyor. Menapoza girmemiş kadınlar ise çok daha kolay kilo veriyorlar. Egzersizle verilen kilolar bu faaliyetler bırakıldıktan sonra misliyle geri geliyor. Kulak vermek isterseniz önerim şudur; Yakınlarınızdaki bir sağlık kuruluşuna gidin... Artık semt polikliniklerinde bile beslenme ve diyet poliklinikleri var. Birinci koşul kiloya neden olan bir hastalığınız olup olmadığını anlamaktır. Mesela şeker hastaları ve troit hormonu bozuklukları kilo alınmasının birincil nedenleridir. Eğer böyle bir rahatsızlığınız var ise derhal tedavisine başlayın. Gerçi hekiminiz de size yardımcı olacaktır ancak bilinmesi gereken birkaç altın kuralı dile getirmek istiyorum:
1- Vücuttaki yağ metabolizması karbonhidrat alımına, protein metabolizması yağ metabolizmasına bağlıdır. Bu ne demek? Eğer yeterli karbonhidrat almazsanız vücudunuz yağı yakamaz ve yeterli yağ almazsanız hayatınızı devam ettirmenizi sağlayan proteinler sentezlenemez. Bu da asidozis ve ketoasidozis denen önemli sağlık sorunlarına yol açar. Ekmek yemekten korkmayın. Ekmekteki karbonhidrat vücut için çok gereklidir. Ayrıca daha hızlı doymamızı, daha geç acıkmamızı ve daha az yememizi sağlar bir de içinde maya olduğu için sindirimi düzenler. Beyaz ekmek yemek istemeyenler için tam buğday ve çavdar iyi alternatiflerdir. Kepekli ekmekler içine kepek eklenmiş beyaz undan yapılır. Lezzetsiz olmasından başka bir farkı yok. Dip not olarak; Bu sürecin doğru çalışabilmesi için her insan günde kendi vücut ağırlığının 1/1000'i kadar esansiyel yağ denen hayvansal içerikli yağ almak zorundadır. Bu da 80 kiloluk bir insanın 80 gr hayvansal yağa-et, tavuk, balık, süt, peynir ya da tereyağı gibi- ihtiyaç duyması demektir.
2-Eğer şok diyetlere girerseniz vücudunuz hızla su ve protein kaybetmeye başlar. Yağların erimesi zannedildiği kadar kolay değildir. Su ve protein kaybı da istenmeyen sonuçlara sebep olur. Sağlığınızı kaybetme riskiniz çok yüksek... Aman dikkat.
3- Yemekten korkmayın ve kaçınmayın. Vücudunuz çok mükemmel bir mekanizmayla çalışır. Vücuda az besin girdiği zaman vücut bunu tehdit olarak algılayıp depo yapmaya başlar ki bu da yağlanmak demektir. (Geçen hafta sağlık kontrolüm için hastaneye gittim ve 130 kg'lık bir kadınla karşılaştım. Kadının o kadar çok deri altı yağı vardı ki damarlarına ulaşamadılar ve kan almak için kendisini 4 kez deldiler... Çok merak ettiğim için sağlık sorununu sordum ve beni şok eden bir cevap aldım "yaz geldi cildimde kuruluk var" :)) her neyse kadının beslenme alışkanlığını sordum. Günde 1 öğün yemek yediğini söyledi. Umarım size yeterince şey anlatmıştır!)
4-Bazı besinlerin birlikte alınmaması gerekir: Örneğin demir ve kalsiyum alımı aynı yoldan olduğu için bu iki öğe birbiriyle yarışır. yani ikisini aynı anda aldığınızda ikisinden de tam olarak yararlanamazsınız. Öyleyse yoğurt peynir süt vb. kalsiyum kaynağı besinleri et ve ıspanak gibi demir kaynağı besinler ile birlikte yemekten kaçınmamız gerekiyor.
5-Yemekten sonra mümkünse sıvı almamaya dikkat etmelisiniz. özellikle sindirime yardımcı olduğu düşünülen maden suyu aslında midedeki sindirimi durdurur. Bunun sebebi karbonatlı içeriğinden dolayı midedeki asiti nötürleştirmesidir. Asit içeriği ne kadar yoğun olursa sindirim o kadar kolaylaşır. Bunun yanında iştahı bastırmak için yemeğin ortasında içilen bir bardak ılık su sindirime ve zayıflamaya yardımcı olacaktır.
6-Bu anlatacağım şeyler aynı zamanda sünnet de olan ve hikmeti sonradan anlaşılan şeylerdir. Sofraya oturduğunuzda tek çeşit yemek yeyin ve doygunluk hissettiğiniz ilk anda yemeyi kesin. Her besinin sindirim süresi farklıdır. Tek çeşit yemek yendiğinde mideniz tüm yediklerinizi aynı anda sindireceğinden en az seviyede yorulacaktır. Yemeği ağır ağır ve iyice çiğnedikten sonra yutun... İlk besinlerin sindirime uğrayarak kana geçmesi yaklaşık yarım saat alır. Kan şekeriniz bu sürede yükseldiğinden doymuş hissedersiniz. Yavaş yerseniz doyma hissedene kadar geçen sürede daha az yemiş olacaksınız.
7-Ara öğünleri mümkün olduğunca sık tutun ve canınız ne istiyorsa ondan mutlaka yeyin. Vücut gerçekten mükemmeldir ve vücutta ne eksikse onu içeren besini seçer ve beyne sinyal göndererek sizin canınızın çekmesini sağlar. Hamile kadınlarda bu garip isteklerin çok olma nedeni budur. Çünkü yeni oluşan bebeğin ihtiyacı da çok olur :))
8- Biraz uzun oldu ama bu son... Hayata ve kendinize gülümseyin. Aynaya baktığınızda umutsuzluğa kapılmayın, kilo vereceğinize inanın ama mucizelere asla!!!!! Diyet anlık günlük dakikalık beslenmek değildir. Hayatınızdaki beslenme alışkanlığınızı tamamen değiştirmeye niyet edin. Neyi yanlış yaptığınızı bulursanız doğru yapmak için gücünüz var demektir.
Herkese sağlıklı günler

Son düzenleme:
Bugün kırmızı biber hapları nedeniyle bir kişinin ölmesi sonucu piyasadan bu zayıflama haplarının toplatılması kararı alındı. Biz kadınlar için kilo evet gerçekten çok önemli ve bir araştırmaya göre yeryüzünde kilosundan memnun olan bir tek kadın bile yok :) Ne komik dimi... Zayıflayacağız diye canımızdan oluyoruz ama göbeksiz erkek balkonsuz eve benziyor. Benim size bir önerim var gelin kulak verin. İnsanların yağ metabolizması, öztrojenin azalmasıyla menapozdan sonra tamamiyle değişiyor ve bu nedenle ister istemez bu yaşlarda kadınlar kilo almaya başlıyor ve zayıflaması çok daha zor oluyor. Menapoza girmemiş kadınlar ise çok daha kolay kilo veriyorlar. Egzersizle verilen kilolar bu faaliyetler bırakıldıktan sonra misliyle geri geliyor. Kulak vermek isterseniz önerim şudur; Yakınlarınızdaki bir sağlık kuruluşuna gidin... Artık semt polikliniklerinde bile beslenme ve diyet poliklinikleri var. Birinci koşul kiloya neden olan bir hastalığınız olup olmadığını anlamaktır. Mesela şeker hastaları ve troit hormonu bozuklukları kilo alınmasının birincil nedenleridir. Eğer böyle bir rahatsızlığınız var ise derhal tedavisine başlayın. Gerçi hekiminiz de size yardımcı olacaktır ancak bilinmesi gereken birkaç altın kuralı dile getirmek istiyorum:
1- Vücuttaki yağ metabolizması karbonhidrat alımına, protein metabolizması yağ metabolizmasına bağlıdır. Bu ne demek? Eğer yeterli karbonhidrat almazsanız vücudunuz yağı yakamaz ve yeterli yağ almazsanız hayatınızı devam ettirmenizi sağlayan proteinler sentezlenemez. Bu da asidozis ve ketoasidozis denen önemli sağlık sorunlarına yol açar. Ekmek yemekten korkmayın. Ekmekteki karbonhidrat vücut için çok gereklidir. Ayrıca daha hızlı doymamızı, daha geç acıkmamızı ve daha az yememizi sağlar bir de içinde maya olduğu için sindirimi düzenler. Beyaz ekmek yemek istemeyenler için tam buğday ve çavdar iyi alternatiflerdir. Kepekli ekmekler içine kepek eklenmiş beyaz undan yapılır. Lezzetsiz olmasından başka bir farkı yok. Dip not olarak; Bu sürecin doğru çalışabilmesi için her insan günde kendi vücut ağırlığının 1/1000'i kadar esansiyel yağ denen hayvansal içerikli yağ almak zorundadır. Bu da 80 kiloluk bir insanın 80 gr hayvansal yağa-et, tavuk, balık, süt, peynir ya da tereyağı gibi- ihtiyaç duyması demektir.
2-Eğer şok diyetlere girerseniz vücudunuz hızla su ve protein kaybetmeye başlar. Yağların erimesi zannedildiği kadar kolay değildir. Su ve protein kaybı da istenmeyen sonuçlara sebep olur. Sağlığınızı kaybetme riskiniz çok yüksek... Aman dikkat.
3- Yemekten korkmayın ve kaçınmayın. Vücudunuz çok mükemmel bir mekanizmayla çalışır. Vücuda az besin girdiği zaman vücut bunu tehdit olarak algılayıp depo yapmaya başlar ki bu da yağlanmak demektir. (Geçen hafta sağlık kontrolüm için hastaneye gittim ve 130 kg'lık bir kadınla karşılaştım. Kadının o kadar çok deri altı yağı vardı ki damarlarına ulaşamadılar ve kan almak için kendisini 4 kez deldiler... Çok merak ettiğim için sağlık sorununu sordum ve beni şok eden bir cevap aldım "yaz geldi cildimde kuruluk var" :)) her neyse kadının beslenme alışkanlığını sordum. Günde 1 öğün yemek yediğini söyledi. Umarım size yeterince şey anlatmıştır!)
4-Bazı besinlerin birlikte alınmaması gerekir: Örneğin demir ve kalsiyum alımı aynı yoldan olduğu için bu iki öğe birbiriyle yarışır. yani ikisini aynı anda aldığınızda ikisinden de tam olarak yararlanamazsınız. Öyleyse yoğurt peynir süt vb. kalsiyum kaynağı besinleri et ve ıspanak gibi demir kaynağı besinler ile birlikte yemekten kaçınmamız gerekiyor.
5-Yemekten sonra mümkünse sıvı almamaya dikkat etmelisiniz. özellikle sindirime yardımcı olduğu düşünülen maden suyu aslında midedeki sindirimi durdurur. Bunun sebebi karbonatlı içeriğinden dolayı midedeki asiti nötürleştirmesidir. Asit içeriği ne kadar yoğun olursa sindirim o kadar zorlaşır. Bunun yanında iştahı bastırmak için yemeğin ortasında içilen bir bardak ılık su sindirime ve zayıflamaya yardımcı olacaktır.
6-Bu anlatacağım şeyler aynı zamanda sünnet de olan ve hikmeti sonradan anlaşılan şeylerdir. Sofraya oturduğunuzda tek çeşit yemek yeyin ve doygunluk hissettiğiniz ilk anda yemeyi kesin. Her besinin sindirim süresi farklıdır. Tek çeşit yemek yendiğinde mideniz tüm yediklerinizi aynı anda sindireceğinden en az seviyede yorulacaktır. Yemeği ağır ağır ve iyice çiğnedikten sonra yutun... İlk besinlerin sindirime uğrayarak kana geçmesi yaklaşık yarım saat alır. Kan şekeriniz bu sürede yükseldiğinden doymuş hissedersiniz. Yavaş yerseniz doyma hissedene kadar geçen sürede daha az yemiş olacaksınız.
7-Ara öğünleri mümkün olduğunca sık tutun ve canınız ne istiyorsa ondan mutlaka yeyin. Vücut gerçekten mükemmeldir ve vücutta ne eksikse onu içeren besini seçer ve beyne sinyal göndererek sizin canınızın çekmesini sağlar. Hamile kadınlarda bu garip isteklerin çok olma nedeni budur. Çünkü yeni oluşan bebeğin ihtiyacı da çok olur :))
8- Biraz uzun oldu ama bu son... Hayata ve kendinize gülümseyin. Aynaya baktığınızda umutsuzluğa kapılmayın, kilo vereceğinize inanın ama mucizelere asla!!!!! Diyet anlık günlük dakikalık beslenmek değildir. Hayatınızdaki beslenme alışkanlığınızı tamamen değiştirmeye niyet edin. Neyi yanlış yaptığınızı bulursanız doğru yapmak için gücünüz var demektir.
Herkese sağlıklı günler[/QUOTE]

a.s. yazı çok güzeldi teşekkürler

deli gibi yemek yememek lazım hamurişini unutucaz daha doğrusu herşeyden 2-3 lokma yiyerek bunun yeterli olduğuna beynimizi inandırmalı ve yememeliyiz böylelikle çok kilo alınmıyor geri :)

2. günüm henüz tartılmadım , aslında sıcaklarda o kadar da zor geçmiyor fakat insanın canı karpuz falan istiyor şööööööyle serin serin , artık pazara kısmetse onu da yeriz.

1. günümde 4 haşlanmış ortaboy patates yedim ve 2 kg su içtim. Spor yapamadım çok sıcaktı. Yapmış kadar terledim zaten koştururken.

Bugünde karışık salata ile başladım akşama kadar salata ile devam edeceğim. Kolay geçecek gibi görünüyor,

Allah hepimize sabır versin arkadaşlar. Açlık kadar zor bir şey yok :) Ama sonuçlar o kadar sevindiriyorki insanı.Herşeye değiyor.

Merhaba herkese ve kolay gelsin.

Ben de katılmak istiyorum. mümkün müdür?

166 cm boyum. Kilom 61.
hedefim 56 kg

Cevaplarsanız sevinirimboshayallersmile

3. günde 3 kilo vererek bıraktım malesef. Ama 3 kilo verdim süper bir şey bu. 2 aydır aynı kilodaydım. Motive oldum, hırslandım süper oldu.Bu hafta bırakmadan yapacağım inşallah.

son 3 4 ayda 8 kilo aldım 60 kiloyum kyafetlerim artık zor oluyor . yeni katıldım aranıza iyi bir başlangıç yapmak istiyorum bu diyete başlayarak ama çikolata vazgeçilmezim aslında hiç acıkmıyorum can sıkıntısına ve yemek yeme konusunda iradesiz oldugum için çekiniyorum yemek ymeyi çok seviyorum nasıl kilo verecegim:S:Smafoldumben

ben bu diyeti 2 yıl önce yapmıştım.5 gün yaptım kilo olarak ne kadar verdiğimi hatırlamıyorum ama dar gelen pantolonlarım çuval gibi olmuştu üzerime.bu diyette seçtiğin şeyi istediğin kadar yiyeceğin için aç kalmıyorsun.yemek yemeği bende çok seviyorum sence çikolata yiyerek mutlu olmak mı yoksa zayıf bir görünüme sahip olup mutlu olmak mı? ben de diyetteyim şu an çok yavaş kilo veriyorum.yarın ben de buna başlayacağım:sm_cool: umarım istediğin kiloya düşersin:)

teşekkür ederim yarın başlamayıo düşünüyorum ilk gün çok zorlanacagım sanırım patatesi hiç sevmiyorum birde tuzsuz pöff:S yerine başka sey olsa yada azcık tuz kulalansam?

Selam kızlar fikir vermek istediğim için yazıyorum umarım yardımcı olabilirim.

Bende bu diyeti yaptım
ilk gün haşlanmış patates 4-5 tane,1 bardak kahve(şekersiz)
ikinci gün domates salatalık biber acıktıkça yedim
üçüncü gün 2 tavuk göğsü aldım vei gün içinde tavada yağsız pişirip yedim.
dördüncü gün armut şeftali üzüm nektar sabahtan neyle başladıysam onunla devam ettim.
beşinci gün yumurta bu sıcakta mide bulandırır diye yağsız yoğurt yedim.

Şuan 5.günüm bitmek üzere bu geçen 5gün içinde çok zorlandığımı söyleyemem sporda yapmadım şeker tuz yağ kesinlikle kullanmadım 1 gram bile.

Yeşil çay içmedim ama içsem güzel olabilirdi.Diyete başlarken tartılmadım ama yarın tartılıcam ve 2 gün başka bir diyet yapıp tekrar bu diyete geçicem.
2.kez başladığımda başlangıç kilomu yazarım diyetin dışına çıkmıyorum tam olarak bitirdiğimde verdiğim kilomuda burada paylaşırım a.s.

diyetle ilgili düşüncem şu zor bir diyet değil az biraz irade ve kafanızı meşgul edecek birşeyler bulabilirseniz sınırsız yemek fikri güzel,ki abartıldığı gibide çok yemiyor insan aynı şeyi göre göre canı istemiyor bir süre sonra.

diyete başlarken ve şuan 5.gündeki vücudum arasında dağlar kadar fark var diyebilirim
belirgin bir incelme ve erime gözlemledim kendimle yarın dahada belirgin olur bu.

şimdi 2 günlük başka bir diyet yapıp 2. kez buna başlıcam ben tavsiye ediyorum

teşekkür ederim yarın başlamayıo düşünüyorum ilk gün çok zorlanacagım sanırım patatesi hiç sevmiyorum birde tuzsuz pöff:S yerine başka sey olsa yada azcık tuz kulalansam?

benim de bugun ilk günüm.ama ben patates yemedim onun yerine sebze yedim domates yiyorum.patates bağırsaklarımı tıkıyor çünkü hazımsızlık sıkıntısı çekiyorum kabız olabilirim diye düşündüm .ben şahsen tuz kullanıyorum ama çok az atıyorum tuz yerine limon sıkılır mı ki sonuçta sebze o da.bence patatesi dilimleyip karabiber pul biber limon çok hoş oluyor öyle deneyebilirsin.pulbiberde büyük tuvalete çıkmayı kolaylaştırıyormuş eski diyetisyenim söylemişti tabi bu diyette mideye dokunabilir tek çeşit besleniliyor

Arkadaşlar yapanlar kaç kg verdi? Bence bu diyeti üstüste yapmayın yoksa kilo verimi duruyor. Ben bir haftadır normal yeme düzenime devam ediyorum. Ptesi tekrar başlayacağım..Bakalım bu hafta kaç kg gidecek?

1 gün ara verdim dün normal şekilde beslendim ara ara canım ne çektiyse yedim çikolata falanda dahil.ve dün sabah tartıldığımda diyet bitimi 58.8 kilo çıkmıştım.bu sabah 58.4 çıktım yani diyetten sonra normal yeme düzenim tekrar kilo almama neden olmadı aksine 400 gram daha verdim..

Şimdi tekrar başlıyorum diyetime 2. haftam olacak bugün 1.gün ve patates günü 5-6 patates yemeyi planlıyorum akşam en geç 8de yerim son patateside,malum nişasta geç saatte yiyip yağa çevirmemek gerekli.Bu hafta gün gün yazıcam buraya kilomu yediklerimi iniş ve çıkışlarımı,sizede yardımcı olmak adınaa.s.

bu arada her diyet konusunda dikkatimi çeken birşey var onu yiyemem bunu yiyemem bunun saati bana ters diye diye diyetteki menüleri yada öğün saatlerini değiştirenler yada diyet dışına çıkanlar lütfen sonra gelipte ben niye kilo veremedimde siz verdiniz demesinler.bir diyeti yapacaksanız tam yapın kafanıza göre değiştirmeyin.eğer 1.gün patates yerine sebze meyve yenilseydi adamlar zaten istediğinizi yiyin öyle kilo verin derlerdi haksız mıyım?
Bu kadar acımasız olma diyenler olabilir ama bir liste verilmiş belli şeyler var kurallar var bunlara uymak zorundasınız tam verim almak için,adam sana çikolata vermişse yiceksin vermemişse gidip bir çikolata yiyip sonra burda ya ben çikolata yedim diyetim bozulur mu diye hayıflanmıcaksın,evet diyetin bozulur sonra ben neden hiçbir diyetle kilo veremiyorum demeyin.
Verenler nasıl veriyor azcık irade ve bir hedefin olacak bir amaç için kilo verin hırs yaparsınız bu sizi kamçılar.Örneğin ben internette tanıştığım ve 2 aydır çıktığım sevgilimle buluşucam 1eylülde 1 eylüle kadar and içtim 52 kiloya düşücem diye 6 kilo vermem lazım yani ve mutlaka vericem çünkü inandım başaracağıma ve de irademe.Birileri yada birşeyler için kilo verin nasıl mutlu oluyorsunuz sonra görün ve sevinin..başarılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…