- Konu Sahibi incilideniz
-
- #9.221
yok acaba diyetmi yaramadı??en azından bir kiloverseydimm:))ozaman devam ediorum olmazsa serbest günümde pirinç lapası yapıcam iki gün:))
tatlım öncelıkle hos geldınhıpoglısemi rahatsızlıgına glınce öncelıkle gecmıs olsun dıorum benım halamdada bu rahatsızlık var bıldıgım kadarı ile ani düşüş gerceklesıo ve o durumda agzına ekmek meyve yada seker almak zorundasın ma içini su konuda rahat tutabılırsın bu dıyette bı kısıtlama yok ıstedıgın kadar yıyebılıyorsun rahat edebılecegını dusunuorum bunyenı ac bırakma sakın denersın yapamazsan saglıgın daha önmlı tabıkı bırakmanı tavsıye edrım ..AMA İLK tavsıyem mutlaka dıyetısyenle başla .. bnm halamda asırı kılo vardı ama yaptıgı dıyetler fayda etmedı cunku ordan burdan buldugu dıyeti uyguladı en sonunda doktoruna basvurdu diyet lıstesı hazırlandı bu rahatsızlık ıcın özel dıyetler varmıs suanda gayet ii durumda ha bıde dıyetın yanı sıra akupuntur yaptırmıstı ..
mınık önerılerde bulundum umarım yanlıs anlasılmamısımdır...
diyet zor iş ve sabır gerektiriyo.. ben aylarca 68 de kaldığımı blirim .. sabır gerekiyo ondan sonra yne veriyosun
canım teşekkür ederim cevabın için.halanada geçmiş olsun.Gerçekten insanın hayatını altüst eden bir rahatsızlık.Endokrin doktorumda liste verdi. Kendisinin bu hastalıklar üzerine kitapları var. Metin özata.Lakin ben o listeyi yapamıyorum o yazılanları gün içinde yemem imkansız çünkü benim yemekle aram yok.Fazla yemek yiyemiyorum.Ekmek hafta sonunda belki 1 simit şeklinde,pilav ,makarna oda haftada ya 1 kere yada hiç.
Bunu bir deneyeyim dedim.Aslında dukan diyeti yapacaktım. 0 grubu kana sahibim ve proteinle zayıflıyorum.Gerçekten kan grubuna göre zayıflama işe yarıyor.Diyet ve zayıflamayla ilgili ot kök kür de dahil kitap yazacak kadar bilgi sahibiyim nerdeyse özel defterim var bunlar için ama bende işe yaramıyor.Geçen yaz aylarca uğraştım 60 kilo oldum 75 den ama ne oldu 2 ay içinde tekrar eski kiloma döndüm. hemde yemeyerek düşün halimi.
bu yaz düğün var ve tatile gideceğim bu kilolarla ve bu koca göbüşle gidemem.
geride gelse kilolar vermem lazım.
inşallah başarırım.
rahatsızlığımla ilgili nacizane bilgi:
bizene demeyin bunlar varsa ve kilo vermekte zorlanıyorsanız bir endokrine gidip şeker yüklemesi yaptırın.Çünkü sadece şeker yüklemesinde belli oluyor.
HIPOGLISEMI BELIRTILERI
Hipoglisemi yani reaktif hipoglisemi belirtileri
Yemek yedikçe acıkmak
Sabah kalkmada zorluk
Halsizlik, bitkinlik, enerji tükenmesi
Üşüme
Psikolojik durumda değişiklik
Uyuduktan birkaç saat sonra uyanmak ve uyuyamamak
Tatlı sevmek ve tatlıları tercih etmek
Kolay karar verememe
Sabah kahve içmeden uyanamama ve kahve düşkünlüğü
Unutkanlık ve zor konsantre olma
Sinirlilik, çabuk kızma ve öfkelenme
Baş ağrısı, migren ataklarının artması
Ellerde titreme
Bulantı
Görmede bulanıklık veya çift görme
Soğuk terleme
Çarpıntı, kalp atımlarını hissetme
El ve ayakta çözülme, iç titremesi ve kas ağrıları
Baş dönmesi
Soluk ve terli bir görünüm
Ani başlayan bir yorgunluk hissi
Şiddetli yorgunluk
İç ezilmesi ve yeme isteği
İsteksizlik
Anksiyete, depresyon ve kontrolü kaybetme
Allerjiler (astım, saman nezlesi ve ciltte alerjik bulgu eğilimi)
Bazı şeylerden korkma (fobi)
Geceleri uykusuzluk
Şekerli gıdalara saldırma
Unutkanlık
Sebepsiz yere ağlama
Şiddetli kan şekeri düşmelerinde bayılma
Stresle başa çıkamama
Karında şişkinlik, gaz
Akşam saat 19.00 dan sonra kendini iyi hissetmek
Gece terleme, terlemede artma
Depresyona sık girme
Panik atak olması
Cinsel istek azlığı
Öğleden sonra birden şeker ve kahve isteği
Günde 3 fincandan fazla kahve veya kola içmek
Yemek gecikince kendini kötü hissetmek
Sinirli olunca bir şeyler yemek
Yemek yiyince kendini iyi hissetmek
Gündüz uyku basması, uyku isteği
Işık ve sese hassasiyet
Kas ağrıları
Geceleri uykuda kan şekeri düşüyorsa şu belirtiler görülebilir:
Huzursuz bir şekilde uyanmak
Pijama, gecelik ve yastık kılıflarının terden ıslanması
Hızlı kalp çarpıntısı ile uyanma
Huzursuzluk ve uykuya dalamama
Sabah baş ağrısı ile uyanma
Unutkanlık
Üşüme ve ellerde soğukluk
Bazen karın ağrısı ve kilo alamama da olabilir
Sersem bir şekilde uyanma veya sabah uyanmada zorluk
HİPOGLİSEMİ VARSA PROF DR METİN ÖZATA NIN METABOLİZMA DİYETİ KİTABINI OKUYUNUZ
alıntıdır.
canım çok geçmiş olsun:))dedigin dogruu şimdi diyince anladım bende 0grubuyum ve proteinle acayip zayıflıorum:))bizi arada bilgilendirirsen sevinirim:))
benim soruma kimse cevap vermedi ama :2::2::2:
yulaf ezmesi değiniz şey markette satılan müslimi bide onlarn karışık meyveli olanı vs var ondan mı :26::26:
ay ne iyi oldu yulaf meselesiyle pirinç olayı patatesten öö gelmişti artık
yulafı denemeyın bıleee patatesee kurban olım ben yha bu nası ıgrenc bı tatdır ben bı halt yedım gıttım aldım yenmıo kesnlıkle berbat bı tadı var yada pirinç lapası yıyın bn aldıgıma cok pısmanımm dırek atıcam
kac gündür okuyorum burayı sonunda dayanamadım basladım bugun ilk gunum 69 kiloyum :26: 57 olmam lasım en az ama itiraf edeyim sizleri gorunce gaza geldim darısı basıma artıkım
ya canim ben bugün basladim fakat patatesleri yiyemedim:84: ben patatesi severim fakat böyle hiiiiccc gitmiyor:85: bende patatesleri biraktim yogurtlu yulaf ezmesi yedim, bence tadi kötü degil karnim doydu bile
ayrica seni tebrik ediyorumiki daha gitmis hadi bakalim darisi basimiza
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?