- Konu Sahibi incilideniz
-
- #13.361
Sebzeye akla gelen her sebze dahil.Et günü kırmızı, beyaz dahil.Nuggets olur, balık olur, dana olur, kuzu olur.Tek mi çok mu olayı şöyle; sabah güne neyle başlarsanız öğle ve akşam ya da aralarda onunla devam ediyorsunuz.Misal sebze gününde; sabah domates, öğlen ıspanak akşam havuç olmuyor.Yediğiniz her şey sabah mideye girmiş olacak, metabolizma hızını onu göre ayarlayacak, sabahkinden hariç yabancı bir şey atmayacaksınız içeri.O yüzden sabah bol karışık bir salata yiyebilirsiniz; içinde domates olur, kıvırcık, havuç, salatalık artık ne isterseniz, öğlen hepsini yemek zorunda değilsiniz, birisi bile kafi.Akşam da keza aynı, aralarından seçersiniz ya da aynılarını yerseniz sorun olmaz. Meyve gününü de öyle düşünün.Sabah portakal öğlen mandalina akşam muz olmaz.Sabah karışık yersiniz, öğlen akşam da sabahki tabaktan seçmece yaparsınız.
Kolay gelsin.
Sebzeye akla gelen her sebze dahil.Et günü kırmızı, beyaz dahil.Nuggets olur, balık olur, dana olur, kuzu olur.Tek mi çok mu olayı şöyle; sabah güne neyle başlarsanız öğle ve akşam ya da aralarda onunla devam ediyorsunuz.Misal sebze gününde; sabah domates, öğlen ıspanak akşam havuç olmuyor.Yediğiniz her şey sabah mideye girmiş olacak, metabolizma hızını onu göre ayarlayacak, sabahkinden hariç yabancı bir şey atmayacaksınız içeri.O yüzden sabah bol karışık bir salata yiyebilirsiniz; içinde domates olur, kıvırcık, havuç, salatalık artık ne isterseniz, öğlen hepsini yemek zorunda değilsiniz, birisi bile kafi.Akşam da keza aynı, aralarından seçersiniz ya da aynılarını yerseniz sorun olmaz. Meyve gününü de öyle düşünün.Sabah portakal öğlen mandalina akşam muz olmaz.Sabah karışık yersiniz, öğlen akşam da sabahki tabaktan seçmece yaparsınız.
Kolay gelsin.
Kafamı karıştıran en önemli nokta buydu zaten,cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim.Bu diyeti bırakmaya karar veriyormuşsunuz,açıkçası ben sizin azminizden gaz alarak başladık diyete diyebilirim :) Bunun için size teşekkür ediyorum.. Umarım istediğiniz kiloya kısa zaman da ulaşırsınız :)
Bu arada arkadaşlar,ben bugün patatesle diyete başladım ama aksi gibi regl oldum,acaba şimdi diyeti bıraksam regl dönemim bitince mi başlasam? Kilo veremeyeceğim büyük ihtimlle bu dönemde şişkinlik olacak,bittikten sonra daha hızlı veririm gibi geliyor? Sizce ne yapmalıyım..
kızlar yaa bnde basladım ama ılk gun patates kabız yaptı bıraktım sızlerde oldumu kabızlık sorunu yasadınızmı..?
gazı aldım, devamşaka bir yana uzun yolum var, gittiği yere kadar gidecek inşallah.
Güzel sözlerin için teşekkür ederim.
Canım, sıkıntı stres yapma.ben eskiden sabah yarım ekmek yiyen, yağa bala bayılan, yarım kalıp peynire yok demeyen, öğlen ekmekle ne varsa yiyen, akşam 3 çeşitten aşağı (ve tabii ki kızartmalı falan) sofra kurmayan , üstüne de internetten profiterol siparişi veren, özellikle pazarları börek, poğaça, bi koca tava menemen, omlet, sucuklu yumurta ve tabii yanında yarım ekmek ve günde ortalama 1-2 litre kola, şekerli içecekler yiyen-içen birisiydim.iradesiz, yemek için dünyaları veren, iştahlı ve yemek yemekten zevk akan biriydim.
şimdi günde 3 minik kase yoğurtla günü kapatıyorum.yani demem o ki, oluyor ve ölmüyorum.neden sen de yapamayasın? Bu diyet olmaz da başka diyet olur.önemli olan "yeter artık" demek.ekmek yemeden insan ölmüyormuş, 19 gündür ağzıma sürmedim, şeker, tuz, yağ kullanmadım, tatlı yemedim.ben de özel güçleri olan uçabilen biri değilim. Benim gibi şişko, boğazını tutamayan ve yemek için her şeyini feda edebilecek birisi bunu yapıyorsa, sen neden yapamayasın? Neden istediğin kıyafetlere giremeyesin? Neden eşinin dostunun yanında teyze gibi görünesin? Neden sağlık problemleri yaşayasın? Bizim neyimiz eksik manken gibi dolananlardan? Biz de nişantaşı çocuğuyuz, biz de üniversite mezunuyuz, biz de bir burhan altıntop'uz.önce "iste", sonra gözünü karart ve kendin için bir şeyler yap.söylemesi kolay deme, ben de bu yola yeni girdim, açım, elim ayağım titriyor, eşime yemek yapmak kabus oldu, mutsuzum, pişmanım (ayı gibi bu hale geldim diye) ama günden güne bu yüklerden kurtuldukça daha da gaza geliyorum.neden yapamayayım ki diyorum.bu kadar mı iradesiz, bu kadar mı yemek için dünyasını veren, bu kadar mı çaresizim diye kendime soruyorum."hayır" diyorum, "ben de yapabilirim" diyorum ve yola devam ediyorum.
Hoşgeldin canım,ben de dün başladım diyete tuz az miktarda kullanabiliyorsun. Son gün ya yoğurt süt ya da sadece yumurta yiyorsun. Diyeti bırakınca çok yersen kilo alıyorsun ama yine az ve dengeli yersen kilo almazsın ,belki 1 kilo değişebilir. sen kaç kilosun? ben 58 ile başladım bakalım kaç gidecek.ay kimse yok bu topikte
sorularım var başladım diyete ama verdikten sonra tekrar sağlıklı beslenmeye dönünce ne kadar kilo geri geliyor
ve şu son gün yumurta süt yoğurt hepsimi yenicek yoksa sadece yumurta veya süt veya yoğurtmu :44:
Hoşgeldin canım,ben de dün başladım diyete tuz az miktarda kullanabiliyorsun. Son gün ya yoğurt süt ya da sadece yumurta yiyorsun. Diyeti bırakınca çok yersen kilo alıyorsun ama yine az ve dengeli yersen kilo almazsın ,belki 1 kilo değişebilir. sen kaç kilosun? ben 58 ile başladım bakalım kaç gidecek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?