- 27 Mart 2017
- 16.160
- 65.352
- 598
- Konu Sahibi fiyonaprensesolan
-
Biliyorum. Düğün masraflarını sormuyorum ama. Çeyiz, eşya ıvır zıvır masraflarını dert ediyorum.Düğünsüz de evlenip mutlu olabilirsiniz biliyorsunuz değil mi?
Evi daha önce almış.5 parasiz evlenilir,
1+1 eve gecilir oturulur,
dugun yapilmaz, nikah kiyilir,
...
bunlar olur olmasina da sonra birbirinizin basina kakmayacaksaniz,
burada cok okudum, iste esim taki yapicam dedi yapmadi vs muhabbetleri ki dugun olali 2 yil gecmis uzerinden,
veyahut iste erkek tarafindan da hic ceyiz getirmedi tarzi muhabbetler.
bunlar olacaksa gec olsun daha iyi, herkesin icine sinsin.
ben ilk yazdigim paragraftakini yapardim ama,
bu tamamen kisisel bir karar.
ben dugun yapmamaktan/yapamamaktan,
minik evde oturmaktan,
misafir bilmemne takimimin olmamasindan gocunmam, bunu da kafaya takmam cunku.
siz?
Çok yol gösterici olmuş çok teşekkür ederim :)Eğer amaç evlenmekse yapılır elbette , ama yok Nisan , Nisan'da bilmemne elbisesi , ona hediye buna hediye , üstüne kına vs derseniz yapamazsınız.
Ama ayda 3 bin lira ile eylüle kadar çok rahat evin en acil ihtiyaçlarını alırsınız ( kendi üzerinize düşenleri )
Yani sizde kız tarafı ne alır bilmiyorum ama bilmem kaç çeşit tabak , fincan vs ihtiyaciniz yok , bir tabak seti , bardak seti , tencere seti vs elzem şeyler , uc çarşaf takımı , halı , perde vs rahatlıkla alınır 10 ayda o paraya .
Ama yok dört dörtlük alacağım , 15 yastığım , 20 yorganın , her odam dayansın dosensin diyorsanız yapamazsınız , bu devirde zaten yapan insan sayısı da oldukça az olur.
Öncelikle ihtiyaç listesi yapın , tüm ihtiyaçları listelerin , trendyolda bakın begendiginiz uygun fiyatlilari bir liste oluşturup oraya atın , indirimleri takip edin , her ay 3 bin liralık o listeden alışveriş yapın.
Ben Mart ayında 30 bin liraya ev döşedik , a dan Z ye herşeyiyle , iki tane de çocuğum var , onlara da oda yaptım vs vs
Biliyorum. Düğün masraflarını sormuyorum ama. Çeyiz, eşya ıvır zıvır masraflarını dert ediyorum.
Evi daha önce almış.
Düğünde benim masrafım pek olmayacak çünkü özellikle düğün isteyen karşı taraf ve bunu karşılayacak güçleri var. Yoksa davul zurna salon merakım yok.
Dediğim gibi beni düşündüren daha çok çeyiz denilen o mutfak ve tekstil ve küçük ev aletleri ve yatak odası takımı blabla..
Siz evliliği düşünüyorsunuz, ama aileniz ilişkiyi bilmiyorBabamın krediyi ödemesi ya da bana parayı vermesi en erken temmuz ağustos. 12 bin TL verecek. Böyle bi ilişkim olduğunu bilmediği için rahat da davranıyor tabii acelesi yok mantığında şu an. Henüz bilmiyor ilişkimi.
Kızlar erkek arkadaşımla ilkbaharda nişan Eylül ekim gibi de düğün düşünüyoruz. İlkbahardan sonbahara maddi olarak ne ben ne ailem yetişemeyiz diyorum ama zaten ailemin hiç bir şey yapmayacağını ya da yapamayacağını biliyorum. Bütün masraflar bende olacak muhtemelen.
Kenarda param ya da çeyizim yok (tencere seti dışında) e o zaman sonraki sene evlenirsiniz diyeceksiniz ama ikimiz de uzatmak istemiyoruz ne manitacılığı ne nişanlılığı.
Ocak itibariyle maaşım 5000 olacak. Bu maaşla ailem için çektiğim krednin taksiti ve öğrenim kredisi ödeyeceğim ve şu an 3000 tl civarı kredi kartı borcum var. Kartı saymasak bile 3540 tl kalacak bu ödemelerden sonra. Bi akşam dışarı çıksan 300 ödüyorsun zaten ( 2 kişi çıkıp hadi bu akşam benden olsun dersek )
Ne hazırlık yapabilirim hanımlar kalan kuş kadar parayla? Bu işlerin inciği cinciği bitmiyor ki. Ailem için çektiğim kredi 13.000 bunun dönüşü olacak ama 1 seneyi bulur. 3540 TL ile hayatta kalma ve çeyiz yapma tavsiyeleriniz var mı?
Şu fiyatlarla takı yapan varsa helal olsun. Ben açıkçası çok yakınım olmadığı sürece asla yapmam.Nişanda takı yok mu sizde? Biz nişan takısıyla alacağız kız tarafına düşen eşyaları yoksa bu kurlarla kendi başımıza çıkamayız işin içinden.
Aileye kredii ne icin cektiniz?Kızlar erkek arkadaşımla ilkbaharda nişan Eylül ekim gibi de düğün düşünüyoruz. İlkbahardan sonbahara maddi olarak ne ben ne ailem yetişemeyiz diyorum ama zaten ailemin hiç bir şey yapmayacağını ya da yapamayacağını biliyorum. Bütün masraflar bende olacak muhtemelen.
Kenarda param ya da çeyizim yok (tencere seti dışında) e o zaman sonraki sene evlenirsiniz diyeceksiniz ama ikimiz de uzatmak istemiyoruz ne manitacılığı ne nişanlılığı.
Ocak itibariyle maaşım 5000 olacak. Bu maaşla ailem için çektiğim krednin taksiti ve öğrenim kredisi ödeyeceğim ve şu an 3000 tl civarı kredi kartı borcum var. Kartı saymasak bile 3540 tl kalacak bu ödemelerden sonra. Bi akşam dışarı çıksan 300 ödüyorsun zaten ( 2 kişi çıkıp hadi bu akşam benden olsun dersek )
Ne hazırlık yapabilirim hanımlar kalan kuş kadar parayla? Bu işlerin inciği cinciği bitmiyor ki. Ailem için çektiğim kredi 13.000 bunun dönüşü olacak ama 1 seneyi bulur. 3540 TL ile hayatta kalma ve çeyiz yapma tavsiyeleriniz var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?