5 parasız evlilik hayalleri..

O halde bu acele nedir bu yangından mal kaçırma nedir

ben üstüme düşeni kendim yapmak istiyorum
Valla artık kız tarafı şunu yapar erkek tarafı bunu yapar diye birşey yok. Ortak yapcaksınız herşeyi, herkes gücünün yettiğince. Eğer birlikte yaşamaya başlamak istiyorsanız gurur yapmayacaksın, alabildiğini alacak, alamadığını nişanlına söyleyeceksin, bir plan yapacaksınız birlikte.

Bir de düğün yapmayın mümkünse, inanılmaz gereksiz masraf. Nikah candır!

Malasef zaman kötü. Alabildiğinizi alın ama kalanı eve geçince beraber alırsınız. Tavsiyem; misafir yemek takımı, misafir çatal bıçak takımı, misafir bardak seti almayın. 6-7 binden kurtuldunuz. İnanın ben 6 yıldır evliyim bu bahsettiklerim 10 kere kullanılmamıştır. Herşeyden 1 tane alın, 1 masa örtüsü, 1 pike takımı,1 yorgan gibi. 2 takım nevresim yeter, 2 size 1 misafire havlu yeter. Kampanya kovalamak zorundasınız. Beyaz eşya ve küçük ev aletleri için en uygun zaman anneler günü indirimleri. Ve en önemlisi aaaaa olur mu şu da lazım bu da lazım diyen insanları dinlemeyin. Olmuşken en güzeli en düzgünü olsun diyenleri de dinlemeyin. 6 yıl önce 2 liraya aldığım bir sebze soyucu var, çatır çatır gidiyor hala, o zamanın en ucuzuydu. Ufak tefek her ay alın bir şey,kalanı evlenince eksik oldukça alırsınız. Baktınız hiç olmuyor alamıyorsunuz, ben minnalistim eşya sevmem deyin

şu an mali müşavir adayıyım. Seneye stajım bittiğinde şartlarım daha iyi olacaktır muhtemelen. Ama bu sene dediğiniz gibi biraz tırt durumdayım
O zaman hayatındaki kişi ile konuşup durumunuzun düzeldiği anı bekleyin bence. Her ne kadar arada aşk olsa da araya maddi durum zorluğu girdiğinde her şey zorlaşıyor bence

Sizi anlıyorum bir an önce evlenme isteğinizi, ama malesef geçim şu anda o kadar zor ki, bu kadarcık az zamanda ne alabilirsiniz ki neyin taksidi biter 9 ay var ve bu arada nişan da yapacaksınız destek yoksa ailelerden mümkün değil, üzgünüm

Evlendigimde esim issizdi. Ben calisiyordum. Evlilik izni aldim 1 hafta. Tam bitecek is haberi aldik. Hala ayni yerde calisiyo. Neyse ben bu arada nikahla evlendim dugun mugun yok. Zaten yapacak para yoktu annemin evinde kaldik bi sure sonra zamanla kendi duzenimizi kurduk. Yavas yavas aldik koltuk, yatak odasi vs. Bazen 2. El aldik. Hala borc oduyoruz. Cok da karamsar olmamak lazim tabi. Herseyin en iyisi en mukemmeli olmak zorunda degil. Onemli olan saglik, sevgi, saygi olsun.

Ailemle yaşıyorum Allahtan yoksa çöp bile alamam bırak çeyizi
Bı konuyla ilgili son zamanlarda sürekli konu açtığınızı görüyorum..bu sizin gergin bir dönemde olduğunuzu düşündürüyor bana.. biraz iyi tarafından bakın ailenizle yaşıyorsunuz, sevdiğiniz sevildiğiniz bir ilişkiniz var ve sevdiğiniz adamın bir evi var..diğer türlü huzursuzluğunuz ilişkinize kadar yansır

bende 3 aylık evliyim çok zorlandım ...kaldı ki benim ailem bir miktar maddi destek verdi...bir çok hanım artık kız tarafı erkek tarafı yok demiş ama bence malesef var ...ha tabi siz sadece nişanlınızla yapacaksanız bu hazırlıkları evet yok derim bende ama sizde erkek tarafı belli ki destek ...sizde üstünüze düşeni en minimal şekilde yapmaya çalışın misafir yemek takımı çatal takımı sakın almayın çok gereksiz ama günlük takımı ucuz olan 12 kişiliklerden alın derim.. birde bence dışarda yemeği bırakın ..yada gurur yapıp hesabı ben ödeyim derdine düşmeyin nasılsa nişanlınızın maddi durumu fena değilmiş

Çok hoşsunuz :) bu misafir yemek takımı çatalı kaşığı olayı beni de düşündürüyor 1 takım alıp kendime de misafire de onu kullansam başıma bi şey gelmez herhalde

Karıştırıyor olabilir misiniz bu benim 2. konum, diğeri de ilişkimle ilgili ama konu çeyiz değildi :)

Dışarıyı kısmamız lazım evet. Ama artık bi kahve bile 20 tl gerçekten her şey aşırı pahalı. Başta gurur yapıyordum ama o da azaldı çünkü para yok napim

Yazacaklarim sizi kırmasın ama herkes evlenmek zorunda degil. Her evlenen de dugun yapmak zorunda degil.

5000=asgari ucret + yol yani buyuk sehirdeyseniz.
Ekstradan yemek ucreti yoksa elinize kalan ancak ucu ucuna yetisir. Varsa ilk bi kac ay birazcik artar, sene ortasinda ancak yeter, 7. 8. Aydan itibaren eksiye girer.

Dışarıyı kısmamız lazım evet. Ama artık bi kahve bile 20 tl gerçekten her şey aşırı pahalı. Başta gurur yapıyordum ama o da azaldı çünkü para yok napim
ben çoğunluğa katılıyorum aslında evliliği erteleseniz daha iyi olur ...bir sene daha durup birikim yapabilirsiniz başka türlü işiniz zor imkansıza yakin...illa yapacağız derseniz üzülerek söylüyorum mahçup olacaksınız kendinizi bu duruma sokmayın bence

Insanlara gösteriş yapmak için bazı şeyleri evlenmeden once almak yerine evlendikten sonra alın..bohça, alışveriş gibi abidik gubudik işlerden vazgeçin.evde nişan yapin. .

Hem erkek arkadaşım hem ben memuruz ve evlenmek için biz bile bir "acaba" oluyoruz. Aslında aile yanında yaşayan biri için maaşınız çok kötü değil ama kredi problemmiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…