5 parasız evlilik hayalleri..

Evlenirken herşeyi eşim yaptı . Benim ailem sadece mutfaktaki malzemeleri aldı tabak çanak ıvır zıvır. Birde yatak odası malzemelerini yorgan battaniye nevresim pike falan . Geri kalan herşeyi eşim yaptı kredi çekip. Düğünden kısa bir süre sonra altınları sattık . Kalanı da çalışıp ödüyoruz birlikte. iyi ki evlenmişiz yoksa bu pahalılıkta asla evlenemezdik

Eğer aileniz ile yaşıyorsanız en azından kira, mutfak, fatura derdiniz yoksa kalan parayla en azından düğüne kadar taksitle kendinize birşeyler alırsınız.
( Battaniye, nevresim takımı, servis takımı, çatal bıçak takımı, mutfak gereçleri, küçük ev aletleri - süpürge- mutfak robotu, tost makinesi, çaycı, ) diğer ufak tefek ıvır zıvırlar sonra da halledilir.

Borçsuz birşey alınmıyor maalesef.
Ertelemek birşeyi değiştirmeyecek çünkü herşey giderek pahalanıyor ve maaşınızın alım gücü azalıyor. Bugün bin liraya alacağınız ürün, evliliği ertelerseniz 1.500- 2.000 TL olacak muhtemelen

Kredinin son taksiti ne zaman bitiyor?

Siz de nasıl oluyor bilmiyorum ama biz de kız tarafı imkanlar dahilinde şunları alıyor.

Oturma odasına oturma grubu ve bu odaya uyumlu halı ve perde, dekorasyon ürünleri
Bulaşık makinesi,
Elektrikli süpürge, mutfak robotu, çaycı, tost makinesi, servis takımı, tencere takımı, çaydanlık, kaşık çatal takımı, su takımı ve mutfakta aklına gelecek tüm ıvır zıvır kapkacak herşey,
Mutfak masası,
Battaniye (2-3 tane), nevresim takımı (3-4 tane), sandık, erkeğe nişan bohçası
Ve düğünde kıza 2 adet 20 yada 30 gram bilezik yani toplamda (40-60 gram arası)

Geri kalanı de erkek tarafı yapıyor.

Benim ailem oturma grubu ve oturma odasına halı perde olan kısmı, bir de bulaşık makinesini alamadı diğerlerini taksitle aldık, ödedik beraber.

Sana da bu ürünler fikir olsun, imkanlar dahilinde almaya başla yavaştan

Bence önemli olan sizin ve erkek arkadasinizin beklentisi. Simdi herseyimiz 4/4 lük olsun. Hicbir eksigimiz olmasin deseniz asla yetisemezsiniz. Biz esimle evlendigimizde mesela mutfagimizi ikinci el aldik. Bununla dalga gecenler oldu mesela. Önce oturup plan yapin gercekten ihtiyac olan neler. Bence ilk zaman 12 kisilik dev yemek takimi olmasa da olur mesela. Önce tüm hesaplarinizi yapin öyle işe baslayin. O plana da uymaniz lazim. Aksi takdirde altindan kalkamazsiniz.

Unutun evliliği
Dolar oldu 17 TL
Gidin nikah kiyin

Şimdiden minimalizm ve sadelikle ilgili kitapları, sosyal medya hesaplarını takip edip etkilenmeye çalışın :) Gelinlik yerine gelinlik gibi sahane elbiseler var internette öyle bir sey alın. Mumkunse eşinizin esyalarını(mutfak dahil) kullanın. O zaman olur. Sonra alamayız diye cok sey alırsanız birçlar psikolojinizi etkiler ve evlilik sarsılır.

Sanırım bi liste çıkarmam lazım. Yani buralarda bildiğim kadarıyla 1 beyaz eşya, yatak odası ve mutfak eşyaları ile tekstil alınıyor.

Hayır her şey 4/4lük olsun diye derdim inanın yok. Cicili bicili gördüğüm her şeyi beğeniyorum ama bu hepsini almalıyım demek değil. Gözümü de yormasın beni de yormasın ama zarif ve güzel olsun derdindeyim.

Şurada birkaç aya nişan ve 1 sene geçmeden evlilik düşünüyorsunuz ama ailenizin hala haberi yok. Bence bir an önce ilişkinizi ve ciddiyetini söyleyin onlar da rahat davranmasın. Belki onlar için çektiğiniz kredi ödemenize destek çıkarlar.

Aylık ne kadar ödeme yapabilirsiniz netleştirin. İhtiyaç listesi yapın. İnternetten takip edin. Hepsini birlikte bulabileceğiniz elden uzun vade taksit yapan mağazalara bakın piyasa yoklayın. Buna göre her ay o bütçeyle ya taksit ödeyin ya alınacak listesinden birkaç parça eksiltin.

Eş adayınızın bekar evi varsa orada kullanılabilecek olanları kullanmaya devam edin. Benim evimde bekar evimden eşyalarım da vardı evlendiğimde.

Eşyalar için minimalist olun. Başlangıç için size 1+1 gibi döşenmiş bir ev yeter evin kendisi büyük olsa bile. Mesela hem salon hem oturma odası yapmayın. Salona masa aldıysanız mutfağa almayın ya da tam tersi. Hem günlük hem misafir için takımlar almayın. Tek tek ürün satan yerlerden kendi takımınızı oluşturabilirsiniz. A101 e bime geliyor bardak falan oralara da bakabilirsiniz.

Sizin size düşen olarak düşündüğünüz kısımda yatak odası ve beyaz eşyalar büyük kalem. Beyaz eşyaları düğün paketi yapan mağazalara bakabilirsiniz. Ötelemeli taksit başlatan yerler de oluyor. Mobilyayı da yine moda life tarzı fabrikadan satan nispeten daha uygun yerlerden bakabilirsiniz.

Allah yardımcınız olsun. Biz düğünden 6 ay kadar önce kredi çekip mobilyaları peşin almıştık hatrı sayılır bir indirim yapılmıştı. Krediyi de evlenene kadar yarı yarıya ödemiştik sonra hesapları birlemiştik zaten.

Valla hazırlıksız evlenmek büyük cesaret.. Cicim aylarınız bittikten sonra birbirinizi yersiniz..

Planlı programlı ilerlemek her anlamda daha sağlıklı. Kimseye muhtaç olmadan çoluğunun çocuğunun isteklerini yapmak, evliliğinin her anını konforlu geçirmek gibisi yok..

Önce ailenize söyleyin. Düğün ayarlamaya çalışıyorsunuz insanların haberi bile yok. Onlar da az çok destek olur. Böyle gizli saklı olur mu?

Nikah kıyın. Kına vb. yapmayın.

Gelinlikten bence daha şık beyaz elbiseler var ondan alın.

Adamın bekar evinde de mutlu mesut yaşayın.

Bekar evi yoksa eşyalı kiralık ev tutun.

Ev var ama boş ise 2.el vb. eşyalardan çok ihtiyacınız olanları alın. Mesela bulaşık makinesi 2 kişi için bence çok da gerekli değil.

Evlenmek isterseniz her türlü evlenirsiniz.

Ailenin durumu çok mu kötü, baban ne iş yapıyor krediyi kendi üstlerine alsınlar. Ben diğer arkadaşlara pek katılmıyorum yani zaman geçtikçe her şey zorlaşıyor.
Sevgilinizin evi de varmış öyle buram buram sorun çekmezsiniz ev olmasa sakın evlenmeyin derim ama şu krediden kurtulun.
İndirimleri takip edin çeyizlerinize başlayın artık üçe beşe bakmayın. aileniz de biraz elini taşın altına koymalı.

Evlilik çok zorlaştı ya Allah gençlere yardım etsin. Eşim azıcık maaşı kuş kadar birikimiyle evi dayayıp döşemişti, şimdi iki kişi yapamıyor. Yazık ne olacak halimiz

Bekleyin biraz daha. Emin olun kimse evlendi diye pamuklara sarılıp madalya almıyor. Kendini çıkma bir iki yıl beklersen baya baya herşey hallolur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…