- 25 Haziran 2020
- 3.855
- 12.847
- 208
- 27
- Konu Sahibi fiyonaprensesolan
-
Eğer aileniz ile yaşıyorsanız en azından kira, mutfak, fatura derdiniz yoksa kalan parayla en azından düğüne kadar taksitle kendinize birşeyler alırsınız.Kızlar erkek arkadaşımla ilkbaharda nişan Eylül ekim gibi de düğün düşünüyoruz. İlkbahardan sonbahara maddi olarak ne ben ne ailem yetişemeyiz diyorum ama zaten ailemin hiç bir şey yapmayacağını ya da yapamayacağını biliyorum. Bütün masraflar bende olacak muhtemelen.
Kenarda param ya da çeyizim yok (tencere seti dışında) e o zaman sonraki sene evlenirsiniz diyeceksiniz ama ikimiz de uzatmak istemiyoruz ne manitacılığı ne nişanlılığı.
Ocak itibariyle maaşım 5000 olacak. Bu maaşla ailem için çektiğim krednin taksiti ve öğrenim kredisi ödeyeceğim ve şu an 3000 tl civarı kredi kartı borcum var. Kartı saymasak bile 3540 tl kalacak bu ödemelerden sonra. Bi akşam dışarı çıksan 300 ödüyorsun zaten ( 2 kişi çıkıp hadi bu akşam benden olsun dersek )
Ne hazırlık yapabilirim hanımlar kalan kuş kadar parayla? Bu işlerin inciği cinciği bitmiyor ki. Ailem için çektiğim kredi 13.000 bunun dönüşü olacak ama 1 seneyi bulur. 3540 TL ile hayatta kalma ve çeyiz yapma tavsiyeleriniz var mı?
Kredinin son taksiti ne zaman bitiyor?Onun durumu benden daha iyi. Yan geliri de var. Artı olarak evi var şükür bi de ev sorunu yok. İhtiyaç halinde yardım eder zaten yetişemem dedikçe halledicez hepsini diyip yatıştırması da bundan sanırım. Ama ben üstüme düşeni kendim yapmak istiyorum
Unutun evliliğiKızlar erkek arkadaşımla ilkbaharda nişan Eylül ekim gibi de düğün düşünüyoruz. İlkbahardan sonbahara maddi olarak ne ben ne ailem yetişemeyiz diyorum ama zaten ailemin hiç bir şey yapmayacağını ya da yapamayacağını biliyorum. Bütün masraflar bende olacak muhtemelen.
Kenarda param ya da çeyizim yok (tencere seti dışında) e o zaman sonraki sene evlenirsiniz diyeceksiniz ama ikimiz de uzatmak istemiyoruz ne manitacılığı ne nişanlılığı.
Ocak itibariyle maaşım 5000 olacak. Bu maaşla ailem için çektiğim krednin taksiti ve öğrenim kredisi ödeyeceğim ve şu an 3000 tl civarı kredi kartı borcum var. Kartı saymasak bile 3540 tl kalacak bu ödemelerden sonra. Bi akşam dışarı çıksan 300 ödüyorsun zaten ( 2 kişi çıkıp hadi bu akşam benden olsun dersek )
Ne hazırlık yapabilirim hanımlar kalan kuş kadar parayla? Bu işlerin inciği cinciği bitmiyor ki. Ailem için çektiğim kredi 13.000 bunun dönüşü olacak ama 1 seneyi bulur. 3540 TL ile hayatta kalma ve çeyiz yapma tavsiyeleriniz var mı?
Sanırım bi liste çıkarmam lazım. Yani buralarda bildiğim kadarıyla 1 beyaz eşya, yatak odası ve mutfak eşyaları ile tekstil alınıyor.Siz de nasıl oluyor bilmiyorum ama biz de kız tarafı imkanlar dahilinde şunları alıyor.
Oturma odasına oturma grubu ve bu odaya uyumlu halı ve perde, dekorasyon ürünleri
Bulaşık makinesi,
Elektrikli süpürge, mutfak robotu, çaycı, tost makinesi, servis takımı, tencere takımı, çaydanlık, kaşık çatal takımı, su takımı ve mutfakta aklına gelecek tüm ıvır zıvır kapkacak herşey,
Mutfak masası,
Battaniye (2-3 tane), nevresim takımı (3-4 tane), sandık, erkeğe nişan bohçası
Ve düğünde kıza 2 adet 20 yada 30 gram bilezik yani toplamda (40-60 gram arası)
Geri kalanı de erkek tarafı yapıyor.
Benim ailem oturma grubu ve oturma odasına halı perde olan kısmı, bir de bulaşık makinesini alamadı diğerlerini taksitle aldık, ödedik beraber.
Sana da bu ürünler fikir olsun, imkanlar dahilinde almaya başla yavaştan
Hayır her şey 4/4lük olsun diye derdim inanın yok. Cicili bicili gördüğüm her şeyi beğeniyorum ama bu hepsini almalıyım demek değil. Gözümü de yormasın beni de yormasın ama zarif ve güzel olsun derdindeyim.Bence önemli olan sizin ve erkek arkadasinizin beklentisi. Simdi herseyimiz 4/4 lük olsun. Hicbir eksigimiz olmasin deseniz asla yetisemezsiniz. Biz esimle evlendigimizde mesela mutfagimizi ikinci el aldik. Bununla dalga gecenler oldu mesela. Önce oturup plan yapin gercekten ihtiyac olan neler. Bence ilk zaman 12 kisilik dev yemek takimi olmasa da olur mesela. Önce tüm hesaplarinizi yapin öyle işe baslayin. O plana da uymaniz lazim. Aksi takdirde altindan kalkamazsiniz.
ocak 2023 ama 2022 temmuz ağustosta babam onun ödemesini yapacak 12-13.000 kadar.Kredinin son taksiti ne zaman bitiyor?
Valla hazırlıksız evlenmek büyük cesaret.. Cicim aylarınız bittikten sonra birbirinizi yersiniz..Kızlar erkek arkadaşımla ilkbaharda nişan Eylül ekim gibi de düğün düşünüyoruz. İlkbahardan sonbahara maddi olarak ne ben ne ailem yetişemeyiz diyorum ama zaten ailemin hiç bir şey yapmayacağını ya da yapamayacağını biliyorum. Bütün masraflar bende olacak muhtemelen.
Evet.. neyse biraz ağliyim ben..dolar olmuş 17...
Bekleyin biraz daha. Emin olun kimse evlendi diye pamuklara sarılıp madalya almıyor. Kendini çıkma bir iki yıl beklersen baya baya herşey hallolurOnun durumu benden daha iyi. Yan geliri de var. Artı olarak evi var şükür bi de ev sorunu yok. İhtiyaç halinde yardım eder zaten yetişemem dedikçe halledicez hepsini diyip yatıştırması da bundan sanırım. Ama ben üstüme düşeni kendim yapmak istiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?