- 16 Mayıs 2008
- 44.079
- 77.965
- 1.123
- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #26.141
proteinin özeliligi o zaten ablam tok tutar ve hemen doyurur .....bencede öyle hayatim meyve sebze önemli. ama KH degerleri cok yüksek. bu sekilde kesinlikle aclik hissi duyulmuyor yani ben tamamen tokum su an hatta son ögün fazla geldi diyebilirim.
harikasın kallisim yaaa çok teşekkür ederim allah razı olsun inşallah uymaya çalışacaağım bu listeye vereceğim kiloları sizlerle beraber öpüyorum seniŞenizhoneyim sana alternatif sunayım bakalım belki işine yarar... çok fazla kısmsman gerek senin ama dikkat et..
sabah:
100 gr civarı peynir yiyebilirsin... beyaz-kaşar-dil peyniri gibi farketmez çeşidi yani labnede olur... 1 puan
2 dilim ekmek yesen :22 puan
şeker kullanıyormusun bilmiyorum ama en tehlikeli olan bu diyette şeker ve tatlılar.. çok açık çay içebilirsin şekersiz...
1 domates yersen : 6 puan
kahvaltı 29 puan ...
öğleye dek aralarda meyve kompostosu yapabilirsin biraz kendine hem sütün etkilenmesin hemde meyvede ki vitamini almış olursun...
yanında bir sebze yemeği yiyebilirsin...
ara öğünlerinde yumurta haşlayabilirsin veya omlet gibi yapabilirsin.. 2 yumurta yaparsan 1 puan yani yok gibi tehlikesiz...
acıktığında ağzına bir çatal ton balığı veya şarküteri ürünlerinden atabilirsin biraz elinin altında jambon bulundurmanda fayda var eğer seviyorsan...
akşamda tavuk suyuna çorba yapıp yanında bir et çeşidi yiyebilirsin canım
böylelikle 40-50 arasında kalırsın buda sana güzel kilo verdirir inşallah demeyide ihmal etmiyim :))
ana yemeklerinin dışında peynir ayran ve süt yer içersin fazla abartmadan.... bence böyle güzel olur senin beslenmen...opuyorumnanaktan
ben bu diyetin sırrını aslında yediğin çeşitleri karıştırmamakta buluyorum siz ne düşünüyorsunuz bilmem ama ben her öğünde tek tip beslenmeyi tercih edeceğim bakalım kime nasıl etki edecek...
ben gerçekten azminize hayran kaldım tebrik ediyorum başarılarınınızn devamını diliyorum o kadar kiloyu vermişsiniz yine verebilirsiniz bence istediğiniz kiloya ineceksiniz
bu diyeti ben küçükken yaptım lise 1 de 7 kilo falan vermiştim 10 günde.. ama sonra bilmiyorum işte bu hale geldim :gitme: her yıl 10 ar kilo aldım 140 a dayandım.. şimdi lise 2 deki kilomdayım.. lise 1 de 83 tüm lise 2 de 104 tüm.. lise sonda 110 dum.. sonra 120 125 133 oldum yıllar içinde.. 133 ten sonra da aldım ama tartıya çıkmadım.. korkudan.. aylarca yürüdüm diyet yaptım yaklaşık 6 ay kadar 129 kilo olduğumu gördüğümde havalara uçmuştum sevinçten..
kilo verme döngüsüne girince kilo veriliyor.. duraksamalar oluyor alıp vermeler oluyor ama veriyorsun eninde sonunda.. inşallah temmuzun sonuna doğru en geç lise 1 deki kiloma yaklaşsam.. her yıl aldığım kiloları engelledim.. üstüne kilo da verdim.. ben 2008 yazından 2009 yazına kadar olan sürede çok önemli bişey başardım.. kilo verme döngüsüne girdim.. şimdi neden olmasın? şimdi neden o yolun sonuna gelmeyeyim.. neden kolaya dondurmaya yenik düşeyim.. hem de evlenecekken.. daha evvel yaptığım bişeyi neden yapamayacağımı sanayım ki..
bi yerde takıldım.. tam bir yıl.. döndüm durdum.. 2009 yazıdan 2010 yazına kadar sadece 3 kilo verdim.. artık yoluma devam etme zamanı!
bu arada çok açım sırnaşık şey
Folgen eines Kohlenhydratmangels
Kohlenhydrate gelten nicht als essenzielle Nährstoffe, ein Mangel wird daher recht gut verkraftet. Der Körper schaltet verstärkt auf die Energiegewinnung aus Fett und Protein um. Es kommt zu einem starken Gewichtsverlust (bestehend aus Wasser, Glykogen, Depotfett, muskulärem Protein), zu einem Anstieg der Ketone im Organismus, zu stark verminderter Leistungsfähigkeit und zu einer typischen Ausdünstung.
kizlar bakin ne diyor..
KH eksikliginde neler olabilir diye sordumda..
Kh eksikliginde vücut cok hirpalanmaz. eksikligi cok cabuk telafi edilir. kh eksik olunca bünye ihtiyaci olan enerjiyi depolanmis yag ve protein harciyarak karsilar,, bu durumun yan etkisi olarak cok cabuk kilo kaybi, bu kaybedilen kiloda su, depolanmis yag, glykogen ve kas vardir..kafada uyusukluk hatirlama ve cabuk karar verme yavaslamasi. ve vucut kokusu olur diyor....
bilgilerinize a.s.
benim aklıma takılan bir durum var kalişim :uhm:
o hatun linkin başında öylen ve akşam yemeklerinde sınırsız doyana kadar et tavuk salata sebze yedim yazıyordu . ama sebzelerin ve salatanın puanları hiçde doyana kadar ye deyil ...:uhm: bi tb salata yapayım desen 30 puan tutar nerdeyse . akşam öylen 1 tb salata yiyim desen puanın topdan biter ...hatuna sormak lazım nasıl serbest yemiş :uhm:
ben hala o baynın yaptıgı diyeti ve bu karbon diyetini farklı gibi görüyorum .:uhm:
selamlarrrrr ben geldimmmmmmmm.
bende listemi vereyim.
sabah 1,5 dilim ekmek büyükce bir parca peynir sekersiz bir cay bir kahve
arada yarim su bardagi yogurt
öglen 250gr tavuk eti bir sogan iki biberle sote
aksam 4 dilim sucuk 20 gr peynir ve iki yumurtadan omlet.. iki dakika önce yedim bitirdim :))
bakalim hesapliyabilecekmiyim.
kahvlti=20:hulya:
ara=6
öglen=15
aksam = 5 diyeyim cünkü ben bir yemek kasigi yag koyuyorum.
toplam=46 inanayimmi?
ya bu yag isini sormam lazim yaglarin puani nedir gerci cok yag sevmem ama yagsizda cok tatsiz oluyor
ya ben hic sebze meyve yemedim bugün :1shok:
günaydın ince ve narin bayanlarrr opuyorumnanaktan
opuyorumnanaktanopuyorumnanaktangünaydın annelerin tatlısı opuyorumnanaktan
hesap kitap işine daldık bijom fena bir şekilde
reyhan ablacım kahvaltın:20
ara:6
öğle:15
akşam:1
ablacım senin dünkü listen 42 olmuş keşke ufak bir meyve veya sebzede yeseydin sen sebzesiz duramazsın..omlete yağda eklesen değeri sıfır 50 gr yağ hakkın var günlük
günaydinlarrrrrrrrrr.....Şeniz
okudum kallisim verdigin linki.. aynen bendede öyle oldu saniyorum bugün sis hissediyorum kendimi. okuyup rahatladim demek biraz zaman vermeli sonradan eriyecek yaglar..
ferihancigim oluyor bazen internette kopukluklar arizalar. merak ettik canim.
karpuz derken gülüm karpuz yiyebilirsin ama miktari önemli. her 100 grminda 4 puan oldugunu hesapliyarak yemelisin. iki gündür deli gibi bakiniyorum nette bu low carb konusuna cok ilginc seyler okudum.. bu defa kurtuluyoruz kilolardan canlarim lami cimi yok.:lepi::lepi::lepi:
şişlik olabilir ablacım o yüzden verdim o linki bende rahatladım çünkü okuyunca...sempatiksalakcinnigünaydinlarrrrrrrrrr.....Şeniz
okudum kallisim verdigin linki.. aynen bendede öyle oldu saniyorum bugün sis hissediyorum kendimi. okuyup rahatladim demek biraz zaman vermeli sonradan eriyecek yaglar..
ferihancigim oluyor bazen internette kopukluklar arizalar. merak ettik canim.
karpuz derken gülüm karpuz yiyebilirsin ama miktari önemli. her 100 grminda 4 puan oldugunu hesapliyarak yemelisin. iki gündür deli gibi bakiniyorum nette bu low carb konusuna cok ilginc seyler okudum.. bu defa kurtuluyoruz kilolardan canlarim lami cimi yok.:lepi::lepi::lepi:
okudum ablacım bir kaç listede ve mesajda okudum zaten emin olamadığımız konularda iyice bakmaya çalışıyorum...her bölümü okudugun icin bu konuda en bilgili sensin kallisim. bk 50 gr yagi ben atlamisim hicbiryerde okumadim tskler:1hug:
ablacım ben karpuzu çok seviyorum dayanamayıp yiyorum ama neyseki zaten az yediğim için normal yemeklerimi birtek karpuzu dengeleyemiyorum ne kadar yiyorum ve kaç puan alıyorumdur bilmiyorum mesela bir dilimde kaç puan karbonhidrat vardır:kedi: bende yediklerimi hesaplayayım sizin gibi şu listeyi bende araştırayım gerilerdeydi gerçi kalliste ablam rica etsem tekrar bir link verebilirmi yada senaristte varsa ekleyebilirmi bende bir çıktı alayım iyiymiş bu puan işi hiç olmazsa ne yedim bende bakarım inşalah bu sefer hep beraber kurtulucaz kilolardan zemuszemus
şişlik olabilir ablacım o yüzden verdim o linki bende rahatladım çünkü okuyunca...sempatiksalakcinni
size birde sır vereyim miopuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan ama sıropuyorumnanaktan
lütfen ve lütfen dikkat ederek yapalım ciddi sonuç alacağız bu diyetten delikafadulden ben pazar günü tartılmıştım bu gün tartıldım gözlerime inanamadım söyliyeyimdelikafadulden
okudum ablacım bir kaç listede ve mesajda okudum zaten emin olamadığımız konularda iyice bakmaya çalışıyorum...
ferihancım sen şöyle ayarlayabilirsin canım karpuz olayını... bir orta boy karpuz alıp tarttırırsın, eve gelince tam yarıma bölersin yarısını diğer ev halkına dağıtırsın diğer yarısınıda sen bir kaç uygun parçaya bölüp kendine öğün yaparsın parça başına kaç gram düştüğünüde böylelikle kolayca bulmuş olursun... yarım kilosu 20 puana denk geliyor.
cicim hoşgeldin ayrıcaopuyorumnanaktan
hava nasıl sıcak biliyormusunuz 40 dereceye yakın sanırım ayçayı bıraktık sabah gara 10 dak sonra aldık:roflol: bu gün geceye dek biletler tükenmiş haldeymiş şaşırdım çok
şimdi bahçede keyif yapıyoruz kızlarımla...
SAĞĞOL KALİŞİM GEREK YOK . BEN SALATaYIDA DOYANA KADAR ANLADIGIM İÇİN FARKLI GÖRMÜŞTÜM. BEN 1TB SALATA YeRİM DoğRUSU ONUDAbiraz HESAPLAYIM DEDİM RAKAMLAR UCTU GİTİİ YANİ...heh aebenim birde şimdi okuyunca algıladım senin farklı şeyler bunlar demek istediğini ama değil.... şimdi arkadaş demiş zaten doyana dek yedim.. bol sebze bol süt yoğurt et vs..... sen diyorsun ki böyle başlamış ve sonra karbonhidrat diyetine dönmüş.... ama fark yok ikisinin arasında.... uzunca olan listeye bakarsan protein içeren besinlerin zaten sıfır değerde olduğunu yazmışlar..... karbonhidrat diyetinin amacı ne zaten karbonhidratın belli sınırda tutulması proteinin sınırsız yenilmesi değilmi.... bu arkadaşta aynısını yapmış tüm diyeti boyunca....
süt ürünleri zaten çok az 1 puan getiriyor bu diyette ve fazla bir etki sağlamıyor..et desen sıfır puan...
diğer yiyeceğin az bir sebze ve 1-2 dilim ekmek.... bunların puanlarını hesaplanıyor işte sana karbonhidrat diyeti yada o arkadaşın yaptığı diyet ikiside aynı...
sen farklı bir şey görüyorsan yazki yanlış anladığım bir durum varsa doğrultalım...
evet linki pek okumadım sadece sizin için bi bakayım dedim arkadaşlarıma belki destek olurum diye .yerimsenibenama sen zaten ince ayrıntısına kadar bakmışın .:lepi:
kolaygelsin kalişim .Şeniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?