- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #29.081
patates kızartması keşke yemeseydin
ben hafta da 1 kez pataes haşlamasına izin veriyorum
kendim o da bol yeşillikli salata şeklinde 2 haşlanmış patatesle
ya da bol yoğurtla
patetes de çok fazla nişasta ve şeker var canım
amonracım doğruluğundan pek emin değilim ama karbonhidrat ve proteinin karıştırılmaması gerektiğini okumuştum bir yerde mesela patates haşlamasının yanında yoğurt olduğunda kilo olarak yerleşebiliyormuş vücuda onun yerine patates yeşillik yada baharatlarla süslenmiş bir patates daha sağlıklı gibi yoğurt kendi başına yendiğinde yada yeşil sebzelerle yendiğinde hem tok tutucu hemde mideyi yormayan bir besin .
amonracım mesela makarna içinde aynı şeyi duymuştum makarna tek başına çok besleyici fakat yanına yoğurt , yağ yada diğer soslar girdiğinde çok zararlıymış o yüzden makarnayı bu aralar dikkat edemiyorum ama diyet yaptığımda çok yemek gerekiyorsa sadece yağsız haşlanmış şekilde baharatlayıp yerdim ve tabiki tadımlık şekilde .
haklısınız kızlar, bundan sora öyle yapayım ben, kızartmayı da ben gelmeden eşim hazırlamış erken gelmiş o, dayanamadım işte sofrada olunca, neyse bundan sonra yemicem tamam :))
makarna sevmiyoru allahtan ben
aramıyorum
geçenlerde marketlerde esmer bulgur buldum
aldım ama daha pişirmedim
azcık şöyle bol domatesli biberli
yanında da cacıkla bi bulur pilavı yesem olmaz mı
hem de bu kepekli bulgur acaba fazla mı gelir ki
haklısın ferihancım :)
dün akşam sizinle yazıştığımı görünce dalga geçti bide benle şişko diye(
halbuki ben şişko değilim, boydan kurtarıyorum şimdilik ama işte beni sinir etmek için dalga geçiyo işte arada benle böyle
o kadar kısma istersen bulgur pirince makarnaya göre daha masum bence az miktarda yersin üstelik kepekliymiş birde çok daha sağlıklı tabi 4 yemek kaşığı en idaeli diyorlar .
hiç sevmem biliyormusun 4 yemek kaşığı pilav 6 yemek kaşığı sebze yazan diyetleri ama mecbur kalınca insaan yapıyor saanırım .
tabakları tepeleme doldurduğumuz günlere sayalım napalım artık
kepekli bulgur denicem en kısa sürede lezzetini tutacak mı bakalım
akşam menülerde neler var kızlar
ben kocaya bi sürü yemek yaptım ama onlarden yemicem
tarha çorbası ve zeytinyağlı pırasa yemeyi düşünüyorum
ferihanım hoşgeldin canım özledim valla seni gözünaydın diyemedim bari Allah kavuştursun diyeyim hayırlısıyla bugünlerde geçecek ferihan inşallah tez zamanda kavuşursunuz birbirinize düğünü ne zaman düşünüyorsunuz ?merhaba arkadaşlar nasılısınız giremedim haftasonu neler yaptınız geçmişi okumadım fırsat bulabilirsem işlerden okuyup cevap yazarım . benim haftasonum çok dolu dolu geçti nişanlımla akraba ziyaretleri vs yaptık güzel vakit geçirdik biraz uykusuzluk var gerçi ama olsun sonuçta güzeldi . bu akşam yolcu ediyorum nişanlımı inşallah yine gelebilir en kısa sürede şimdiden hüznü çöktü üzerime çünkü neyse geçmişi okumaya çalışayım çok öpüyorum herkezi görüşmek üzere . diyet yapamadığım için yediklerimi yazamıyorum en kısa sürede diyet yapacağım o zaman sık sık yediklerimi paylaşırım arkadaşlar .
geçmiş olsun canım şimdi nasılsın inşallah iyisindir menün çok güzel bu aradaSelam kızlar, öğle yemeğine çıkmadım fırsattan istifade girdim muhabbet pek bol vallahi :)
Dün gece midem filan çok kötüydü. Ayıptır söylemesi ishal olmuşum, biraz da istifra ettimBugün midemi dinlendiriyorum, zaten acıkmıyorum da garip bir tokluk hissi var.
Yediklerim:
06:30 : 2 dilim ekmek, 2 kk peynir, 1 bardak ıhlamur
8:10 - 8:45 : Yürüyüş
9:00 : 1 kupa yeşilçay
12:45 : 1 paket altınbaşak, 300 ml ayran
15:30 gibi ara öğün yapacağım (yoğurt ve altınbaşak olacak). İş çıkışı da yürüyüş yapmak istiyorum, bakalım mesaiye kalmazsam yürürüm sanırım.
Bu arada herkesin kahvaltısı çok güzel olmuş, maşallah bize :) Bir deeeee bu sabah 65.2 kg gösterdi tartı.. Tabi boşaldı gece bütün sindirim sistemim =)
dost acı söylermiş hemde çok abartmışsın canım miktar olarak fazla değil ama yediklerin ağır şeylerSelam arkadaşlar
Öğle yemeğinde et sote patates kızartması yoğurt ve pirinç pilavı vardı. Pilavdan az yedim yoğurt et sota çok az patates kızartması, biraz pilav ve 1 dilim ekmek yedim.
aslında abartmışım
bende akşama yapacam yumurtalı ıspanak afiyet olsun amonracımkızlar 50 dk tempolu bi yürüyüşün ardından öğle yemeğimde yumurtalı ıspanak var sıfır yağlı
yanında 1 dilim cavdar ekmeği ve soda
canım fazla olmuş bence hele şu kızartmayı tamamen çıkar hayatından ve nutellayıdaferihann hoşbulduk, teşekkür ederim, ben biraz geç çıktım da yemeğe ancak yazabiliyorum yediklerimi, ben öğlenleri eve gidip eşimle kahvaltı yapıyorum sabah fırsat olmadığı için, bugün 1 dilim beyaz peynir, 10-15 tane patates kızartması, 1 yumurtadan daha az omlet, salatalık ve diğer kahvaltılıklar, ama bunların hepsini 2 dilim ekmekle yedim, son 3 lokmam da nutella ile oldu, şimdi de yeşil çay içicem, çok mu yemişim,buraya yazınca çok gibi geldi de
yaaaa ferihan elimde kase yoğurtlu makarna yiyordum şimdi okuyunca tabağı düşürdüm kötü kötü bakmaya başladım makarnayaamonracım mesela makarna içinde aynı şeyi duymuştum makarna tek başına çok besleyici fakat yanına yoğurt , yağ yada diğer soslar girdiğinde çok zararlıymış o yüzden makarnayı bu aralar dikkat edemiyorum ama diyet yaptığımda çok yemek gerekiyorsa sadece yağsız haşlanmış şekilde baharatlayıp yerdim ve tabiki tadımlık şekilde .
ah bu erkekler yedirirler yedirirler sonrada kilo mu aldın sen bu aralar derler sakın kanma o yüzden bu kızartma tuzaklarına
menün çok güzel benimde evimde pırasa var belki minik bir parça yağsız tavukta olabilir ama bu akşam geç dönücem eve belki dışarıda yerim bişeyler tabi oda sağlıksız oluyor malesef bu akşam nişanlım gidiyorda gerçi gözüm bu akşam yemek falan görmez moral bozukluğuyla geçer bu akşam .
birşey sorucam arkadaşlar benim kilo çizelgem görünmüyor ne olabilir sizce .
takyoncum hoşgeldin canım buralardaymışsın ilk kez bugün gelebildim takıma ve yazışıyorum arkadaşlarla . işlerin yoğun olması güzelde takımdan uzak kalıncada üzülüyorum doğrusu .seni tebrik ederim takımın bu yeni halini çok beğendim . canım başarılanın devamını bekliyoruz .
olmaz mı göbek hem de nasıl:))
aman yesin sonra kayınvalidem oğlumu zayıflatmışsın falan der, neme lazım:)
hatta gidince tiramisu yapıcam kendisine ama ben yemicem:)
ayrıca nişanlının söylediğini de kafana takma sen
bir de ben de karbonhidratın protein ile birlikte alınmaması gerektiğini, proteinin karbonhidratın vücuttan atılmayarak depolanmasını sağladığını duymuştum ama nerden
amonracım hem iş için hem beni görmek için geldi şehir dışından biz ayrı şehirlerdeyiz malesef ama 4 günlük kısa tatil bitti ve ben ancak 2 gün ona iştirak edebiildim bu akşamda gidiyor . inşallah gelebilir tekrar yada ben gideriim inşallah .
takyoncum çok teşekkür ederim canım . düğün önümüzdeki yaz düşünülüyor ama belli değil tam tarihi geçecek tabiki bu günlerde uzaktan uzağa zor oluyor sadece kısıtlı zamanda ne kadar vakit geçirebilirsek o işte çoğunluğuda akraba ziyareti zaten neyse sabır :))
üzüldüm makarnaya takyoncum ye bari hazırlamışsın o kadar zaten az yiyorsun .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?