Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

günaydın arkadaşlar yine selam vermeden geçmişi okumaya gittim napim alışkanlık oldu bende bu sabah hafif bir kahvaltı yaptım çğlen ve akşam menüm için birşey yazamıyacam kayınvalideme gidiyorum ne varsa 3 4 kaşık yerim artık akşama yazarım listemi ben çıkıyorum şimdilik hoşçaklaaın kızlar

kızlar bakın ne buldum
aslında çok meyve yemek iyi değilmiş doğru bildiğimiz
yanlışlar varmış bugün gazete de okudum

Dünyanın en saygın eğitim kurumlarından birisi olan Cambridge Üniversitesi’nde obezite araştırmaları yapan beslenme uzmanı Zoe Harcombe, beslenme ve kilo verme hakkında şimdiye kadar bilinenlerin tümünü çürüten bir kitap yazdı. ‘Obezite salgını’ isimli kitapta, lifli gıdaların söylendiği gibi yararlı olmadığı, diyet otoritelerinin tavsiyelerinin de gerçeği yansıtmadığını öne sürüyor. İşte çok tartışılacak kitapta yer alan satır başları:

Tavsiyeler değişti şişmanlık patladı

Harcombe’ye göre obezite sorunu, bizim yaşam tarzımızla değil, ne yediğimizle alakalı. 70’li yıllara kadar İngiltere’de obez insanların nüfusa oranı yüzde 2 civarındaydı. Ancak 2000’e gelindiğinde bu oran yüzde 25’e çıktı. Bunun sebebi, 1983 yılında diyet tavsiyelerini değiştirdi ve obezite şaha kalktı. Eski diyet tavsiyesi un ve hububat üzerine kuruluydu bunları yiyenler şişmanlar, en fazla şişmanlatan ise şekerli gıdalardı. Büyüklerimiz bize ciğer, yumurta gibi şeyleri yememizi, sebzelere tereyağı koymamızı telkin ederlerdi. Şimdi “U” dönüşü yaptık.

Karbonhidrat ve nişastayı kesmeyin

Harcombe’a göre karbonhidrat ve nişastalı yiyecekler vücutta glikoza dönüştürülür. Bu süreç sayesinde vücut insülin salgılar. İnsülin bilindiği gibi vücudun yağ deposunu çalıştıran ana aktörlerden birisidir. Karbonhidratı kesmek vücuttaki yağları yakmanın da önünü tıkar.

Fazla kalori yakmak işe yaramaz

Bu kadar basit olsaydı günde 500 kalori alarak haftada yarım kilo zayıflamak mümkün olurdu. Ancak insan normal yemek alışkanlığının dışına çıktığında yani daha az gıda aldığında vücudun “kıtlık” mekanizması devreye giriyor ve aldığımız gıdanın bir kısmı enerji olarak depolanıyor. Yani az kalori almak vücudun daha az kalori yakması anlamına geliyor. Kilo vermek için önce vücutta yağ yakımına imkan veren ortamı yaratmaktır. Bu durum da kalori alımını düşürmeden karbonhidrat alımını sınırlamaktan geçiyor. Bunun için de et, balık, yumurta ve sebze gibi gerçek besinlere ihtiyacımız var.

Aşırı spor kilo verdirmez

Denemeye bile kalkmayın. Fazla egzersiz acıkmanıza ve daha fazla yemek yemenize neden olur. Eğer egzersiz yaparak kalori yakıp yağlarınızdan kurtulacağınızı sanıyorsanız bir kere daha düşünün. Harcombe’a göre, aşırı spor yapmak vücuda daha fazla zarar verir. Acıkıp normalden daha fazla karbonhidrat ihtiyacı duyarsınız.

Yağlar zararlı değildir

Gerçek yağlar bizim için zararlı değildir. İşlenmemiş hayvansal yağların 100 gramında 2.3 gram doymamış, 1.5 gram da doymuş yağ bulunmaktadır. Yağ vücudumuzdaki her bir hücre için hayati öneme sahiptir. Bu olmasa yağda çözülen A, D ve E vitaminlerini vücudumuz yeteri derecede ememez. Böylece görme, kemik dayanıklılığı, ruh sağlığı, kanser, damar tıkanıklığı ve kalp sorunları yaşarız. Gerçek yağ almazsak vücudumuz hayati derecede önem taşıyan vitaminlerin hiç birini absorbe edemez.

Doymuş yağ-kalp ilişkisi

Harcombe’nin araştırmalarına göre doymuş yağın tek başına kalp hastalığına neden olduğunu gösterir bir tane bile bilimsel veri yok.

Lifli gıda tezi yanlış

30 yıldır lifli gıdaların tokluk hissi vererek sindirim sistemini çalıştırdığı söyleniyor. Ancak Harcombe’a göre bu doğru bir fikir değil. Sindirim sisteminin sürekli çalışmasının vücudumuzu temizlediği söyleniyor. Ancak vücut için gerekli olan mineraller, yediklerimiz bağırsaklarımızda iken vücudumuz tarafından absorbe ediliyor. Lifli gıdalarda ise mineraller vücuttan hızla atılıyor.

Zayıflamak isteyen meyve yemesin

Kilo vermek isteyenler kesinlikle meyveden uzak durmalı. İçindeki şekerler vücudumuzda yağ olarak kalır. Günde 5 öğün meyve ve sebze olgusu Amerikalı meyve ve sebze firmalarının pazarlama kampanyasıdır. Meyve ve kanser oluşumu arasında hiç bir bağlantı bulunamamıştır.

Sebzeleri tereyağı ile yiyin

Harcombe’a göre sebzeler vücut için çok yararlı. Ancak tereyağı ile alındığında. Tereyağı bu gıdalardaki vitaminin vücut tarafından emilmesini sağlar. Ancak meyvelerde bulunan şeker, karaciğeri yorar ve vücutta yağ olarak birikir. Şeker ancak et, balık yumurta ve süt mamulleri sayesinde vücuttan atılır. Etteki vitamin ve mineraller meyvelerdeki vitamin ve minerallerden çok daha iyidir.

Kolesterol kötü bir şey değil - Harcombe buna kesinlikle karşı çıkıyor. Ona göre yüksek kolesterol kötü bir şey değil. Tansiyon verileri 1.79 metre insanlar için hesaplanmıştır. Aslında bunun 1.65 boyundaki insanlar olarak hesaplanması gerekir. Ayrıca, Ancel Keys’in yaptığı araştırmalara göre kolesterol içeren hiç bir “gerçek” gıda vücuttaki kolesterol oranının yükselmesine neden olmaz. Rafine edilen karbonhidratlar trigliserid oranının yükselterek kolesterole yol açar.

imanlkta tm tabular ykan kitap - GAZETEVATAN.COM

tavada yağla pişmiş yumurtanın kalorisi yüksek oluyor canım eğer yiyebilirsen haşlama ye yiyemiyorsan bırak bence

ben sadece haftasonları yiyorum canım haşlanmış olarak
sık sık yemesen iyi olur sanki yumurtanın sarısında yağ oranı biraz yüksek çünkü

tamam kızlar bırakayım o zaman, haşlama yiyemiyorum ya, küçüklüğümden beri sevmem çünkü

amonracım sen de benim gibi sabahları k-flakes yiyosun, şu anda hatırlamıyorum sen mi söylemiştin ama ben yine de söyleyeyim, ben kaseye birazcık da tarçın koyuyorum, tadı falan daha güzel oluyor :)

evet canım bi tarçın bi sarımsaklı yoğurt en berbat şeyleri bile güzelleştiriyo benim diyet listemde :13:

amonracım herkes bişiler söylüyor ama şu konuda haklı, yüksek kolesterole de ihtiyacı var vücudun, benim kötü kolesterolum bi ara çok düşüktü, doktor bana etli ve yağlı yiyecekler yememi, vücudun ona da ihtiyacı olduğunu söylemişti
meyve konusunda haklı olabilir bide, ben kendimi bildim bileli meyveyi çok yerim ama hiç zayıflamama yardımcı olduğunu görmedim, özellikle bazı meyveler beni daha da acıktırır.

evet canım mesala incir üzüm ve muz bunlardan kesinlikle uzak durmalıyız
doktor bi arkadaşım bunlar şeker bombası sakın yeme diye tembihlemişti zamanında
ben de muzun kokusuyla bile mutlu olmaya hazır bi insanım çok sevmeme rağmen uzun zamandır muz yemiyorum

ben de incire bayılırım şöyle bol cevizli, hmmm yeme de yanında yat :)

bence sen yeme kuzum yanında yat boşver
onlar cıss kötü

yemiyorum canım merak etme :)
neyse ben yavaş yavaş yemeğe çıkıyorum kızlar, hepinize şimdiden afiyet olsun, ben akşam gelir yediklerimi falan yazarım, öğleden sonra bir daha giremicem, herkes kendisine iyi baksın :)

merhaba arkadaşlar nasılsınız ben iyiyim yalnız uykuya doyamıyorum bir türlü sabah bir dilim tam buğday ekmeği yedim az öncede bir fincan sade nescafe gün içinde yemek için yanımda bişey getirmedim . bakalım ne canım isterse abartmadan alırım artık .

dün bir diyet gördüm simit diyeti diye şok bir diyet 7 gün uygulanıyor haftada 4 ile 6 arası kilo verdiriyormuş bir şok diyetle kendime gelsemmi acaba diye düşünüyorum hem yapmasıda çokkolay sabahları yarım simit öğlen tam simit yeniyor yanında yeşillik salata akşamlarıda protein ağırlıklı besleniliyor denemekte fayda vardır diye düşünüyorum bayramdan önce bir hafta yaparım mesela önümüzdeki hafta gibi bakalım işe yarayacakmı . amonracım biz eküriydik sence nasıl bu diyet işe yararmı acaba .

hepinizi öpüyorum arkadaşlar geçmişe bakayım biraz malum yetişemiyorum sizlere çok sayfa var okuyup geri dönerim .

herkese merhaba bugün sabah kahvaltım ve öğlen yemeğim birbirine karıştı. hemen size aktarıyım:1 simit
1 bardak çay

1kk peynir.bu arlar böyle bir dengesizlik olacak gibi. hastaneye gidince düzen bozuluyor.

canım şok diyetler insanı yoruyo ben sevmiyorum
en başından bıktırıyo beni
benim yöntemim bana göre iyi
şok diyetler bütün enerjini almasın hasta olma sonra
protein ağırlıklı beslenmeye çalışsan
süt yoğurt sebze bunlar enerjinden de bişey çalmaz en azından

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…