- 7 Kasım 2016
- 5.401
- 16.642
- 248
- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #300.741
Çok geçmiş olsun canım.Slmm arkadaslarrr.. haftasonu sehir disindaydik gezmede bide oğlum hastalandi buhar veriyorum öksürüğü baya artti hiriltida başladı bir an önce duzelir insallah... haftasonu dikkat edemedim ne kadar aldim bilmiyorum ama umarim haftasonu eksi de olurum bu hafta akşam yemeklerini gecistirsem iyi olacakkk yoksa verdiklerimi de almış olabilirim..
Çok sagoll canimm.. seni de tebrik ederimm valla azmin beni de heveslendiriyorr.. okuyuna evet artik kacamak yok diyorumm .Çok geçmiş olsun canım.
Yaaa süper aslinda en güzeli hamilelikten önce dur demen olmuş ki zaten o zaman önlemini erken almissin bende dogumdan once cok aldim ve veremeden hamile kaldimmm.. ama emzirirken daha da aldim ben yaa veremedimm neden bende işe yaramadi cok merak ediyorummm... Tebrikk ediyorumm tekrar dan ayrica sıkılmadan okudum :))Benim hikayemi merak edenler vardı, özelliklebalpamuk :) Hazır yeni bir arkadasımız da gelmisken ve müsaitken yazayım :)
Hayatımın uzun bir süresi boyunca 58-60 kg aralığında olan biriydim, ergenlikten sonra diyelim :) Amaa evlendikten sonra klasik olarak kilo aldım. Aslında çok fazla değil, maksimum 66 kg'yu gördüm. Baktım 70'e doğru gidiyorum, artık buna bi dur demem lazım dedim. Bu da 2016 senesinin başlarına denk geliyor. Bir yandan yavaş yavaş hamileliği de düsünmeye başlamıştım. Evleneli 1.5 seneyi geçmişti, hamile kaldımdı, dogurdumdu derken rahat 1.5 sene daha geçecek. Ama önce kilolarımı vermeliydim, kilolu hamile kalmak istemiyordum.
8. takımda başladı aslında diyet maceram :) Ben tatlı ve hamurişini çok seven biriyim -çoğu insan gibi :)- ve bunların kilo yaptığını da biliyordum. Yavaş yavaş bunları kısmaya başladım. Ve tabi ki hop vermeye başladım. Sonra orada pek motive olamadığımdan 5. takıma geçtim. O zamanlardan bir @toplight kaptanım kaldı :) Zaten verilecek kilom toplamda 7-8 kg'ydu. Ama bünye tabi ki belli bir yerden sonra takılıyor. Yemekten kıssanız bile veremiyorsunuz. En önemli şey bu noktada istikrarlı bir şekilde spor yapmak. O dönemde haftada 2 kez yogaya, 2 kez pilatese gidiyordum. Gitmediğim günler ya yürüyüş ya Leslie ya da Jillian yapıyordum. Jillian yaptıysam zaten mutlaka ertesi güne eksi geliyordum. En sonunda (hedefimi 58 koymuştum ilk mezuniyetimde) 59-60 arasında baya takıldı kilom ve mezun olabilmek için bir defaya mahsus detoks yaptım. Zaten bu da bana ders olmuştu, kendimi hala 15'lik çıtır sanıp 58 kilo gibi bir hedef koymamalıymışım :) Benim ideal kilomun 60 oldugunu bir kere daha anladım. Mezun oldum o şekilde. Sonra da 60 civarında korumaya çalıştım.
Mezuniyetim 2016 Nisan başı. Ağustos ayında ise hamile kaldım 60 kg ile. Hamilelikte pek dikkat ettiğimi söyleyemeyeceğim maalesef. İştahım müthiş arttı çünkü. Toplamda da 18 kg civarında aldım. Ama bi kere mezun olmuştum ya, kilo verebildiğimi gördüğüm için doğum sonrası bi şekilde tekrar veririm diyordum. Hayatımda da kaç kez hamile kalacaktım yahu, biraz da keyfini çıkardım ne yalan söyleyeyim :)) Çok şükür hamilelik şekeri vs cıkmadı, çıksa mecbur diyet yapacaktım tabi ki..
Doğum sonrası emzirme, lohusalık vs beni müthiş yordu özellikle ilk zamanlar. Doğumdan sonra 70 kiloya inmiştim zaten, ondan sonra kalan 10 kg için de kendimi artık ne zaman iyi hissedersem o zaman vermeye başlarım diyordum. Benim doğum sonrası kilo vermemin tek sırrı emzirme bence. Başka türlü açıklayamıyorum çünkü :) Hiç spor yapamıyordum, halim mecalim yoktu zaten. İştah desen yine sürekli açık, habire emzirdiğimden sık sık acıkıyordum. Oğlum da sağolsun memeyi bırakan tipten değildi yenidoğan zamanında -ki aslında hala da öyle diyebilirim-. Öyle böyle derken baktım ben yavaş yavaş da olsa kilo veriyorum. Oğlum 7 aylıkken falan ben aslında 60 civarına inmiştim. Sonra yarışma mezunlarına şu mor kep verme olayı başladı :) Ben de benim de bir kepim olsun diyerek listeye soktum tekrar kendimi Sonra da mezun oldum. Şu anda da 59 civarında koruyabiliyorum. Ama emzirme bittiğinde durumum ne olur onu kestiremiyorum. Aman olsun ya onu da veririz bi şekilde, insan istedikten sonra her şey olur
Eveet baya uzun oldu, sanki çok müthiş çok aşırı kilo vermişim gibi uzun uzun anlattım, kusura bakmayın :) Okumak isteyenler umarım sıkılmazlar :)
İnsallah kardelencim
Harikasın kaptanım inşallah bizler de senin gibi ideal kilomuza ulaşırız,senin gibi korumayı başarırız
Çok geçmiş olsun oğlusun hemen iyileşir umarım kiiSlmm arkadaslarrr.. haftasonu sehir disindaydik gezmede bide oğlum hastalandi buhar veriyorum öksürüğü baya artti hiriltida başladı bir an önce duzelir insallah... haftasonu dikkat edemedim ne kadar aldim bilmiyorum ama umarim haftasonu eksi de olurum bu hafta akşam yemeklerini gecistirsem iyi olacakkk yoksa verdiklerimi de almış olabilirim..
Ya bilmiyorum ki bana emzirme çok verdirtti ama çoğu kişi emzirme döneminde alıyor kilo biliyorum. Metabolizmam iyiymiş herhaldeYaaa süper aslinda en güzeli hamilelikten önce dur demen olmuş ki zaten o zaman önlemini erken almissin bende dogumdan once cok aldim ve veremeden hamile kaldimmm.. ama emzirirken daha da aldim ben yaa veremedimm neden bende işe yaramadi cok merak ediyorummm... Tebrikk ediyorumm tekrar dan ayrica sıkılmadan okudum :))
Evet ya bence se kişiden kişiye değişiyor hatta cok farkediyor.. Benim arkadasim da hemen vermişti emzirme doneminde.. insallah ya iylessin hemen o hasta olunca benim içim gidiyor.. yokkk artiii gelmekk yokkk... bu hafta akşamlari dikkat etmem lazim anca öyle olacakk onu da yaparimm insallah oglumun yeme durumuna da bağlı hastlaik doneminde sadece süt istiyor.. Eger onun yemeğinde bir değişiklik olmazsa insallah gider kilocuklarr.İnsallah kardelencim
Çok geçmiş olsun oğlusun hemen iyileşir umarım kii
Hemen düzenle yediklerini bak artık listedesin artı gelmek yoooook
Spora agırlık ver, aksamları hafif tut, gider insallah
Ya bilmiyorum ki bana emzirme çok verdirtti ama çoğu kişi emzirme döneminde alıyor kilo biliyorum. Metabolizmam iyiymiş herhalde
Hadi bakalım sana güveniyorum, o yüzden listeye aldım, yüzümü kara çıkarma :)Evet ya bence se kişiden kişiye değişiyor hatta cok farkediyor.. Benim arkadasim da hemen vermişti emzirme doneminde.. insallah ya iylessin hemen o hasta olunca benim içim gidiyor.. yokkk artiii gelmekk yokkk... bu hafta akşamlari dikkat etmem lazim anca öyle olacakk onu da yaparimm insallah oglumun yeme durumuna da bağlı hastlaik doneminde sadece süt istiyor.. Eger onun yemeğinde bir değişiklik olmazsa insallah gider kilocuklarr.
Benim hikayemi merak edenler vardı, özelliklebalpamuk :) Hazır yeni bir arkadasımız da gelmisken ve müsaitken yazayım :)
Hayatımın uzun bir süresi boyunca 58-60 kg aralığında olan biriydim, ergenlikten sonra diyelim :) Amaa evlendikten sonra klasik olarak kilo aldım. Aslında çok fazla değil, maksimum 66 kg'yu gördüm. Baktım 70'e doğru gidiyorum, artık buna bi dur demem lazım dedim. Bu da 2016 senesinin başlarına denk geliyor. Bir yandan yavaş yavaş hamileliği de düsünmeye başlamıştım. Evleneli 1.5 seneyi geçmişti, hamile kaldımdı, dogurdumdu derken rahat 1.5 sene daha geçecek. Ama önce kilolarımı vermeliydim, kilolu hamile kalmak istemiyordum.
8. takımda başladı aslında diyet maceram :) Ben tatlı ve hamurişini çok seven biriyim -çoğu insan gibi :)- ve bunların kilo yaptığını da biliyordum. Yavaş yavaş bunları kısmaya başladım. Ve tabi ki hop vermeye başladım. Sonra orada pek motive olamadığımdan 5. takıma geçtim. O zamanlardan bir @toplight kaptanım kaldı :) Zaten verilecek kilom toplamda 7-8 kg'ydu. Ama bünye tabi ki belli bir yerden sonra takılıyor. Yemekten kıssanız bile veremiyorsunuz. En önemli şey bu noktada istikrarlı bir şekilde spor yapmak. O dönemde haftada 2 kez yogaya, 2 kez pilatese gidiyordum. Gitmediğim günler ya yürüyüş ya Leslie ya da Jillian yapıyordum. Jillian yaptıysam zaten mutlaka ertesi güne eksi geliyordum. En sonunda (hedefimi 58 koymuştum ilk mezuniyetimde) 59-60 arasında baya takıldı kilom ve mezun olabilmek için bir defaya mahsus detoks yaptım. Zaten bu da bana ders olmuştu, kendimi hala 15'lik çıtır sanıp 58 kilo gibi bir hedef koymamalıymışım :) Benim ideal kilomun 60 oldugunu bir kere daha anladım. Mezun oldum o şekilde. Sonra da 60 civarında korumaya çalıştım.
Mezuniyetim 2016 Nisan başı. Ağustos ayında ise hamile kaldım 60 kg ile. Hamilelikte pek dikkat ettiğimi söyleyemeyeceğim maalesef. İştahım müthiş arttı çünkü. Toplamda da 18 kg civarında aldım. Ama bi kere mezun olmuştum ya, kilo verebildiğimi gördüğüm için doğum sonrası bi şekilde tekrar veririm diyordum. Hayatımda da kaç kez hamile kalacaktım yahu, biraz da keyfini çıkardım ne yalan söyleyeyim :)) Çok şükür hamilelik şekeri vs cıkmadı, çıksa mecbur diyet yapacaktım tabi ki..
Doğum sonrası emzirme, lohusalık vs beni müthiş yordu özellikle ilk zamanlar. Doğumdan sonra 70 kiloya inmiştim zaten, ondan sonra kalan 10 kg için de kendimi artık ne zaman iyi hissedersem o zaman vermeye başlarım diyordum. Benim doğum sonrası kilo vermemin tek sırrı emzirme bence. Başka türlü açıklayamıyorum çünkü :) Hiç spor yapamıyordum, halim mecalim yoktu zaten. İştah desen yine sürekli açık, habire emzirdiğimden sık sık acıkıyordum. Oğlum da sağolsun memeyi bırakan tipten değildi yenidoğan zamanında -ki aslında hala da öyle diyebilirim-. Öyle böyle derken baktım ben yavaş yavaş da olsa kilo veriyorum. Oğlum 7 aylıkken falan ben aslında 60 civarına inmiştim. Sonra yarışma mezunlarına şu mor kep verme olayı başladı :) Ben de benim de bir kepim olsun diyerek listeye soktum tekrar kendimi Sonra da mezun oldum. Şu anda da 59 civarında koruyabiliyorum. Ama emzirme bittiğinde durumum ne olur onu kestiremiyorum. Aman olsun ya onu da veririz bi şekilde, insan istedikten sonra her şey olur
Eveet baya uzun oldu, sanki çok müthiş çok aşırı kilo vermişim gibi uzun uzun anlattım, kusura bakmayın :) Okumak isteyenler umarım sıkılmazlar :)
Sen de kendi bünyeni keşfetmişsin, 63 yerleşmiş sende dediğin gibi.. Yerleşen noktaları kırmak zor oluyor. Eminim başaracaksın :)Gayet güzel anlatmışsın Şeyma’cım, çok teşekkür ederim. Okurken şunu farkettim ki, ben evlendikten sonra aldığım kilonun üzerine hamile kaldım. Bütün mesele bu... Gerçi uzun yıllar hep 60-63 arasında oynardı kilom. Artık yerleşmişti o aralıkta. Ancak şimdi aralık 66’ya çıktı. Kendimi bırakıp yersem hooop 66’ya çıkıyorum. Diyet yaparsam 63-63,5’a inip takılıyorum. Şu direnci kırıp kilomu yeniden maks. 63 aralığına alabilirsem çok rahat edeceğim... Emzirmenin faydası olduğu kesin. Ben 68 kilo ile hamile kaldım 92’ye çıktım. 2 hafta içinde 18 kilom gitti. Geri kalan 6 kiloyu diyetisyen desteğiyle kızım 1 yaşına geldiğinde vermiştim. Ancak sorun şu ki, zaten kilo alıpta hamile kalmıştım yani kilomdan zaten rahatsızdım. İşte takıldığım nokta o. Kilo aralığımı maks. 68’den 66’ya çektim 1 senedir koruduğum için ama yetmez. Maks. 63’e çıkacağım günleri bekliyorum artık sabırsızlıkla...
Süpersin canımBugün hedefim 10000 adım demiştim ama görümcemler hastane dönüşü uğradılar..Kahvaltı ettik birlikte o yüzden yürüyüşe çıkamadım..
Ama onlar gittikten sonra 200 jumping jack, 15 burpee, 20 dk 5 kg dambıl ile kol ve göbis hareketleri ve 20 dk ZUMBAAA yaptım..
ayvacicegi
spor:
spora gelince bel ve boyun fıtığı için gevşeme egzersizleri yapıyorum..
ama uzun uzun yapıyorum
Gecmis olsun, hemen onlemini almak gerek.Yaaa ben sabah sabah yıkıldım tartıdayatın sabah tartılıp yazayım. Ödem falandır belki ne bileyim. Cumartesi Pazar’lar beni mahvediyor. Doğru düzgün olmadı öğünlerim 2 gün dışarıda ve başkasının evinde olunca
Birde üstüne üşüttüm sanırım öksürük başladı
Harikasin. Gun sonunda menu/spor/su bilgilerini yazarken egzersizin cesidini yazabilirsen, ona gore puanlarim. Ilk sayfada ornekler var, onun disinda birseyse kaptanimla degerlendiririz.Bende sabah 15 dk. Egzersi yaptim. Ilik limonlu su ictim simdi kahvalti yapicam.
Kepek ekmek, peynir,zeytinli klasik bir kalhvalti olacak porsiyonlari olabildigince kucuk tutucam
oncelikle oglun iyilessin de, spor filan sonra halledersin onlari da.Yokk canim disardaydim yapamadim hiç insallah bugun iki kere yapmayi düşünüyorum akşam zumba ya gidicem.. gündüz de plates yada lesli yapmayi düşünüyorum insallah.. gerçi biraz da oğlumun durumuna bağlı..
Tebrik ediyorum, spora hizli bir donus olmus, simdi ben oturup bi hesap yapayimBugün hedefim 10000 adım demiştim ama görümcemler hastane dönüşü uğradılar..Kahvaltı ettik birlikte o yüzden yürüyüşe çıkamadım..
Ama onlar gittikten sonra 200 jumping jack, 15 burpee, 20 dk 5 kg dambıl ile kol ve göbis hareketleri ve 20 dk ZUMBAAA yaptım..
ayvacicegi
Evet jumping jacks'i ip gibi puanlıyordumjumping jack'i ip atlama gibi puanlayabiliriz, ama burpee'ye karsilik bulamadim o biraz daha zor
canım ben bunu spor bildirimi için yapmadım yanlış anladın :)Bunu nasil puanlayacagimi bilemedim, sayi yok, sure yok ?morordek
Zor birsey gibi duruyor, 2 tanesi 1 puan olabilir bence.Evet jumping jacks'i ip gibi puanlıyordum
Burpee daha zormuş, bilmiyordum, şimdi baktım. Onu ipten daha fazla mı puanlasak? 3 tanesi 1 puan nasıl sence? Ya da belki 2 tanesi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?