- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #301.981
Kesinlikle katiliyorumBence de bu isin cozumu, kendine kisa vadeli hedefler koymak. Ornek: 1 hafta SIFIR kacamak gidicem. @Asmii elbette bir noktada birseyler yenecek ama ben ilk duzgun kilomu bu hafta hic atistirmiycam, kacamak yapmiycam dedigim hafta verdim. Surdursem cok daha iyi olacakti sanirim ama araya yilbasi girdi (bahane degil tabiki).
Simdi soyle bir yarisma mi yapsak, su andan itibaren sifirlayalim, bakalim grupca ne kadar sure SIFIR kacamak gidebilicez (yani ilk bozana da iyi bir ceza olmali). Tabi alt limit olsun, 1 hafta SIFIR kacamak, sonrasinda bakalim ne kadar uzatabilicez. Dusun ki: 5. takim 15 gun tum uyeleriyle hic kacamak yapmamis.
SIFIR kacamak dedigin nedir ki, zorla agzimiza mi tikiyorlar, acliktan bayilacak bile olsan agzina atabilecegin tonla saglikli yiyecek varken, gercekten kacamaga mecbur muyuz?
Hadi bu ise inanalim, 1 hafta SIFIR kacamak yaparsak ne kadar kilo verecegimizi gorelim.
1950 kcal canım hesap mı yapayım bende bundan sonra. tartım yok ama tahmini yapabilirim belkiYapilan bir arastirmada, hem normal kilodaki hem de fazla kilolu olan insanlara, gun icinde ne kadar yediklerini soruyorlar. Sonra da yediklerini gercekten takip etmelerini soyluyorlar. Zamanla ortaya cikiyor ki, fazla kilolu insanlar genelde yediklerinden daha az yedigini saniyor (hem gram acisindan tahminleri yanlis, hem de kalorik olarak).
1800kcal'i N Nurumcan94 icin soyledim ama gercekten oylesine bir tahmin, N Nurumcan94 sen diyetisyene gidiyordun degil mi? Sana kac kcal onedi gunluk?
Ah keşke bu işlere zamanında ben de girişseydim. Ben de normal doğumla doğurdum kızlarımı, ne sancılar çektim. Sağlıkla doğdular çok şükür ama gerçekten çok zorlu bi süreçYa bu bahsettigim nefes en basit, uyurken aldigimiz nefes: nefes alirken karnini sisir, verirken icine cek - bu kadar. Sanci sirasinda bunu yapmakla yapmamak arasinda hissedilen agri acisindan buyuk fark var (gene agri hissediyorsun ama nefesi yapayim derken sanci bitiyor). Bir de bu nefesi alinca bebegin kalp atislari normallesiyordu, yapamayinca kalp atislari yavasliyordu - yani kaslar onu sikistiriyor. Aslinda olan sey, bu nefesle kaslari gevsetip rahmin calismasini kolaylastirmak.
Geçen haftadan beri bölgesel yapıyorum canım ısınmayla başlıyorum internetten yapıyorum yeni başlayanlar için olan ilk zaman çok zorlandım dedim ya oturup kalkmakta zorlanıyorum diye şimdi iyiyim şükür bi sorun yok :))Guzel menu ve spor. Sadece bir soru ara ogun 17.00'de. Kahvalti kactaydi, aksam kacta? Yani aksami mi gec yiyorsunuz yoksa?
Guzel spor ama hem bolgesel hem mekik isinmadan nasil oldu, kaslar zorlanmasin?
Sana tavsiyem bu yediklerinin kalorik icerigini hesaplamayi dene istersen, bazen de hep diyete uygun ama fazla yiyebiliyoruz. Hem gencsin hem emziriyorsun hem de spor yapiyorsun, herhalde 1800 kcal'in altinda kalsan kilo verebilirsin ama belki de doru rakami daha profesyonelce belirlemek gerek.
Hem nohut yiyip hem bulgur pilavi olmamis aksam sanirim. Ikisinden biri yogurt/salata veya sebze yemegi, et secenekleriyle yanyana daha iyi olur sanki. Ara ogun yine iki meyve, sirf SEKER gibi olmus.
Kayisili yogurt (kayisi+yogurt) mu yoksa hazir meyveli yogurtlardan mi? Hazir meyveli yogurtlarin icinde eklenmis ek seker oluyor, ondan sordum.
Yooooooo
Canım o tamamen Takımca morallerin bozuk olmasıyla alakalı diye düşünüyorum. Ortalamamız çok düşüktü çünkü. Yoksa kaptanım yaldızlı harflerle ilan ediyo 1.leri. Bu ara nota alındı ortalamalar hep düşük gidiyoAçıkçası cuma günü büyük bi hayal kırıklığı yaşadım ben böyle beklememistim grup çok sakindi ve mesela spor 1. Si tebrik edildi ama en çok kilo veren kişi grupta tebrik edilmedi bu benim diye demiyorum herhangi biri de olabilir. benim modumu çok dusurmustu.
daha yeni başlamama rağmen kilolar gidivermiyo bunu da anlamis degilim aslında canım çok sıkkın bu duruma. Yerimde sayıyo gibi hissediyorum vermem gereken kilo çok giden az.
Diyetisyen 1950lik listeyi yazdiysa o kadar yiyorsan sorun degil tabi ki, hesaplamana gerek yok. Belki bir seferlik hesaplarsan emin olursun.1950 kcal canım hesap mı yapayım bende bundan sonra. tartım yok ama tahmini yapabilirim belki
Yanlış anlaşılmasın ben de sanci cektim, agridi da. Ama nefes alip vermek nispeten daha katlanilir yapiyor. Gece 1den sabaha kadar evde, 11.30dan sonra da hastanede toplam 20 saat surdu. Yine de sorunsuz dogduklarina sukredelim.Ah keşke bu işlere zamanında ben de girişseydim. Ben de normal doğumla doğurdum kızlarımı, ne sancılar çektim. Sağlıkla doğdular çok şükür ama gerçekten çok zorlu bi süreç
Activia nin iceriginde hem seker hem fruktoz hem misir nisastasi var gorunuyor, pek fena. Jelatin sut tozu vb.. Ben etiketleri okurum hep. paketli gida bumdan kotu iste, bazen kolayimiza geliyor boylesi ama cogunlukla yogurtla meyve yemek daha iyi olur hazir meyveli yogurttan.ayvacicegi aktiva kayisili hazır o da ilk dukan yaptığımda yerdim hergün 1 tane.şimdi dolaptan sadece halsiz düşünce haklısın ama hazır ve şeker mutlaka vardır
Kesinlikle katılıyorum. Yapalım bunu.Bence de bu isin cozumu, kendine kisa vadeli hedefler koymak. Ornek: 1 hafta SIFIR kacamak gidicem. @Asmii elbette bir noktada birseyler yenecek ama ben ilk duzgun kilomu bu hafta hic atistirmiycam, kacamak yapmiycam dedigim hafta verdim. Surdursem cok daha iyi olacakti sanirim ama araya yilbasi girdi (bahane degil tabiki).
Simdi soyle bir yarisma mi yapsak, su andan itibaren sifirlayalim, bakalim grupca ne kadar sure SIFIR kacamak gidebilicez (yani ilk bozana da iyi bir ceza olmali). Tabi alt limit olsun, 1 hafta SIFIR kacamak, sonrasinda bakalim ne kadar uzatabilicez. Dusun ki: 5. takim 15 gun tum uyeleriyle hic kacamak yapmamis.
SIFIR kacamak dedigin nedir ki, zorla agzimiza mi tikiyorlar, acliktan bayilacak bile olsan agzina atabilecegin tonla saglikli yiyecek varken, gercekten kacamaga mecbur muyuz?
Hadi bu ise inanalim, 1 hafta SIFIR kacamak yaparsak ne kadar kilo verecegimizi gorelim.
Listeye uyuyorum genelde ama bi gün hesaplama yapcam bakalım canımDiyetisyen 1950lik listeyi yazdiysa o kadar yiyorsan sorun degil tabi ki, hesaplamana gerek yok. Belki bir seferlik hesaplarsan emin olursun.
Aynen canım sağlıkla doğdularya gerisi teferruat olarak kalsınYanlış anlaşılmasın ben de sanci cektim, agridi da. Ama nefes alip vermek nispeten daha katlanilir yapiyor. Gece 1den sabaha kadar evde, 11.30dan sonra da hastanede toplam 20 saat surdu. Yine de sorunsuz dogduklarina sukredelim.
Hedefi geçtim diye salma sakın cuma kötü bi sürprizle karşılaşırsın sonra canımBem hedefi geçtim ki
Canım benim geç oldu ama ben de çok tebrik ediyorum seni.
Teşekkür ederim canım :))Canım benim geç oldu ama ben de çok tebrik ediyorum seni.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?