- 18 Kasım 2015
- 14.137
- 45.342
- 598
- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #302.121
Muz da cok güzel oluyor aklında olsun. Yulaf, süt ve muz çok severek yerimBence de ya bende artık almak istemiyorum bi danışayım dedim.. aslında sade yulaf aliyodum hep buna geçtim nedense ama en iyisi ikisinide birakayim en kötü bi elma doğrar öyle tuketirim.. teşekkür ederim
Hoşgeldin canım, kopma buralardan bence de :)merhaba arkadaşlar ben eylül ayında 55,3 kiloyla mezun oldum. sonra nasılsa hedefime ulaşım diye hiç dikkat etmedim spor da yapmadım, evdeki tartının pili bitti birkaç aydır trtılamadım da tartılsam belki çeki düzen verebilirdim ama saldım iyice, özellikle son hafta aşırı aşırı yedim, sevdiğim her şeyi bol bol yedim, doydum sanırım. tekrar buraya gelmeye hazır hissettim kendimi, spor da az da olsa yapmak istiyorum, yarından itibaren menülerimi yazıcam
mezun olduğum zaman dikkat ettiğim noktolar: yüzme, yürüyüş, göbek egzersizi, ip atlama vs bişeyler yapmaya çalışıyordum az da olsa, karatayın kitabını okumuştum, leptini çalıştırmak adına ara öğün yapmamaya çlaıştım, şekeri hamur işini azalttım. şimdi de aynı şeylere dikkat edicem
Fazla almamışsındır tahminimce, bi tartıl bakalım ona göre düzene girersin sen de
Bitki çayları su yerine geçmiyor bildiğim kadarıyla.o 1 haftadır almıyo, yılbaşından sonra ben bi arıza çıkardım kilo veremiyorum senin yüzünden diye. En sonunda geçen hafta artık almicam bir süre dedi. Zaten bir aydır akşam yemeğine geliyor, bebeği seviyor uyutacağım zaman geri işe dönüyor. tabi bana zararı spor yapamıyorum
Ben geçen hafta çok atıştırdım, her öğünde ekmek yedim, meyveyi abarttim filan. Yoksa kaçamak yoktu aslında.
Bu arada sütle ilgili benim fazla olması sorunu vardı, menm apsesi oldum sonra 2 kez mastit... 1.5 saatte filan şişiyordu emzirmesem. şimdi diyet yapınca terbiye oldu rahatim. Bebek 5. Aylik kontrolde 8.5 kilo, 68 cm çıktı, sıkıntı olmuyor sütle ilgili. Bu ara su yerine 3-4 bardak bitki cayi içiyorum o da sayılır mı?
Güzel menü nurumcan :)Menum
Sabah
Ilık limonlu su
2 dilim ekmek
1 haşlanmış yumurta
2 dilim peynir
3 küçük ceviz
Domates
Maydonoz
Taze soğan
1 dilim hindi füme
Ara öğün
Filtre kahve
1 orta boy trabzon hurması
Öğle
1 tabak dilimlenip fırında kızarmış patlıcan
2 kasık yoğurt üstüne dünden kalan domates sosu 2 kasık
1 dilim ekmek
Ara
Yarım kivi
Yarm muz
1 bardak süt
Aksam
6 köfte (150 gram kadar)
Bol salata
1 dilim ekmek
1 hurma
1 avuç çerez
3 litre sumorordek
Spor: 15 dakika bölgeselayvacicegi
Kefiri ben bir türlü sevemedim, oğluma da sevdiremedim. Ek gıdaya başladığımız zamanlar evde mayalamıştım hiçbir şekilde içmedi, sonralardan birkaç kez daha denedim, gene almayınca artık zorlamadım ben de. Yoksa çok faydalı kefir..Bu akşam 1 bardak kefir içtim baya iyi geldi tavsiye ederimm.. Yapmasi da kolay çok zor değil mayasi da sanirim aktarlarda bulunuyor hem belki bebisleriniz de sever benim ogluşum çok seviyorr..
Güzel menü PirayecimMenü
Sabah limonlu su
Kahvaltı
2 yumurta
Bitki çayı
Yatım domates
5 zytin
Peynir
1 portakal
Marul maydanoz tere nane
Ara yeşil çay
Elma
3 hurma
Akşam
Balk salata
Su 2.5
Spor 3 mile leslie :)
morordek ayvacicegi
Senin de menün güzel bence.Bende paylasayim yediklerimi
Sabah
Menemen
Musli yogurt (1 kerelik kaldi onu da sabah tuketip bir daha almayacagim)
4 zeytin
Ara kahve
Bitki çayı
Akşam
Menemen doyamadim 2 kaşık nohut pilav yedim..
Yemekten sonra 1 bardak kahve ve 1 bardak kefir..
Bulursanız bana da haber verin.Ya bu catlaklara çözüm yok mu
Hamilelikte kullanmadıgım şey kalmadı gene de çatladı
Ahah canını çektirmişim galiba soğanlı biberli omlet yenmişmenüm
kahve
sabah: soganlı biberli omlet(morordek selamlar :) )
peynir
labne
5 zeytin
ara:kahve
aksam(17.00): çılbır
taze fasulye
1 paket form bisküvi ( yulaf kepegim bitmisti aldı)
ara:kahve
yarım saat once cok acıktım mor lahana dogradım yedim yag yakıcı özelliginden dolayı hala acım ama bi süt içicem galiba
su 2lt
spor hala fırsat yaratamadım
Ben form bisküvilerin de tüketilmesi taraftarı değilim aslında.
Emzirme dönemi bitince bi nebze toparlıyor diyorlar, olmuyor mu öyle?Hamilelik ve sonrası bu vucudumuz neler çekiyor ya bende sütten kesme döneminde yanlış sutyen (sporcu sutyeni) kullandım bendekilere meme demek için 1000 şahit ister
Yoksa aynı durumdayım, meme demeye 1000 şahit ister
Kıyamam ya. Uyku etkiliyordur kilonu bence de.Yok canım bulgur pilavi..bulgur sütümü de arttiriyor.. Sen neden uyaniksin emzirme mi.. Benim yine uykusuz bir gece( ben bundan dolayi kilo veremiyorum eminim çünkü diyette düzenli uyku cok onemli. Saatlerdir uyumuyor aslında uykulu ama bi türlü geri dalamiyor
Ben 11. ayda olmuştum. Emzirme azaldıkça regl olma ihtimalin artıyor yanlıs bilmiyorsam :)Bir de hanimlar 6.ayda kati gidaya gectikten sonra regl olurum herhalde degil mi?