- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #306.281
Böyle böyle teselli ediyoruz işte kendimizi :)Yakıyosun da ondan yiyosun
Iyi olmana sevindimmm. Bence de mantıklı bi karar olmuş sen bence tempoyu seven birisin seni cok zorlamaz hayırlısı olsun hakkinizda..Bunu ayri bir mesaj olarak cevaplayayim biraz detay olacak alintilarin arasinda kaybolmasin.
Aslinda su sabahi duzeltsen gerisi gayet iyi sagliksiz gorunmuyor.
Sende erkencisin, menulerine bakarken aklimizda olsun, onceligin kisitlama degil de saglikli faydali seyler yemek olsun.
Ne guzel ne guzel, sonradan menu bildiriminde puanladim sporunu.
Squat da sanki bu popo sekillendirme sonrasi cok mu yayginlasti ne?
Ya herhangi birinin dis bugdayina gitsen anlayacagim ama kilo verme grubundan takim arkadasinin davetinde kacamak da olmuyor ki, ayip degil mi @Nurumcan94 yapsaydin ya bir iki diyete uygun salata filan..
Yani formata uygun degil ama ben bunlari menu bildirimi olarak kabul ediyorum, ayrica da tebrikler iradenden dolayi.
Coook sevindim, daha da iyi olur umarim. Gece sutunu de kesersen o yasta sabaha kadar kalkmadan uyur bence artik. Ben daha iyiyim cuma gecesi basladi, haftasonu bolca terledim, sauna, ihlamur bir de esim sagolsun gece uykusu iyi geldi. Bugun toparladim. Ya durum tam netlesmedi ama krese gondermek istemiyoruz. Ise donmeyebilirim, donsem bile part-time olabilir, arada evden calisma vb. Onlara bakicaz artik.
Senin bu defter tutma olayin bana da cok mantikli geldi aslinda, ajanda gibi gun gun ac bak. Ben de yapayim diye dusunuyorum, ileriye referans. Ayrica da su 6 ogun yapmadan da oluyormusu begendim baya :)
Bu hep konusuluyor aslinda ama ne yapacagimiza karar verememistik. Ben ya detoks ya dusuk karbonhidreatli fazla agir olmayan menu: ikisinden biri olsun demistim. Detoks mesela benim icin cok muallak, bir tanim lazim yoksa ben ikinci secenegi yaparim diyorum.
Benim aldığım yulaf ezmesi de duzlestirilmis olanlardan alirken hiç arastirmamistim direk önüme geleni almistim ama artik cok dikkat ettigim için merak ettim..sanirim ben bir öğünde yulaf-yogurt ile doymuyorum onu farkettim sabah kahvaltimi bol proteinli yapip öğlen çok acıkırsam yiyebilirim normalde 2 öğün besleniyorum sabah akşam akşamda abartmkyorum ama aralarda aciktigimi hissediyorum en iyisi haftada 2 gün yada 3 gün öğle yemeği olarak bi deneyeyim bakalim tok tutacak mi.. teşekkür ederim bilgilerin içinGelelim yulaf konusuna. 3 cesit yulaf var, en az islenmis olanindan en cok islenmis olanina dogru pisirme sureleri kisaliyor. Ilki celik kesme diye cevrilebilir, ben bunu turkiye'deyken gormemistim. Turkiye'de en cok gordugum yulaf ezmesi dedigim duzlestirilmis olan yulaf ki bu kisa sure pisirince oluyor ve cignenebilir dirilikte kaliyor (ben bunu begeniyorum). Son olan da islenirken pisirilen ve aldigimizda sadece sicak su/sutle hemen hazir hale gelen bu iste benim yulaf lapasi dedigim. Bunlarin 100 gramindaki enerji miktari ve besleyici icerikler degisiyor.
Sonucta bunlardan hangisini, ne kadar yedigine ve genel olarak nasil bir beslenme duzenine sahip olduguna gore sorunun cevabi degisir. Benim gibi 3 ogun yiyorsan ve 1300 kcal civarinda kalacaksan, birkac ekle tatlandirilmis yulaf ezmesini tek ogun gibi yemen gerek (hem kalorik olarak 300leri bulur bu ogun hem de karbonhidrat miktari acisindan 1 porsiyon yulaf o ogunu kapatiyor yaninda muz filan yersen de aslinda o gun baska ekmek meyve filan yememek lazim ama ben dikkat etmedim bundan sonra bakayim biraz).
Yulaf ezmesinden bahsedersek 1 porsiyon yulaf ezmesini (30-35 gram) sutle yapip icine muz+ceviz/elma+tarcin+badem/kuru kayisi - kuru erik/cilek,kivi/tereyag/peynir/ koyunca ben baska birsey yemiyorum.
Ama iki ogun yapiyorum, sabah kahvaltimi kalorik olarak daha fazla dolduruyorum dersen yumurta vb ekleyebilrsin. karbonhidrat saymiyorum dersen de herhangi bir ogunun yaninda ek olarak kalabilir.
Yaa sporu çok özledimgerçekten ama çok hastayim gidemiyorum gidersem tıkanır kalırım tıpkı dün gece uykumda tıkladığım gibiBu hafta katilim guzel arkadaslar, en azindan menu bildirimleri iyi gidiyor. Spor her zaman artabilir. Tablonun su anki halini de buraya birakayim:
uye Cuma Ctesi Pazar Ptesi Sali Cars Pers Ceza Sonuc A Asmii 0 0 0 0+ + + 3@Nurumcan94 0 0Hmavidag 74 0 0 74+ + + 3@Leyl-i-fer 60 60 54,16667 -30 144,1667+ + + 3@elacicegim23 50 127,5 0 -60 117,5- + + 2@bluuee -16 -16 0ayvacicegi 102 65 0 157 -98 226+ + + + 4@Ahsen59 105 140 125 370+ + + 3parkbyull 0 0 90 120 210+ + + - 3kollontai 79,5 112,5 192+ + 2@karabiber01 0 0@melita09 0 0 0 0+ + + 3M mayis74 0 0 0 0+ + + 3@zeynepcuk 45 45. + 1@Noraa89 0. 0@nmgy 72,5 50 122,5. + + 2
sen o poğaçaları yersen daha çok kabız olursun,hem ona neden ara öğün yazdım ,yazsana oraya paşalar gibi dört öğün yaptım birini hatta çift kişilik yaptım diye,öğleden sonra yapmışsın arayı muhtemelen 16:00-17:00 gibi yaptın tahminim akşam yemeğinde 20:00 yi bulmuştur.Hayirli geceler yoğun bir gündü giremedim menümü yazayım hemen.
Sabah 1 yumurta az kaymak 1 parca kavurma 1 dilim ekmek cay
Ogle 4 5 kasik sulu nohut 1 kasik bulgur pilavi 2 bardak ayran
Ara 2 tane pocacezamı bekliyorum pismanim
Aksam kac parca tavuk eti 1 kase taze fasulye salata
Guzel bir menü değil sisim zaten afedersiniz (kabızlık da var) yarın toparlarım insallah
Su 2 litre
Spor yokmorordek ayvacicegi parkbyull Hmavidag
detoks mu yapıyorsun ,kolay gelsinGünaydınlarpazartesi günü menüm
Sabah uyanınca limonlu sıcak su
Sabah 10:00 filtre kahve 1 avuç leblebi
2,5 lt detoks suyu
13:00 salata
14:00 şekersiz Türk kahvesi
16:00 filtre kahve
Aralarda minik minik leblebi atıştırdım
19:00 1küçük portakal
20:00 pul biberli yoğurt
Bugün 3 günlük detoksa başlıyorum 66,500 ile
Salı Çarşamba Perşembe 66,500 ile start veriyorum
Nasil yani hiç yemek yemedin mi sadece salata mi.. Eğer öyleyse cok sağlıksız bence bu şekilde en azindan sabah kahvaltini saglam yapmalisinn..Günaydınlarpazartesi günü menüm
Sabah uyanınca limonlu sıcak su
Sabah 10:00 filtre kahve 1 avuç leblebi
2,5 lt detoks suyu
13:00 salata
14:00 şekersiz Türk kahvesi
16:00 filtre kahve
Aralarda minik minik leblebi atıştırdım
19:00 1küçük portakal
20:00 pul biberli yoğurt
Bugün 3 günlük detoksa başlıyorum 66,500 ile
Salı Çarşamba Perşembe 66,500 ile start veriyorum
Çok çok geçmiş olsun canim ya. Git Dr a haklısın bebekle çok zor. İyiles sende spor zaten kacmaz senden . Önce İyi olman lazimYaa sporu çok özledimgerçekten ama çok hastayim gidemiyorum gidersem tıkanır kalırım tıpkı dün gece uykumda tıkladığım gibiHmavidag benim ki cok ilerledi galiba ya gece bi uyandim düğüm gibi bir şey kapatmış nefes alamıyorum cok panik oldum hemen bi buhar yaptim adaçayı gargarasi yaptim iyi geldi aama geçmiyor bir türlü bugun tekrar doktora gideyim aksi gibi misafirim de var akşam yemeğine pratik bir seyler yaparim artik..
Özlemişim parky seni hem açık sözünü hem tatlı dilini.sen o poğaçaları yersen daha çok kabız olursun,hem ona neden ara öğün yazdım ,yazsana oraya paşalar gibi dört öğün yaptım birini hatta çift kişilik yaptım diye,öğleden sonra yapmışsın arayı muhtemelen 16:00-17:00 gibi yaptın tahminim akşam yemeğinde 20:00 yi bulmuştur.
eğer dediğim zamanlama doğru ise istersen kuş kadar ye metabolizma saati diye bir şey var şişirir..
bana kızma çok dostane yazdım bende çok hata yaptım mühim olan hatalardan ders çıkarmak ama bu hataları belli dönemlerde seriye bağlayıp pişmanım dersen hata olmaktan çıkar...
hadi yaz geliyor ramazan geliyor bakın bugünler bu havalar bir daha geri gelmeznefsinizi köreltin poğaça mı yemek istiyorsun bir poğaçayı 4 e böl bir parçasını ye küçük bir poğaça mı ikiye böl sen o poğaçanın tadını zaten biliyorsun..bir süre yemesende olur değil mi
Cok sağol canım aynenn spor kaçmıyor önce sağlıkÇok çok geçmiş olsun canim ya. Git Dr a haklısın bebekle çok zor. İyiles sende spor zaten kacmaz senden . Önce İyi olman lazim
hiç ekmek yemiyorum 2,5 haftadır.Hiç de eksikliğini hissetmiyorum. Sabah geç kahvaltı ediyordum 10 gibi.Nasil yani hiç yemek yemedin mi sadece salata mi.. Eğer öyleyse cok sağlıksız bence bu şekilde en azindan sabah kahvaltini saglam yapmalisinn..
çok teşekkürler.Evet bugün detoksa başladım. en kabaklısından:)detoks mu yapıyorsun ,kolay gelsin
Geçmiş olsun benim de iki gün migren geleceğim diye uğraştı.İlaç içtim iyi geldi. Bu havalar mayısa kadar migrenin en sevdiği havalar. Geçmiş olsun acil şifalar diliyorum.Çeken bilir.Günaydın
Kaç gündür migrenden yatıyorum. Bu gün biraz daha iyiyim. Gelemedim buraya
bende 1 yildan fazladir ekmek yemiyorum dediğin gibi insan alışınca eksikligini hissetmiyor. Hafta içi de bu şekilde kahvaltini yapsan daha iyi olur sanki ama sen daha iyi bilirsin .hiç ekmek yemiyorum 2,5 haftadır.Hiç de eksikliğini hissetmiyorum. Sabah geç kahvaltı ediyordum 10 gibi.
geldiğimde leblebi kahve idare ediyor 12 de zaten salatayı yiyorum.Açlık hissi hiç yok.Haftasonları kahvaltımı 2 yumurtalı omlet ceviz domates salatalık olarak yapıyorum.
Çok geçmiş olsun.. tam hastalik havalari maalesef bende baya kötüyümGünaydın
Kaç gündür migrenden yatıyorum. Bu gün biraz daha iyiyim. Gelemedim buraya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?