Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Ya geçen hafta detoks suyu içtim kabız oldum :)) niye bilmem :) bu hafta yeşil çay aç karna başladım bakalım inş ödem az olur
Yeterli lif alıyor musun acaba? Kabızlık genelde yağ ve lif eksikliğinden oluyor ya.. en iyi çözümü de bence kefir. Dereotlu kefir favorim :)

Aaa düşük proteinli beslenince kas mı olmuş ben tam tersi olur sanırdım.
Genlerle aktarılma kısmı kesinlikle doğru bence

Aaa düşük proteinli beslenince kas mı olmuş ben tam tersi olur sanırdım.
Genlerle aktarılma kısmı kesinlikle doğru bence
Yok ben düşük protein beslendiğim için, onun verdiği ideal bir protein oranını vücut kasa çevirmiş. Ben uygun protein alıyor olsam o liste ile kas almam mümkün değilmiş.. ölçümlerden hemen yakalıyorlar hatalarını, doğrularını.

Yeterli lif alıyor musun acaba? Kabızlık genelde yağ ve lif eksikliğinden oluyor ya.. en iyi çözümü de bence kefir. Dereotlu kefir favorim :)
Doğru diyorsun olabilir şöyle bir sıkıntı varki Karatay yaptığım için meyve yemiyorum tam buğday ekmeği falanda bıraktım. Fındkk cevizde lif varsa alıyorumdur yani :)) kefir hiç içemem yaa başka nelerde lif oluyor ki çok sebze de yiyemiyorum eşim sevmiyor genelde et ağırlıklı besleniyorum

yeşil sebzeler lif kaynağı aslında. Çok olmasa da bir miktar tüketsen iyi gelebilir. ıspanak, brokoli olabilir. Bana ıspanak çorbası çok iyi gelir mesela. Keten tohumu olabilir, yoğurt veya salatalara ekliyorum ben. Fındık fıstık zaten yiyorsun..

Keten tohumu alayım ben bugün hemen bu konuda eksiğim vardı sağol canım

Keten tohumu alayım ben bugün hemen bu konuda eksiğim vardı sağol canım
Bir tatlı kaşığı koyarsın salatana veya yoğurda bence fayda göreceksin canım.. kefir içmem dedin ama bir ara bence dereotu ile dene inanılmaz güzel bir aroması oluyor. Ben hiç dereotu yemezdim şimdi bu ikiliye bayılıyorum :)

Hoş bulduk canım. Listelere dönmemek üzere veda etmiştik ama maalesef öyle olmadı. Sen ne yaptın taşınma işini? Doktora jürinde şimdiden başarılar ve bol şans bu arada
Ben hala tasınmadım Denizcim. Eylülü bulacak muhtemelen. Teşekkürler bu arada :)
Canım benim çok teşekkürler
Canım hayırlısı ile şu doktorayı bitir de bir kutlama yapalım inşallah çok güzel gececek
Süper olur kaptanım, cok teşekkürler
Canım hoşgeldin ve hakkında hayırlısı olsun inş sorunsuz bir şekilde atlatırsın
Teşekkürler emniscim insallah

Ha anladım.. Baya az aliyormussun o zaman proteini normalde.
Listede neler vardı biraz biz de yararlansak
Mesela sabahları genel olarak nasıl bi kahvaltı ya da akşamları karbonhidrat var mı yok mu ne kadar kuruyemis kac ara öğün vs.
Herkesin vücudu ve ihtiyaçları farklıdır tabiki ama

Bence kabızlık bu yüzden oluyor. Kuruyemiste lif yok denecek kadar az malesef. Sebze meyve yulaf baklagil yemek lazım lif için.
Yanlış hatırlamıyorsam karatay da kahvaltıda 2 kuru kayısı yiyin diyordu tuvalet sorunu olmaması için.

Öyle mi diyordu hatırlamıyorum hiç ya bu kitabında ara ara tekrar okumak gerekiyor insan unutuyor :)) kayısı yiyebilirim aslında ne olacak doğru diyorsun ben Karatay dan da sıkı yapıyorum galiba

O dönemsel bir şeydi. Normalde her şeyden vazgeçebilirim proteinden asla :)
Benim ilk başladığım liste şöyleydi ;

Sabah ; 2 dilim karabuğday ekmeği, 2 haşlanmış yumurta, ( 2 hafta sonra sahanda yumurta veya menemen eklendi. Peynir de iki hafta boyunca vermedi.) 5 yeşil zeytin, 2 ceviz, domates salatalık, dereotu nane

Öğlen ; 1 tane tam buğday lavaşı, 3 köfte kadar et veya 2 baget, yağsız salata

Ara ; 1 porsiyon meyve 7 fındık

Ara; dereotlu kefir

Akşam; 6-8 kaşık sebze yemeği, 1 kase yoğurt 1 dilim ekmek

Ara Yeşilçay

Bu ilk listeydi ve 86 ile başlamıştım. 5 dilim ekmekle başladı, sonlara doğru 2-3 dilim ekmeke düştü. Sabah kahvaltısına, 1 tatlı kaşığı fıstık ezmesi eklendi.. öğlen 2 baget olan liste 1 bagete düştü.. bende insülin direnci olduğu için günlük bir porsiyon meyveden fazlasını tüketmedim hiç. 2 hafta sonra yarım porsiyon sütlü tatlı eklendi. Çikolata, dondurma gibi kaçamaklarım olacaksa meyve değişiminde kullandım ve genelde bu kaçamakları erken saatte yapmamı önerdi diyetisyenim. İçkileri ekmek değişimi ile verdi. Şarap öneriyordu 1 dilim ekmek yerine, bira 2 dilim ekmek az yiyerek içebiliyordum, tabiki bunlar 70 lere 60 lara gelince verildi. Ama ben hiç denecek kadar az tükettim.

Dukan sabah yulaf ezmeli omlet veriyordu galiba bu sorunu çözmek için. Keten tohumu bu konuda çok iyi. Bana en iyi gelense kesinlikle ıspanak. Fındık fıstık ceviz yağlı tohumlar olarak geçiyor galiba.. kan şekerinin hızlı yükselmemesi, uzun süre tokluk için meyve yanında veriliyor genelde. Bende günde 2 porsiyon oluyor bunlar..
Yağlı yemek de çok işe yarıyor. Uzun süreli yağsız lifsiz diyetlerde kronik kabızlık başlıyor. Üstüne git bir burger king patlat kesinlikle sorun kalmıyor :)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…