- 23 Mart 2016
- 31.122
- 92.437
- 598
- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #350.461
Gece yazdığını görmeden cikmisim canımSenin alanın neydi? Bankada mı çalışıyordun? İK’da staj yapmıştım Üniversiteseyken.Tabii çalışmak, üretmek, yeni heyecanlar güzel ama bir yandan da çocuklu hayat çok zor. Çalışıp eve gelip hem çocuk bakıp hem çalışmaya devam ediyorsun. Bu hiç adil değil. Sağolsun eşim çok yardımcıdır ama ne olursa olsun bir erkek bir kadın gibi sorumluluk altında hissetmiyor bence ev işleri ve yemek yapma gibi konularda. Yeni evlendiğimizde çocuk yokken sabah 9.30’dan 18.00’a kadar üniversitede çalışıyordum. 19.00’da yüksek lisans derslerine giriyordum. 22.00’da bitiyordu. 23.00’a doğru ancak evde oluyordum. Eve gelip ertesi günün yemeğini yapıyordum ki bununla bitmiyor çamaşır atıyorsun makineye. Bulaşık makinesi boşaltıp yerleştiriyorsun, saçma sapan gözle görünmeyen gizli işler de var evde bir sürü Ya ben ne yapıyorum dediğim çok oluyordu. Nasıl yapıyorsun, nasıl üstesinden gelebiliyorsun o da garip...Ama kadın olmak.... Sonra çocuk olunca zaten 1 sene süt izni, yıllık izin, üctetsiz izin derken izinleri bitirince sadece tezim kalmıştı. Onu da yazdım ve eşimle de oturup konuşup çocuğu benim büyütmeme karar verdik. Sanırım zaten bakacak biri olsaydı da bırakamazdım....
Bugüne kadar öyle böyle geldik. Hobilere yöneldim. Arada unuttuğum bilgileri güncellemeye çalışıyorum. İngilizce okudum bitirdim ama insan tabii köreliyor. Kızım. 2.5 yaşındayken ingilizce kursuna gittim tekrar pratik yapabilmek için. O kadar çok unuttuğum şey var ki o harala gürele geçen dönem içinde.Şimdi kendi çabamla İspanyolca öğreniyorum. Yazılan bir yazıyı genel olarak az çok çıkarabilecek düzeye geldim. Beyni sürekli çalıştırmak ve kendini güncellemek lazım. Bir dönem tamamen boşlukta gibi hissediyordum. Onca okudum, müthiş aktif bir hayattan birden bıçak gibi kesilen çocuklu hayata geçtim. O dönemde sersem gibi hissediyordum birden boşlukta kaldım sanki. Ama kendimi böyle hobilerle ve bir şeyler öğrenmeye-araştırmaya yönlendirerek güncel tutmaya çalıştıkça toparlandım. Yeni bir şeyler öğrenmek bana her zaman iyi gelir. Zaman zaman yine de dibe çarpıyorum tabii ama neyse ki artık eskisi gibi batmaya yakın olmuyorum. Hemen kendimi ittirip yukarı sıçrıyorum yeniden
Dilerim sen de gönlünden geçenlere ulaşırsın. Ama kadın olmak önünde bir ton engel ve sırtında 2-3 kat daha fazla yük olması demek bir erkeğe kıyasla. Ne kadar güçlüyüz aslında....
Aman AllahımBugün zor bir gündü. Kızımı dışarı çıkardık ağlama-kıyamet, bu saçma maskeyle nefes alamıyorum, hani 20 yaş altı olacaktı, bunlar mı 20 yaş altı diye ebeveynlere kafa tutmalar falan derken, kendisini hiç memnun edemeyip sürekli laf işitip ağlama dinledik yol boyu. Çıktığımıza çıkardığımıza pişman olup, yorgun argın eve geldik. Gelir gelmez mutfak topladım yemek yaptım. Bir de üstüne havuza gireceğim diye tutturup ağlayınca salonun ortasına şişme havuzu getirip su doldurduk. Bütün gün ağladı yeter ki çenesi dursun biraz mutlu olsun dedik. Nasıl mutluluk çığlıklarıyla oynadı anlatamam. Ama sonra ne oldu...Havuzu boşaltırken her yer foşur foşur su oldu evi su bastı zanneden alarm ötmeye başladı.Bir yandan suları banyoya doğru ittiriyoruz bir yandan ne kadar havlu varsa su odalara girmesin diye yerlere atıp önünü kesmeye çalışıyorum. Her yeri sil-kurula, ıslanan halıyı kaldır derken zaten mutfaktan sonra bitmiştim. Resmen pert oldum her yerim ağrıyor. Onun için bugün spor yapamadım yürüyüşüm de çok az oldu. Sevgiciğime yolladım adımlarımı ama spor açısından verimsiz oldu bugünüm.
Hoşgeldin kaçakKızlar iyi geceler
Uzun süre gelemedim kusura bakmayın.. hem bel hem boyun fıtığım atağa geçince epey zorlandım. Çalışırken böyle ataklar her mevsim geçişinde olurdu. Tek başına ilaçlar yetmez, iğne ve ağrı bandları eşliğinde atlatırdım. Ama işten sonra ilk kez oldu.Senelerdir olmadığı için de ağrı bandı almamıştım. Eksik ilaçla yakalanmakta ekstra zorladı ama şimdi gayet iyiyim.
umarım herkes iyidir. Her şey yolundadır..
Kızlar herkese tebriklerrrrEvvet kizlaaar 13 Mayıs Walk sonuçları
Bugun 1. Konusunda yine şaşırmıyoruz tabi kiCeylansnn 28000
2. Sevgili @Tempus 15016
3. @Cagrihilal1 ciğim 13204
@reyyanK 11600
Calypso95 11500
@birsevgi 11188
Cherry Mom 8731
@balpamuk 2138
Adım sayıları git gide artıyor genel anlamda
Canım baklava benim de hep aklımdaMenü
Sahur
Küçük servis tabağına meyve salatası
Kahve
İftar
Fırında makarna .. herkesin yediğinden çok daha az yedim valla millet löpçük löpçğk yedi
Bi de bir değişik çorba köfteli idi bir kepçe kadar..
Kaçamaksız yağmur iftar mı yaparno no no...relg krizi malesef..
Çikolata.. aklım hep baklava da.. baklava yesem de bitse mi bu işkence..
Neyse benlm cezalar 50+40 dış şimdi bi 40 daha olur .. etti 130...
Ceylin sana yaklaştımdaha ben ödeyemedi ama cezaları..
Spor da sahile indik çok şükür 6 bin adım var..
Bu hafta okadar güzel sporlar yaptın kiMerhaba kizlar
Sahurda
2 adet wasa ve 1 adet tam.bugday ekmegi
2 cay kasigi kaymak
1 cay kasigi fistik ezmesi
3 cay kasigi
1 kucuk yerli muz
1 fincan beyaz çay
Iftar
1 adet biber dolma 1 adet kabak dolma
Salata+soģan
4 yenek kasigi taze fasulye
2 adet evde pişirilen (tam buģday unku zeytinyaglki beypazari kurusu)
1 dilim peynir
2 bardak cay
Arada
1 paket cubuk
20 adet findik
Spor: bugun spor acisindan epey verimli gectiCherry Mom
Ayak bileklerime agirlik ekledim ve aralikli olarak bisiklete bindim yurudum
Toplamda 1 saat 50 dk bisiklet
15 dk bacak 10 dk kol egzersizi
3890 aďim sayar ile olculen..(son goedugum rakamdi cunku bu tuhaf cihaz kendini sifirlamis)
Ceylan ilk defa bi öğünde güzel yetmişsin. Bir de öğün sayını artırdın mı tam iyi olacak öğün sayısını artırmak metabolizmayı da hızlandırır hemSahur
Yok
İftar
4 yk pilav
4 yk et sote
2 bardak ayran
Şuan zafiyet geçirmek üzereyim karnım şişti
Spor sonra yazıcam
Kaptanım sen diş ağrısıyla iyi bile yaptın sporDünkü menüm
Hatırlamıyorum desem kirk saattir düşünüyorum kahvaltıda ne yedim
Heh tam buğday ekmeğine küçük bir tost domates salatalık 5 zeytin
Öğlen taze fasulye ve bir kase corba
Aksam çorba + salata
Spor 8631 adım bugün az oldu maalesef bu hafta spor açısından felaket
Inşallah tez zamanda istediğin gibi bir iş bulursunKuzum sen beni arada kaynatın benceişten yeni ayrıldım özel bir firmada satın alma sorumlusuydum aksesuar planlama departmanı da canım daha iyi bir iş bulmam lazım şimdilik evdeyim
Eh işte canım ama eski standartta gore az bu haftam kötü geçti maalesefKaptanım sen diş ağrısıyla iyi bile yaptın spor
Tebrik ederim böyle azimli hevesli kişileri gördükçe kendimden utanıyorumSenin alanın neydi? Bankada mı çalışıyordun? İK’da staj yapmıştım Üniversiteseyken.Tabii çalışmak, üretmek, yeni heyecanlar güzel ama bir yandan da çocuklu hayat çok zor. Çalışıp eve gelip hem çocuk bakıp hem çalışmaya devam ediyorsun. Bu hiç adil değil. Sağolsun eşim çok yardımcıdır ama ne olursa olsun bir erkek bir kadın gibi sorumluluk altında hissetmiyor bence ev işleri ve yemek yapma gibi konularda. Yeni evlendiğimizde çocuk yokken sabah 9.30’dan 18.00’a kadar üniversitede çalışıyordum. 19.00’da yüksek lisans derslerine giriyordum. 22.00’da bitiyordu. 23.00’a doğru ancak evde oluyordum. Eve gelip ertesi günün yemeğini yapıyordum ki bununla bitmiyor çamaşır atıyorsun makineye. Bulaşık makinesi boşaltıp yerleştiriyorsun, saçma sapan gözle görünmeyen gizli işler de var evde bir sürü Ya ben ne yapıyorum dediğim çok oluyordu. Nasıl yapıyorsun, nasıl üstesinden gelebiliyorsun o da garip...Ama kadın olmak.... Sonra çocuk olunca zaten 1 sene süt izni, yıllık izin, üctetsiz izin derken izinleri bitirince sadece tezim kalmıştı. Onu da yazdım ve eşimle de oturup konuşup çocuğu benim büyütmeme karar verdik. Sanırım zaten bakacak biri olsaydı da bırakamazdım....
Bugüne kadar öyle böyle geldik. Hobilere yöneldim. Arada unuttuğum bilgileri güncellemeye çalışıyorum. İngilizce okudum bitirdim ama insan tabii köreliyor. Kızım. 2.5 yaşındayken ingilizce kursuna gittim tekrar pratik yapabilmek için. O kadar çok unuttuğum şey var ki o harala gürele geçen dönem içinde.Şimdi kendi çabamla İspanyolca öğreniyorum. Yazılan bir yazıyı genel olarak az çok çıkarabilecek düzeye geldim. Beyni sürekli çalıştırmak ve kendini güncellemek lazım. Bir dönem tamamen boşlukta gibi hissediyordum. Onca okudum, müthiş aktif bir hayattan birden bıçak gibi kesilen çocuklu hayata geçtim. O dönemde sersem gibi hissediyordum birden boşlukta kaldım sanki. Ama kendimi böyle hobilerle ve bir şeyler öğrenmeye-araştırmaya yönlendirerek güncel tutmaya çalıştıkça toparlandım. Yeni bir şeyler öğrenmek bana her zaman iyi gelir. Zaman zaman yine de dibe çarpıyorum tabii ama neyse ki artık eskisi gibi batmaya yakın olmuyorum. Hemen kendimi ittirip yukarı sıçrıyorum yeniden
Dilerim sen de gönlünden geçenlere ulaşırsın. Ama kadın olmak önünde bir ton engel ve sırtında 2-3 kat daha fazla yük olması demek bir erkeğe kıyasla. Ne kadar güçlüyüz aslında....
En güzelini yapmışsın bizim burada da iptaldi yeni başladılar ama eşim ortalık durulmadan sıcak bakmadı ben de senle aynı moddayımBurada tedaviler şimdilik iptal.. ne zaman normale döneceğimiz belli değil ama uzun süre başlamayacağım gibi duruyor. Son süreçte oldukça negatiftim zaten üstüne başka negatif duygu ekleyemem o yüzden saldım çayıra :)
ben bi türlü kullanamadım sen nerden almıştın canım halı örtüsünüSalonumda halı örtüsü kullanıyorum kullanmayan varsa şiddetle tavsiye ederim misafir geldimi bembeyaz kalmis oluyorhalı gibide duruyor annem orginal halimdan daha çok seviyor x
daha gençsin perişan etme kendini dikkat et birazBana şimdilik pek dokunmuyor
Sadece çamaşır suyu ile bir iş yaparsam eller hemen parçalanıyor eldiven takmayı huy edinemedim bi
Instagramdan almıştım kaptanım ama baktım şimdi adını cikartmadim lastikli halı örtüsü olarak bir sürü birbirinin aynı satıcı var :)ben bi türlü kullanamadım sen nerden almıştın canım halı örtüsünü
hiç kendime bakmamdaha gençsin perişan etme kendini dikkat et biraz
Canım aynı şehirde ayrı ev hiç düşünmedim sonuçta bizimkilerden kaçmıyorum ki. Ayrı şehir olursa anca öyle düşünürüm. Üniversite okurken çok özlemiştim evimi evlendiğim zamanda çok özlemiştim anca başka bir şehirde iş bulursam o da memur olmak nasip olursa işte ayrı evim olurInşallah tez zamanda istediğin gibi bir iş bulursun
Aile ayri yaşatmaya nasıl bakıyor
Benim babam aynı şehirde ayrı evde yaşamaya kesinlikle yanaşmaz
Aslında eskiden istiyordum ama şimdi aynı şehirde ayrı yaşamak banada çok mantıklı gelmiyor
Yada istediğim olmayınca hevesimize yitirdim ondan öyle düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?