- 5 Haziran 2016
- 3.642
- 9.331
- 158
- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #367.181
Karbonhidrat sadece ekmek pilav makarna değil canım meyvede de yüksek karb oluyor hatta sebzelerde bile karb var. Bu tarz makroları diyetkolik fatsecret gibi uygulamalar ile inceleyip listelerini buna göre hazırlarsan zamanla daha bilinçli bir şekilde kilo vermeye başlarsın.hayatim boyunca zayiftim, evlendigim ilk yil esim sagolsun abur cubura abaninca ona uyup 10 kilo almistim. ama sonra onu verdim.
ben asil kiloyu emzirme doneminde aldim. cocugumun coklu gida alerjisi vardi, patates ve makarnayla beslendim 1 yila yakin. o donem kilo aldim, ama asil sorun diyeti biraktiktan sonra basladi. cunku 1 yildir yiyemedigim herseyin acisini cikarttim. bunlar cogunlukla cikolata tatli oldugu icin cok yemekten ziyade sagliksi beslenme yuzunden oldu.
alerjen emzirme sureci hayatimda olmasa asla kilo diye bir sorunum olmazdi.
yukarida bahsettigim beslenme sureci beni bu hale getirdi aslinda. yoksa ben ezelinden beri az ekmek cok protein alirim, karbonhidratlarla cidden hic isim yok 3 sene borek pogaca yemesem aklima bile gelmez. karbonhidrati makarna ve pilav olarak aliyorum cogunlukla. onlarda cok buyuk porisyonlarda degildir, normal miktarda yerim. bu hafta su kalori hesabina uymaya calisicam. cumaya kadar 1400 kalori olacak sekilde bir duzen kurayim kendime. epey zorlayacak beni o kadar cok emege alisik degilim cunku. ama bu hafta da onu deneyeyim bakalim...
yalniz birsey merak ediyorum. beslenmenin %50-60 i karbonhidrat olmali diyor bazi yerlerde, bazi yerlerde ise tam tersi karbonhidrat cok az tuketilmeli diyor. acikcasi ekmege abanip kilo vermek bana mantikli gelmiyor ama kafam karisti
Aynen balım onu çok eski zamandan beri biliyorum ve kesinlikle katılıyorum. Şimdilerde bizi çıkarıyor ama ilerde bittiğinde daha kötü kabız olacağız. Bende dediğin gibi 3-4 günde bir tüketmeye çalışıyorum alışkanlık olmasın diye. İnşallah arayı daha da açıcam haftada 1 gibiEcecim yalnız içinde sinameki olan çayları diyetisyenim “ASSSLAAA” içmeyin diyordu. Sonrasında bağırsak tembelliği yapıyormuş. Şimdi iyi gelebilir ama sonra acısı çıkmasın. Nadiren için bence. Her gün değil.
karb meselesini cok güzel anlatmissin agzina saglikKarbonhidrat sadece ekmek pilav makarna değil canım meyvede de yüksek karb oluyor hatta sebzelerde bile karb var. Bu tarz makroları diyetkolik fatsecret gibi uygulamalar ile inceleyip listelerini buna göre hazırlarsan zamanla daha bilinçli bir şekilde kilo vermeye başlarsın.
Ben şu kadar karb olmalı bu kadar protein olmalı gibi kurallara bakmadan kendim için en iyi olanı bulup o şekilde kilo veriyorum. Ona bakarsak protein diyeti adı altında birçok diyet var karbın minimum olduğu. Ya da tam tersi karbonhidrat diyetleri var karbonhidrat ağırlıklı beslenmenin yapıldığı.
Atkins diyeti başka bir şey derken karataya başka diyor, dukan başka derken montigniac başka diyor. Diyet dünyasında kesin bir doğru yok önemli olan şey şuanki beslenme şeklin ile kilo veremiyorsan demek ki bu senin için doğru değil değişime gitmelisin.
Genel olarak bilinen şey 1 gram karbonhidratın vücutta 2.5 - 3 gr su tuttuğu. Yani 100 gram karb yediğinde vücut 250 300 grama kadar su tutabiliyor. Bol şekerli karbohdiratlı beslenmelerin ertesi günü kilo artışının sebebi de bu oluyormuş bazen. Proteini parçalamak ise daha zor olduğu için vücut proteinleri eritmek için daha hızlı çalışıyor buda doğal olarak daha çok kilo kaybına neden oluyor.
O nedenle sporcular protein tozları kullanıyorlar zaten hiç karbonhidrat tozu kullanan sporcu gördün mü hayatındaBu sayede yağsız kas dokusunu geliştirip gelişen kaslar ile birlikte vücuttaki depo yağları da yakmaya çalışıyorlar.
Benim sana tavsiyem günlük 1000 kalorinin altına düşme ilk etapta bir anda yüklenirsen tartıda artı gösterebilir buda seni demoralize edebilir. Bende senin gibi düşükten yükseğe çıkmaya çalışıyorum 3-4 günde bir 40 50 kalori arttırarak ilerliyorum vücut bir anda ödem tutmasın kilo almasın diye. :)
haklisin, fatstreet programini takip ediyorum ayni zamanda diyetkolikten de takip ediyorum, meyve sebzeyle genel olarak isim olmadigi icin ekmek ve makarnadan ornek verdin karbonhidrat olarak:)Karbonhidrat sadece ekmek pilav makarna değil canım meyvede de yüksek karb oluyor hatta sebzelerde bile karb var. Bu tarz makroları diyetkolik fatsecret gibi uygulamalar ile inceleyip listelerini buna göre hazırlarsan zamanla daha bilinçli bir şekilde kilo vermeye başlarsın.
Ben şu kadar karb olmalı bu kadar protein olmalı gibi kurallara bakmadan kendim için en iyi olanı bulup o şekilde kilo veriyorum. Ona bakarsak protein diyeti adı altında birçok diyet var karbın minimum olduğu. Ya da tam tersi karbonhidrat diyetleri var karbonhidrat ağırlıklı beslenmenin yapıldığı.
Atkins diyeti başka bir şey derken karataya başka diyor, dukan başka derken montigniac başka diyor. Diyet dünyasında kesin bir doğru yok önemli olan şey şuanki beslenme şeklin ile kilo veremiyorsan demek ki bu senin için doğru değil değişime gitmelisin.
Genel olarak bilinen şey 1 gram karbonhidratın vücutta 2.5 - 3 gr su tuttuğu. Yani 100 gram karb yediğinde vücut 250 300 grama kadar su tutabiliyor. Bol şekerli karbohdiratlı beslenmelerin ertesi günü kilo artışının sebebi de bu oluyormuş bazen. Proteini parçalamak ise daha zor olduğu için vücut proteinleri eritmek için daha hızlı çalışıyor buda doğal olarak daha çok kilo kaybına neden oluyor.
O nedenle sporcular protein tozları kullanıyorlar zaten hiç karbonhidrat tozu kullanan sporcu gördün mü hayatındaBu sayede yağsız kas dokusunu geliştirip gelişen kaslar ile birlikte vücuttaki depo yağları da yakmaya çalışıyorlar.
Benim sana tavsiyem günlük 1000 kalorinin altına düşme ilk etapta bir anda yüklenirsen tartıda artı gösterebilir buda seni demoralize edebilir. Bende senin gibi düşükten yükseğe çıkmaya çalışıyorum 3-4 günde bir 40 50 kalori arttırarak ilerliyorum vücut bir anda ödem tutmasın kilo almasın diye. :)
Günaydın canım 1. sayfamızdaki kuralları okuyup okudum kabul ettim diye mesaj atar mısın. :)Merhaba ben yeni üyeyim boyum 172 kilom 62.5 hedefim 58 olmak .Pandemi sürecinde sporu bıraktığım ve çok yemek yediğim için kilo aldım.Grupça umarım hepimiz hedefimize ulaşırız :)
Genel olarak sabahları yumurta peynir domates salatalık yeşillik zeytin içeren kahvaltılar, yanına istiyorsan 1-2 dil ekmek kepek, buğday, çavdarlıhaklisin, fatstreet programini takip ediyorum ayni zamanda diyetkolikten de takip ediyorum, meyve sebzeyle genel olarak isim olmadigi icin ekmek ve makarnadan ornek verdin karbonhidrat olarak:)
su diyetisyebin listesini uygularken listenin bana uygun olmadigini vucudumun verdigi sinyallerle anladim. kendimi kotu hissediyorsam birseyler yanlis oluyor demektir.
ben uygun bir beslenme stili bulayim bunyem icin insallah cok uzun surmez.
Hoşgeldin canımMerhaba ben yeni üyeyim boyum 172 kilom 62.5 hedefim 58 olmak .Pandemi sürecinde sporu bıraktığım ve çok yemek yediğim için kilo aldım.Grupça umarım hepimiz hedefimize ulaşırız :)
hosgeldiniz ben de kendimi köprüden atip geleyim ayni boydayiz benim kilo 84Merhaba ben yeni üyeyim boyum 172 kilom 62.5 hedefim 58 olmak .Pandemi sürecinde sporu bıraktığım ve çok yemek yediğim için kilo aldım.Grupça umarım hepimiz hedefimize ulaşırız :)
walk nereye yazilacakti anlayamadim o yüzden menüye yazdimmavimli ya dün ne güzel yürümüşsünn bir daha ki walkta aramızda görelim senide heba olma menü sayfalarında
Milli bahanemiz
Olsun bak o yüzden sen zayıflama grubunun hakkını veriyorsunhosgeldiniz ben de kendimi köprüden atip geleyim ayni boydayiz benim kilo 84
Normal hilal bile yılların üyesi gitmiş kime yazmış kuzum o konuyu bir türlü sabitleyemedik dün ben baktım bundan sonrada bakarım gibi duruyorwalk nereye yazilacakti anlayamadim o yüzden menüye yazdim
Yılların üyesi ahahaha ay kadın yıllardır topikte mezun olmaya çalışıyorNormal hilal bile yılların üyesi gitmiş kime yazmış kuzum o konuyu bir türlü sabitleyemedik dün ben baktım bundan sonrada bakarım gibi duruyorherkes 23 de bana özelden atacak yarışma günlerinde sadece
Günaydın canım 1. sayfamızdaki kuralları okuyup okudum kabul ettim diye mesaj atar mısın. :)
Bir de şu formu doldurur musun?
katılım formu:
- Takıma yeni katılacak olan arkadaşların, aşağıdaki katılım formunu doldurması gerekir.
ADINIZ: MoongirlAndSerenity
YAŞINIZ:20
BOYUNUZ:172
KİLONUZ:62.5
HEDEF KİLONUZ:
MEDENİ DURUMUNUZ:
MESLEGINIZ:
ÇOCUK SAYISI:
DAHA ÖNCE HERHANGİ BİR TAKIMA DAHİL OLDUNUZ MU?:
KİLO ALMA NEDENİNİZ:
SAĞLIK SORUNUNUZ VAR Mı:
KİLO VERMEYİ İSTEME NEDENİNİZ:
Zor görünüyo ama gaza geldim hedefimi sayende değiştirdim 56.3 diyorumHoşgeldin canım
Fazla kilon yarışma kurallarımız için yeterli olmuyor ama liste için min hedefin 56,3 olmalı ok dersen alalımm canım takıma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?