Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Karbonhidrat sadece ekmek pilav makarna değil canım meyvede de yüksek karb oluyor hatta sebzelerde bile karb var. Bu tarz makroları diyetkolik fatsecret gibi uygulamalar ile inceleyip listelerini buna göre hazırlarsan zamanla daha bilinçli bir şekilde kilo vermeye başlarsın.

Ben şu kadar karb olmalı bu kadar protein olmalı gibi kurallara bakmadan kendim için en iyi olanı bulup o şekilde kilo veriyorum. Ona bakarsak protein diyeti adı altında birçok diyet var karbın minimum olduğu. Ya da tam tersi karbonhidrat diyetleri var karbonhidrat ağırlıklı beslenmenin yapıldığı.

Atkins diyeti başka bir şey derken karataya başka diyor, dukan başka derken montigniac başka diyor. Diyet dünyasında kesin bir doğru yok önemli olan şey şuanki beslenme şeklin ile kilo veremiyorsan demek ki bu senin için doğru değil değişime gitmelisin.

Genel olarak bilinen şey 1 gram karbonhidratın vücutta 2.5 - 3 gr su tuttuğu. Yani 100 gram karb yediğinde vücut 250 300 grama kadar su tutabiliyor. Bol şekerli karbohdiratlı beslenmelerin ertesi günü kilo artışının sebebi de bu oluyormuş bazen. Proteini parçalamak ise daha zor olduğu için vücut proteinleri eritmek için daha hızlı çalışıyor buda doğal olarak daha çok kilo kaybına neden oluyor.

O nedenle sporcular protein tozları kullanıyorlar zaten hiç karbonhidrat tozu kullanan sporcu gördün mü hayatında Bu sayede yağsız kas dokusunu geliştirip gelişen kaslar ile birlikte vücuttaki depo yağları da yakmaya çalışıyorlar.

Benim sana tavsiyem günlük 1000 kalorinin altına düşme ilk etapta bir anda yüklenirsen tartıda artı gösterebilir buda seni demoralize edebilir. Bende senin gibi düşükten yükseğe çıkmaya çalışıyorum 3-4 günde bir 40 50 kalori arttırarak ilerliyorum vücut bir anda ödem tutmasın kilo almasın diye. :)

Aynen balım onu çok eski zamandan beri biliyorum ve kesinlikle katılıyorum. Şimdilerde bizi çıkarıyor ama ilerde bittiğinde daha kötü kabız olacağız. Bende dediğin gibi 3-4 günde bir tüketmeye çalışıyorum alışkanlık olmasın diye. İnşallah arayı daha da açıcam haftada 1 gibi

karb meselesini cok güzel anlatmissin agzina saglik

haklisin, fatstreet programini takip ediyorum ayni zamanda diyetkolikten de takip ediyorum, meyve sebzeyle genel olarak isim olmadigi icin ekmek ve makarnadan ornek verdin karbonhidrat olarak:)

su diyetisyebin listesini uygularken listenin bana uygun olmadigini vucudumun verdigi sinyallerle anladim. kendimi kotu hissediyorsam birseyler yanlis oluyor demektir.

ben uygun bir beslenme stili bulayim bunyem icin insallah cok uzun surmez.

Merhaba ben yeni üyeyim boyum 172 kilom 62.5 hedefim 58 olmak .Pandemi sürecinde sporu bıraktığım ve çok yemek yediğim için kilo aldım.Grupça umarım hepimiz hedefimize ulaşırız :)
Günaydın canım 1. sayfamızdaki kuralları okuyup okudum kabul ettim diye mesaj atar mısın. :)

Bir de şu formu doldurur musun?

• Takıma yeni katılacak olan arkadaşların, aşağıdaki katılım formunu doldurması gerekir.
katılım formu:

ADINIZ: ( isteğe bağlı )
YAŞINIZ:
BOYUNUZ:
KİLONUZ:
HEDEF KİLONUZ:
MEDENİ DURUMUNUZ:

MESLEGINIZ:
ÇOCUK SAYISI:

DAHA ÖNCE HERHANGİ BİR TAKIMA DAHİL OLDUNUZ MU?:
KİLO ALMA NEDENİNİZ:
SAĞLIK SORUNUNUZ VAR Mı:
KİLO VERMEYİ İSTEME NEDENİNİZ:

Genel olarak sabahları yumurta peynir domates salatalık yeşillik zeytin içeren kahvaltılar, yanına istiyorsan 1-2 dil ekmek kepek, buğday, çavdarlı
Öğlen yoğurt kefir gibi süt ürünleri, et, tavuk, balık ürünleri, salatalar
Akşam yine öğlen gibi ama daha hafif yemekler
Aralarda da acıkıyorsan badem ceviz gibi yağlı ve faydalı yemişler, ölçülü meyveler.

Genel olarak bu tarz beslenirsen kilo vermemen mümkün değil her öğüne protein ve süt ürünü eklemeye çalış bir de bu da çok etki ediyor. Tabi her zaman olmuyor ama olduğu kadar artık :)

Merhaba ben yeni üyeyim boyum 172 kilom 62.5 hedefim 58 olmak .Pandemi sürecinde sporu bıraktığım ve çok yemek yediğim için kilo aldım.Grupça umarım hepimiz hedefimize ulaşırız :)
Hoşgeldin canım
Fazla kilon yarışma kurallarımız için yeterli olmuyor ama liste için min hedefin 56,3 olmalı ok dersen alalımm canım takıma

walk nereye yazilacakti anlayamadim o yüzden menüye yazdim
Normal hilal bile yılların üyesi gitmiş kime yazmış kuzum o konuyu bir türlü sabitleyemedik dün ben baktım bundan sonrada bakarım gibi duruyor herkes 23 de bana özelden atacak yarışma günlerinde sadece

Normal hilal bile yılların üyesi gitmiş kime yazmış kuzum o konuyu bir türlü sabitleyemedik dün ben baktım bundan sonrada bakarım gibi duruyor herkes 23 de bana özelden atacak yarışma günlerinde sadece
Yılların üyesi ahahaha ay kadın yıllardır topikte mezun olmaya çalışıyor

Hoşgeldin canım
Fazla kilon yarışma kurallarımız için yeterli olmuyor ama liste için min hedefin 56,3 olmalı ok dersen alalımm canım takıma
Zor görünüyo ama gaza geldim hedefimi sayende değiştirdim 56.3 diyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…