Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

canım tekrar anlatayım
takımda sırayla herkes hediye alcak
şöyle herkesi eşleştircem ama şu an sayımız 11 gibi görünüyo
birimiz açıkta kalcak o da ben olurum sorun değil
ya da yeni birini alırız takıma izinli olan 2 arkadaşımızdan hala haber yok çünkü
ben onlar döner diye takımı çok doldurmamaya çalışıyorum ama bakcam artık

ekirü olanlardan 1 ay da en çok kim kaç hafta başarılı olduysa ona hediye yollancak

acelemiz yok tatlım ben 1 yılı geçti burdayım
yavaş yavaş herşey

aaaa uyumuş herkes...
bende yatıyım bari sbh erken kalkcam
herkese iyi geclerr kızlarr
yarın ancak akşama doğru gelebilirim
galibaa,görüşmek üzereeee

ip atlamanın yararları

İp atlayarak yağ yakıp zayıflamak mümkün.İp atlayarak kilo verenlerin sayısı sürekli artış gösteriyor.Peki ip atlamanın faydaları nelerdir ? İp atlayarak zayıflama yöntemi oldukça ilgi çekici gerçekten zayıflatıyor.Kolayca ve etkili bir şekilde kilo vermenin yolu ip atlamaktan geçiyor. Biz demiyoruz; bunu söyleyen Amerikan Olimpiyat Güreş Takımı Koçu Buddy Lee.

Lee, en etkili yağ yakma formülünü açıklıyor:

Teknik:

Bacaklarını kalça genişliğinde açarak dizlerini hafifçe kır ve dengede dur. Zıplarken parmak uçlarını yere doğru döndür. Yerden sadece yarım parmak kadar zıpla ki ayakların incinmesin. 10 setlik 10 kez zıpla, hiç durmadan 100 kez zıplayabilecek kadar alışmalısın. Başardıktan sonra hiç durmadan 500 defa zıplamaya çalış.

Sonra da bu beş adımlık egzersizi dene:

Egzersiz planı

1. Basic Bounce Alternative Step
Yerinde sayıyormuş gibi koşarak ısınmaya başla. Önce bir ayağını sonra diğerini kullanarak ipten atla. Bir dakikalık koşudan sonra ise her iki zıplayıştan sonra adım değiştir.

2. Forward Backward Line Hops
İpi önüne dümdüz olarak ser. Öne zıplayarak parmak uçlarında dengede dur. Sonra da arkaya zıpla. Bir dakika devam et.

3. Body Weight Squats
İpi ikiye katla ve ağırlık barı gibi havada tut. Bir dakika boyunca yere çömel ve geri kalk, kol ve gövde kaslarını kullan.

4. High Knee Lifts
Alternate step hareketini yap ama bunu yaparken dizlerini kırarak göğsüne doğru kaldır ve ritmini bozma. Bir dakika boyunca devam et.

5. Alternate Step Sprint
Bir dakika boyunca Alternate Step hareketi yap. Pozisyonu bozmadan mümkün olduğunca hızla zıpla.

Kaynak:Women’s Health

İp Atlayarak zayıflama formülü

İp atlamanın bacaklarınız için mükemmel bir egzersiz olduğunu biliyor musunuz? İste size 10 dakikalık günlük bir egzersiz programı…
Çift bacakla ısınma (3 dakika)
Bacaklarınızı birarada tutarak ip atlayın. Yorulursanız yürüyün. Bir yerinizi incitmemek için dirseklerinizi belinize yakın tutun ve ipi bileklerinizi kullanarak çevirin.

Alçak zıplama (2 dakika)
Vücudunuzu alçaltarak ip atlayın. Omurganızı ve kalçalarınızı sabit bir şekilde tutmak için karın kaslarınızı sıkın.

Zıplama (1 dakika)
ipi yavaşça çevirirken, tek bacağınız önde diğeri arkada olacak şekilde hamle yapın. İp başınızın üzerindeyken, zıplayarak bacak pozisyonunuzu değiştirin. Ritmi tutturmak için yüksek sesle müzik dinleyebilirsiniz.

Çift bacakla soğuma (2 dakika)
2 dakika boyunca normal şekilde ip atlayın ve daha sonra yürüyün. Hareket sona erdiğinde bacaklarınızla esnetme hareketleri yapın.

Tek diz kaldırma (2 dakika)
ipi başınızın üzerinden geçirdikten sonra, ipin üzerinden atlamadan önce sağ dizinizi 90 derecelik açıyla bükerek kaldırın. Bacak değiştirerek hareketi tekrarlayın. Yumuşak bir şekilde yere basmak için, hareketi alçalarak yapmaya çalışın.

Spor Türleri

İp Atlamanın Faydaları

Bu kardiyo egzersizi ile saatte 600 ila 1200 kalori yakabilmek mümkündür.

•İp atlamak komple bir vücut çalışmasıdır.
•Hızınızı ve eforunuzu çok rahat ayarlayabileceğiniz bir egzersizdir.
•İp atlama sizi daha iyi bir sporcu yapabilir.
•El ayak koordinasyonunu sağlar ve beyninizin iki yarısını da eş zamanlı çalıştırır.
•Kaslarınızın beyin ile iletişimini hızlandırarak verdiğiniz tepki süresini kısaltabilir.
•İp atlayarak bacakları sıkılaştırıp, kalçanızı dikleştirebilirsiniz.
•Selülit ile baş etmenin uygun yollarından birisidir.
•Lenf sistemini çok iyi çalıştırır.
•Zihninizi dinginleştirmek için birebirdir. Stres attırır.
•Varisleri ve örümcek ağı damarları giderebilir.

Son düzenleme:

Canımsın sağol gitmem burdan zaten hep yazmaya çalışıcam size:)

Canım maraş usulu algidalar var ya 100 gramı 171 kalori 50 gram kadar yani yaklaşık 2 top kadarı bir meyve öğününe denk gelir ama sadece iki top:)

Sağol canım bilmezmiyim bende burda siz olduğunuz için varım..Elimden geldiğince her zaman her konuda yardıma hazırım:)

Cerenim ben sana yarın 2 günlük sebze şoku ya da 2 günlük protein şoku yazayım 1 kilo verirsin devam edersin..
Hangisini istersin bilmem çünkü iki öğün ya sebze ya da et yicen..
O durduğu zaman kilom diyetisyen vermişti..
Sebzede şöyle bir şey var 2 gün yapıyorsun 3. ve 4.günde kilo kaybı devam ediyor biraz aç kalıyorsun ama değiyor..
Yarın yazarım canım hangisini istersen...

böyle durumlarda 1-2 günlük şok diyetler yapılıyor genelde,ben hiç denemedim ama metabolizmayı şaşırtıcı girişimlerde bulunmak gerekiyor derler...

Evet canım doğru en iyisi şok diyet 2 günlük...
ayyyyyyyyy ne güzelll yaa bende o günleri görebilecekmiyim acabaaaa???
Ne kadar zamanda hedef kilona ulaştın cnmm? valla tebrik ederim darısı bize artıkkk

Tuğbacım görürsün emin ol..
Sen yeni katıldın aramıza bilmezsin ben doğuma 96 kilo girdim anlıcağın 40 kilo gibi bir rakama ulaşmak üzereyim 39.5:)))
Çok tecrübe edindim..
2 diyetisyen en az 5 6 kitap eskittim...
Netten ve burdan siz sevgili arkadaşlarımdan öğrendiklerimde cabası...
Zordu ama değdi..
İsteyen herkes yapabilir..
Haftaya topik açıp yazıcam hikayemi buraya linkini kopyalarım görürsünüz:=)

Geçmiş olsun canım umarım en kısa zamanda atlatırsınız...

Akşam yemeğinde 1 tavuk but yaklaşık 70 gram kadar
bol çoban salata yedim..
Salataya canım çekti zeytinyağı koydum dolayısıyla ekmek yemedim..
Gecede 1 dilim karpuz yedim..
Şimdide ödem çayımı içip yatıcam çünkü reglim daha yeni yeni bitiyor..
Yarın görüşürüz hepinizi sevgiyle kokluyorum:))

görüşmelerin güzel geçer inşallah cerencim. hayırlı haberlerle bekliyoruz seni

ben ben ben de aynı durumdayım. sana bakılırsa benimki çok erken ama ben verdiğimi de gram gram verdim zaten. bünyem böyle. bişiler yapmam lazım.. birkaç gündür cacık ve ayran çorbasına sardım. cumaya kadar devam edicem bakalım.

duygucum, ikisini de yazarsan sevinirim. cerenin yanına ben de eklendim. ramazanda zor olur. bari ramazan girmeden 2 gün yapalım da oruçlu oruçlu açlıkla savaşmayalım.

Günaydınnn:)
Bu sabah spora gitmedim,çok yorgundum. Aslında 1 gün gidip,1 gün gitmesem mi acaba ya?Çalışmasam neyse,ama çalışıyorum daha çok yoruluyorum.Bugün gitmedim mesela çok iyiyim,dinlendim... Şimdi sütümü içicem,kahvaltıya bakıcam artık:)

Ohh be nasıl dinlenmişim

Tamam canım yazarım bugün biraz işlerim var halledeyim hemen yazıcam

Günaydın bu arada arkadaşlar....
Kahvaltımı yaptım kahvemi içtim geldim...
Ev berbat olmuş kaç gündür elimi sürmüyorum bir elektrik süpürgesi tutayım yerleri sileyim gelirim..
Öpüyorum sizi

enerji fışkırıyo bu hatundan ya maşallah

sana kolay gelsin canım ben de yemeğe gidiyorum

günaydın kızlar, öğlen oldu gerçi ama 4 tü yattığımda. sıcaklardan uyuyamıyorum. sabah da kalkamıyorum normal olarak.

sabah sabah bir kabahat işledim.. bugün kayınvalidem ve görümcem gelecekmiş. annem de açma yapmış. mis gibi açma kokusuna uyandım. ve kahvaltıda dayanamayıp 2 tane açma yedim. :26::26:

pastanede yapılan yağa bulanmış açmalar gibi değil tabi evde yapılan ama uzun süredir böyle bişey yememiştim. kötü hissettim şimdi kendimi.. öğlen akşam soğuk çorbaya devam bu durumda..

sabah tartıda -300 gr çıktım. cuma günü yazarken bir haftayı da yazıcam size. aradaki dalgalanmaları görün diye.

duygucum kolay gelsin. işlerini hallet yazarsın canım.

Off evde yapılan açma da ne güzel olmuştur şimdi.Sıcak sıcak... Valla biraz kilo veriyim ben de ödüllendiricem kendimi,zaten arada oluyor kaçamaklar:)
Sana da yaramasın inşallah canım,bol su iç,harekete geç akar gider

sorma canım, annem de bir güzel yapar ki. uzun zamadır bu tarz yapılan şeylerin tadına bile bakmıyordum. bu konuda iradeli olduğumu söyleyebilirim aslında. ama sabah kokusuna uyanmak baştan çıkarttı beni.

yalnız hamurişi tüketmeyeli midem hamurişine duyarlı hale geldi sanırım. şu anda midemde bir şişlik, acayip bir tokluk hissi, anlatamam.. katı yağ da yoktu içinde. margarin hassasiyetim var benim. margarini kabul etmiyor midem. sıvı yağlı olmasına rağmen margarin etkisi yarattı şimdi.. neyse aldım hevesimi uzun bir süre yemem artık..

yataktan kalkalı ancak 2 saat oldu. 1 lt suyum bitti bile.. akşama kadar ohoooo..... bugün sayayım bakayım kaç lt içicem..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…