- 12 Temmuz 2006
- 3.036
- 3.085
- 698
- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #42.581
geçmiş olsun kuzu... yanık çok kötü. ihmal etme derim. geçen yıl annem yaktı kendini. bir ay pansumana taşıdık hastaneye..günaydın kızlar
sabah kepekli tostla kahvaltımı yaptım
elimi yaktım ya kaynar çay döküldü elime
feci yanıyorum offff
bu arada aklınızda olsun. avrupa yakasında bağcılar devlet hastanesinde yanık merkezi var. acil durumlarda başka yere giderseniz oyalanırsınız. çünkü geleni bağcılara yolluyorlar.. allah kimsenin başına vermesin ama bunları bilmek de önemli. bir arkadaşımın kuzenini çorludan kartala sevk ettiler. zamanında müdahale edilmediği için birşey yapılamadı ve vefat etti.
Herkese günaydınnn
daldım ben öle geçmişten cumburlop
dün akşam yediklerimi yazayım hemen
2 ç.k. Kadar tavuk sote
bol semizotu salatası
ara:2 porsiyon kadar karışık meyve
(1 kayısı+yarım şeftali+1 ufak armut)
bu sabahta yine 1 dilim ekmekle
lor peynirim ve yeşilliklerimle kahvaltımı yaptım
ara:aktivyamı yerim
öğlende de yanıma akşam yaptımm ohh mis zeytinyağlı biber dolması aldım
gerçi diyete çok uygun değil ama
dün zeytinyağlı olarak onu yaptım canımda çekti
1 tane yicem artık ekmeksiz
bu sefer ocakta azcık tıngırdattıktan sonra fırına attım biber dolmasını öneri üzerine
bakalım nasıl olmuş tadı tatmak lazım diymi ama :))
bu arada dün bici bici muhallebi yaptım cumaya arkadaşlar gelicek soğuk soğuk yensin diye
biz çok seriz su mahallebisini
bilenler vardır?bizim buralarda sokakta arabaların içinde satılır,bici bici muhallebici diye bağıra bağıra gezerler
bide dün ramazanlık komposta yaptım attım dolaba
vişnelerim vardı köyden bi tanıdık getirmiş.dedim ramazanda iyi olur serin serin onu kaynattım
ayy dün bi çok iş yaptım yoruldum valla kızlar
pazardan sarımsak almıştım bide
ben sarımsakları ayıkalyıp zeytinyağlı kavonazda saklarım
onları ayıklamakta uzun sürüyo ama sonrasında rahat ediyorum
maydonozlarımıda ayıklayıp kaldırırım öle kavonaza onları hallettim
bide bamya vardıu ayıklanıcak
belim koptu valla
ayy ne çok lak lak ettim hee
çocukluğumun en tatlı anılarından biri. BİCİ BİCİ. zeytinburnunda arabada satan bir amca vardı.
sarımsakları soyup kavanozu tamamen zeytinyağı ile mi dolduruyorsun. iyi fikirmiş. ben de yapayım bundan sonra. 3 yıldır mutfağı haftasonları hariç anneme bıraktım ama ekimden itibaren yine iş başı yapıcam mutfağımda.. tek başıma yaşarken haftasonu pazara çıkar sebzelerimi ayıklar buzluğa atardım. soğanları bile yemeklik doğrayıp dondururdum. tavuk et falan haşladığımda suyunu dondururdum çorbaya pilava. akşamları eve gelince baya faydası olurdu bunların. sarımsak da ayıklamaya üşendiğim bi şeydir. bi kerede ayıklayıp saklamak iyi fikir
görünmez kaza işte
ben yanık kremi xxxx kullanırım çok iyi gelir aklında olsun
bu sıcakta da hiç çekilmez hee yanık offf
tatlım ben mutfağı çok severim.yemek hamurişi pasta v.s yapmaya bayılırım.kısacası mutfağa bayılırım.çokta misafir ağırlarım.severek yapıyorum yanii
istediğin şeylerin tariflerini yazarım tabii seve seve
bizde enginar o kadar çok yenir ki anlatamam.her türlüsünü yaparım ben.
Bugün bamya pişiricem mesela
dün zeytinyağlı biber dolması yaptım
yaşıma göre çok yemek bilirim.çevremdekiler derler biçok ev kadınına taş çıkartırım yanii ayıptır sölemesi :))
tatlım onu aralıksız 15 gün yiceksin ki faydasını göresin.anca o zaman düzene girer bağırsakların
al benden de o kadar begümcüm.. bana temizlik yap demesinler, hele dağınıklık topla toz al... aman aman.. amaaaa şu dakika telefon açsınlar 50 kişi yemeğe geliyoruz desinler. akşama kadar ohoooo.. neler neler döktürürüm.. börek de açarım, baklava da.. genelde elimdeki malzemeyle bişeyler uydururum. genelde güzel şeyler çıkar ortaya... ama nasıl yaptın demesinler bana. bilmem ki kaç kaşık neyden koydum içine.