- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #61.081
sıkma canını canım 68 i gordun alıp vermeden zarar gelmez canım dısarda yemeyıu tercıh ederım hazırlamak sıcak da ayrı bı dert
ben meyveyi özledim sanki böyle bir diyeti yapabilirmişim gibi geliyor bir yandan da protein içermediği için acaba kas kaybeder miyim diye korkuyorum, ramazanda deniyim bakalım sahurda karpuz iftarda karpuzmenu yazmayı unutmusum ama menude pek yazılacak bısey yok
sabah karpuz
ogle kıraz
aksam karpuz
her bir ogun 500gr yanı bugun 1.5 kılo meyve yedım ohhhh
canım ben de onu yazıcaktım şimdi. bugun kan tahlillerim çıktı önce dahiliye doktorumla konuştuk. sonuç tahmin ettiğimiz gibi REAKTİF HİPOGLİSEMİ ve İNSÜLİN DİRENCİ tanısı kondu. glikofaja başlıycaz. çnkü bunu çözmenin yolu ilaç+diyet+spor dedi.
nese sonra diyetisyene gittim bana bu tanılar kondu dedim. işte her şeyi anlattım hergün 1 -1,5 saat spor yapıp diyetime özen gösterip 2 ayda 2 kilo verdim dedim. onu da geri aldım aldım dedim moralim bozuk tabi bi de.
benim durumumdaki kişilere öyle her spor olmuyomuş, nabzı yükseltip tekrar düşürüp arada şekerli bi su vs. içip tekrar yükseltme tarzında bi spor yapmam lazımmış,bi de her diyet de olmuyomuş.bi de kan değerlerim çok düşük b12 eksik, demir eksik, çinko eksik, d vit eksik, sedimentasyon(ödem) tavan yapmışzaten bi de onun ilaçlarını içiyorum.
gebelik düşünüyo musun dedi yılbaşından sonra dedim. gebelikten önce bunların hep normale dönmesi lazım dedi.
benim sağlıklı bir durumda 2 ayda 6-8 kilo vermem işten bile değilmiş. yılbaşına kadar her şey bitmiş olacak merak etme dedi.
diyet listemi ctesi günü yazacak. çnkü ben bugun iki randevulu hastanın arasına kendimi zorla sıkıştırttım. ctesi günü sabahtan gel öğlene kadar başka randevu almıycam uzun uzun konuşalım dedi. ok dedim ben de
yani şimdilik böyle kızlar. inş her şey yoluna girer ya çok karamsarlaştım bugun ama kadın çok iddialı konuştu. bakalım...
hayırlı olsun canım Allah baska dert vermesın masallah ıkızler nasıllar
gecmısolsun canım benim bir tanıdıgım vardı gayet sağlıklı bir şekilde doğumyaptı onda da tıpkı sendeki gibi tip2 diabet vardıcanım ben de onu yazıcaktım şimdi. bugun kan tahlillerim çıktı önce dahiliye doktorumla konuştuk. sonuç tahmin ettiğimiz gibi REAKTİF HİPOGLİSEMİ ve İNSÜLİN DİRENCİ tanısı kondu. glikofaja başlıycaz. çnkü bunu çözmenin yolu ilaç+diyet+spor dedi.
nese sonra diyetisyene gittim bana bu tanılar kondu dedim. işte her şeyi anlattım hergün 1 -1,5 saat spor yapıp diyetime özen gösterip 2 ayda 2 kilo verdim dedim. onu da geri aldım aldım dedim moralim bozuk tabi bi de.
benim durumumdaki kişilere öyle her spor olmuyomuş, nabzı yükseltip tekrar düşürüp arada şekerli bi su vs. içip tekrar yükseltme tarzında bi spor yapmam lazımmış,bi de her diyet de olmuyomuş.bi de kan değerlerim çok düşük b12 eksik, demir eksik, çinko eksik, d vit eksik, sedimentasyon(ödem) tavan yapmışzaten bi de onun ilaçlarını içiyorum.
gebelik düşünüyo musun dedi yılbaşından sonra dedim. gebelikten önce bunların hep normale dönmesi lazım dedi.
benim sağlıklı bir durumda 2 ayda 6-8 kilo vermem işten bile değilmiş. yılbaşına kadar her şey bitmiş olacak merak etme dedi.
diyet listemi ctesi günü yazacak. çnkü ben bugun iki randevulu hastanın arasına kendimi zorla sıkıştırttım. ctesi günü sabahtan gel öğlene kadar başka randevu almıycam uzun uzun konuşalım dedi. ok dedim ben de
yani şimdilik böyle kızlar. inş her şey yoluna girer ya çok karamsarlaştım bugun ama kadın çok iddialı konuştu. bakalım...
benim ev hayatı şu sıralar iş hayatından kat kat kat zor o yüzden giremedim nete. bakıcım yoktu kardeşim de ikizler+büyük oğlana bakamayacaktı. ikizlerden teki ile işe gittik izin aldık banka işlerim vardı onları halledip eve döndüm. dünün tek güzel yanı banka işlerini büyük oranda bitirmiş olmamdı. kooperatif ödememiz vardı son olarak toplu bir para istediler kredi çekmemek için borç aldık eşimin kardeşlerinden havale, para yatırma ıvır zıvır o işleri de ben takip ediyorum nihayet parayı gönderdim kurtuldum. nihayet 1 evimiz oldu gibi:)
iyi diyelim iyi olsunlar. Bi tanesi biraz ishal , ateşi falan yok allahtan. Bez değştirme derdinden başka bi sıkıntı yok şimdilik.
yumurta ve peynir salam düşünüyorum sence de uygun olurmu?
ahaaa bu hafta takım ortalamamız +mı çıkacak yoksaaaYa buraya serin filan derken bu aksam müthiş sıcak ilk günler böyle olsaydı kesin dönmüştük şimdiye
Yani öyleyi üzerindeki bluzu çıkaramadım yapışmış kalmış resmen üstüme
Yarın tatilimiz bitiyor olgusumu hasta etmeden ins doneriz en büyük korkum o(
Ve eve gittiğimde nasıl tartilicam bilmiyorum(
Hadi ins sinemcim
Bende tartılayim bı hedef koyucam:))
Bayramda giymeyi hedeflediğim şeyler var:))
bugünkü menüm:
sabah
1 dilim ekmek
1 küçük parça peynir
1 salatalık- 1 domates - 1 yeşil biber
1 fincan yeşil çay
öğlen
1 küçük tabak börülce yemeği
1 kase yoğurt
1 tane salatalık
ara
1 armut
akşam
4-5 ızgara köfte
1 kase salata
1 bardak ayran
1 dilim ekmek
evet bende artıdaydım hemde ne artı:)Nurcan tatilden sonra sendemi artidaydin?
çok haklısın canım meyveler hele o dondurmalar yokmu rengarenk insanı cezbediyor ama bu sefer direncemvay be yaaa bi tatile gittim geldim muhabbet almış başını gidiyor. yetişemiyorum size kızlar birileri dukan yapıyor birileri detoks yapıyor neler olmuş neler :))
yaz beni de zorluyor tatlım yakışın hava soğuk olduğu için vücut daha çok enerji harcamaya çalışıyor ve kilolar daha çabuk gidiyor bence. ya da bilmiyorum yazın dondurma ve soğuk yaz meyveleri de bizi bu hale getiriyor olabilir
tatlım arkadaşlar da söylemişler üstüne gelmek gibi olmasın ama niye böyle yiyosun hiç bişi yok bu menüde :44:
afiyet olsun gözde :) bu arada yeni arkadaşımızsın galba tanışma fırsatımız olmadı ben ece :)
bana öyle oldu mesela2 kilo verene kadar canım çıktı onu da alıp geri geldim
ben ramazan başında 62 kg olma hedefi koymuştum malesef başaramadım inş ramazan sonunda 62 olmak istiyorum
sinem sen görmeyeli baya kilo vermişsin tebrikler 60'lı rakamları görmüşsün :) hep destek tam destek
muhteşemmmbugünkü menüm:
sabah
1 dilim ekmek
1 küçük parça peynir
1 salatalık- 1 domates - 1 yeşil biber
1 fincan yeşil çay
öğlen
1 küçük tabak börülce yemeği
1 kase yoğurt
1 tane salatalık
ara
1 armut
akşam
4-5 ızgara köfte
1 kase salata
1 bardak ayran
1 dilim ekmek
günaydın canım,
sabah 2 yumurta lor peyinri süt ve 1 buçuk yemek kaşığı yulaf kepeği ile krep hazırladım, yarısından biraz fazlasını yedim, kalanını da öğlene ayrıdım canım, tokum şu an için mutluyum
su içtim baya sabahtan beri, şimdi de bir çay alabilirm sanırım:)
senin nasıldı kahvaltın?
kızlar guzel bır konu olmus bayrama hedef :)
ben suan 68.9um bayramda beklentim, hedefim ya daaaa hayalim64
hadi azcık kusuratıda olabilir ama 65 deil
KATILIYORUM CANIM
bayrama 75 ve altı ıle gırmeyı çok istıyorum inşallah
ramazan bayramına buffy 64, berivan 75 olmak istiyor, ben de 65 diyorum yok mu arttıraaaaaaan
evet kızlar ramazan bayramı hedeflerimizi alalım yazmayanlar da yazsın
ben 72 olmak istiyorum vazgeçtım 75 den
bizim tartı bozuk galıba 77 gosterdı benıannem tartıldı normal cıktı anlamadım cidden :26:
ben meyveyi özledim sanki böyle bir diyeti yapabilirmişim gibi geliyor bir yandan da protein içermediği için acaba kas kaybeder miyim diye korkuyorum, ramazanda deniyim bakalım sahurda karpuz iftarda karpuz
berivan zaten 75 oldun 72de olursunama sen benze meyve detoksunu çok uzun süre yapma. şimdi kıskanıyo çekemiyo da kötü kötü şeyler yazıyo gibi gözükebilir ama öyle değil (valla verdiğin kiloya ve az yiyebilmene hayranım yalan değil). şimdi şöyle bir şey var proteinsiz yapılan diyetlerde vücut kas kaybediyor:1 kilo kas yaklaşık olarak 3 kilo su tutuyor, yani proteinsiz yapılan diyette 4 kilo gider giden hiç birşey işimize yaramaz o yüzden tamam motive oldun biraz da vücuttan ödemler gitti ama çok uzatmamak lazım diyeti. çünkü bu sefer de düşük kalori almaya vücut alışıyor kalori artınca çok kolay kilo alınıyor.
Bak dukandan sonra hızla kilo aldım diyorsun orda da mantık karbonhidrat hiç tüketilmediği için glikojen deposu +deponun tuttuğu su gitmesi bu da ortalama bir vücut için 5-6 kilo ediyor, dukan da kas gitmiyor ama 5-6 kilo glikojen deposu boşalıyor karbonhidratlı şeyler yenmeye başlandığında depo fazlasıyla doluyor.
ayyy inanamıyorum superama yınede yarın cıkacagın tartı tam sonuc. ama annem tartıldı normal cıktı dıyorsun ayyy beriş valla nasıl sevindim ben vermişim gibi ya tatlım demekki vucudun cok odem tutmus. ben boyle zamanlarda kendimde ertesi gun tartılıyım emın olucam dıyorum, yarın muhakkak yaz kac cıkacak
canım ramazanda zor olur. bence ramazandan sonra yap. bu hafıf bır dıyet ama 1.5kilo meyve acıktıkca yıyorsun gun ıcınde. sahurda iftarda sadece meyve dıyım dersen bayılır kalırsın vucut kaldırmaz artı su icemeyeceğin icin pek bır faydasıda olmaz.
bizim tartı bozuk galıba 77 gosterdı benıannem tartıldı normal cıktı anlamadım cidden :26:
berivan zaten 75 oldun 72de olursunama sen benze meyve detoksunu çok uzun süre yapma. şimdi kıskanıyo çekemiyo da kötü kötü şeyler yazıyo gibi gözükebilir ama öyle değil (valla verdiğin kiloya ve az yiyebilmene hayranım yalan değil). şimdi şöyle bir şey var proteinsiz yapılan diyetlerde vücut kas kaybediyor:1 kilo kas yaklaşık olarak 3 kilo su tutuyor, yani proteinsiz yapılan diyette 4 kilo gider giden hiç birşey işimize yaramaz o yüzden tamam motive oldun biraz da vücuttan ödemler gitti ama çok uzatmamak lazım diyeti. çünkü bu sefer de düşük kalori almaya vücut alışıyor kalori artınca çok kolay kilo alınıyor.
Bak dukandan sonra hızla kilo aldım diyorsun orda da mantık karbonhidrat hiç tüketilmediği için glikojen deposu +deponun tuttuğu su gitmesi bu da ortalama bir vücut için 5-6 kilo ediyor, dukan da kas gitmiyor ama 5-6 kilo glikojen deposu boşalıyor karbonhidratlı şeyler yenmeye başlandığında depo fazlasıyla doluyor.
canım uykulu uykulu cıktım 77 gosterıyo aaa tekrar cıktım yıne 77 annemı gordum gel cık dedım annem hep 79 gelır 100 gr almıs cıktı hatta cumaya tartılayım bana da suprız olsun adet den dolayı 300 gr vermıstım gecen hafta onun acısı cıkmıs
canım burda kimse kimseyi yanlıs anlamaz berivanında yanlıs anlayacagını sanmam biz hep beraber harika bir dayanısmadayız. ayy sizi seviyorum kızlar yaaa..hem dertlesiyoruz hem kilolarımızı verıyoruz pıtır pıtır
ben bu detoksu yapmadan once 2 haftada bır anca kılo verıyordum bazı ınsanların vucudu cok odem tuyor. ben kendimde ellerimdeki ve ayaklarımdakı sislikten biliyorumben ıyı sonuc aldım tabı herkeste ıyı sonuc verırmı bılemem ama berivana da bir denesin dedim. zaten diyette biliyosun vucuda sasırtma cok ıyı oluyor. metobolizma hareketleniyor. ama muhım olan detoksun arkasından deli gibi yememek ( duydunmu berivan yarın dıkkat detoks bıttı dıye kacırma )
buarada kas dedın aklıma geldı ne zamandır soylıcem hep unutuyorum kızlar menulerde cok süt goremıyorum. diyetinizin tarzı engellemiyorsa hergun 1 cay bardagı sut için ne olur. ben hergun mutlaka bir iki badem ve ceviz yiyorum. her gun 1 cay bardagı sut mutlaka ıcıyorum. haftada 1 kez de 1 tatlı kaşıgı bal yıyorum.
ayyy canım benım ya supersın gecen sefer bana da aynı sey olmustu 2-3 kere tartıya cıkmıstım sok olmustumramazanda sonra tekrar yaparız bi detoks
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?