Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

dün sahurumu yazmıştım bi daha yazayım:
1kase çorba, 1-2 dilim peynir, 3 dilim kavun, 10 fıstık 1 salatalık

iftar (2 parçada yapmaya çalıştım)
1 kase çorba, 1 hurma, salata,4 dilim kavun

yarım saat sonra:1 kase çorba, 1 kase cacık, 1.5dilimpeynir, 6 kaşık taze fasulye
1 küçük su barağı meyve suyu, çeyrek dilim sütlü nuriye, çeyrek dilim laz böreği (bu satır hesapta yoktu)

kilo durumum da şöyle dün sabah 70 çıktım ya öğlen eve gelince baktım 69.3, iftardan önce bakmadım muhtemelen 69 a düşmüşümdür. bu sabah sahur tokluğuyla bakmış olsam da 70.4. malumunuz omronun yağ ölçüm özelliği olan vücut analiz cihazı ile bakıyorum. ve yağ oranımilk defa bu kadar düşük çıktı. kas miktarı artıyor yağ miktarı azalıyor gözüküyor.
Bu ramazan inşallah dukan-karatay gibi beslenmeyi planlıyorum.
Dukan diyeti bazı otoritelerce zararlı diye kabul görmeyebilir ama protein fazlalığından dolayı zararlı olsa da 1 aylık süre zarfında insülin direncini kırıyormuş.ben de inşalah bu ramazanda karbonhidratlara dikkat edicem, sıfır değil de daha ölçülü yeme kararı aldım.

bu sabah: 1 haşlanmış yumurta, 1 de sucuklu yumurta ( valla dün sahurda canım çekmişti yumurta yoktu bu sefer acısını çıkarttım)
1 avuç içi kadarr peynir, 3 zeytin,
1 kase çorba, 5 kaşık taze fasulye

canı gönülden tebrik ediyorum canım ama bu kadar hızlı verilen kiloyu korumak zor yavaş yavaş verenlere göre daha fazla efor sarfetmen lazım hızlı kilo almak vermek çok sağlıklı deil diye biliyorum hem 48 bile bana göre çok çookkk iyiken hatta düşük bile sayılıyoken (boyum 1,62) 44,4 inanılmaz geldi. sağlığın yerindeyse sorunyok istediğin kiloya kavuşmuşsun

selam ben 9. takım üyesiyim bundan yaklaşık 3 ay önce 1 aylık dukan diyeti yaptım inanılmaz işe yaradı hele o atak dönemini 4 gün yaptım 2 kg verdim sonra 2 kilo daha 3. haftasında kendimde rahatsızlıklar hissetmeye başladım ve doktora gittim tam kan tahlili yapıldı kolestrolüm ldl 198 vücut kolestrolüm 280 çıktı tabi dukandan kaynaklanıp kaynaklanmadığına emin deildim her yıl kan tahlili yaptırırm hiç sıkıntım yoktu çok canımı sıktı sonra hemen dukanı bıraktım 3 hafta sora tekrar ölçtürdüm hepsi normal değerlerindeydi yani proteğin ağırlıklı beslenmek benim kolestrolümü çıkardı belki oda şekere çevirecekti bünyeden bünyeye tabiki farklılık gösterir ama yinede dikkatli ol ve kan tahlilini ihmal etme

Günaydın Kızlar,

Günaydın sevgili Takım 5,

dün akşam ilk iftarımızı yaptık hemen paylaşıyorum:) örnek bir iftar menüsü olmadı tabi ama canım istedi ve istisna olarak kabul edelim:)

1 tane büyük hamburger
light kola

ve 4 top güzel güzel dondurma (ama herhangi bir sos olmadan)

1 tane de şeftali yedim, ayy dukan nedeniyle meyveye ara vermeye çalışıyordum o güzelim şeftalinin tadı bambaşka!!

normalde ben sahura kalkan biri değilim ama akşam yeterince su içemeyince kalktım, 2 büyük bardak su içtim (0.5lt) ve dukan kekimden 1 dilim yedim:)

bu akşam iftara davetliyim ama bundan sonraki iftarlardaki tatlılar için dukandan faydalanmaya çalışacağım!

dukanda karbonhidrat almıyordun ya glikojen depon boşalmıştır,şimdi karbonhidrata hızlı geçiş yaparsan boşalmış olan glikojen depon hızla dolacak o yüzden dikkat etmeye devam et. dukan keki nasıl oluyor ki ? biz de yapalım

yiyip içme olmayınca dışarı çıkasım bile gelmiyor,sahile gidip de napcam dondurma yemedikten oturup bi çay içmedikten o çayın yanında bişiler yemedikten sonra

yiyip içme olmayınca dışarı çıkasım bile gelmiyor,sahile gidip de napcam dondurma yemedikten oturup bi çay içmedikten o çayın yanında bişiler yemedikten sonra

nerde oturuyorsun alışveriş merkezi bile gezilmez ki bende 12 de çıkıcam işten napsam diye düşünüyorum ama yeme olmayınca gidilecek yerde olmuyo

günaydın kızlar erken uyandım bu sabah bende evi derledim topladım ve bir banyo yapmam lazım sonra yine görüşürüz

canım doğru söylüyorsun dikkat etmeliyim, ama dukanı da yarım yamalak 2 gün yaptım sadece:)
canım dukan kekini burdaki dukan başlığından ve internetten baktım.

3 yumurta
4 çorba kaşığı tatlandırıcı
8 yemek kaşığı yulaf kepeği
Süt
6-7 damla limon aroması
Yarım paket kabartma tozu

güzel ve hafif oluyor tavsye ederim:)

canım bence o kadar takma..mesela çekirdeği fazladan sayabilirsin...Allah nice seneleri eşinle birlikte geçirmeyi nasip etsin inş..

canım merak etme biraz fazla zorlanıcam ama izin vermiycem :)

canım bence o kadar takma..mesela çekirdeği fazladan sayabilirsin...Allah nice seneleri eşinle birlikte geçirmeyi nasip etsin inş..

canım merak etme biraz fazla zorlanıcam ama izin vermiycem :)

Teşekkür ederim canım:))
Bende oyle düşünüyorum hic ekmek yemedim , yağlı bisey yemedim, pasta yenilebilirdi ama çekirdek cidden luzumsuzdu((

herkese iyi haftasonları kızlarrr :)

bugun diyetisyen randevum vardı ve bana tam 1700 kalorilik diyet verdi. tabi ben 1700 kaloriyi duyunca gözlerim yuvalarından fırladı :) ama bu sadece 1 hafta yapacağım diyet. bu hafta metabolizmanı bol bol çalıştırıcaz dedi.haftaya ctesi yine gidicem ve bu sefer kalori miktarını biraz daha azaltacak. zaten tutturdu senin fazla kilon yok sadece hipoglisemiyi tedavi edelim dedi. ben de yok ben zayıflamak istiyorum dedim. bebek falan düşünüyoruz zayıf hamile kalmak istiyorum dedim. tamam o zaman dedi. doktorun tartısında 65 kilo çıktım benim tartım 2 kilo fazla tartıyo. ama zaten önemli olan kaç kilo verdiğim. ben buraya yine evdeki tartıma göre yazıcam.

diyetim hipoglisemiye yönelik protein ağırlıklı bir diyet. karbonhidrat olarak sadece yemeklerde 2 dilim tam tahıllı ekmeklerden var. onun dışında bol bol yoğurt ve süt verdi. meyveyi günde 4 öğün verdi çnkü tek şeker kaynağım meyve olacakmış. ama şöyle bişi var akşamları 2 top dondurma yersem(sadece vanilyalı) 2 öğün meyveden vazgeçmem gerekiyormuş.

karpuz,üzüm,dut ve incirden sadece 1 tanesini seçip günde sadece 1 sefer yiyebilirmişim.
aynı şey bezelye,pırasa,bakla ve enginar içinde geçerli.
pişmiş havuç yok.şalgam yok.mısırın hiçbir türlüsü yok.
aç karnına spor yapmak yok
ve malesef oruç tutmak yok malesef günde 15-16 saat oruç tutmanın tedavime hiçbir yararı olmuyormuş hatta daha kötüsü olabilirmiş.zaten ben acıkınca elim ayağım boşalıyor hemen offf bu kötü oldu

değişim listelerini falan scan edip paylaşıcam kızlar

heee bi de tuz hiç yok. malesef pankreas tuzu hiç sevmezmiş bunun da insüline etkisi varmış. ne yap et tuzdan vazgeç dedi.

Ay hadi bakalım ececim ins kırarsın su insulinle direncini tıkır tıkır verirsin kiloları:))
Evet listelerini paylaş tabi bakalım bizde:))
Sen dün oruç tutmusmuydun peki nasil hissetmiştin kendini??

Ramazan'da buralar baya sakın olacak anlaşılan girip çıkıyorum kimseler yok, cok sıkıldım ((
27 Temmuz'da olgusumun dogum gunü var ve ben diyete başlarken onun dogum gunüne 73 olucam ins diye başlamıştım:))
Ama açıkcası cokta ümidim yoktu sonuçta 14 kilo vermem gerekiyordu, ama simdi bakiyorumda cok şükür basarmisim
Ve su an yılbaşına 65 kilo olmayı hedefliyorum yine sanki hayal gibi geliyor yıllardır 6 Lİ rakamları görmedim tabi zorlar beni biraz, amaaa oda olacak ins sizlerle:)))

iftara soslu tavuk yaptım fırında. sosu baya salçalı yağlı bişi...birde hazır çorbaya dadandık. taze meyvemiz bol,menüde bunlar olacak.

Ay hadi bakalım ececim ins kırarsın su insulinle direncini tıkır tıkır verirsin kiloları:))
Evet listelerini paylaş tabi bakalım bizde:))
Sen dün oruç tutmusmuydun peki nasil hissetmiştin kendini??

inşallah yaaa bakalım haftaya ne olcak 1700 kaloriyle :))
ben dün oruç tutmadım canım malesef dediğim gibi yemek yemeden yattım uyuyamam diye sonra da sahura da kalkamadım. bu gidişle de biraz zor kalkarım

İyi akşamlar arkadaslar
Bugun oruç değildim Reglden dolayıda karın ağrım var hafiften
Menümü yazayım
Sabah nesfit
Sonrası aksama kadar ara var başka yemek yok malum esim oruç onun yanında bisey hazırlayıp yemedim
1. Ara 2 minik yaz elması
2. Ara 1 acır 2 bebe biskuvisi
3. Ara 1 şeftali
4. Ara ince bir dilim karpuz

Ve sonrası iftar
Bir küçük patlicandan karni yarık
Yoğurt çoban salata

Sonrasında
1 haslanmis misir
İnce bir ilim karpuz
2 kare çikolata
2 bardak sekersiz çay

Yesilcay içmedim bugun onuda icicem birazdan
Sizdende menulerinizi bekliyorum:))

inşallah yaaa bakalım haftaya ne olcak 1700 kaloriyle :))
ben dün oruç tutmadım canım malesef dediğim gibi yemek yemeden yattım uyuyamam diye sonra da sahura da kalkamadım. bu gidişle de biraz zor kalkarım

1700 kalori baya yüksek gibi göründü helede senin kilonda ama diyetisyenin vardır bir bildigi mutlaka:))
Bende merakla bekliyorum haftaya tartı sonucunu:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…