- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #61.301
anlaşılan bombam epey etki yaratmış...teferruatlı açıklamayı sanırım yarın yapıcam.çünkü bugün yoldan geldim ve belim kopmak üzere...
canım merhaba..teşekkür ederim :)
allaha şükür rahatsızlığım birden bire eritecek hatta eritecek bir rahatsızlık değil.yani sağlıkla ilgisi yok bunun...
Ama bu hafta her ne kadar az girsemde denizde çok fazla hareket ettim.Tuz abur cubur ağzıma bile sürmedim. günde 3er saat yürüdüm.Uzun süredir boğazımı tutamıyordum.genelde böyle olurdum ben yerdim yerdim bir gün dikkat eder (istisnalar epey olmuştur bu konuda ) hemen -ye düşerdim :) Ama inanın hiç kolay olmadı da.Hem gencim metom. iyi zamanlarında ve ben bir senedir buradayım.Birazda özgüvenimin düşük olduğu bir kaç günden sonra kesin kararla sıkı tuttum ve inanın sizin yaşadığınız şoktan çok daha fazlasını yaşadım.Hiç beklediğim bir şey değildi.şimdi önemli olan bu kilo kalıcı olsun diye ilk haftalarda sıkı sonrakilerde ortalama bir denge diyeti...
slm kızlar klavyem laptopun klavyesinin ayarıyla oynamıs oğlum dolayısıyla dun giripte yazamadım bende sistemi geri alarak olayı çözdüm çok şükr..
dukana ara veriyorum kızlar ama gercekten faydası görülüyor
sabahki kilomdan akşam yürüyüşten sonra gelip tartıldığımda 600 gr eksik çıktım cidden müthiş bir duygu eksilmesi kiloların..midem içeri girmeye başladı yavas yavas ama bunu ancak aç kalarak sağlayabiliriz neyse sanırım bu saatte kimse yok şuanda birkaç sayfa okudum fazlada geriye gidemedim daha
Günaydın Kızlar,
Günaydın sevgili Takım 5,
dün akşam ilk iftarımızı yaptık hemen paylaşıyorum:) örnek bir iftar menüsü olmadı tabi ama canım istedi ve istisna olarak kabul edelim:)
1 tane büyük hamburger
light kola
ve 4 top güzel güzel dondurma (ama herhangi bir sos olmadan)
1 tane de şeftali yedim, ayy dukan nedeniyle meyveye ara vermeye çalışıyordum o güzelim şeftalinin tadı bambaşka!!
normalde ben sahura kalkan biri değilim ama akşam yeterince su içemeyince kalktım, 2 büyük bardak su içtim (0.5lt) ve dukan kekimden 1 dilim yedim:)
bu akşam iftara davetliyim ama bundan sonraki iftarlardaki tatlılar için dukandan faydalanmaya çalışacağım!
yiyip içme olmayınca dışarı çıkasım bile gelmiyor,sahile gidip de napcam dondurma yemedikten oturup bi çay içmedikten o çayın yanında bişiler yemedikten sonra
dukanda karbonhidrat almıyordun ya glikojen depon boşalmıştır,şimdi karbonhidrata hızlı geçiş yaparsan boşalmış olan glikojen depon hızla dolacak o yüzden dikkat etmeye devam et. dukan keki nasıl oluyor ki ? biz de yapalım
günaydın tuniii
canım bence o kadar takma..mesela çekirdeği fazladan sayabilirsin...Allah nice seneleri eşinle birlikte geçirmeyi nasip etsin inş..Eveeet sekerler ilk orucumuz hayırlı olsun allah kabl etsin
Gelelim iftaraaa
Annemlerdeydik biz Ramazan'da ya davetli oluruz yada annemlerde:))
Fırında makarna ve tavuk sote vardı
Bir dilim fırında makarna bir kasik tavuk sote bir bardak sade gazoz
Sonrasında bugun esimin dogum günüydü ve bir dilim yas pasta ve iki avuc kadar çekirdek(
Sonrada bir dilim kadar karpuz:))
Epeyce suu:))
Birazdan yesilcay yapıp icicem , yani oruç değilim malesef regl oldum hic beklemiyordum erken geldi biraz , ama sevindimde onunda Şişligi vardır mutlaka:))
Pasta olmasaydı iyiydi ama dogum gunü her zaman olmaz sayende ama çekirdekte iyi olmadı oda ilk orucun hediyesi olsun artık napalim:))
Eee bekliyorum sizin menülerinizi:))
canı gönülden tebrik ediyorum canım ama bu kadar hızlı verilen kiloyu korumak zor yavaş yavaş verenlere göre daha fazla efor sarfetmen lazım hızlı kilo almak vermek çok sağlıklı deil diye biliyorum hem 48 bile bana göre çok çookkk iyiken hatta düşük bile sayılıyoken (boyum 1,62) 44,4 inanılmaz geldi. sağlığın yerindeyse sorunyok istediğin kiloya kavuşmuşsun
canım bence o kadar takma..mesela çekirdeği fazladan sayabilirsin...Allah nice seneleri eşinle birlikte geçirmeyi nasip etsin inş..
canım merak etme biraz fazla zorlanıcam ama izin vermiycem :)
herkese iyi haftasonları kızlarrr :)
bugun diyetisyen randevum vardı ve bana tam 1700 kalorilik diyet verdi. tabi ben 1700 kaloriyi duyunca gözlerim yuvalarından fırladı :) ama bu sadece 1 hafta yapacağım diyet. bu hafta metabolizmanı bol bol çalıştırıcaz dedi.haftaya ctesi yine gidicem ve bu sefer kalori miktarını biraz daha azaltacak. zaten tutturdu senin fazla kilon yok sadece hipoglisemiyi tedavi edelim dedi. ben de yok ben zayıflamak istiyorum dedim. bebek falan düşünüyoruz zayıf hamile kalmak istiyorum dedim. tamam o zaman dedi. doktorun tartısında 65 kilo çıktım benim tartım 2 kilo fazla tartıyo. ama zaten önemli olan kaç kilo verdiğim. ben buraya yine evdeki tartıma göre yazıcam.
diyetim hipoglisemiye yönelik protein ağırlıklı bir diyet. karbonhidrat olarak sadece yemeklerde 2 dilim tam tahıllı ekmeklerden var. onun dışında bol bol yoğurt ve süt verdi. meyveyi günde 4 öğün verdi çnkü tek şeker kaynağım meyve olacakmış. ama şöyle bişi var akşamları 2 top dondurma yersem(sadece vanilyalı) 2 öğün meyveden vazgeçmem gerekiyormuş.
karpuz,üzüm,dut ve incirden sadece 1 tanesini seçip günde sadece 1 sefer yiyebilirmişim.
aynı şey bezelye,pırasa,bakla ve enginar içinde geçerli.
pişmiş havuç yok.şalgam yok.mısırın hiçbir türlüsü yok.
aç karnına spor yapmak yok
ve malesef oruç tutmak yokmalesef günde 15-16 saat oruç tutmanın tedavime hiçbir yararı olmuyormuş hatta daha kötüsü olabilirmiş.zaten ben acıkınca elim ayağım boşalıyor hemen offf bu kötü oldu
değişim listelerini falan scan edip paylaşıcam kızlar
heee bi de tuz hiç yok. malesef pankreas tuzu hiç sevmezmiş bunun da insüline etkisi varmış. ne yap et tuzdan vazgeç dedi.
Ay hadi bakalım ececim ins kırarsın su insulinle direncini tıkır tıkır verirsin kiloları:))
Evet listelerini paylaş tabi bakalım bizde:))
Sen dün oruç tutmusmuydun peki nasil hissetmiştin kendini??
inşallah yaaa bakalım haftaya ne olcak 1700 kaloriyle :))
ben dün oruç tutmadım canım malesef dediğim gibi yemek yemeden yattım uyuyamam diye sonra da sahura da kalkamadım. bu gidişle de biraz zor kalkarım
iftara soslu tavuk yaptım fırında. sosu baya salçalı yağlı bişi...birde hazır çorbaya dadandık. taze meyvemiz bol,menüde bunlar olacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?