Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

ya ben orucu açrken ilk yudumdan itibaren sanki içtiğim su buharlaşıyor, nasıl ter döküyorum... suuuuu su içmek iyidir ramazanda

goji berry çerez niyetine mi yoksa bir faydasından dolayı mi yiyorsun bunu ilk defa duydum

Son düzenleme:

evet oyle dıyette olmasam al sana 1 kılo daha çok kılo alırdım çok şükür kı dıyetteyım canım dun yuruyuse cıktık aktara gıttım tuzsuz badem ve nohut aldım kac tane badem yemek gerek bılmıyorum canım

Mrhaba beni tekrar araniza alirmisiniz sahur
Iftar paylasiminidA duzenli yapucm kizlar
delimiyimi affedicenizmialcakmisiniz araniza :18:

hoşgeldin aramıza tekrar:))
ya bilmiyorumki aklıma gelmedi işte, yok özele gitmedim bizim karşıda doğum hastanesi var oraya gittim, ama ramazan sonrası bi endokrine gitmek istiyorum oda tıp fakültesinde vardır orayıd ahiç sevmiyorum çok yoğun ve sıkıcı ama katlanıcam(

ya inş öyle olur, çok moralim bozuluyor aklıma geldikçe, zayıfladıkça düzelir inş:)
ama aslında şeker hastaları daha fit ve sağlıklı oluyor tabi dikkat edenler, hamileyken şekerden korkuma o kadar sevdiğim halde tatlı çikolata ekemk ağzıma koymadım ve hiç kilo almadan hamileliği bitirmiştim:) ama yinede şeker hastası olmak istemiyorum(

araöğünde meyvenin yanında 5-6 tane yemen en güzeli, 3 ara öğünde 15tane falan yapar. nohut yani leblebinin bir çay bardağı 1 dilim ekmek yerine yeniyor, sen ekmek limitini biraz zorladığın için leblebiyi bu gün kullanmasan iyi edersin.

canım dukancılardan öğrendim ben de onu, ilk defa aldım denemek için. yaban mersinine benziyor ama biraz daha tatsız;

nasıl da bılıyorsun benı Ekmek lımıtını bı sabah kullanıyorum bır ara ogun olara k5-6 tane yerım dıger ara ogun de de az leblebi yiyim alıskannlk oldu bırakamıyorum Olurmu kaptanımmmmmmmmm

selam kızlarrr
dün tahlil sonucumu aldım sonuç hüsran malesef(((
ben tokluk şekerimden korkarken açlık şekerim 123 çıktı ben şok oldum çokta üzüldüm(
dün hiç giremedim gerçekten moralim bozuldu
ramazan sonrası bi endokrinolojıye gidicem
açlık şekerim yüksek tokluk şekerim normal olduğu için bu gizli şeker diye adlandırılan şeymiş, kadın doğumcuya gitmiştim çok uzmanlık alanım değil ama benim bildiklerim bunlar dedi, eğer dikakt edilip kontrol altına alınmazsa tip 2 diyabet(

neyse sabah diyetisyene gittim tahlil sonuçlarımı gösterdim dedim açlık şekerim ilk defa yüksek çıkıyor,
gebelikte tokluk şekerim yüksekti ama sonraki kontrolümde ikisde normaldi, anlayamadım dedim
sağolsun kadın beni biraz rahatlattı
normalde akşam 8den itibaren aç olunması gerekiyor iftar diye geç yediyseniz o etkilemiş olabilir dedi, e tabi ben saat 10dada meyve filan yemiştim yemeğin üstüne, inş ondan yüksek çıkmıştır(

neyse tartıldım kilomu söylemeyeyimde üzerimd ekot vardı bide geç kalıyrm iye tuvalete girememiştim ama önemli olan kilom değil yağ oranım
beni mutlu eden ve şaşırtan kısım o oldu
87 kiloyken diyetisyene gittiğimde 80 paket margarin fazlalığım vardı ( diyetisyenlerin böyle bi alışkanlığı var 20 kilo fazla yağ yerine margarin hesabı yapıp gerçekleri görmemizi sağlıyorlar)
şu an 6.6 kilo yağ fazlalığım çıktı yaaaniii 52 paket margarini söküp atmışım vucudumdan çok şükürama 25 paket margarini daha atmam gerek:))
olsun 52yi atmışım allahın izniyle 25imi atamıycam

sabah aylardır giymediğim bi pantolonum vardı onu giydim resmen düştü belimden şok oldum, insan zayıfladığını farkedemiyor heralde ama kızlar zayıflayalım durmayalım usanmayalımmm:)))

Canlar gunaydin bugn oruclu degilim.ama
Nisanlimin yannda bisi yiyemem halyle
korunmaua bugn.basladm
D.kntrol hapiylasaglilk ocagimdan glym actim borek almis babamlar kucuk parclar halinde
3 catal yedm sadece
Ilac iceblmem icin
Telfndan yaziom kbakmayun acemiyim bras

Bi de unttum solemeyi geciktiriciyi nisanlmla yarini
oruclu gecreblmk icin almstimAma sorun degl tabiki
ben dugun icin almstm normalde ramazan ayi icin degl
Tsk ederm elifezgicim.bilglern icin tekrr

tunicim geçmiş olsun öncelikle, ama bak margarinler ile de ne güzel bir haber verdin, tebrik ederim:)

asudecim bu gojy berry nedir bizi bi aydınlatsana bende ilk defa duydum, nerde satılıyor faydaları neler??

canım goji berry'yı dukancılardan duydum, orada meyve-kuruyemiş falan bir süre yasak biliyorsun, ama goji berry'e sınırlı miktarda izin varmış. Yoğurt-süte karıştırıp ya da keklere katarak tüketiyorlar. görüntüsü yaban mersinine benziyor. Alışveriş merkezindeki kutuyemişçiden buldum ben canım, malatya pazarında falan da oluyormuş. kilosu sanırım 60 TLdi, ben 100gr kadar aldım zaten birkere de çok fazla yiyebileceğimiz birşey değil, biraz buruk bir tadı var.

Bir siteden aşağıdaki açıklamaları kopyaladım:

Goji Berry; Dr. Pierre Dukan’ın kesinlikle ve kesinlikle tüketmenizi önerdiği mucizevi bir meyvedir. Kurt üzümü olarak bilinen bu meyve B vitamini bakımından oldukça zengindir. Saymakla bitiremeyeceğimiz kadar faydası bulunan goji berry’nin başlıca yararları şunlardır:

-Yüksek miktarda antioxidant carotenoidsin içerdiği için mükemmel bir antioksidan’dır.
-Kabızlık sorununu gidermek için kullanılır.
-Kuvvet arttırıcı olarak kullanılır.
-Arı poleninden 6 kat daha fazla amino asit içerir.
-Çinko, kalsiyum, fosfor gibi mineralleri içerir.
-%13 oranında protein içerir (kepekli buğdaydan daha yüksek bir miktar.)
-Portakal ve diğer C vitamini içeren meyvelerden daha fazla C vitamini içerir.
-Çok nadir meyvelerde bulunan E vitaminini içerir.
-Stresi azaltır.
-Kalp ve kan basıncına faydalı olan maddeleri içerir.
-Kansere karşı korur.
-Dna’yı koruyucu özelliği vardır.
-Havuçtan kat ve kat daha iyi bir beta karoten deposudur.
-Göz sağlığı için çok önemlidir.

Peki Goji Berry Dukan Diyeti’nin hangi evresinde, ne kadar tüketilmelidir?

Atak evresi: Günde 1 yemek kaşığı,
Seyir evresi: Saf protein günlerinde 1, sebze+protein günlerinde 2 yemek kaşığı,
Güçlendirme evresi: Günde 3 yemek kaşığına kadar tüketebilirsiniz.

evet çok şükürki güzel haberlerde var:)))
ama bu şeker benim cnaımı çok sıkılyor

canım ama anladığım kadarıle kilo vererek ve beslenmene dikkat ederek diyabeti önleyebileceksin öyle değil mi?

çok gecmıs olsun tatlım benım sıkma canını aksanm kı meyvenın de etkı sı vardır tatlım evet kılo vermek gerek kesınlilke hepsi gidecek inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…