Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Kızlar, Püsküüt'ün bugün yazdığı bir yazıyı sizinle paylaşmak istiyorum:

Haksız değil aslında. İstismara açık bir konu oldu ama ben izinlerin (bu durumda gerçek izinlerin) kaldırılmasından yana değilim. Siz ne düşünüyorsunuz? Biz de fikrimizi yazalım.

çikolatalı çöp ne kız canım benım istahım yok oldu şükur
yardımcıyı sectın mı tatlım

çikolatalı çöp ne kız canım benım istahım yok oldu şükur
yardımcıyı sectın mı tatlım

Pelincim sağolsun, yardımcı olmayı kabul etti. Ama pek sık giremeyebiliyormuş internete ve hesaplar konusunda biraz kafası karışık. O yüzden ilk zamanlarda elimizden geldiğince ona yardımcı olacağız. Zaten Tunicim de sağolsun karamsar düşüncelerim yok. Güveniyorum size kızlar.

Berivancım bu değişikliği nereye bildiriyoruz, ne zaman bildiriyoruz haberin var mı canım?

katılıyorum sana canım izinler kalkmasın

canım bilmiyorum istersen cuma paylaşım alanına yazabilirsın en azından bılgılerı olsun canım hıc merak etme elimizden geldıgınce yardım ederız 5. Takım bızım takımımız canımcım

katılıyorum sana canım izinler kalkmasın

bencede kalkmasın ama bir sınır konulması sart. gercekten dogru yazmıs püsküüt. bir takımda bir kişi, 1 hafta yıyım haftaya donerım yapıyor, bir baska kısı takım sorumlulugundan onune gelenı bıle yemıyor. e tabı kım ne yaparsa sonucta kendıne ama burda da motıve oluyoruz yarısmada.
yanı bence kesınlıkle bır el atılmalı. kişi izine gıtse bıle bıldırım yapmalı bence.

afıyet olsun berısım ve de tebrık ederım gayet masum ve saglıklı bır ogun

Çok doğru diyorsun Sinemcim de bildirim yapamayacağı zamanlar ne olacak?
Anca herkesin kendi vicdanıyla hareket etmesi lazım ama kaç kişi yapar ki bunu? Ne yazık ki benim de aklıma gelen tek bir şey var:
Her takımın, izne ayrılan biri oldu mu onu ilgili takımdan takip edip, gereksizse ihbar yapması lazım. Ama bunla da uğraşan pek kimse olmaz sanırım. İzinler kalkarsa hepimiz mağdur oluruz.

Kızlar Leslie nin 2 milini yapatım sadece ama süpermiş çok hoşuma gitti baya terledim bi de 8 dk karın egzersizi yaptım size de tavsiye ederim kızlar bir bakın Leslie yee

bak kesınlıkle haklısın canım

zaten dediğin gibi herkes vicdanıyla davransaydı bastan boyle bır sorun cıkmazdı fundacım. bende izinlerin kalkmasından yana değilim zaten, ve de bızım suan kendı aramızda oyle bır sorunumuz yok. ancak takımdakı herkes bırbırınden sorumlu yanı bırbırımızı motıve ettıgımız gıbı aynı etkıyle demoralize de ederiz. biz burda hepimizin aklına yatan bır fıkır bulalım ki oraya da 5.Takım olarak fıkrımızı soyleyelım.

cok haklısın canım. bırde ısın o boyutu var takımların bellı bır alım sınırı oldugu ıcın, takıma gırıpde laylaylom yapanlar, diğerlerininde hakkını yıyor. kilo vermek istiyorum diye verilen kararın cok kısa bır ciddiyeti var. bır anda vazgecebılıyor ınsan. hepimiz yasadık bunu, 2 gunluk 1 haftalık dıyetler.. yazık belkı bır suru karar verıpte takımlarda yer bulamayıp vazgecenler oldu.

Öyle canım, öyle... Başkalarının hakkı yenebiliyor. Yani benim aklıma bir şey gelmiyor gerçekten. Fikri olanlar söylesin, iletelim. Ben şu an sadece izinlerin kaldırılmasından yana olmadığımı yazdım. Birisi bir öneride bulunmuş ama benim aklıma pek yatmadı. Gerçi bilemiyorum tabi, belki de güzel bir fikir olduğunu düşünenler çokta çıkabilir. Ama sanırım bir anda çözülmez bu konu. Herkes okuyacak da, kendi için de tartışacak da, fikir bulacak da... Yani birkaç gün alır gibime geliyor. Bir yandan düşünürüz artık...

Son düzenleme:
Zorunlu hallerde izin olsun,hastalık,tatil gibi ama mesela izinde olan kişinin profilinden bakılsın,siteye giriyor mesaj yazıyormu?o zaman izinli sayılmasın,madem gelebiliyor,konulara yorum yazabiliyor o zaman takıma da devam edebilir diye düşünüyorum.bir de şu haftada birkaç kez uğrama meselesi de hoş değil bence,günlük menü bildirmi zorunluluğumuz olsun

Kızlar... Yavaş yavaş başlayalım kural belirleme işine artık. Ben şu an aklımda olanları yazıyorum. Bunlar hakkında bana fikirlerinizi söyleyin. Kendi önerileriniz varsa onları da yazın.

Bir de diskalifiye takımın kendisine kalmış bir şey mi, yoksa illa genel belli bir kural dahilinde mi diskalifiye yapılıyor? Bu konuda bilgisi olanlar varsa lütfen yazsın. Karar defterine baktım ama işime yarayacak bir şey göremedim. Ve de diyelim bir üye gelmedi diye "kendi isteği ile ayrıldı" dedik, ya da bir kurala uymadığı için ya da diskalifiye edildi. Bu üyeler gidip "Beni kafalarına göre şöyle yazmışlar, ben öyle bir şey dememiştim." falan diyebiliyor mu? Eğer öyleyse daha ayrıntılı düşünmemiz gerekecek.

-------------------------------
Önerilen Kurallar:

1. Günde 5 mesaj yazmak zorunludur. Herkes 5 mesajı doldurana kadar kendi yazısının üzerine mesaj sayısını yazar: "Mesaj 1, Mesaj 2 vs." 5 mesaj dolduğunda yine yazısının üzerine "---" yazması yeterli olur. Böylece kimse mesaj saymak zorunda kalmaz. Ama hangi üyenin günlük mesajını doldurmadığı veya o gün girmediğinin takibini kaptan ve kaptan yardımcısı yapar.

2. Kilo takip çizelgesi eklemek zorunludur. (Herkes ticker yapmayı ve güncellemeyi öğrensin. Gerekirse ben bu konuda oldukça açıklayıcı bir yazı hazırlayacağım.)

3. "2 hafta üst üste belli bir kilo alan kişi kiloyu verene kadar izinli falan sayılsın." demiştik, izin uygulaması kalktığına göre, ya da kalmasa bile ben bu şekilde kullanılmasından yana olmadığıma göre... 2 ya da 3 hafta üst üste belli bir kilonun üstünde kilo alan üye geri dönmek üzere ayrıldı densin. Bu durumda o üye 6 ay yarışamayacak ama en azından diskalifiye olup bütün şansını kaybetmiş de olmayacak. (Yoksa diskalifiye mi etsek, edebiliyorsak tabi...)

4. Yapılan spor yazılacak. Yapmayan için bir zorunluluk yok. Ama yapanlar çektiği 1 mekiği bile yazsın ki diğer üyelere özendirici
olsun. Ben sporun akşam menüsünün altına yazılmasından yanayım. Böylece birbirimizi topluca görebiliriz.

5. Kaç gün habersiz gelmeyen diskalifiye olsun ya da ayrıldı densin? Bence önceden çok paylaşımcı bir üye değilse 2 hafta olsun. Çok paylaşımcı olduğunu düşündüğümüz bir üye gerekirse 1 aya kadar da beklenebilir. Ama yeni girip paylaşım yapmayanlar diskalifiye olsun. Böylece bu yarışmaya dahil olmak daha ciddiye alınmış olur.

6. Düzenli menü paylaşımı yapılmalı, haftada 2 güne af yapılabilir. Ama en az 5 gün yapılacak. Menülerini yazmayan üye de diskalifiye edilebilir.
------------------------------------

Yorumlarınızı bekliyorum.

Şimdi günlük 5mesaj zorunluluğu bana mantıklı gelmiyor,o zaman şu yapılır,kişi gelir yazacagı mesajı 5e böler,selam ben geldim,ben gittim falan hepsi bir mesaj olur o zaman.
Bir de yedeğe alınma diye birşey olsa acaba nasıl olur,yani mesela kilo alan,paylaşımda bulunmayanlar falan yedeğe alınsa,yerlerine yeniler davet edilse falan,yedekteki kişi isterse paylaşıma devam eder ama yer açılana kadar kilosu hesaba katılmaz,ne bileyim düşünüyorum

fundacım geri dönmek üzere yazıldığında istediği zaman dönebiliyor
kendi isteğiyle ayrıldı yazılırsa o zaman 6 ay giremiyor

bencede sporlarımızı ve menulerimizi düzenli yazalım ve herkes mutlaka yorum yapsın
kaçamaklarada spor cezaları verelim onun içinde her hafta biri görevli olsun
1 dilim baklavamı yedi görevli ne verdiyse razı olsun 50 mekik 45 dk yürüyüş vs gibi ( aslında ceza dedim ama bu bir mükafat)

günlük 5 msj mantıklı önceden haftalık syaıyorduk takip edip syamak çok zor oluyordu
2 veya 3 hafta ciddi kilo alan içinde izinli yazalım demiştikya mesela yine izinli yazalım ama gelip oda bişey yazmasın gerçekten izinli olsun hem burdan ayrı kalsın ona ceza olsun

daha düşündükçe çıakr bişeyler
ilk aklıma gelenler bunlar şimdilik

tek tek yorum yapayım.

1.Zaten aslında mevcut ve mantıklı bır kural. hatta berivan ve tuni bilirler haftalık en az mesaj yazana mesaj sayma cezası vardı.

2.Kilo takip çizelgesi kesinlikle onemli bencede. cunku sayımızda cogaldı kım ne kadar kıloydu hatırlanmıyor. dolayısıyla kılosunu hatırlamadıgımız arkadasların menulerıne de saglıklı yorum yapamıyoruz.

3.2 hafta ust uste kılo alan kısı bencede acıga alınmalı yanı yedege, cunku 1 hafta normal bazen kacamak olmasa bıle odem oluyor onu anlarım. ama 1 ayın yarısında kacamak varsa o dıyet olmaz zaten.

4. spor konusunda da hem fıkırım ozendırıcı olmasının yanısıra aynızamanda değişik fikirler de cıkabılıyor.

5. bencede 2 hafta yeterli zaten, zaman zaman başımız mesgul oldugunda haber verıyoruz bırbırımıze bugunlerde pek gıremeyecegım soyle bı durum var dıye.

6. menu paylasımları ıcın ne zamandır soylıcem unutuyorum parca parca değilde tum menuyu 1 seferde yazsak bence daha ıyı olur. aksam yazılan menuyu okurken o kişi sabah ne yemıs hatırlanmıyor.

kızlar müthiş başım ağrıyor önümde bi ton iş var
oruçta olunca bi toparlanamadım

sahurda 2 dilim bugday ekmeğine peynir sürdüm
1 bardak süt ve 3 kaşık kadarda nesfit yedim (tatlı niyetine)

akşam annemlerde oluruz kabak almayı düşünüyorum giderken şöyle acılı bi kabak yemeği yanına yoğrut hayal ediyorum:))
bakalım:)

Tunituni sen çalışıyormuydun canım.
Orucunu da allah kabul etsin.
Ya ne zor işlermiş bu kurallar hesaplamalar falan.bu kuralların yazılı olduğu bir başlık yok mu,biraz okusam.
Funda canım sana özel mesaj yazdım,defalarca attım ama gitti mi anlayamadım,mesaj kutum doluymuş,boşalttım tekrar yolladım ama gönder diyince boş ekran çıkıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…