- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #64.001
Bütün Takımların Dikkatine!
Arkadaşlar, bir konuyu tartışmaya açmak istiyorum.
İzne ayrılma uygulamasını zamanında çok farklı bir amaçla uygulamaya sokmuştuk. Tatile giden veya rahatsızlanan veya herhangi bir nedenle "uzun bir süre" KK ya giremeyecek olan arkadaşlarımız için bu uygulamayı yapıyorduk.
Ancak zaman içerisinde bu uygulama çok farklı bir noktaya geçti. Kilo alındığında, regl oduğunda, kendisinden haber alınamadığında vs.. lafı uzatmayayım yukarıda yazdığım gerçek iki sebep dışında uygulamalar var. Ayrıca, izinli dedeiğimiz üye mesaj yazmaya devam ediyor, nasıl izinse bu? Ya da aynı üye ayda 3 kere izne ayrılıyor?:26:
Sonuç olarak.; ben bu uygulamanın, dolayısı ile de döndüğünde uygulanacak etap sayısına bölme işlemlerinin kaldırılmasından yanayım.
Başta da dediğim gibi bu konuyu tartışmaya açmak istiyorum. Tartışarak belki daha farklı bir uygulama bulabilirsiniz. O nedenle de herhangi bir oylama başlatmıyorum.
Lütfen düşünün. Sizce bu şekilde uygulanan izin sisteminin, takım kaptanları ve benim gereksiz hesaplamalarla uğraşmasının dışında kime ne faydası var? :44:
ne güzel... :) abur cubur yiyenlere caydırıcı yaptırımlar var aklımda zaten.Tabi bunu daha çok kendim için koyacağım galiba. :d :d şaka bir yana, dün biraz yüklendim. Ama toparlayacağım bugün. Normalde sporda da izin günümdü ama herhalde bugün ve yarın yapacağım, izin cumaya kalacak artık. Zaten artık kaçak yapmayacağım, kararlıyım. Bir çikolatalı çöp bile almayacağım.
çikolatalı çöp ne kız canım benım istahım yok oldu şükur
yardımcıyı sectın mı tatlım
kızlar, püsküüt'ün bugün yazdığı bir yazıyı sizinle paylaşmak istiyorum:
Haksız değil aslında. Istismara açık bir konu oldu ama ben izinlerin (bu durumda gerçek izinlerin) kaldırılmasından yana değilim. Siz ne düşünüyorsunuz? Biz de fikrimizi yazalım.
pelincim sağolsun, yardımcı olmayı kabul etti. Ama pek sık giremeyebiliyormuş internete ve hesaplar konusunda biraz kafası karışık. O yüzden ilk zamanlarda elimizden geldiğince ona yardımcı olacağız. Zaten tunicim de sağolsun karamsar düşüncelerim yok. Güveniyorum size kızlar.
Berivancım bu değişikliği nereye bildiriyoruz, ne zaman bildiriyoruz haberin var mı canım?
Kızlar, Püsküüt'ün bugün yazdığı bir yazıyı sizinle paylaşmak istiyorum:
Haksız değil aslında. İstismara açık bir konu oldu ama ben izinlerin (bu durumda gerçek izinlerin) kaldırılmasından yana değilim. Siz ne düşünüyorsunuz? Biz de fikrimizi yazalım.
katılıyorum sana canım izinler kalkmasın
Akşam :
Fırında tavuk patates yapmış annem 1 butu bitiremedım 2 elma dılımı de patates yedım
1 salkım üzüm yedım
sabah 1 kasık bal,yoğurt ,1 dılım ekmek yedım
şirkette de 1 sutlu sekersız nescafe ıctım
bencede kalkmasın ama bir sınır konulması sart. gercekten dogru yazmıs püsküüt. bir takımda bir kişi, 1 hafta yıyım haftaya donerım yapıyor, bir baska kısı takım sorumlulugundan onune gelenı bıle yemıyor. e tabı kım ne yaparsa sonucta kendıne ama burda da motıve oluyoruz yarısmada.
yanı bence kesınlıkle bır el atılmalı. kişi izine gıtse bıle bıldırım yapmalı bence.
Çok doğru diyorsun Sinemcim de bildirim yapamayacağı zamanlar ne olacak?
Anca herkesin kendi vicdanıyla hareket etmesi lazım ama kaç kişi yapar ki bunu? Ne yazık ki benim de aklıma gelen tek bir şey var:
Her takımın, izne ayrılan biri oldu mu onu ilgili takımdan takip edip, gereksizse ihbar yapması lazım. Ama bunla da uğraşan pek kimse olmaz sanırım. İzinler kalkarsa hepimiz mağdur oluruz.[/QUOTE
Bencede izinler kalkmasın, izini bittiğinde kaldığı yerden devam etsin hep aynı paylaşımlarda bulunsun, izin süresini bitirdiğinde girip bir bildirimde bulunmazsa o zaman yapılması gereken neyse yapılmalı bence sonuçta bu takımlara girmek isteyen çok kişi oluyor onların da hakkını yememek lazım 1 hafta izin almış gelmiş bir bilidirm yapmış gitmiş öle olmamalı bence
çok doğru diyorsun sinemcim de bildirim yapamayacağı zamanlar ne olacak?
Anca herkesin kendi vicdanıyla hareket etmesi lazım ama kaç kişi yapar ki bunu? Ne yazık ki benim de aklıma gelen tek bir şey var:
Her takımın, izne ayrılan biri oldu mu onu ilgili takımdan takip edip, gereksizse ihbar yapması lazım. Ama bunla da uğraşan pek kimse olmaz sanırım. Izinler kalkarsa hepimiz mağdur oluruz.
Çok doğru diyorsun Sinemcim de bildirim yapamayacağı zamanlar ne olacak?
Her takımın, izne ayrılan biri oldu mu onu ilgili takımdan takip edip, gereksizse ihbar yapması lazım. Ama bunla da uğraşan pek kimse olmaz sanırım. İzinler kalkarsa hepimiz mağdur oluruz.
Bencede izinler kalkmasın, izini bittiğinde kaldığı yerden devam etsin hep aynı paylaşımlarda bulunsun, izin süresini bitirdiğinde girip bir bildirimde bulunmazsa o zaman yapılması gereken neyse yapılmalı bence sonuçta bu takımlara girmek isteyen çok kişi oluyor onların da hakkını yememek lazım 1 hafta izin almış gelmiş bir bilidirm yapmış gitmiş öle olmamalı bence
zaten dediğin gibi herkes vicdanıyla davransaydı bastan boyle bır sorun cıkmazdı fundacım. bende izinlerin kalkmasından yana değilim zaten, ve de bızım suan kendı aramızda oyle bır sorunumuz yok. ancak takımdakı herkes bırbırınden sorumlu yanı bırbırımızı motıve ettıgımız gıbı aynı etkıyle demoralize de ederiz. biz burda hepimizin aklına yatan bır fıkır bulalım ki oraya da 5.Takım olarak fıkrımızı soyleyelım.
cok haklısın canım. bırde ısın o boyutu var takımların bellı bır alım sınırı oldugu ıcın, takıma gırıpde laylaylom yapanlar, diğerlerininde hakkını yıyor. kilo vermek istiyorum diye verilen kararın cok kısa bır ciddiyeti var. bır anda vazgecebılıyor ınsan. hepimiz yasadık bunu, 2 gunluk 1 haftalık dıyetler.. yazık belkı bır suru karar verıpte takımlarda yer bulamayıp vazgecenler oldu.
Kızlar... Yavaş yavaş başlayalım kural belirleme işine artık. Ben şu an aklımda olanları yazıyorum. Bunlar hakkında bana fikirlerinizi söyleyin. Kendi önerileriniz varsa onları da yazın.
Bir de diskalifiye takımın kendisine kalmış bir şey mi, yoksa illa genel belli bir kural dahilinde mi diskalifiye yapılıyor? Bu konuda bilgisi olanlar varsa lütfen yazsın. Karar defterine baktım ama işime yarayacak bir şey göremedim. Ve de diyelim bir üye gelmedi diye "kendi isteği ile ayrıldı" dedik, ya da bir kurala uymadığı için ya da diskalifiye edildi. Bu üyeler gidip "Beni kafalarına göre şöyle yazmışlar, ben öyle bir şey dememiştim." falan diyebiliyor mu? Eğer öyleyse daha ayrıntılı düşünmemiz gerekecek.
-------------------------------
Önerilen Kurallar:
1. Günde 5 mesaj yazmak zorunludur. Herkes 5 mesajı doldurana kadar kendi yazısının üzerine mesaj sayısını yazar: "Mesaj 1, Mesaj 2 vs." 5 mesaj dolduğunda yine yazısının üzerine "---" yazması yeterli olur. Böylece kimse mesaj saymak zorunda kalmaz. Ama hangi üyenin günlük mesajını doldurmadığı veya o gün girmediğinin takibini kaptan ve kaptan yardımcısı yapar.
2. Kilo takip çizelgesi eklemek zorunludur. (Herkes ticker yapmayı ve güncellemeyi öğrensin. Gerekirse ben bu konuda oldukça açıklayıcı bir yazı hazırlayacağım.)
3. "2 hafta üst üste belli bir kilo alan kişi kiloyu verene kadar izinli falan sayılsın." demiştik, izin uygulaması kalktığına göre, ya da kalmasa bile ben bu şekilde kullanılmasından yana olmadığıma göre... 2 ya da 3 hafta üst üste belli bir kilonun üstünde kilo alan üye geri dönmek üzere ayrıldı densin. Bu durumda o üye 6 ay yarışamayacak ama en azından diskalifiye olup bütün şansını kaybetmiş de olmayacak. (Yoksa diskalifiye mi etsek, edebiliyorsak tabi...)
4. Yapılan spor yazılacak. Yapmayan için bir zorunluluk yok. Ama yapanlar çektiği 1 mekiği bile yazsın ki diğer üyelere özendirici
olsun. Ben sporun akşam menüsünün altına yazılmasından yanayım. Böylece birbirimizi topluca görebiliriz.
5. Kaç gün habersiz gelmeyen diskalifiye olsun ya da ayrıldı densin? Bence önceden çok paylaşımcı bir üye değilse 2 hafta olsun. Çok paylaşımcı olduğunu düşündüğümüz bir üye gerekirse 1 aya kadar da beklenebilir. Ama yeni girip paylaşım yapmayanlar diskalifiye olsun. Böylece bu yarışmaya dahil olmak daha ciddiye alınmış olur.
6. Düzenli menü paylaşımı yapılmalı, haftada 2 güne af yapılabilir. Ama en az 5 gün yapılacak. Menülerini yazmayan üye de diskalifiye edilebilir.
------------------------------------
Yorumlarınızı bekliyorum.
Kızlar... Yavaş yavaş başlayalım kural belirleme işine artık. Ben şu an aklımda olanları yazıyorum. Bunlar hakkında bana fikirlerinizi söyleyin. Kendi önerileriniz varsa onları da yazın.
Bir de diskalifiye takımın kendisine kalmış bir şey mi, yoksa illa genel belli bir kural dahilinde mi diskalifiye yapılıyor? Bu konuda bilgisi olanlar varsa lütfen yazsın. Karar defterine baktım ama işime yarayacak bir şey göremedim. Ve de diyelim bir üye gelmedi diye "kendi isteği ile ayrıldı" dedik, ya da bir kurala uymadığı için ya da diskalifiye edildi. Bu üyeler gidip "Beni kafalarına göre şöyle yazmışlar, ben öyle bir şey dememiştim." falan diyebiliyor mu? Eğer öyleyse daha ayrıntılı düşünmemiz gerekecek.
-------------------------------
Önerilen Kurallar:
1. Günde 5 mesaj yazmak zorunludur. Herkes 5 mesajı doldurana kadar kendi yazısının üzerine mesaj sayısını yazar: "Mesaj 1, Mesaj 2 vs." 5 mesaj dolduğunda yine yazısının üzerine "---" yazması yeterli olur. Böylece kimse mesaj saymak zorunda kalmaz. Ama hangi üyenin günlük mesajını doldurmadığı veya o gün girmediğinin takibini kaptan ve kaptan yardımcısı yapar.
2. Kilo takip çizelgesi eklemek zorunludur. (Herkes ticker yapmayı ve güncellemeyi öğrensin. Gerekirse ben bu konuda oldukça açıklayıcı bir yazı hazırlayacağım.)
3. "2 hafta üst üste belli bir kilo alan kişi kiloyu verene kadar izinli falan sayılsın." demiştik, izin uygulaması kalktığına göre, ya da kalmasa bile ben bu şekilde kullanılmasından yana olmadığıma göre... 2 ya da 3 hafta üst üste belli bir kilonun üstünde kilo alan üye geri dönmek üzere ayrıldı densin. Bu durumda o üye 6 ay yarışamayacak ama en azından diskalifiye olup bütün şansını kaybetmiş de olmayacak. (Yoksa diskalifiye mi etsek, edebiliyorsak tabi...)
4. Yapılan spor yazılacak. Yapmayan için bir zorunluluk yok. Ama yapanlar çektiği 1 mekiği bile yazsın ki diğer üyelere özendirici
olsun. Ben sporun akşam menüsünün altına yazılmasından yanayım. Böylece birbirimizi topluca görebiliriz.
5. Kaç gün habersiz gelmeyen diskalifiye olsun ya da ayrıldı densin? Bence önceden çok paylaşımcı bir üye değilse 2 hafta olsun. Çok paylaşımcı olduğunu düşündüğümüz bir üye gerekirse 1 aya kadar da beklenebilir. Ama yeni girip paylaşım yapmayanlar diskalifiye olsun. Böylece bu yarışmaya dahil olmak daha ciddiye alınmış olur.
6. Düzenli menü paylaşımı yapılmalı, haftada 2 güne af yapılabilir. Ama en az 5 gün yapılacak. Menülerini yazmayan üye de diskalifiye edilebilir.
------------------------------------
Yorumlarınızı bekliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?