Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Tamam canım. Madem alternatifin yok... O zaman sana şunları söyleyeyim:

Ben "1. olacaz uleeen." deyip de herkesin boğazını sıkma amacında olan bir takım kaptanı değilim. :) Hepimiz 1. olmak isteriz tabi... Ama bireysel başarılarımızın sürekliliği daha önemli benim için. Herkesin mezun olup gitmesi daha önemli. Sen arkadaşlarınla olan günde kaçırsan, 800 kalori yesen, ya da hadi 500 olsun... Biz 1. olamayız ama sen kilo verememiş olursun ki asıl önemli olan bu. Üzülürsün; sabahları kalkıp yürüdüğüne yazık olmuş olur. Moralin bozulur.

Bir de şöyle bir şey var, bunu yazayım. Diyetisyenimden öğrenmiştim zamanında:
Vücut alıştığı yemeğin fazlasını yediği zaman onu hemen yağ yapmıyormuş. (Yani rejim yaparken kaçak yapan bizler de alıştığının fazlasını yemiş oluyoruz.) Yağ yapmıyormuş ama yemek deposu gibi değişik bir şey yapıyormuş. Yani tartıda yine +'da oluyorsun ama yağ olmuyor. Ama o kaçağı yaptığın günün hemen ertesi tartıda +'da oluyorsun. Üstelik öyle 100-200 gram da değil. Ve de eğer sen fazla yemeye devam edersen o zaman bütün o arada kalmış depolar, yağa dönüşüyormuş. Yani kaçamak yaparken bile onu da az tutmamız gerektiğini bilmeliyiz. En tehlikeli öğün sofradan şiş bir mideyle kalktığın "Fazla yedim." dediğin öğündür. Bir ara öğünde yenen 2 dilim kek, o tıkabasa yenen öğünden daha zararsızdır.

Ben bunları belirteyim. Kanına girerlerse en azından buna dikkat edersin canım.

Önceden bende normal kondüsyon bisikleti vardı. Bir kere gıcırdıyor diye yağlamıştım da, kayışına gelmişti, sonra sertlik ayarı denen bir şey kalmadı ve çöpü boyladı... O yüzden gövdeye yağ sürmek istemiyorum. Vidalara falan sürüyorum, sıkılığını- gevşekliğini de kontrol ediyorum sık sık. Ama sen böyle dedin, bari her vidayı bir yağlayayım bugün. Ne olur ne olmaz. Anlamıyorum mekanik işlerden, belki sıkı bir vida gövdede bir şey sıkıyor da olabilir.

Sinemcim ne hızlı metabolizman var senin... E tabi o 30 kg kasın o kadar farkı olacak. :) Çok kıskanıyorum kaslarını ya... Bende niye yok. Anca 25 kg var, 200 gram kas da yok olmuş gitmiş cuma günü... Günler boyu peşpeşe 300-400 gram vermişsin, ne güzel... Hep böyle devam etsin umarım canım.

Bir de rica etsem bana o güzelim kaslarını nasıl geliştirdiğini söyler misin?

Son düzenleme:
11 Mayıs 16 Mayıs arasi ne oyle ya maşallah 5 gunde kac kilo vermissin oyle:))

Artık günlerde çeşitler o kadar cok oluyorki bencede salatalardan baskasına yaklaşma tabi onlarda mayonezli filan diilse:)

canım cok sağol. daha iyisi senınle olsun..
oncelıkle aslında cok hızlı metobolızmam yok(tu) onu soylıyım kı moral olsun. :) (yanı yavas metobolizmada hızlanabılıyormus o anlamda soyledım :) yanlıs anlasılmasın) dogru sporla olustu sanırım, cunku bende yaa benım metobolızmam nıye yavas dıye uzulurdum.

fundacım gecen kıs sporsuz yaptıgım dıyette bu kadar ıstıkrarlı olmamıstı kılo kaybım. bırde ne kadar kas o kadar metobolızma hızını ogrenınce abartmadan ne yapabılırım oldum.
dıyete basladıgımdan beri harfi harfine soylıyım canım ne yaptım. ılk zamanlar dısarda bısıklete bındım 10-15 gun kadar, sonra hafıften sıcaklar basladı gunesın altında zor geldı. sahıldeki parkta spor aletlerınde calıstım her bırıne 10-15 dk vererek o gunku performanısıma gore 45dk ile 1 saat arası (cok yoruldugumda 45de bırakıyordum) daha da ısınınca havalar (antalya malum dısarı cıkılmaz oluyor) dunku paylastıgım aerobık vıdeosuna basladım. 30dklık bır kardıo aerobık. sabah 30 aksam 30 yaptım. ama 2 aydır yuzmek dısında bır sporum yok sıcaktan. bu arada o aerobıgı begenmemın sebebı, hem içinde bıraz dambıllada calısma var, hemde cok tempolu.

Bunlara ilaveten bır makalede okumustum, tempolu spor yaparken cok tıkandıgınızda temponuzu dusurun aksı durumda yag yakmayı bırakıp karbonhidrat yakmaya baslarmıs vucut, bu da çok daha fazla eforla daha az kilo kaybına neden oluyormus. Ben deli gibi yırtınırdım eskıden bı turlu veremezdım sebebını yenı anlamıs oldum. Bir de spor yaparken yudum yudum su içmek gerekıyormus. ben bunlara harfıyen uydum. o makaleyı paylasırım burda.
Bıraz uzun oldu ama, bisey soruldugunda eksık gedık anlatanlara cok kızarım, o yuzden tam anlamıyla ne yaptıysam onu yazdım.

11 Mayıs 16 Mayıs arasi ne oyle ya maşallah 5 gunde kac kilo vermissin oyle:))

valla bende sok olmustum tunicim o ilk kayıplar acaip motıve sagladı bende. :)) onun yarısı odemdır zaten cunku sımdıkınden daha fazlaydı porsıyonlarım. :)

Unutmadan o makaleyı paylasayım, biraz uzun ama bır 5dknızı kesinlikle ayırın derim, cok faydalı bılgıler içeriyor. hemen hemen herkes spor yapıyor..
(ben okudugumda ozellikle dıkkatımı ceken yerlerı kırmızı yaptım)

Dünyaca ünlü spor uzmanı Aquilina spordaki yanlış bilgilendirmelerle ilgili uyarılarda bulundu.

Birçok ülkede ”demir adam” olarak tanınan, power lifting, rugby, doğal vücut geliştirme, triatlon gibi branşlarda dereceler alan ve hareket bilimleri, fonksiyonel kuvvetle kardiyovasküler egzersizler konusunda uzmanlığı bulunan Avustralyalı fitness eğitmeni Gavin Aquilina, Türkiye’ye yaptığı ziyarette, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Aquilina, egzersiz doğru yapılmadığında vücudun gereksiz yorulduğuna, sakatlanma riskinin arttığına, hareketlerin faydasının beklenenin çok altında kaldığına işaret etti.

”Ne kadar efor sarf edilirse o kadar yağ yakılır” düşüncesinin yanlış olduğunu vurgulayan Aquilina, şöyle devam etti: ”Genellikle kilo vermek, yani yağ yakmak isteyen kişilerde bu görüş hakimdir. Aksine gereğinden fazla efor sarf edildiğinde vücut savunmaya geçerek, yağ yakımını bırakır ve karbonhidrat yakımına başlar. Bu, doğal olarak çok daha fazla eforla daha az kilo kaybı anlamına gelir. Eğitmenlerin yapacağı doğru yönlendirme ya da eğitmenin olmadığı yerlerde koşu bantlarındaki ”Fat Burn” programı, kullanıcıyı kilo-yaş gibi değerlerine göre en doğru şekilde yönlendirir.” -”Ne kadar ağırlık kaldırıldığı değil, hareketin nasıl yapıldığı önemli”- Ağırlık çalışmalarında, ”ne kadar yüksek ağırlık kaldırılırsa, kaslar o kadar çok çalışır’ görüşünden de uzaklaşılması gerektiğini vurgulayan Aquilina, ”Ne kadar ağırlık kaldırıldığı değil hareketin nasıl yapıldığı önemlidir” dedi.

Yüksek ağırlıkta zorlanan kişilerin, hareketi doğru yapamadığına işaret eden Aquilina, ”Ağırlık egzersizi yapmak, ağırlığı hareket ettirmek değil hareketi doğru yaparak istenilen kas grubuna istenilen gücün binmesini sağlamaktır” diye konuştu.

-”1 kilogram kas artışı, günde 120 kalori ekstra harcama yaratır”- ”Ağırlık çalışmaları zayıflatmaz, vücudu şekillendirir” yargısının da doğru olmadığına dikkati çeken Aquilina, kalori yakımıyla kas kütlesi arasında doğru orantı bulunduğunu söyledi. Bu nedenle ne kadar kas kütlesine sahip olunursa o kadar kalori harcanacağına işaret eden Aquilina, ağırlık egzersizlerinin, kas kütlesini güçlendirecek en doğru seçim olduğunu dile getirdi.

Egzersiz yapılan sürede daha fit, dinç ve sıkı görüntü elde edildiğini belirten Aquilina, ağırlık çalışmaları bırakıldığında da vücudun çökmediğini ve sarkmadığını vurguladı.

Vücuttaki kas miktarının artırılmasıyla metabolizmanın da hızlandığına işaret eden Aquilina, ”1 kilogram kas artışı günde 120 kaloriye kadar ekstra harcama yaratır. Dengeli yağ-kas oranıyla hem fit görüntü elde edilebilir hem de daha fazla kalori tüketilebilir” dedi.

-”Şekilli karın kası için günde 15 mekik yeterli”-

Aquilina, şekilli karın kasları için günde en az 100 mekik çekilmesi gerektiğine ilişkin bilginin ”yanlış” olduğunu savundu.

Günde 15’ten fazla mekik çekilmesinin, daha hacimli ve şekilli karın kası sağlamayacağını ifade eden Aquilina, ”Bu sadece dayanıklılığı artırır. Daha şekilli karın kası, maksimum 15 tekrarla ama kaslara daha fazla güç uygulayabilecek egzersizlerle olur” dedi.

”Göbek çevresinde yağlanma oluşmaması için her türlü yağdan kaçınılmalı” düşüncesinin doğru olmadığını ifade eden Aquilina, ”Zeytinyağı, zeytin, avokado ve bitter çikolata gibi besinler içerdikleri doymamış yağ asitleri nedeniyle göbek yağlarını eritmede yardımcı rol oynar. Günlük beslenme içerisinde bu lezzetler az olmak koşuluyla tüketilmeli” diye konuştu.

-Kalp kaslarını düzenli cardio egzersizleriyle güçlendirin-

Egzersizde düzen ve tutarlılığın önemini vurgulayan Aquilina, ”Düzenli cardio egzersizi, kalp kaslarını güçlendirerek sağlıklı ve uzun ömürlü bir gelecek sunar” görüşünü dile getirdi.

Aquilina, vücudun her harekete olduğu gibi rutin bir cardio programına da alıştığına ve daha az tepki göstermeye başladığına işaret ederek, iniş-çıkışlı ritm sağlayan koşu bantlarıyla çalışma yapılmasının olumlu etki yarattığını söyledi.

Egzersiz sırasında ritmin zaman zaman artıp azaltılması gerektiğini belirten Aquilina, bu şekilde direncin artırıldığını, daha az eforla iyi sonuç elde edildiğini vurguladı.

-”Ağızda bir dakika, kalçada bir ömür boyu”-

Düzenli egzersiz programında beslenme alışkanlığının da önemli olduğuna işaret eden Aquilina, ”bir lokmadan bir şey olmaz” anlayışının, fazla kilonun en yakın dostu olduğunu vurguladı.

Aquilina, ”Ağızda bir dakika, kalçada bir ömür boyu” sözünün asla unutulmaması gerektiğini belirterek, ”atıştırmalardaki tercihlere dikkat edilmeli” uyarısında bulundu.

-----

Keyif sırası bende kızlarr yemek yaptım, evi süpür toz al, 2 makine çamaşır yıka as, ayy çok yoruldum Yeşil çay keyfi yapıyorum şimdi......

Sinemcim çok çok teşekkür ederim canım. Uzun olsun, ben de ayrıntılı anlatımlardan yanayım. :) O videoya ben bakmamıştım, rastgele buldun sanmıştım ama şimdi bakıyorum hemen

Karbonhidrat kısmını duymamıştım ama çok eforun çok kalori olmadığını biliyorum. Nabzı belli bir aralıkta tutmak lazımmış. İdeal yağ yakma nabzının altı, yaptığın egzersizi etkisiz kılarmış; üstü de kas geliştirir ama yağ çok az yakarmış. Buna dikkat etmek lazım gerçekten.

Makaleyi de okudum canım. 1 kg kasın 120 kaloriye denk olduğunu bilmiyordum, sayende öğrendim. :)

"Ağızda bir dakika, kalçada bir ömür boyu” sözü de sabahki cümleyle aynı. Çok güzel söz gerçekten. Senin paylaşımlarını çok seviyorum, hep motive edecek fotoğraflar, faydalı bilgiler ve güzel fikirler var. :)

Fundacım, bak unutmıyım dıyordum, az once bulasık yıkarken aklıma geldı. yaklasık 1-1.5 ayda masaj kemerı kullandım duzenlı.

-----

Keyif sırası bende kızlarr yemek yaptım, evi süpür toz al, 2 makine çamaşır yıka as, ayy çok yoruldum Yeşil çay keyfi yapıyorum şimdi......

ohh arzucum ellerine saglık valla sen anlattın ben rahatladım :)) afıyet olsun canım bende ıcıyorum suan yalnız değilsin :)

Sinemcim cok guzel bilgiler teşekkürler:))
Sporsuz diyet olmuyor bunu bende deneyerek gördüm:)

Fundacim ve Sinemcim tartınız her tartildiginizda doğru sonuc veriyormu sorucam sorucam unutuyorum
Bendede sinbo var normal dijital ama aynı yerde üstüste çıktığımda bile bazen 500 600 gr + - tarttigi oluyor hic güven vermiyor bende 10 kadar tartiliiip en cok çıkanı esas alıyorum ama sinirim bozuluyor(

Kizlar birkaç saattir ciddi bı bas donmem var biraz yattım ama hala ayniyim
Birkac haftadir ara ara oluyordu ama hemen geciyordu bu sefer baya uzun surdu
hic keyfim yok

Tunicim her defasında aynı sonucu veriyor tartı, Sinemle aynı tartımız, onunki de herhalde öyledir. Ben de almadan önce o konuda çok kaygılıydım. Çünkü bu dijital tartıların en büyük sorunu. Hatta ben mağazada tester'ını denediğim zaman da farklı farklı tartmıştı beni, korkmuştum. Ama piline yormuştum o zaman. "Herkes üstüne ine çıka pilini bitirmiştir." demiştim. Çünkü pil azsa da farklı sonuçlar çıkarabiliyor. Bir de sert ve düz zemin olması önemli. Ben evde denediğimde de ilk birkaç basışımda farklı farklı çıkardı. Ama benim odamın zemini marley ve dolayısıyla çok düz olmuyor. Tartıya bir dokundum, dengede değil, sallanıyor hafif. Ben de aradım aradım ve tartının sabit durduğu bir yer buldum. Ondan sonra da hiç farklı sonuç vermedi, 100 gram bile oynamadı.

Yani uzun lafın kısası, pilin dolu olduğundan ve tartının zeminde dengede durduğundan eminsen; değiştir derim canım.

hic keyfim yok

Neden olabilir ki? Ciddi baş dönmesi hem de... Tansiyon mu, şeker mi diyeceğim ama bunları düşünmüşsündür zaten canım. Lütfen acilen doktora git Tunicim. Hiç vakit kaybetme, en erken tarihe randevu al. Sen bir git de, hiçbir şey çıkmasın ama önce bir git.

rica ederim canım. isinize yararsa ne mutlu bana. :)

benımkınde de sıkıntı yok tunicim. Fundanın soyledıklerı cok dogru ya zemın duz deıl ya pil zayıf. eger ıkısıde deılse tartı bıtmıs demektır.

hic keyfim yok

ask olsun ama ya bır kac hafta dıyorsun guzelım ıhmale gelmez boyle seyler ustelık dıyet yapıyoruz. tunıcım hemn doktora gıdıyorsun hıc ıtıraz ıstemem.

------
Kızlar hemen menümü yazıp çıkıyorum misafir gelecekmiş

Sabah : 2 dilim ekmek, yarım yumurta, 1 kk peynir, domates, salatalık, 2 zeytin

Ara : 1 yeşil elma, 2 grisini

Öğlen : Beyaz peynirli tost, domates, 1 bardak ayran

Ara : Activa kayısılı yoğurt

Akşam : 1 dilim ekmek, zeytinyağlı patlıcan yemeği, (sade kıymasız), 3 kaşık bulgur pilavı, yoğurt

Gün içinde 2 kupa yeşil çay, 2,5 litre su

Spor : sabah 45 dk yürüyüş

Gece de 1 bardak süt içerim artık.... hadi kaçtım sonra yazılanları okucam....

Günlük menüm:

Kahvaltı:

2 dilim ekmek
2 kk beyaz peynir
2 domates
5 zeytin

Ara:
2 porsiyonluk üzüm

Öğle:
2 dilim kadar kekcik = 200 kalori

Ara:
Yok (olmayıversin zaten)

Akşam:
3 köfte
5 kaşık pilav

+ 2 bardak yeşilçay
+ 30 dakika eliptik yürüyüşü

Bu saatten sonra zaten bir şey yemem. Bir büyük bardak yeşil çay içeceğim sadece.

Kekimin cezasını çektim. Sinemcim senin yolladığın videodaki egzersizleri yaptım. Dans etmeyi öğrenmiş oldum. Edemem sanırdım bir de... Yahu sen o hareketlere nasıl yetişiyorsun, o kadar hızlı ki, anlamak için durup izlemem gerekti.

Ama o videonun bana 200 kalori yaktırdığına inanmadım pek. O yüzden 20-30 dakika daha bineceğim bisiklete.

Kaçamağımı görenler, cezamı çektiğimi de görün, olur mu?
İlk cezayı da ben yemiş oldum. Bir de kaptan olacağım.

Hadi burdan iddialı bir söz vereyim size. Eğer cumaya kadar bir daha bir çubuk kraker bile kaçırsam, ettiği kalorinin 3 katını harcayacağım. Bir daha olursa bunu yüzüme vurursunuz ama olmayacak. Söz!

Affedin beni, ne olur...

Afiyet olsun canım, çok güzel menü... :)

Kızlaaaaar ben geldim nerdesiniz kimse yok.
Upuzun geçmişi okudum,sabah yazdığım mesajı biliyorsunuz,motivasyonumu yitirdim demiştim,o motivasyon öyle bir döndü öyle bir döndü ki kızlar sormayın:)
bugün birkaç elbise denedim,yakında düğünümüz var,çoktandır bluz haricinde bişey almadım,kaç beden elbise giydiğimi bilmiyordum,mağazadaki kızdan 40bedenini istedim ÜSTÜMDE DÖNDÜÜÜÜÜ BEN ARTIKIN 38BEDENİM HEEEEEEY
çizelgeme bakıp ta bu kadar kilo vermekle mi demeyin,ben yakın zaman önce 71kiloydum.
38bedenden daha önemlisi karnımda silikon bir bebe yastığı varmış gibi görünmüyordu,mini elbiseler denediğimde bacaklarıma gülümseyerek bakabildim aynada,harbiden lombur lombur etli yağlı görünmüyorum artık,giydiğim eşofmanların içinde popom ve bacaklarım yağdan gamze gamze görünmüyor
darısı size kızlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…