- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #64.841
hazır takıma yeni biri girme ihtimali varken ben de kuralları tekrar paylaşayım. Birkaç ekleme yaptım kızlar, bir okuyun, itirazınız varsa söyleyin.
5. Takım kuralları
1. Hamile olan, bebek emziren ya da rejim yapmasına engel herhangi bir sağlık sorunu olanların üye olarak kabul edilebilmesi için yaptığı rejimin kesinlikle diyetisyen ya da doktor kontrolünde olması lazımdır. Bu kuralın istisnası yoktur.
2. Hızlı kilo verdiren “5 günde 5 kilo, haftada 3 kilo” gibi rejimleri ve dukan diyeti vb. Sağlıksız rejimleri yapma planları olanlar takıma üye olarak kabul edilmezler.
3. Türkçe’yi olduğu gibi ve düzgün kullanmak mecburidir. Sesli harfleri atarak kelimeleri kısaltmak; v yerine w, g yerine q yazmak; cümlelerin sonuna nokta koymamak; ya da bilerek kelimeleri herhangi bir şekilde bozuk kullanmak yasaktır. Bunu sık tekrarlayan üye takımdan “kendi isteği ile” ayrılır. Affı kesinlikle yoktur, bilginize…
4. Kilo çizelgesi eklemek zorunludur. Her üye kendi kilo çizelgesini hazırlar ve her cuma günü günceller.
5. Günlük 5 mesaj yazmak zorunludur. Her üye kendi yazdığı mesajların üstüne o mesajın numarasını yazar (mesaj 1, mesaj 2…. 5 mesajı doldurduktan sonra da mesajların üstüne “----“ şeklinde tire koyar. Bu kurala açıkça uymayan (yani günler boyu 5 mesajı doldurmayan veya saymayan) üye iki kez uyarılır. Aynı durumun tekrarı halinde diskalifiye edilir.
6. Günde 5 mesajı tamamlamak için üst üste mesaj atıp devamını getirmeyenler de iki kez uyarılır, tekrarı halinde diskalifiye edilir.
7. Henüz listeye girmemiş, deneme süresinde olan üye adayları için paylaşım daha da önemlidir. Günde 5 mesajın üzerinde paylaşımda bulunmaları gerekir ki niyetinin ciddi olduğu anlaşılsın.
8. Spor yapan yaptığı sporu günlük menüsünün sonuna ekler. Yapmayanlar için bir zorunluluk yoktur.
9. Her gün menü paylaşımı yapılması zorunludur. Menüler gün sonunda toplu bir halde yazılır. Aynı hafta içinde 3 gün menü paylaşımı yapmayan üye uyarılır. Bu durumun tekrarı halinde diskalifiye edilir.
10. Mazeretsiz kilo bildirimi yapmayan üye 2 kez uyarılır, aynı davranışın 3. Tekrarı halinde diskalifiye edilir.
11. 2 hafta habersiz gelmeyen üye diskalifiye edilir.
12. üç hafta üst üste kilo alan üyenin aldığı toplam kilo 1 kg’nin üzeri ise, 3. Haftanın sonunda üyenin yanına “kendi isteği ile ayrıldı.” notu düşülür.
13. Kilo bildirimleri her cuma en geç saat 13:00’e kadar yapılır. Bu saati geçen üyeler için “bildirimde bulunmadı” yazılır.
14. Kaçamak yapan üye, yaptığı kaçamağın kalorisine göre bir egzersiz yapmak zorundadır. Egzersiz listesinden ne yapacağını kendisi seçer.
Egzersiz listesi………………….(kalori miktarları 1 saat içindir)
dans etmek...........................210
bisiklete binmek......................200
bowling oynamak...................160
bahçe işleri...........................270
yüzmek................................290
voleybol...............................260
yürüyüş...............................200
rampalı yürüyüş....................550
step/aerobik.........................400
koşmak................................550
merdiven çıkmak....................400
ev temizliği...........................150
paten yapmak........................120
alışveriş................................150
eliptik bisiklet yürüyüşü............400
Günaydın kızlar.
Funda ve tuni kusura bakmayın dün akşam iyi geceler demeden çıktım,koptum daha doğrusu,çok uykum da vardı,birdaha girmedim,gittim yattım.
Yeni arkadaşımız hasret,hoşgeldin aramıza.umarım dilediğin kiloya sağlıkla kavuşur ve korursun.yalnız bişey dikkatimi çekti canım,az da yesen sağlıksız şeyler çok var menünde,bu şekilde zayıflaman zor olur diye düşünüyorum,bak sosis var,kaşar peyniri var,ki kalorisi normal peynirin 4katına yakındır,çikolata var,karpuz da çok masum değilmiş,her öğünde yediğinde akşama toplam 400kaloriyi sırf karpuzdan almış oluyorsun,dün doktorumda söylediler
Naber kızlar
funda ne oldu bisikletin,yollayacakmısın servise falan.
Sen bir ara kırışıklıklar için tavsiye istemiştin,ne zamandır aklımda hep unutuyorum yazmadım.cildin nasıl yağlı mı kurumu
fundacım hızlı diyet yapanlar alınmayaktır demişsin böyle bir kural bana saçma geldi kişi dukan yada protein diyeti yapabilir bunun takıma giremeyek olma sartı nı bir düşün canım
2. Söylemek istediğim imla kurallarıyla ilgili işte olduğumdan kelimeleri kısaltıp yada i-ı yapıyorum ne söylemek istediğim anlaşılıyo ama hızlı cevap yazmak istediğimden imla kuralları olmuyo bununla ilgili uyarı almak istemiyorum
mesajlara 1-2-3- yazmayı unutuyorum 3 . Mesajım bile olsa yazmadıgım için mesaj 1 yazıyorum ona dikkat ederim
Berivancım. Tek tek açıklayayım canım.
Hızlı rejim, dukan vb. daha önce de yazmıştım ben, itiraz eden olmadı. Bu yeni bir kural değil, sanırım görmemişsin. Ben kimsenin sağlıksız rejim yapmamasından yanayım.
İmlaya gelince... Her bir değiştirilmiş harfe uyarı verecek halim yok tabi... :) Ama noktaların eksikliği cümleyi gerçekten karıştırıyor canım. Bu arada bu kural kimseye özel konulmadı, onu da belirteyim, yanlış anlaşılma olmasın. Nokta koymak cevabını yavaşlatmaz canım.
Mesaj sayısına gelince. Diyelim sabah mesaj bir yazdın, sonra unuttun, ama üstüne en az 10 mesaj daha yazdığından eminsin. 2'den devam etmene gerek yok. Bunu başka arkadaşlara da söyledim daha önce. :) "----" koy yeter.
Açıklamasını yaptığım bu mesajın üstündeki diğer kurallara gelince. İtiraz edenler çoğunlukta olursa tabi ki de kaldırılır.
peki canım nasıl uygun gördüysen .
Berivancım benim nasıl gördüğümle bitmez ki olay canım. :)
Önceki mesajımda da dediğim gibi... Başka arkadaşlar da itiraz ederse her kural kaldırılabilir. Ben burda otorite değilim ki... Sadece işlerin yürümesi için buradayım. Kararlar hep beraber alınır demiştik daha önce de canım.
haklısın canım fevri davrandım biraz kurallar kasıyo insanı canım .bu aralar üstümden atamadığım bir agrasiflik var üstüm de
kızlar benim sese tahammülüm kalmamış eve gidiyorum benim çenesi düşük, şımarık (11 yaşında kız)kardeşim deli edecek beni ya yoruldum artk tuğçe sus tuğçe sus demek den ya resmen çıt çıkmasın istıyorum ama kardeşim me sus dersen bu kez elindekı ıle ses çıkartıyo onla çıkarmasa çarkı soyluyo hiç dnlemıyo benı kafayı yiyecegım ya neden boyleyım annem çoluk çocuk sahıbı olunca ne yapacaksın dıyo
Ayyy, yaramaz çocuklar... :S
Benim kardeşim de öyleydi küçükken, neyseki şimdi koca insan oldu."Sus" dersen, inadına yapar, orası kesin. :) Onu oyalayacak bir şeyler bulmayı dene canım. İlgisini sessiz olacağı bir alana çek.
Hazır takıma yeni biri girme ihtimali varken ben de kuralları tekrar paylaşayım. Birkaç ekleme yaptım kızlar, bir okuyun, itirazınız varsa söyleyin.
5. TAKIM KURALLARI
1. Hamile olan, bebek emziren ya da rejim yapmasına engel herhangi bir sağlık sorunu olanların üye olarak kabul edilebilmesi için yaptığı rejimin kesinlikle diyetisyen ya da doktor kontrolünde olması lazımdır. Bu kuralın istisnası yoktur.
2. Hızlı kilo verdiren 5 günde 5 kilo, haftada 3 kilo gibi rejimleri ve dukan diyeti vb. sağlıksız rejimleri yapma planları olanlar takıma üye olarak kabul edilmezler.
3. Türkçeyi olduğu gibi ve düzgün kullanmak mecburidir. Sesli harfleri atarak kelimeleri kısaltmak; v yerine w, g yerine q yazmak; cümlelerin sonuna nokta koymamak; ya da bilerek kelimeleri herhangi bir şekilde bozuk kullanmak yasaktır. Bunu sık tekrarlayan üye takımdan kendi isteği ile ayrılır. Affı kesinlikle yoktur, bilginize
4. Kilo çizelgesi eklemek zorunludur. Her üye kendi kilo çizelgesini hazırlar ve her Cuma günü günceller.
5. Günlük 5 mesaj yazmak zorunludur. Her üye kendi yazdığı mesajların üstüne o mesajın numarasını yazar (Mesaj 1, Mesaj 2 ). 5 mesajı doldurduktan sonra da mesajların üstüne ---- şeklinde tire koyar. Bu kurala açıkça uymayan (yani günler boyu 5 mesajı doldurmayan veya saymayan) üye iki kez uyarılır. Aynı durumun tekrarı halinde diskalifiye edilir.
6. Günde 5 mesajı tamamlamak için üst üste mesaj atıp devamını getirmeyenler de iki kez uyarılır, tekrarı halinde diskalifiye edilir.
7. Henüz listeye girmemiş, deneme süresinde olan üye adayları için paylaşım daha da önemlidir. Günde 5 mesajın üzerinde paylaşımda bulunmaları gerekir ki niyetinin ciddi olduğu anlaşılsın.
8. Spor yapan yaptığı sporu günlük menüsünün sonuna ekler. Yapmayanlar için bir zorunluluk yoktur.
9. Her gün menü paylaşımı yapılması zorunludur. Menüler gün sonunda toplu bir halde yazılır. Aynı hafta içinde 3 gün menü paylaşımı yapmayan üye uyarılır. Bu durumun tekrarı halinde diskalifiye edilir.
10. Mazeretsiz kilo bildirimi yapmayan üye 2 kez uyarılır, aynı davranışın 3. tekrarı halinde diskalifiye edilir.
11. 2 hafta habersiz gelmeyen üye diskalifiye edilir.
12. Üç hafta üst üste kilo alan üyenin aldığı toplam kilo 1 kgnin üzeri ise, 3. haftanın sonunda üyenin yanına Kendi isteği ile ayrıldı. notu düşülür.
13. Kilo bildirimleri her Cuma en geç saat 13:00e kadar yapılır. Bu saati geçen üyeler için bildirimde bulunmadı yazılır.
14. Kaçamak yapan üye, yaptığı kaçamağın kalorisine göre bir egzersiz yapmak zorundadır. Egzersiz listesinden ne yapacağını kendisi seçer.
EGZERSİZ LİSTESİ .(Kalori miktarları 1 saat içindir)
Dans Etmek...........................210
Bisiklete Binmek......................200
Bowling Oynamak...................160
Bahçe İşleri...........................270
Yüzmek................................290
Voleybol...............................260
Yürüyüş...............................200
Rampalı yürüyüş....................550
Step/Aerobik.........................400
Koşmak................................550
Merdiven Çıkmak....................400
Ev Temizliği...........................150
Paten yapmak........................120
Alışveriş................................150
Eliptik bisiklet yürüyüşü............400
M-4
Fundacim ben de bu imla bölümüne takıldım ben cogu zaman iPad ile giriyorum ve yazdığım kelimeyi veya harfi değiştiriyor dikkat etmeye çalışıyorum ama bazen gözümden kacabiliyor bunu bilmeni istedim canim.
merhaba arzucum. :)
ben en iyisi şu imla bölümünü biraz açayım, anlaşılan çoğu kişi bu kısma takılacak.
Burada kelime ve harf olarak bozuk kullanmaktan kastım şuydu:
"kıssslar, bütn gün qesdim dısrda. Ewe yeni qeldim, cok yorqnm."
böyle yazan kimse yok şu an ama önlem olsun diye bu kuralı koydum. çünkü forumda gezip dolaştım ve böyle yazan çok kişi gördüm.
Noktalara da dikkat edelim dedim. çünkü cümleler birbirine giriyor, anlamak zor oluyor. Onun dışında kimseden " ; ! ? ... Falan kullanmasını beklemiyorum. :)
harfleri bilgisayar değiştirebilir, kazara yanlış ya da eksik yazabiliriz. Ama kasti olmasın demek istedim kısaca.Kuralda mı sert yazdım acaba? :26:
Merhaba Arzucum. :)
Ben en iyisi şu imla bölümünü biraz açayım, anlaşılan çoğu kişi bu kısma takılacak.
"Kıssslar, bütn gün qesdim dısrda. Ewe yeni qeldim, cok yorqnm."
Böyle yazan kimse yok şu an ama önlem olsun diye bu kuralı koydum. Çünkü forumda gezip dolaştım ve böyle yazan çok kişi gördüm.
Noktalara da dikkat edelim dedim. Çünkü cümleler birbirine giriyor, anlamak zor oluyor. Onun dışında kimseden " ; ! ? ... falan kullanmasını beklemiyorum. :)
Harfleri bilgisayar değiştirebilir, kazara yanlış ya da eksik yazabiliriz. Ama kasti olmasın demek istedim kısaca.Kuralda mı sert yazdım acaba? :26:
önemli diil tatlım:)))Günaydın kızlar.
Funda ve tuni kusura bakmayın dün akşam iyi geceler demeden çıktım,koptum daha doğrusu,çok uykum da vardı,birdaha girmedim,gittim yattım.
Yeni arkadaşımız hasret,hoşgeldin aramıza.umarım dilediğin kiloya sağlıkla kavuşur ve korursun.yalnız bişey dikkatimi çekti canım,az da yesen sağlıksız şeyler çok var menünde,bu şekilde zayıflaman zor olur diye düşünüyorum,bak sosis var,kaşar peyniri var,ki kalorisi normal peynirin 4katına yakındır,çikolata var,karpuz da çok masum değilmiş,her öğünde yediğinde akşama toplam 400kaloriyi sırf karpuzdan almış oluyorsun,dün doktorumda söylediler
hoşgeldin hasretcimmahh eskı grubum
ozledım burayı aranızda benı tanıyan sadece tunı var sanırım
nasılsınız kısceler nasıl gıdıyor dıyet
eger aranızda bır kısılık yer varsa bende katılmak ıstıyorum tekrardan
M-3
Uç günden beri hep aynı kiloda çıkıyordum nihayet bugun biraz eksilerde gördüm kendimi üstelik de regl dönemim yaklaşıyor.....
verdiğin örnek gayet söylemek istediğini açıkladı tatlım anladım canım cım ne demek istediğini haklısın
affı yoktur bilginize filan yazınca biraz ürkütücü olmuş sadece canım:)))
tamamen ciks ağızla yazılmadığı irrite etmediği sürece sıkıntı yok bencede
arkadaşlar imla diyince genel olarak sıkı bişey anlamışlar bence ondan canım, bu msjın açıklayıcı olmuş:)
Merhaba Arzucum. :)
Ben en iyisi şu imla bölümünü biraz açayım, anlaşılan çoğu kişi bu kısma takılacak.
"Kıssslar, bütn gün qesdim dısrda. Ewe yeni qeldim, cok yorqnm."
Böyle yazan kimse yok şu an ama önlem olsun diye bu kuralı koydum. Çünkü forumda gezip dolaştım ve böyle yazan çok kişi gördüm.
Noktalara da dikkat edelim dedim. Çünkü cümleler birbirine giriyor, anlamak zor oluyor. Onun dışında kimseden " ; ! ? ... falan kullanmasını beklemiyorum. :)
Harfleri bilgisayar değiştirebilir, kazara yanlış ya da eksik yazabiliriz. Ama kasti olmasın demek istedim kısaca.Kuralda mı sert yazdım acaba? :26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?