Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

canım çok teşekkür ederim.harika anlatmışsın

Eceeee...
Niye saklanıyorsun bizden?
Bugün yine geldin, gördüm. Cevap vermeye vaktin olmuyorsa bunu bile yazsan yeter.
Senden takımca haber bekliyoruz canımcım.

Daha kimse gelmemiş...

Yeme krizi geçiriyorum, deli gibi bir şeyler yemek istiyorum. Şimdilik 2 zeytinle kurtardım ama içimdeki canavarı bastıramadım.
Bir çay yapayım en iyisi...

Daha kimse gelmemiş...

Yeme krizi geçiriyorum, deli gibi bir şeyler yemek istiyorum. Şimdilik 2 zeytinle kurtardım ama içimdeki canavarı bastıramadım.
Bir çay yapayım en iyisi...

Ben geldim
Ama tlfndan giriyorum zor biraz
Oglenki pizzadan sonra sanada soz verdigim gibi yürüyüş yaptım
Hemde 75 dk hemde bebek arabasını ittire ittire:)
İcim rahatladı
Bende bı Yeşilcay yapıcam şimdi:))

Regl mı yaklaştı Fundacim
Aman sonra pişman olacağın bisey yeme
Bak kaç gündür uğraşıyorsun

Hoş geldin canım. :)
Ne güzel yapmışsın. Ben bugün 1 saat harcamışımdır hareket etmeye ama maalesef sadece 20 dakikası bisiklette geçti, o kadar sert ki 1.5 dakikada bir ara vermek zorunda kaldım. Yarın içini yine açıp bu defa yapacağız umarım ayarını... Bugün için " kas çalıştım" diye teselli ediyorum kendimi. Umarım cumaya hiç değilse bir 300-400 gram vermiş çıkayım. Yeni tartımda bir 72'yi göreyim. Diğer tartımı pek ciddiye almıyordum zaten. İkisinin arasında 2 kilo olduğuna göre, yeni tartıma göre hiçbir zaman 60'ları görmedim, anca 70.5 oldum. :) O yüzden pek bir hevesliyim. 72 küsürü bile görünce bayram yapacağım.

Ben bitirmek üzereyim çayımı. Regl yeni bitti sayılır canım, şu 3-4 gündür hiç kaçamak yapmadım ya, ondandır belki. Önceden azar azar hep bir şeyler atıyordum ağzıma. Spor cezası geldiğinden beri kaçamak yazan olmadı benim dışımda. Önceden her gün en az bir kişide kaçamak olurdu. Bazen şüphe edesim geliyor "yazılmıyor mu" diye... :) Ama ben gerçekten yapmadım. Spor yapamayacağım için o kadar üzüldüm ki, en azından yediklerime komple dikkat edeyim dedim.

Yeme krizini de 2 havuçla atlattım sayılır. :) Salatalık, domates gibi masum değil ama en azından ekmek ya da abur cubur da değil. Ay dur hemen listeyi yazayım.

Menüm:

Kahvaltı
2 dilim ekmek
1 kk peynir
1 yumurta
1 domates

Ara:
Yarım paket diyet bisküvi

Öğle:
1 tabak kuru fasulye
Yarım kase yoğurt
1 dilim ekmek

Ara:
bir kase leblebi

Akşam:
2 dilim ekmek arası beyaz peynirden tost

Ara:
5 zeytin, bir dilim ekmek

Ara:
2 havuç

Bende yazayım menümü

Sabah
1 dilim buğday ekmegi
Peynir

Ara
Üzüm

Öğle
1 dilim pizza
1 parça tavuk
Birkaç patates kızartması

Ara
Yok ( olmasın zaten)

Aksam
Yok ( oda olmasın bı zahmet)

Ara
1 küçük Haslanmis Mısır

2 kupa yesilcay
75 dk tempolu bebek arabali yürüyüş

E güzel olmuş canım
Aksam yemekten sonra o zeytinler ve havuçlar olmasa daha iyiymis tabi ama daha zararlı seylerdense iyidir tabi
Gerçi ben pizzadan sonra hangi yuzle yazıyorsam artik

Seni gidi Tuni seni...
Hani sadece pizzaydı? Tavuk, patates kızartması...
Umarım pizza etli cinsten değilmiştir.
Sırf uzun zamandır gelmeyen o arkadaşının hatrına burda kesiyorum canım, ona göre...
Alışkanlık haline gelmesin bunlar sonra ama... :)

Yok canım gelirmi kilo verecek insan pizza yermi
Hem yarında sok yapicazya ins bugünü telafi edicem ins:))

Ben bugünden buğday haslayip yogurtlu yarın yemeği düşünüyorum
Hem reglim ya sisligimide atar belki:))

"Kilolu bayanların duyguları" diye bir başlık var, onu okuyordum biraz önce; daha önce onu da benzerlerini de kaç kere okudum. Belki orada yazılan psikolojiden uzağım şu an, okuduğumda çok üzülmüyorum belki... Ama bu o günleri unuttuğum anlamına gelmiyor.

Bizim takımda çocukluğundan beri şişman (kilolu falan değil, bildiğin şişman) olan bir ben varım galiba... O kadar kötü günlerdi ki... 9 yaşında kilo almaya başladım. Sokaktaki çocuklardan, sınıftaki çocuklardan neler çektim... Arkamdan neler denmedi ki... Bu yaşıma geldim, şu anda şişman kategorisine de girmiyorum ama sokakta küçük çocukların yanından her geçişimde korkuyorum bana bir şey diyecekler diye...

Orta okulda karşı apartmandan komşum aynı zamanda da 8 yıllık sınıf arkadaşım olan biri beni sırf şişmanım diye doğumgününe çağırmamıştı. İşin daha da acı yanıysa onlar orda doğumgünü partisi yaparken annem onların camına bakan camı sildirdi bana o gün. Üstelik o da görmüştü o partiyi ve benim çağrılmadığımı... Yıllardır düşünmemiştim bunu... Daha ne doğumgünlerine sırf şişman olduğum için çağrılmadım. Şişmanım diye benim kalemlerime dokununca bile iğrenen insanlar oldu.

Dışarda yürüyemezdim, kabus olurdu. Sanki herkes bana bakardı. Kendi annemin bile bana "ayı" , "pisboğaz" demişliği var. Şişmanım ya da bir zamanlar şişmandım diye hala daha bugün ailemden, akraba çevremden beni sevmeyen insanlar var. Daha aklıma gelmeyen nice acı ve keskin hatıralarım var.

Aranızda bunların benzerlerini kimler yaşadı bilmiyorum ama yaşayan varsa alın size motivasyon. O günkü psikolojinize bir de bugününüze bakın. Asla bir daha yaşamayacağım onları ama asla unutmayacağım. Bir gün 40 kiloya bile düşsem, önünden geçtiğim bir çocuk hep benle dalga geçecek diye korkacağım.

Kiloyla insan adam olur derler, çok doğru... Sadece kiloyla da değil fiziksel herhangi bir başka "genel olmayan" durumla da insan adam olur. Burnum çarpık olsaydı, bir kolum olmasaydı, saçlarım olmasaydı, topal olsaydım, sağır olsaydım, tekerlekli sandalyede olsaydım ve daha niceleri... Yine adam olurdum, bugün olduğum gibi. Bunları yaşayan herkes adam olur mu bilmem tabi, ama ben oldum. :) Ben asla bir başkasının gözlüğüyle, ağzıyla dalga geçmem. Ama bunu yapabilecek çok yetişkin var.

Kilo beni kendi içime yöneltti; soruşturmaya, araştırmaya, eleştirmeye, doğruyu aramaya yöneltti. Erken çocukluğumu da hatırlıyorum, nasıl çekilmez biriydim biliyorum. Üzülerek itiraf ediyorum ki eğer ömrü boyunca 58 kilonun üstüne çıkmamış bir kız olsaydım; bugün sokakta görüp de nefret ettiğim o ukala, düşünmeyi bilmeyen, aptal insanlardan biri olabilirdim. Önümde 120 kiloluk bir insan yürüseydi, yaptığım şeyin kendi acizliğim olduğunun farkına varmadan onla dalga geçebilirdim. Yine bugünkü ben de olabilirdim belki, bunu şimdi bilemiyorum. Ama kendim olmak için ödediğim bedel buysa, "değmiş" diyorum.

Konuyu ne kadar saptırdım. :) Artık keseyim en iyisi... Yani varsa eğer bu durumları yaşamış başkaları; okuyun, görün, hatırlayın ve bu takıma, bu yarışmaya, bu serüvene daha da sıkı sarılın.

Son düzenleme:
Kız funda ben geçmişi okuyana kadar kaçtın,bari selam verseydin
ben bugüne kadar hiç düşünmedim biliyormusun,şişman insanlar ne hisseder,neler yaşar.çok şaşırdım yazdıklarını okuyunca.benim bir arkadaşım var,onun öyle aptal huyları vardı,şişmanlardan iğrenirdi,arkalarından hakaret ederdi,şimdi yetmiş küsür kilo,üstelik boyu 1,45falan.karnı buğum buğum,her baldırı benim belim kadar,beter olsun ukala:)

Funda sen ne yaptın anam ya,tuninin pizzasına kalori hesabı yapmışsın,bir dilim pizza 500kalori olur mu,benim evde yaptığım pizza olur,dünyanın malzemesini koyuyorum çünkü,avuç avuç kaşar döşüyorum hamura,döşüyordum yani hehe,
ama ticari pizzada bu olmaz bacım,baştan hesaplayalım bak,her bir dilim pizza için 1buçuk dilim ekmek diyelim,çok kalın değil çünkü,yarım kibrit kutusu kadar kaşar ya var ya yok inanki,malzeme bile yapışmıyor üstüne dökülüyor o kadar az,
diğer etli malzemeleri toplasan inan ki bir dilimde bir minik sosisin yarısı kadar anca salam sucuk var,gerisi mantar zeytin cart curt hepsinden koklatmışlar numunelik.
Nerden mi biliyorum
çünkü ben bugün dominostan pizza yediiiiiiiim birbuçuk dilim

Kaçmadım Pelinim, yazı yazıyordum, burdayım. :)
Kimse için kötü düşünmemeye çalışırım ama tüm insanlar için en büyük dileğim "Başkalarına çektirdiklerini bir şekilde kendileri de çeksinler. Çeksinler ki nasıl bir his olduğunu bilsinler ve bir daha bir başkasına aynısını yapmasınlar."
Böylece dünya biraz daha yaşanılası bir yer olur.

Hadi ya, o kadar etmez mi dersin. Acaba ben mi korkunç olmaya çalıştım.
Benim aldığım hazır pizzalar vardı (aahhh, ahhh... ). Onların 100 gramı 450 ya da 500 kalori ediyordu diye hatırlıyorum ben. Tabi bir dilim 100 gram etmezse onu bilemem.
O kadar kötü demekki dışardaki pizzalar. Hiç yenmez o zaman, oturup evde yapalım. Tabi hedefimize ulaştığımız ve pizzanın peşine bol spor yapacağımız bir gün.

Nasılsınız kızlar,
ben bugün hastaneye gittim,umut iyiymiş,röntgen falan çekildi,kolunda sorun yokmuş,çok şükür.
Bu akşam dizi izledim,söylemiştim,yine herzamanki gibi oldu,önce telefonum çaldı,kapatmayı unuttum,açmak zorunda kaldım,20dakika konuştuk,sonra da komşum geldi,diziden bişey anlamadım.

Bir dakika ya...
Şimdi gördüm...
Arada kaynasın diye üstünü döşedin, değil mi?
Bir buçuk dilim pizza mı yedin sen bugün?
Nasıl?
Neden?

Spor cezası azalsın diye düşük kalorili yazdın, değil mi?
Şaka bir yana Pelincim, o bir buçuk dilim hadi senin hatrına 250 kalori etsin canım... Bilmem anlatabiliyor muyum... Buyrun:

EGZERSİZ LİSTESİ (Kalori miktarları 1 saat içindir)
Dans Etmek...........................210
Bisiklete Binmek......................200
Bowling Oynamak...................160
Bahçe İşleri...........................270
Yüzmek................................290
Voleybol...............................260
Yürüyüş...............................200
Rampalı yürüyüş....................550
Step/Aerobik.........................400
Koşmak................................550
Merdiven Çıkmak....................400
Ev Temizliği...........................150
Paten yapmak........................120
Alışveriş................................150
Eliptik bisiklet yürüyüşü............400

Geçmiş olsun canım. :) :) :) Çok sevindim Umut'un iyileştiğine...
Dizini de internetten tekrar izlersin.

Ben geldim kizlar..... Bakıyorum yine döktürmussunuz önce menümü yaziyim sonra hepsini okuyacağım

Sabah: 2 dilim tam buğday ekmegi, 1 domates, 2 kk peynir, 2 zeytin

Ara : 1 bardak ligt süt, 3 kuru kayısı

Öğlen : kepekli sandviç ekmegine beyaz peynirler tost, 1 salatalık

Ara : 2 kasık kısır, 1 kupa nescafe sade

Aksam : 1 tabak tarhana çorbası, 1 dilim Çavdar ekmegi

Ara : 1 Armut, 1 kuru incir

Spor : leslie ile 3 mil, 8 dk karın egzersi, bı de dugun de caca, payduska, damat oynadım onlar da spor sayılır dımı ama
Gün icin de 2 litre su, 1 kupa yeşil cay

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…