Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

:)))))..ben yürüm fundacığım hemen birazdan yürüşe gidiyorum cnmmm :))))

Düşmüş diş evet, ben de sonradan gördüm.

Ye Sinemcim, afiyet olsun. 1 kaşık bal kaçamağa hiç girmez bence... Girse bile bütün 1 ay içinde yaptığım tek kaçamağın olur herhalde. Ceza gerektirecek bir durum yok. Ama sakın böyle dedim diye 2 yemek kaşığı yiyip gelme o zaman yazarım listeyi...

:))))) izin sayıyla 1 ise kepçeliyim o zaman :))))))))) yok tatlım ya kaşık dediğim yemek kaşığıda değil zaten tatlı kaşıgı o listeyi hic bir zaman gormek istemiyorum mumkunse. zaten kacamak yapmıyordum, arada bir ya azcık yesemi'm vardı, o liste onu da tuz buz etti :)

Aaa yazmamışsın hangi kaşık olduğunu.
Benim de aklımda tatlı kaşığı vardı zaten canım; hatta "tatlı kaşığı olduğunu söylemişti" dedim ama bakınca aslında yazmadığını gördüm. :) Afiyet olsun.

Listenin işe yaradığını görmek güzel. :)

Kızlar size okuduğum kitaptan bir alıntı yazmak istiyorum biraz uzun ama okumanızı tavsiye ederim ::

Zihinde Yeme Eğzersizi

YApacağımız çalışmada zihinde yemek yiyerek, tokluk merkezini uyaracağız.
Bu uygulama için, daha önceki çalışmalarımdan birini karşılıklı diyalog halinde sunacağım.

"Bu uygulama için sahneye kim gelmek ister?"

"Peki bir daha istediğimiz yiyieceği yiyebilecek miyiz? Ona göre gelelim".
Gülüşmeler olur... Sonra el kaldıranlar arasından biri sahneye gelir. Komik bir ortam vardır. Sandalyeye oturan kişi yüzüme bakar ve güler. Ben de gülmeye başlarım.

"Peki ne yemek istersiniz?"
Bütün salon tekrar güler. Nedense her gün yaptığımız bir şeyi, şimdi zihnimizde yapmaya kalktığmızda bu herkese komik gelir. Sandalyede oturan kişi gülerek, "Çikolatalı pasta olsun", der.

"Peki çikolatalı pasta yemeğe hazır mısınız?

"Her zaman"

"Tamam en çok sevdiğiniz çikolatalı pastayı biraz anlatır mısınız?"

"Şöyle içi krokanlı, bitter kokusu yoğun, içinde ikolata parçaları olan, kahve tozları ile süslenmiş, bol kremalı bir pasta".
Herkes kahkaları basmı, kendi hallerine gülmekteler.

"Peki o zaman yavaşça gözlerinizi kapatın. şimdi şu en sevdiğiniz pastayı gözünüzün önüne getirin ama sakın yemeyin. Gözünüzün önünde o en sevdiğiniz çikolatalı pasta olsun. önce kokusunu içinize çekin. O yoğun bitter kokukusunu duyun. Çikolataları ve kremayı pastanın üzerinde görün."

"Görmez miyim, yememek için kendimi zor tutuyorum Ağzım sulandı..."

"Çatalınızla pastanın ucundan bir parça alın, pastayı bölerken kremaların nasıl dışarı çıktığını ve pastanın o yumuşak dokusunun nasıl bölündüğünü hissedin. Şimdi atalı ağızınıza kadar götürün ve bir daha kokusunu duyun."

"Ama şimdi yiyeceğim.."
Herkes tekrar gülüşür..

"Şimdi o parçayı ağzınıza atın. Güzelce ağzında bıraktığı tadı hissedin. çikolata ve krokan parçalarının çıkardığı sesi duyun. bozğazınızdaki o çikolata duygusunu hissedin. Damağınızdaki tadı, dişlerinizin arasındaki pastayı güzelce bitirin.
"Şimdi, ikinci çatalı alabilirsiniz".

"Sonsuza kadar yiyebilirim. Bir insan nasıl bu tadı bırakabilir ki?"
Gülüşmeler devam eder.

"Ve önünüzdeki pastayı her çatalda tüm duygusunu hissederek yemeğe devam edin. Her seferinde, genzinizdeki duyguya, ağzınızdaki tada bakın."

"Evet çok lezzetli bir çikolata duygusu ama genzim biraz yanazr gibi oldu. bir bardak su içmek istiyorum."

"Evet ama şimdi değil. Yemeğe devam etmenizi istiyorum. Önünüze altı kişilik bir pasta gelsin. Şimdi elinize kocaman bir kaşık alın. Pastayı kaşıklamanızı istiyorum. Ağzınıza kocaman bir kaşık pasta atın ve ağzındaki krokanları ve çikolatayı tekra ve tekrar hissedin. Damağınızdaki şekeri hissedin. Hatta kaşığı değiştirin ve kocaman tahta kaşıkla yemeğe devam edin."

"Tahta kaşık biraz mide bulandırıcı oldu, tahtanın kokusunu da duydum burnumda."

"Biliyorum ama önemli olan pasta; pastaya yoğunlaşın ve yemeğe devam edin. Altı kişilik pastanın yarısı bitsin. Şimi kalan yarısını elinizle yemeğe devam edin. Her seferinde parmaklarınızda kalan kremaları yalayabilirsiniz."

"Burnuma ağır bir krema kokusu geldi. Parmaklarımdaki çikolata kokusu yüzünden parmaklarımı yalamak istemiyorum. çok susadım."

"O zaman bir bardak sıcak çikolatalı krema içtiğinizi düşünmeni istiyorum. Boğazınızdan su yerine sıcak çikolata aksın."

"Şu an ağzıma mide öz suyum geldi sanırım. Ayrıca çikolata kokusu ağırlaşmaya başladı. Sanırım şimdilik yeter. Yemesem olur değil mi?

"Hayır, özellikle bu noktadan itibaren devam etmenizi istiyorum. Şimdi önünüzde bir tepsinin içinde çikolata gelsin ve ağzınla çikolatalı pastayı yemeğe, dişlerinizle krokanları bulmaya çalışmanızı istiyorum."

"Bunu yapabileceğimi sanmıyorum."

"Devam devam... Yüzünüzü yıkamadan uyuduğunuzu düşünün, sabah kalktığınızda ne hissederdiniz?

"Saçlarımın krema koktuğunu düşünmek, gerçekten midemi bulandırdı."

"Biliyorum kahvaltıda sıcak çikolata ve pasta olsa..."

"Sanırım kusacağım.

Salondan koşarak uzaklaşır ve herkesin yüzünde berbar bir ifade vardır. uygulama bittikten sonra, herkes köşede bekleyen soğuk su şişelerine doğru koşmaya başlar. Günlerdir, susuz kalmış gibi su içerler. Salondan biri suyu içtikten sonra şöyle der:

"Hayatımda içtiğim en güzel suydu diyebilirim. Oh be, dünya varmış!...
Herkes yine birbirine bakar ve gülümser...

Yukarıdaki uygulamayı istediğiniz bir yiyiecek için yapabilirsiniz. Beş duyunuza da hitap edecek şekilde zihninizde canlandırın. Yemeden öne zihnininzde canlandığına emin olun. işte tam bu nokta istahınımızın açıldığı noktadır. ağzımıza ilk götürdüğümüz anı düşünmek, o yiyeceği yememiz için gereken motivasyonu yaratır. ama ikinci ve üçüncü aşamaya geçtiğimizde, bu sefer de o aşamadaki durumları yaşamaya başlarız. Mide gereken tepkiyi verir. O nokta doygunluk noktasıdır ve sizi bir noktaya kadar tatmin edecek bir uygulamadır. Bu çalışmayı tok olduğunuz ve hala yemek yemek istediğiniz zamanlarda uygulayın...

ohhh sukur doydum :) fundacım sağol kahvaltıyı seven bırıyım aksam ıcın ıyı fıkır oldu keyıfle yedım. çay bile demledim :)(ben beş karıs surat makarna mı yapsam dıye mıy mıylanıyordum)

bugunku menum

sabah
1 kase nesfıt+sut

ara
7-8 ciğ badem

ogle
1dilim kepekli ekmek
1kk peynır

ara
3 kasık nesfıt+sut (meyvem kalmamıs evde aralarda ne yıcem sasırdım, yarın alıcam meyve)

aksam
1 dilim kepekli ekmek
1 haslanmıs yumurta
1kk penır
çeyrek domates
yarım salatalık
1 tatlı kaşığı bal

yazınca farkedıyor ınsan, bugun hep kahvaltı urunlerınden gıtmısim ama, kaç gundur guzel yemek yiyordum. bugunde boyle olsun :)

Arzucum çok güzel bir yazı. Sen denedin mi peki bunu? Ben hemen deniyorum. Fıstıklı cheetos ve profiterollü pasta yiyeceğim.

Sonuçları yazarım.

cnm bu hangi kıtaptaydı ,ben olumuş idim yasemin soysalın kitabımıydı??

Afiyet olsun. :) Güzel menüler görünce mutlu oluyor insan, değil mi?

Hadi Sinemcim, Arzucum, şimdi de pasta yemeye... Veya hamburger menü... Ay ben hayalimde ne yiyeceğimi şaşırdım.
Neyse kızlar, bana birkaç dakika müsade... Kaçamak yapıp geliyorum.

psikoloji, psikoloji, psikoloji.... off diyorum

arzucum harika paylasım gercekten beni 12den vurdu. midem agzımda suan okurken uyguladıgım ıcın içim dısına cıktı keske acken yapsaydım :)

fundacım bende hiç daha yapacak hal kalmadı, valla yarın pasta yemem bıle riske girdi :) agzımda en son bal tadı vardı guzel o tatlı tat bıle bozuldu gıttı :)

Ben iflah olmam...

Önce cheetos yedim, başlarken gözlerim yaşaracaktı nerdeyse... Canım cheetos, elimde, burnumda kokusu buram buram... Şu büyük paketlerden açtım, bir paketin yarısına gelemeden tadı kaçtı. Hani cipsi üst üste yersen bir şey anlamamaya başlarsın ya, aynı öyle... 2 dakikanın sonunda olmuştur bu. Sonra sıkılıp hamburgere geçtim.

2 tane bigking yedim. Tanrım! O hardal ve peynirin birleşimi... Turşu, yumuşacık ekmek... Bayıla bayıla yedim. Sonra ilkini bitirip 2. ye geçtim. Yedim, yedim, yarısına geldim; etin tadı fazla geldi, rahatsız etti, bıraktım.

Sonra... Sonra...

Profiterollü pastamı aldım önüme, parmaklaya parmaklaya yedim. Kremalarını yutuverdim, yumuşacık, mis gibi... Toplarını hüpür hüpür yedim. Kokusunu duya duya yedim. Kesmedi googla'dan profiterollü pasta arattım. İlk beğendiğimi başladım yemeye, kreması fazla geldi. Sonra 2. bir pastaya geçtim, yedim yedim... Sonra bir üçüncü, dördüncü, beşinci... Tatlı kokusu fazla gelmeye başladı ama ben yine yedim, bıkmadan usanmadan yedim durdum. Sonra yeni pastalar aratırken arada yaprak sarma gördüm, onu da yemek istedim.

En sonunda pastanın çok acı verdiğine karar verip bıraktım. Doyamadım bir türlü; 5 dakikadan fazla yemişimdir... Hala daha resimleri tekrar açıp tekrar yemek istiyorum...

Sizde işe yaramış ne güzel, ben de yaramadı... Her şeye doydum da pastaya doyamadım.
Bari rüyama girse de rüyamda yesem bu gece... Ben anlattım mı size hiç bilmiyorum; rüyalarımda pastane yağmalarım sık sık... Süpermarketlerden bir sürü kek, gofret, çikolata yerim. :125: Tadını da nasıl alırım... Bu gece pasta yemek istiyorum ben ya... :84:

ay funda alemsin yaaaa :))))))))))))))
ben seni bugunluk hayali yemeden çekiyorum :)
bence tam hissedememişsin, tam hissetsen o kadar pastadan sonra tuvalette alırdın solugu :) yarın tekrar dene ama daha yavas dene bir cırpıda yersen o kadar yeterince hissedemezsin ve ceşit yapma her seferinde tek çeşit olsun. Pasta ise tercihin, pasta ve onun turleri olsun. (çikolata, tatlı falan..)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…