- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #65.841
Bu kitapta daha güzel şeylerde var onları zaman zaman alıntı yapıcam sizlere....
ay funda alemsin yaaaa :))))))))))))))
ben seni bugunluk hayali yemeden çekiyorum:)
bence tam hissedememişsin, tam hissetsen o kadar pastadan sonra tuvalette alırdın solugu :) yarın tekrar dene ama daha yavas dene bir cırpıda yersen o kadar yeterince hissedemezsin ve ceşit yapma her seferinde tek çeşit olsun. Pasta ise tercihin, pasta ve onun turleri olsun. (çikolata, tatlı falan..)
arzucum kitabın adını nedir?
Kesinlikle bir daha deneyecektim zaten. O zaman dediğin gibi tatlıya yoğunlaşıp yaparım. Yavaş yemeğe dayanmak zor olacak ama yavaş yavaş yemeye çalışacağım artık. :) Bugün gerçekten deli gibi saldırdım çünkü; o kadar açlık varmış ki üstümde anlatamam...
Arzucum sana burdan ayın paylaşımı ödülünü vermek istiyorum canım.Hem yemek yediren, hem tadını aldıran, hem iştahı kapatan formül...
Tek Şişman Beyniniz Yasemin Soysal
Canım bencede tek bir şeye odaklan bunu yaparken sen maşallah ondan ona ondan ona geçmişsin. Sen anlattıklarını okurken valla ben zor durdum nasıl yedin o ka şeyi....
Bir önerim var kızlar,
veya bir rica diyelim fundacım,
şu mesaj sayısı ve menü bildirmi işini gece 12den önce yapın diyorsun ya,mesela ben en çok gece yarısından sonra gelebiliyorum,sonuçta hepimizin farklı düzeni var,evli olan var,çocuğu olan var,ben ancak o saatte müsait oluyorm.
Örneğin mesajları akşam yerine sabah saysan olur mu
Menümü yazayım
sabah
1dilim ekmek
1yumurta,1çay kaşığı zeytinyağı ve domates püresinden melemen
1bardak süt
öğlen
haşlanmış tavuk göğsü
salata
1dilim ekmek
ara
1bardak sütten neskafe
1bebe bisküvisi
akşam
1tabak taze fasülye yemeği
ara
1kase yoğurt
bugün doyamadım nedense,
dün diyeti bıraktığım için olabilir mi acaba.yatmadan önce sinamekili karışık bitki çayı içmeyi düşünüyorum,günlerdir barsak sorunu yaşıyorum,spastik kolon,huzursuz barsak sendromu demişti doktor,yine başladı
Arzucum kitabı inceledim. Tam da bugünkü olumlama konuşmamıza uyuyor. Bence harika bir kitaptır. Ve unutmayın, bunu hayatımızın her alanına uygulayabiliriz.
Rahatım, huzurluyum, her an daha da kilo veriyorum. Kendime inanıyorum.
Ay bugun bı giremedim Kizlar
Aksamda misafirlikteydik geldik hemen okudum yazdikalirnizi baya dokturmusunuz:))
Hemen menumu yazayım mesajlara gecicem
Sabah. ( arkadaşlarla disarda kahvaltidaydik demiştim onun icin biraz kallavi)
1 simit
Peynir domates salatalık
Sucuk
1 dilim ekmek
Ara
Yok gecti zaten kahvaltımız
Öğle
Yok
Ara
1 haslanmis misir
Aksam
Nohut yemegi
Bulgur pilavi
Yoğurt
Domates
Ara
Yarım armut
2 kupa yesilcay
30 dk yuruyus
Hoş buldum : ) Evet kimin ızgara için zamanı var ki… Çok haklısın.. Evden kızartıp ekmek arası götürsen bile ısıtma derdi var… Bunları çözmemiz lazım.. Pratik, lezzetli ve sağlıklı fikirler paylaşalım…Esincim hosgeldin..
Biz de ünlü diyetleri vsleri takip etmiyoruz zaten ogunlerimizi kendimiz duzenımıze gore belılıyoruz, yanı kesinlikle dogru yerdesin. :)
en sinir oldugum o acaip diyet menuleridir zaten.
öğle ızgara balık yada et.. :))))))
kimin bunun icin ekstra zamanı olur ki komik geliyor o diyetler bana :)))) onemli olan herseyden yeterli yemek ne eksik ne fazla. peynır, sut, yogurt, et,tavuk, sebze vs vs..
zaten burda herseyden once saglıklı beslenme ıcın hemfikiriz. kimse haftada bir kaç kilo vermeyi beklemiyor. artı funda da demiş zaten, evet bir yarıs bolumu burası ama, koru korune bır yarısta değiliz. amaç saglıgımızla kalıcı kilo vermek.
Hoş buldum teşekkürler : ) Sana da çok çok geçmiş olsun…selam fıstıklaaarr:)))
dün giremedim eşim şehir dışındaydı arabam bozuldu çekici çağır servise götür geceyi ettik
akşam annemlerdeydim ve giremedim
sabah arkadaşlarla kahvaltıdaydık
öğleyin oğluşum elini yaktı ütüden çok şükür çok değil ama korkuttu bizi
yani bi türlü giremedim
gece bi ara tlfndan okudum yazılanları nasıl üzüldüm anlatamam ama bişeyler yazamadım
açıkcası biraz önce sayfayı açarken çok ümitsizdim
ama benim güzel arkadaşlarım çoktan toparlanmış bile
bizede bu yakışır
hepimiz için çok sevindimm:)))
dünle ilgili başka bişey yazmak istemiyorum unutalım gitsinn:))
yeni bir arkadaşımız gelmiş hoşgeldin esincim takımımız çok güzeldir muhabbeti hoştur diyeti sıkıdır:)
seveceğine inanıyorum:))
36 bedenim… Her giydiğim yakışıyor… En güzel benim ikinci kim : )Pekala takım, yeni başlangıçların tam sırası...
Kişisel sorunlar, kilo almalar... Hepsini unutuyoruz artık. Son günlerimizden de cesaret alarak yeni bir sisteme başlıyoruz.
"Pozitif düşünce"... Hepimiz duyuyoruz bunu... Kimileri "secret" diyor, kimileri başka şeyler... Adının ne olduğu önemli değil. Özeti "Ne düşünürsen onu yaşarsın." Umarım hepimiz buna inanıyoruzdur. Ben gerçekten inanıyorum, "çok örneğini yaşadım" demeyeceğim, çünkü bütün hayatım bunun bir örneği... O yüzden hep beraber takım sayfamızda ve günlük hayatımızda olumlama yapmamızı öneriyorum.
Öncelikle olumlama nedir, ne değildir bunu bir açıklığa kavuşturayım.
OLUMLAMA NASIL YAPILMAZ?
-ecek, acak: Zayıflayacağım, kilo vereceğim, fit olacağım...
Bunlar yanlış çünkü istediğiniz şeyi sürekli geleceğe erteliyorsunuz.
İstediğimizin tersini söyleme, -me -ma olumsuzluk ekleri: Şişman değilim, 46 beden değilim, kilo almıyorum.
"Şişman" kelimesi komple falso. "46 beden" de öyle... "Kilo almıyorum"... Bilinçaltımız -me, -ma bilmez. Eğer bunu derseniz, bilinçaltınıza geçecek tek kayıt "kilo almak" olacaktır.
Zorunluluk ifadesi -meli -malı: Kaçamak yapmamalıyım. Kilo almamalıyım.
Bunları söylemek size kendinizi baskı altında hissettirir, mecbur hissettirir ve doğal olarak olumsuz sonuçlara yol açar.
Koşul ifadesi -se -sa ekleri: Az yesem kilo veririm, Spor yapsam fit olurum.
Koşullu cümleler kullanmayın. Bu tür cümleler bilinçaltınıza şu anda başarıyı getirecek o sonucu gerçekleştiremeyeceğiniz imajını verir.
OLUMLAMA NASIL YAPILIR?
-Şimdiki zamanı ya da geniş zamanı kullanın: Kilo veriyorum, güzelleşiyorum, 38 bedenim, inceyim, güzelim.
Zihninizi inandırın, o da sizin için gerçek kılsın.
-Tekrarlarınızı sürekli kılın: Elinizden geldiğince olumlamalarınızı içinizden tekrarlayın, sesli tekrarlayın, kağıda yazın. Kendinizi ikna edene kadar tekrar yapın.
-İnanıyor rolü yapın: Ağzınızdan "zayıflıyorum" derken, içinizden "ulan böyle bir şeye kalkıştık ama pek saçma bir şey bu" demeyin, en azından nötr olmaya, bir denemeye çalışın.
-Cümlelerinizi uzun ve karmaşık kurmayın. Kısa ve çarpıcı, sizi etkileyecek cümleler kurun.
Gelelim sizden istediklerime... Herkes kendine uygun bir ya da birkaç olumlama cümlesi kursun ve elinden geldiğince bunu gün içinde tekrarlasın ve buradaki mesajlarının altına yazsın ama kesinlikle kopyala/yapıştır yapmasın. :)
Hiç yoktan sadece "güzellik, incelik" deseniz bile faydalı olacaktır. Ama tabi cümle de kurun. Gece yatmadan önce ve sabah yataktan kalkmadan önce de bunları tekrarlamaya özen gösterin.
Örnek cümleler:
Kilo veriyorum.
İnce ve sağlıklıyım.
Sakin ve rahat kilo veriyorum.
Çok kolay kilo veriyorum.
İnceyim ve mutluyum.
Spor yapmayı seviyorum.
Sağlıklı yemekleri seviyorum.
Güzel bir vücudum var.
Hayalgücünüzü kullanın. Bu yazdıklarım çok basit örnekler.
---------
Ne diyorsunuz şimdi, bunu uygulamaya var mısınız?
Sabah ve öğle arasında ara olmamış. Bir de ekmek 1-2 dilim daha olabilirdi. Belki bu yüzden doymamışsındır. Sabahtan-öğleden açlık bir başladı mı dinmesi sorun oluyor.
Tuni geçmiş olsun canım,evde en korktuğum şey oğlmun ütüden yanması,o yüzden ekstra dikkatliyim.soğumasını beklerken mutfak tezgahında tutarım mesela,ütü yaparken suyu bittiğinde su almak için banyoya giderken ütünün fişini çeker yanımda götürürüm,çok tehlikeli çünkü,daha beteri de olabilirdi,neyse küçük bir yanık diyorsun,geçmiş olsun canım,anestol sür acısını dindirir,uyuşturur,bir de yanık kremi,ikisini karıştır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?