- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #66.341
Ölçülü bir kaçamaktır.
Tartışmaya açık... Bence 500 kaloriye kadar yapılabilir. Örneğin:
1 incemsi dilim pasta
1 poğaça
1 büyük paket cips
1,2 dilim pizza
100 gr çikolata
vs.
‎1 Bardak Kola, 1 Saatte Neler Yapıyor. ( İlginç Bilgi )
1. İlk 10 dakikada: Kanınıza hemen 10 çay kaşığı kadar şeker girer. Bu normal günlük dozun 100 katı kadardır. Bulantınızın olmamasının nedeni içinde bulunan 'fosforik asiddir'.
2. İlk 20 dakikada: Kan şekeriniz aşırı şekilde yükselir. Bunun sonucu pankreasınızda aşırı derecede insülin salgılanır ve kan şekerinin fazlası karaciğerde yağ olarak depolanmaya başlar.
3. 40 dakika içinde: Kafeinin tamamı dolaşıma girmiş olur. Kan basıncı yükselir, karaciğerden daha fazla şeker yapılarak kana geçer ve kan şekeri tekrar yükselir.
4. 45 dakika içinde: Beyinde dopamin yapımı artar, mutluluk hissi başlar (eroinin etkisine benzer bir etki meydana gelir.)
5. 60 dakika içinde: Ani açlık hissi oluşur.
6. Tekrar kolaya ve tatlılara saldırırsınız.
7. Bu kısır döngü devam ettiği süre karaciğer ve göbek yağlanması artar, vücudun tüm hücrelerinde leptin ve insülin direnci gelişir.
8. Şişmanlık hastalığını başlatmıştır ve bütün dejeneratif hastalıkların nedenidir.
Süper paylaşım!
Hala kola içen varsa buyursun okusun. :)
Ellerine sağlık Raa'cım. :)
o cips kimin icin girmiş acaba listeye
tamam o zaman sen örtmen biz ögrenci
o cips kimin icin girmiş acaba listeye
Benim için girdi anacım. :)
Açıklık da getireyim: Kendileri Cheetos'un fıstıklı cipsidir. 100 gramında 400 kalori olduğuna ve bir paket 70 gram olduğuna göre 1,5 pakete kadar da yenebilir.
Öğretmen olmayayım, yol gösterici olayım. :) Yani çok isterim öğretmenlik yapmayı, hele ki dil öğretmeyi ama yüzyüze olmadan olmaz o iş... :) Gerçi senin de esprisine söylediğini biliyorum, niye böyle bir açıklama yapıyorsam.
İyi yol göstericilik yaparım ama, farklı seviyelerde olan çok arkadaşıma yapmışlığım vardır. Kaynaksa kaynak, yöntemse yöntem. Ama internetten ne kadarına yetişebilirsem o kadarını yaparım. Bu arada Sinemcim, bence sen kendi başına gayet güzel ilerleyeceğin bir kıvama gelmişsindir canım. :)
O zaman dördümüz bir plan belirleyelim. Tabi herkesin kendi seviyesine göre.
5. takımın amacını da şaşırtmadan yapalım bu işi tabi...
-------
Kızlar, işin aslı ben saat 00:00'dan beri yatmaya çalışıyorum. Ama mesajlara yetişmekti; arkadaşım aradı, onla konuşmaktı derken bu saat oldu.Yarın da erken kalkmam gerekiyor. Geriye kalan cevap vermem gereken mesajlara artık yarın vermeye çalışacağım. Yarın da dışarda olacağım için belki akşama kalabilir.
Ay dayanamıyorum, bu mesajı göndermeden yine gidip yeni atılan mesajlara cevap yazıyorum.Böyle olmayacak bu, daha bakmamam lazım. Hadi son bir kez bakayım, sonra bilgisayarı kapatayım...
Öptüm hepinizi, iyi geceler... :)
benim için...bayılırım:)
kendini bilen insan da baska oluyor canım :)))))))))))))))))
cips hastası oldugum ıcın o bagımlılık nasıl bılırım. senın de küçük bir cips canavarı oldugunu bılıyorum. :))))) merak etme fundacım oyle cok dedın ki cheetos fıstık unutmam mumkun değil. hayatım boyunca ne zaman cheetos fıstıklı gorsem fundanın cipsi dicem o kadar yanı :))))))))))))))))) ama o normal boyut nıye degıl de aıle boyu
e en fazla sen bılıyorsun fundacım. hic de esprisine soylemedim :)
ya olmazsa kendımıze gore bır bolum bulalım orda konu acalım hem burayı hıc karıstırmamıs oluruz.
Günaydın sevgili takımım.
Raa,kolayla ilgili paylaşımın çok güzel,nadiren şekersiz olanını içiyorum,şekerlisine zehir gözüyle bakıyorum.bir de zaten şu kolaya rengini veren meyan kökünün fabrikada preslenirken içindeki farelerin de preslendiği hikayesi var ya,bir de ayrıca yine renk vermesi için bir böceğin kanını kullandıkları hikayesi,düşününce midem bulandı,sanırım artık diyet olanını da içemem.kolanın içindeki böcek,fare yazsanız internette bulursunuz.
Dünün değerlendirmesi:
Handecim menü yok.
Raacım mesajlar yazılmadı.
**Evet nedenler vardı ama dediğim gibi genel düzeni sağlamak adına geçerli neden de olsa yine de değerlendirmeye yazma taraftarıyım. O da şöyle; bir kişi 10 gün içinde 4 kere menü yazmadı; ilk "annemler geldi" dedi, sonra "dışardaydım, yetişemedim." hastaydım kalkamadım." "hatırlayamadım" vs. Şimdi bu kişinin iyi niyetli olduğunu düşünebilir miyiz, düşünemeyiz. O yüzden ben yine de yazıyorum, zaten genel tablodan kişinin durumu ortaya çıkıyor.
Şunu da belirteyim; Handecim bu hafta içinde yazılmayan 2. menü oldu. 3 olursa uyarmak zorunda kalacağım, o yüzden biraz daha dikkatli ol canım.
Onun dışında kimsede bir problem yok şimdilik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?