Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Raacım, bir önceki kararımız öyleydi. Ama uygulayamadık.

Bütün menüsü ağır olana yumuşak davrandık; bir tane kaçamağı olana sert davrandık.

Bu şekilde uygulama olduğu zaman adamına göre yazılıyor. Bunu yapmayalım lütfen. Eleştiri kaldıramayanlara alttan alan; eleştiri kaldıranlara da yüklenen yorumlar yapmayalım...

Kimseyi suçlamıyorum, aklımda net olarak kimse de yok. Ama genelde böyle oluyor. Ben de yapıyorum bazen böyle... O yüzden sınırlar net çizilse daha iyi olur. Böyle haksızlıklar oluyor gibi geliyor bana...

Kızlar bugunku menumu protesto amaçlı yazdım. Zaten oyle bir menu catlasam yıyemem. :)

Eşimle ve köpişlerimizle balkonda oturucaz, kahve keyfi :) bu gecelik optum sizi, iyi geceler yarın gorusuruz..

Sinemcim, iyi geceler de bugünkü gerçek menü nerde?
"Protesto ediyorum, yazmıyorum." dersen benim için sorun yok. Ama bugün için menü yazmadı olarak işleyeceğim seni...

ama funda börek kaçamak diyorsun mesela ben yufkanın içine koftenın içindeki kıymayı koyuyorum yumurta ve sutu cırpıyorum hiç yağkoymadan yaptıpım börekden 1 dılım yıyorum yani 1 dılım ekmegımden daha az yufka kesin 1 porsiyon yiyecegim köftedende az yumurta ve süt oranıda zaten 1 dılıme dişen okadar azki;sana 1 dilim ekmek 1 porsiyon fırında köfte dediğimde ceza yok ama 1 diliö börek dediğimde ceza var ,bence bunlarda göz önunde tutulmalı;aaama vıcıkı vıcık yağlı yapılmış börek ayrı tabi ama diyete uygun uğraşılarak yapılmış şeyler bence dikkate alınsın

Sinemcim, iyi geceler de bugünkü gerçek menü nerde?
"Protesto ediyorum, yazmıyorum." dersen benim için sorun yok. Ama bugün için menü yazmadı olarak işleyeceğim seni...

Tamam canım yazmadı işaretle çünkü aynen "Protesto ediyorum, yazmıyorum." diyorum :) menülere..

funda cnm,bende eleştiride çok hassasım ama burda bulunma sebebimiz zaten bu,zaten mükemmel olsak burda bu yazıları yazmayız mesela dün sinem beni eleştirdi ben çok memnun oldum,belki zaman zaman açıklama getiriyoruzdur nama kızma küsme darılmam olmamalı bence ozaman laylaylom yerinde say dur olmazzz,cnm sen gerekeni çok güzel yapıyorsun eleştiriye gelemeyen yemiycek ozaman....

Raacım, fikirler yazılmaya devam ediyor canım. Henüz sen de dahil 3 kişi fikrini söyledi. Çoğunluğa göre karar verilecek.
O dediklerinin ben de farkındayım. Light sütlerle yapılan tatlılar da aynı kapıya çıkıyor = 1 bardak süt + 1 dilim ekmek.

Ama şöyle de bir durum var. Bir yerden sonra ipin ucu kaçar. Kaçıyor yani, bu takımda çok örneğini gördük. 1 ay önce böyle değildik biz. Bu kadar kaçamak yoktu; artık hergün birden fazla var. Neden? Çünkü birbirimizden görüp özeniyoruz. İçeriğine bakınca börek masum olabilir ama o yazdığın börek bir başkasının da canını çektirecek ve onun istediği masum olmayacak... Bir de bu var.

Konuşmaya devam, bu takım hepimizin.

Yazacaksın canım. Dün de dediğim gibi, takımın her üyesi için geçerli olan tüm kurallar senin için de geçerli.

hee tamm cnmm..ama şu msj sayısı şeysini yapamamki ben..bi tuhafıma gidoo
neyse bugnki listem
sabah sirkeli ballı suyumu içtimm
kalvaltıda :domates salatalık 2 zeytin 1 kk peynir 1 acık çay
ara:3 ceviz
öğlen:2 yk ıspanak 2 yk taze fasulye 1 çay bardağı yoğurt
ara:1 form çay 1 elma
akşam:1 kepçe çorba,1 kase cacık 4 yk taze fasulye salata
ara:1 elma 1 form çayı
3 litre sıcak su

nasıl nasıl nasıll :)))

Raacım herkes senin gibi değil canım. Eleştirilmeye gelen var, gelemeyen var... :) Ben de senin "gibi eleştiri olmalı, küsme- darılma olmamalı" diyorum. Ama burda belli bir ilişki içerisinde oluyoruz artık. Yani aslında ortada şöyle garip bir durum oluyor:

Bir kişi takıma yeni geldi; menülerde bir sürü hata görüyor ama "yeni geldim daha, dışlanmayım" diye yazmıyor ya da yumuşak yazıyor.

Bir kişi takıma yeni geldi; takımdaki diğer üyeler "ilk günden hevesini kaçırmayalım, bize düşman da olmasın" diye yumuşak yazıyorlar.

İyi ama bu yumuşaklık ilerde "arkadaş sayılırız, nasıl sert yorum yapayım" a dönüyor... :) Yeni kuralda kardeş takımdan özellikle yorum istenmesinin nedeni bu...

Sinem bugün gerçekten bigking menü yeseydi biz ona "Sinem ne yaptın, emeğine yazık, yarın az ye, spor yap, böyle olmaz canım" diyecektik. Ama kardeş takımdakiler "oha kız, bunu nasıl yedin, rejim mi bu şimdi , sen kesin kilo alırsın, yuuuuh ben hayatta yiyemem, takım arkadaşların seni neden kovmuyorlar" diyecekti... Hatta daha ağırlarını sanırım; çünkü bugün Berivan'a yapılan yorumlar beklediğimden daha sertti.

Kaçamak kavramı uygulanabilir netlikte olduğu zaman kural olacak ve kimse "yazmayayım, darılmasın" demeyecek. Mantık bu aslında. O yüzden kaçamağın tanım çerçevesi açıkça belli olmalı.

cnm benm diyetsyenimm haftada 1 biitr çikolata ara öğünde ve regl dönminde bir kase sütlaç bol tarçınlı son akşam ara öğünnde verdi..
mesla sabah sirkeli su
domates salatalık 3 zeytin 1 yeşil çay 1 kk peynir ya da katı yumurta ve 2 dilim ekmek
ara 1 meyve ve yoğurt
öğlen:çorba 4 yk sebze 1 yumurta kadr köfte 2 dilim ekmek
ara:meyve yoğurt ya da 1 simit 1 ayran
akşam cacık çorba 1 avuç içi kadar tavuk göğsü haşlanmış ya da ızgara
ara : sütlaç çikolata 3 top dondurma (çikolta haftada 1 diğerleri ayda 1)
bana bunları vermişti

Canım o mesaj sayısı şeysini hepimiz yapıyoruz. Başlığa mesaj numaranı yaz, bitince de --- yaz, bu kadar basit. Bir sonraki mesajın bugünün 4. sü olacak. Onu yazarak devam edebilirsin.

Menün çok güzel canım, hepimize örnek olacak cinsten.

Ama sirkeli-ballı su ne?
Bir de ikisine nasıl içiyorsun, sirke hiç sevmem... Hele balla karışsa...

Hala diyetisyen kontrolünde mi rejim yapıyorsun?

Biz de orta yol bulmaya çalışıyoruz Şeydacım... Çok sert olunmasını ben de istemiyorum aslında ama maalesef öyle olmayınca ipin ucu kaçıyor. Çünkü yanındakinden gören oturup aynısını yiyor. "1-2 kaçamağa izin var" desek elimiz bollaşıyor. Takımın bir kısmı menülerdeki kaçamakları görünce motivesinin düştüğünü söylüyor, bir kısmı da arada bir kaçamağın ona iyi geldiğini söylüyor...

Çok zor karar vermek...

mesaj 4

ayy sağol cnm valla gayret ediyorum diyete..
tamam cnm onuda yazmaya gayret ederim bittikten sonra --- hepmi yapıcm cnm
bana dokotrum dedi.. 1 bardak ılık sıcağa yakın suya 1 ymek kaşığı elma sirkesi 1 çay kaşığı bal.ya da sirke yerine yarım limon ya da 1 bardak suya 1 çay kaşığı karbonat sabah akşam ...
sirkeli olan berbat bişe ama alışıyor insan

Hep --- yaz canım. Arada hepimiz unutuyoruz ama yazmaya konsantre olalım yoksa hep unuturuz. :)
Bak limonlu olan güzel. Limon-bal güzel oluyor ama sirke feci...

İzinler konusun da ne karar verildi simdi Fundacim yazmayanlar var düşüncelerini yarını bekleyeceğiz sanırım.....

Arzucum, biz takım içinde nasılsak, takımlar da kendi içinde öyleler.
Daha sadece 3 takımdan cevap var.
Bekleyeceğiz dediğin gibi...

Son düzenleme:

hosgeldin canim aramıza menün gercekten cok güzelmiş....dikkatimi çekti ekmek hic yok menümde doktor mü verme di sen mı yemiyorsun?

hosgeldin canim aramıza menün gercekten cok güzelmiş....dikkatimi çekti ekmek hic yok menümde doktor mü verme di sen mı yemiyorsun?

cnm ben hayatım da 3 kez diyetisyene gittm her sefernde verdim ama bırktım..yani tartıya göre hareket ettm..tartıda buıldum bırktım..ama hiç bir zamn bu kadar olmadım..en fazla 72 oldum..58 e geliyordum bırkıyordum...en son bu hale 3 sene içinde geldim..ben az önce verdim diyetle tabi ii sporla ayda 7 kilo verdim..ama dem gbi bu ara metobolizmm yavaşş
kurllr konusunda ne bilim bişey diyemm ama bana göre ekmek pilav makrna ve çeşitleri bile kaçamak...ben bunlrı haytımdan çıkrdım.kola yerine soda içiyorum..çips çikolta çekrdek yerinede sıck su Dsonuçta hepsinin tadını biliyorum ..zamannnda yedim..yeme yani ne olmuş bi süre..yiceksen diyet yapma..kaçamak varsa bence diyet diye bir şey yok..regl döneminde tatlı krizinmi geldi 1 bardak sütün içine bol tarçın koy iç..olmadımı türk kahvesi yokmu onu sütle yap şekersiz iç ve ardından bi bardak su iç..genemi, olmadı derin derin nefes al..sonra da uyuama kaçamak yapma..diyet bunn adı..BENİM DÜŞÜNCEM TABİ...

kız zaten adamdan kalleş herif diye bahsediyorum,elbette karısına asıl kötülüğü yapan halit ergenç,aldatan terkeden o çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…