Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

benim hatırlamamam kotu paylastıysam kı paylastın dıyorsun. (( senin medyum olaman daha iyi bir altenatif ben onu tuttum

Arzu paylaşmıştı. :) Güzel hikaye gerçekten. Teşekkürler kızlar. :) Beyin gücünün önemi...

Önemli değil, kasmayın dedik o kadar yahu... Hepimiz unutuyoruz ara sıra...

ohhh nasıl rahatladım anlatamam. saka değil ciddi panik oldum yazdıgım seyı nasıl hatırlamıyorum diye.

Ne kadar istemesemde, kalkıp bulaşık yıkamam ve ev temizliği yapmam gerekiyor bazen öfff be yeterrrr diyesim geliyor bu rutin işler bayıyor beni ((((

olayların ve konuşmaların uzamamasından yanayımdır ama sinemciğim yanlış anlaşılma olmaması için son bir şey yazmak istıyorum,ben asla sadece o olsun öbürü olmasın demiyorum ,mesajlarımızın içinde mötive mesajlarıda olsun istıyorum zaten okuduysan senin o konuda çok dengeleyici olduğunuda belirttım ,ben orda bahsettiğim şeylerin içine kendimide koyarak konuştum;ayrıca özel ve son derece seviyeli yazışmalar benim bu gurubu sevmeme sebep,ben gurubu ve sizleri hakikaten seviyorum oda senin belkonundaki kahve davetin ve dıyer arkadaşlarımın küçük paylaşımları tekrar ediyorum hepinizi seviyorummmmmm

,

yok kız paylastıgını hatırlıyorum ama emege saygıdan dolayı bozuntuya vermedim 2nizin de ellerine saglık canlarııııııııımmmmmmmm etkilenecek kadar var

Kızlar madem rejim paylaşımları konusuna ciddi ciddi girişiyoruz. "A" harfini tekrar hatırlayalım derim. Yani rejim hakkında bilmemiz gereken temel bilgileri tekrar hatırlayalım. Buyrun, bir paylaşım da benden: (Dayanamadım yine... )

-----------------

BESLENME ALIŞKANLIKLARINA YÖNELİK ÖNERİLER

- Yavaş yemeyi, az az ve sık sık beslenmeyi bir davranış ve yaşam şekli olarak benimseyin.

- Yeme isteği duyulduğunda su içmek, salatalık, marul ve domates gibi sebzeleri tüketmek açlık duygusunu bastırmaya yardımcı olur.

- Yememeniz gereken besinleri tükettiğiniz öğünü izleyen öğünde sebze ve meyve yemeye özen gösterin.

- Her zaman tabağınızdaki yağlı-sulu kısmı bırakın, ekmeğinizi yemeğin suyuna banmayın.

- Evde enerji yoğunluğu yüksek gıdalar bulundurmayın (tatlılar, hamur işleri vb.)

- Televizyon karşısında veya bilgisayar başında yemek yemek, tüketilen miktarın kontrolünü engeller.

- Market alışverişine çıkmadan önce liste yapmak, gereksiz besinleri almanızı engellemeye yardımcı olur.

- ASLA sağlık personeline danışmadan piyasada satılan zayıflama ile ilgili ürünleri kullanmayın.

- Şeker yerine aspartam içeren tatlandırıcılar veya bitkisel kaynaklı tatlandırıcılar kullanılabilir.

- Yağ yakan bir yiyecek yoktur. Önemli olan, gerekli besin öğelerinden dengeli ve yeterli miktarda almaktır.

- Uyguladınız her dengesiz diyet, metabolizma hızınızı biraz daha düşürür ve zayıflamanızı daha da zorlaştırır.

- Sauna ve zayıflama eşofmanları yalnızca vücuttan su kaybını sağlayan yöntemlerdir. Akupunktur ve hipnoz gibi tamamlayıcı tıp yöntemleri de zayıflamanın kesin çözümleri değildir. Asıl olan sağlıklı yaşam tarzı dediğimiz sağlıklı beslenme ve düzenli egzersizdir.

- Günde en az yarım saat tempolu yürüyüş yapmayı yaşam tarzınız haline getirmeye çalışın.

ALIŞVERİŞE YÖNELİK ÖNERİLER

- Yiyecek alışverişinizi tok karnına yapın. (Bu sayede, yenmemesi veya az yenmesi gereken besinleri satın almamanız kolaylaşır.)

- Alışverişe liste hazırlayıp gidin.

- Yenmeye hazır besinleri satın almayın. (Yemeği pişirirken aldığımız kokunun da bizi doyurmaya zemin hazırladığını unutmayın kızlar.)

- Satın alırken, aynı gruptaki besinlerden enerjisi düşük olanını seçin (örn: yağlı peynir yerine az yağlı veya yağsız peynir almak gibi).

-Televizyon programlarında veya reklamlarda yiyeceklerle ilgili olanları seyretmeyin.

PLANLI OLMAYA YÖNELİK ÖNERİLER

- Besin tüketimini sınırlamak için plan yapın. Ne yiyeceğinizi önceden planlayın.

- Boş zamanlarda yiyecek atıştırmak yerine egzersiz yapın. Eğer mümkünse ev, okul veya iş yerinizde egzersiz için belirli bir alan ayırmaya çalışın.

- Sabah kalkınca ve her öğün öncesi, sırası ve sonrasında 1 bardak soğuk olmayan su için.

- Önerilen yiyecekleri planlanan zamanlarda yiyin. (5-6 öğün şeklinde)

- Öğün atlamayın.

- Mümkün olduğunca başkalarının ikramlarını kabul etmeyin ve bunu kabalık olarak düşünmeyin. Yakın çevrenizdeki insanlara (eş, dost, anne, baba vb.) yemek için ısrar etmeleri yerine yememek için teşvik etmelerinin sizin açınızdan daha iyi olacağını anlatmaya çalışın.

- Düzenli tuvalete gidin (örn. her gün, sabah kalkınca).

- Her hafta aynı gün ve saatte olmak üzere sabah aç karnına ve aynı kıyafetlerle tartılın ve ağırlığınızı kaydedin.

YEMEKLE İLGİLİ AKTİVİTELERE YÖNELİK ÖNERİLER

- Ev, okul veya iş yerinizde gözünüzün önünde yiyecek bulundurmayın.

- Mutfakta fazla zaman geçirmeyin. İşinizi mümkün olan en kısa zamanda bitirip mutfaktan uzaklaşmaya bakın.

- Şişmanlamaya neden olan besinleri evde bulundurmayın. Sağlıklı besinleri buzdolabının en kolay ulaşılabilen yerlerinde bulundurun.

- Yemek için en küçük tabağı, yağsız salata için ise en büyük tabağı kullanın. Servis yapılan kepçenin de küçük boy olmasına dikkat edin.

- Yemeğin servis kabını veya tenceresini masaya koymayın.

- Yemek biter bitmez masadan kalmaya özen gösterin.

- Tabakta yemek bırakmaktan çekinmeyin. Hatta her seferinde tabağınızda ufak bir miktar yiyecek bırakarak nefsinize hakim olmaya çalışın.

- Lokmalarınızı mümkün olduğunca iyi çiğneyin. Yavaş yiyin ve her lokmanın tadına varın.

- Lokmalar arasında çatalı kaşığı elinizden bırakın.

- Yemek yerken zihninizi meşgul edecek başka aktiviteler yapmayın (örn: tv seyretmek, gazete veya dergi okumak gibi).

- Gece geç saatlerde bir şey yemeyin.

- Doymazsanız tekrar alma şansınız olduğunu düşünerek tabağa mümkün olduğu kadar az yemek koyun, bir miktar yedikten sonra bir süre bekleyip tokluk hissinin geldiğini görün.

- Kendinizi tanıyın. Sizi yemek yemeye yönlendiren riskli durumları tespit edin ve bu durumlardan uzak kalmaya çalışın.

-Yemeklerinizde ve salatalarınızda zengin soslar ve süslemelerden kaçının.

ÖZEL GÜNLERE YÖNELİK ÖNERİLER

- Davetlerde, misafirlikte, iş yemeklerinde kalorisiz veya düşük kalorili içecekleri tercih edin.

- Her koşulda beslenme programınıza uygun besinleri bulup seçmeye özen gösterin.

- Çok aç olduğunuzda yemeğe gitmeden önce düşük enerjili besinlerden yiyin (salata, meyve, ayran, çorba gibi).

- Kendinizi yiyecek tekliflerini reddetmeye hazırlayın.

- Ayarınızı kaçırdığınızı hissettiğinizde cesaretiniz kırılmasın. Eğer o öğünde fazla yerseniz, bir sonraki öğünü sadece salata ve biraz peynirle geçiştirebilirsiniz.

DİĞER ÖNERİLER

- Günlük aktivitenizi ve hareketliliğinizi artırın. Eğer mümkünse kısa mesafelerde taşıt kullanmayın, 1-2 kat yukarı çıkmak için asansöre binmeyip merdivenleri kullanın, hızlı tempoyla yürüyün.

- Spor ayakkabılarınızı her zaman görebileceğiniz bir yerde hazır bulundurun.

- Aktif ve haraketli kişilerle birlikte olmaya özen gösterin.

- Çevrenizdeki kişileri de “yeterli ve dengeli" beslenmeleri konusunda teşvik edin (örn: yemeklerdeki yağ miktarını azaltmak, kızartma yerine haşlama, ızgara veya fırında pişirmek vb. şeylere dikkat etmelerini tavsiye edin).

- Bir diyet programı uygulamanın avantaj ve dezavantajlarını karşılaştırın.

- Açlık halinde yemek yeme ile, oburca yemeyi birbirinden ayırın.

- Kilo verme konusunda kendinize güvenin. Sabırlı olun, yaşantınızdaki sıkıntılarınızı yemek yiyerek gidermek yerine başka fiziksel ve hatta zihinsel faaliyetlerde bulunmaya çalışın (her gün kitap okumaya belli bir vakit ayırmak gibi).

Uzman Diyetisyen İdil İmamoğlu | Sağlıklı Beslenme ve Diyet Uzmanı - Ankara

Mesaj 2

Selam kzılar acaip yoğun bir 3 gün geçirdim ve bu hfta yoğun olucak gibi.Henüz geriye dönüp okuyamadım paylaştıklarınızı şu anda evde mobilyacılar var eşim yanlarında o yüzden ben yazabiliyorum size.Oğluma oda takımı yaptırdık onu getirdi takıyolar.Neyse ben biraz okuyim geliyorum yani inşallah canlar:)

teşekkürler fundacığım,ben bildiğim şeyleri okusam bile ,okudukdan sonra uygulamam daha iyi oluyor tekrar hemen uygulamaya bzşlıyorum,mesela ben bıraz az çığniyorum ama bunu bu yazıda okudum ya hemen tekrar çok çiğneme uygulamasına başlıyorum...

Hoş moş geldin arkadaşım umarım hedefine sağlıklı bir şekilde ulaşırsın:)

Katılıyorum Sinemcim sana kesinlikle bende aynı şeyleri hissetmiştim.''yapabilirmiyim olurmu'' diye sürekli bu sorular vardı kafamda ama burası sanalş ortam olsa da bir okadar da sıcak.Elimden geldiğince okumaya çalıştım geçmişi ama hepsini okuyamadım.Bende elimden geldiğince paylaşımda bulunmaya gayret edicem.Kilo vermek güzel ama sizinle daha bir güzel canlar Seviyorum bizi:))))

Teşekkürler Fundam Bitanesin Cansın arkadaşım:)))

bende bu günümden bahsedeyim:))))))))..arkadaşımla yürüyüşe çıktım (gene diyetle ilgili oldu) :)))). yarın
4 5 arkadaşlık kahvaltım var ve bendeler ,allahdan kahvaltı yiyecek alternatifleri cok halletmek daha kolay olucak,bizim kahvaltımızın içeriği kitap herkez 15 gün i,çerisinde okuduğu kitabı öneriyor,eleştiriyor ve birbiryleriyle degiştiriyor harika bir uygulama bu sayede kesin yarım kitap kahvaltı gününe yetiştirilıyot sizlerede öneririm
.bu aradad yeni güncel konular ,yaş 38 ,konular cogunlukla estetik ve yeni uygulamalar ,kremler yani 38 yaş konuları:)))))))..

Umutcan arkadaşım bir kaç gün izin alıp gitmiştin en son ben yokkende geri dönmüşsün Hoşgeldin tekrar.Okuyabildiğim kadarı ile eşinle sorunlarınız varmış.İnan bana eşi ile sorunu olmayan yok.Biliyorum Trajikomik ama öyle ve yine inan bana ki herzaman kavgalar en basit durumlardan çıkar ve bazen hatırlamazsın bile neden kavga ettiğinizi.Söylemek istediğim eminimki eşinin iyi yönleri vardır onları düşün ve Sinemin de dediği gibi kavga anında değil ama sakinken oturup eşinle konuşmaya çalış.Yargılamadan ''sen şunu yaptun bunu yaptın '' değilde daha olumlu cümleler kurarak dene bunu belki bir faydası olur bilemeyiz.Hem seviyorum diyosun sevdiğine göre demekki iyi yönleri kızılacak yönlerinden daha fazla.Seviyoruz seni ve burda olmandan da çok mutluyuz.Hayat mutsuz olamicak kadar kısa

Ayy valla bayıldım bu uygulamanıza süpersiniz bende bir kitap kurdu olarak tebrik ediyorum sizi.Artık anlatırım ben bunu herkese çok hoşuma gitti ya tebrikler tebrikler tebrikler:))))))
Bu arada bende kahvaltı hazırlamayı hiç sevmem kolay gelsin arkadaşım:))

Yorgunum,mutluyum,mutsuzum,ağlıyasım var,göbek atıp oynıyasım var.Yemek yiyesim var yiyesim yok.Gezesim var yatasım var şuan herşeyi yapabilirim yani ruh halim bi alel acaip://

Türkçeyi de katlettim bu arada

Ne kadar istemesemde, kalkıp bulaşık yıkamam ve ev temizliği yapmam gerekiyor bazen öfff be yeterrrr diyesim geliyor bu rutin işler bayıyor beni ((((

Al bir tane daha benden.Aynı duyguları paylaşıyoruz Sinemim yalnız değilsin yani bil istedim belki bir faydası olur.Benimde çoluk çocuk aç yemek bekler benden,ben pc başında ama hiç kalkmak gelmiyor içimden :///

Teşekkürler Fundam Bitanesin Cansın arkadaşım:)))

Şımartıyorsunuz efendim...
Siz de aynı şekilde...

Ne güzelmiş... :) Ben de kitap tavsiyeleri alabilirim canım. Ne konuda okursun bilmiyorum ama. Önerebileceğin fantastik-kurgulara ve bilim-kurgulara açığım.

Yorgunum,mutluyum,mutsuzum,ağlıyasım var,göbek atıp oynıyasım var.Yemek yiyesim var yiyesim yok.Gezesim var yatasım var şuan herşeyi yapabilirim yani ruh halim bi alel acaip://

Türkçeyi de katlettim bu arada

Enerji fazlalığı var üstünde, spor yap.

benim çoluk çocuk işi kolay :))) veriyorum kuru mamayı tamam
işler bitti çok sukur :) ev mis kokuyor hatta işten sonra kaş operasyonuna gırdım :)) yarın askımla dısardayız ya recep ivedik gibi cıkmıyım dedim

hemen bı banyoya gırıp cıkmam lazım sımdı birazdan KARADAYI başlıyacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…