- 14 Ekim 2012
- 1.170
- 563
- 123
- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #87.681
vallahi kimsecikler yok buracıklarda mazide az lmuş bende merhamete bakıyorum
iyi akşamlar kızlar bugünki hastane macerasından sonra menümü yazıp çıkayım bakalım jujum 2 dilim pizzadan sonra sporsuz bu yeme affettirecek mi kendimi?
gamzem rüyanda beni nasıl gördün ben yeni farkettim yaa bunu yazdığını yarın anlat çatlarım ben şimdi
bu arada oğlumda bende orta kulak iltihabı olmuşuz benim ayrıca fizik tedavi dr u emg ve mr istedi cuma gün bunları çektireceğim kulağım hala sıkıntılı bendeki haberler bu kadar kaçaklar arada bi uğramışlar
menüme gelince
sabah
2 kuru kayısı 2 bardak su
kahvaltı
1 dilim ekmek arası yağsız tost
1 çeri domates
ara yok
öğle
2 kaşık taze fasülye 1 kaşık yoğurt
ara
2 kaşık karışık ot yemeği 1 kaşık yoğurt (hastane çıkısı teyzeme uğramıştım börek çörek yerine bununla ikna ettim kadını)
akşam
1 kaşık pilav 1 kaşık fasülye (sadece yoğurt yiyecektim oğlanın kalan yemeğini yedim )
3 kaşık yoğurt
ara
2 badem spor maalesef yok su tamam
iyi akşamlar kızlar cozutanlar kervanına bende katıldım
kahvaltı.
1 haşlama yumurta
3 zeytin
peynir
2 dl ekmek
ara:yok
öğle:
k.mercimek çorbası
sarımsaklı yoğrtlu 1 kabak dolma
1 paçanga böreği
akşam:
yeşil salata
2 kaşık et sote
su içiyorum
spor yok
Bende geldimmmmm
Sabah: bir dilim ekmek azcik peynir ve bi kasik tahin pekmez
Oglen: yarim tabak patlicanli bi yemek 2 kasik pilav azcik cacik
Ara: kahve ve 2 catal pasta
Aksam: yarim kase corba
2 litre su.spor yine yok maalesef vizeler yaklasiyor yemek saatlerim bile sasiyor gec yatinca ama tutuyorm kendmi
yaş pasta yedim.
HAFTA SONU DA DİYETİNİZİ BOZMAYIN
Genelde diyet yapmaya çalışan bireyler hep aynı durumdan şikayetçilerdir, hafta içi düzenliyim, işe gidiyorum ama hafta sonu geç kalktığım için tüm öğünler birbirine giriyor ve ben diyeti hep bozuyorum. Diyette düzen ve disiplin çok önemlidir ve sizin hafta içi ne kadar mükemmel yapsanız da hafta sonu bozulması kilo vermenizi çok etkiler. Diyet listeleri genelde hep sabah 7:00-8:00 gibi başlar ve 2-3 saat ara ile devam eder. Bu durum hafta sonuna gelince ise genelde geç kalkıldığı için tüm saatler birbiri ile karışır. Sizin diyetinizi bozmadan devam ettirmeniz için burada rutin beslenmemizin biraz revize edilmesi gereklidir. Hafta sonu diyeti bozmak ciddi anlamda kilo vermeyi zorlaştırır bu yüzden diyeti bozmadan saat ve diyet düzenini değiştirmekte yarar vardır.
Hafta sonu daha geç kalktığınız için sabah kahvaltı öncesi diyetinizde yer alan 3 kayısı, ılık su, erik tarzında ilk öğünü atlayın.
Sabah kahvaltısı öğle yemeği ile birleşeceği için daha tok tutan, daha alternatifli ve çeşitli bir kahvaltı ediniz, kahvaltı miktarları arttırınız.
Günü 2 öğün olarak düşünmeyiniz, sabah ve akşam şeklinde arada uzun süre boşluk bırakırsanız metabolizma hızınız yavaşlar ve yemek düzeniniz bozulur. Bu yüzden arada mutlaka bir öğün daha yemek tüketin veya yemek yiyemiyorsanız sık ara öğünler yapın.
Sabah geç kahvaltı olacağı için ara öğünleri atlayıp hafif bir öğle yemeği tüketiniz, öğle yemeği yemek istemezseniz 2-3 ufak ara öğünler tüketiniz.
Öğle yemeği yemezseniz akşam yemeği saatini biraz daha erken ( örn 18:00 ) saate çekiniz.
Gün içinde mutlaka protein tüketiniz, akşam et veya balık tercih ediniz.
Hafta sonu egzersiz yapmak isterseniz kahvaltıdan 30 dk sonra en iyi zamandır , kahvaltı öncesi gitmek isterseniz muz+1 bardak süt içiniz ve egzersiz sonrası kahvaltı yapınız.
Günlük sıvı ihtiyacınızın hafta sonu da 2-2.5 lt olduğunu unutmayınız.
Hafta Sonu İçin Örnek Beslenme Programı
Sabah ( geç kahvaltı/ 11:00 )
2 dilim peynir
1 adet yumurta
4-5 adet zeytin
1 tatlı kaşığı reçel
2-3 dilim kepek ekmek
yeşillik
Öğle 15:00
6-7 kaşık zeytinyağlı sebze yemeği
1 kase yoğurt
1 dilim kepek ekmek
17:00
1 porsiyon meyve
öğle yemeği yemek istemezseniz
15:00
1 kase meyveli yoğurt
2 adet ceviz
ara
10 adet badem
1 porsiyon meyve
Akşam 19:00
120 gr et veya 200 gr balık
salata
1 kase çorba
1 dilim kepek ekmek
1 bardak ayran
Gece
2 porsiyon meyve
- allah resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"insan, karnından daha kötü bir kabı doldurmamıştır belini doğrultacak birkaç lokma yeterlidir, mutlaka bundan fazla yemesi gerekirse, midesini üçe bölsün: üçte birini yemek, üçte birini su, üçte birini de nefesi için"
mikdam radıyallahu anh tirmizî
geçmiş doğum günün kutlu olsun canım nice mutlu yıllara....
.
HAFTA SONU DA DİYETİNİZİ BOZMAYIN
Genelde diyet yapmaya çalışan bireyler hep aynı durumdan şikayetçilerdir, hafta içi düzenliyim, işe gidiyorum ama hafta sonu geç kalktığım için tüm öğünler birbirine giriyor ve ben diyeti hep bozuyorum. Diyette düzen ve disiplin çok önemlidir ve sizin hafta içi ne kadar mükemmel yapsanız da hafta sonu bozulması kilo vermenizi çok etkiler. Diyet listeleri genelde hep sabah 7:00-8:00 gibi başlar ve 2-3 saat ara ile devam eder. Bu durum hafta sonuna gelince ise genelde geç kalkıldığı için tüm saatler birbiri ile karışır. Sizin diyetinizi bozmadan devam ettirmeniz için burada rutin beslenmemizin biraz revize edilmesi gereklidir. Hafta sonu diyeti bozmak ciddi anlamda kilo vermeyi zorlaştırır bu yüzden diyeti bozmadan saat ve diyet düzenini değiştirmekte yarar vardır.
Hafta sonu daha geç kalktığınız için sabah kahvaltı öncesi diyetinizde yer alan 3 kayısı, ılık su, erik tarzında ilk öğünü atlayın.
Sabah kahvaltısı öğle yemeği ile birleşeceği için daha tok tutan, daha alternatifli ve çeşitli bir kahvaltı ediniz, kahvaltı miktarları arttırınız.
Günü 2 öğün olarak düşünmeyiniz, sabah ve akşam şeklinde arada uzun süre boşluk bırakırsanız metabolizma hızınız yavaşlar ve yemek düzeniniz bozulur. Bu yüzden arada mutlaka bir öğün daha yemek tüketin veya yemek yiyemiyorsanız sık ara öğünler yapın.
Sabah geç kahvaltı olacağı için ara öğünleri atlayıp hafif bir öğle yemeği tüketiniz, öğle yemeği yemek istemezseniz 2-3 ufak ara öğünler tüketiniz.
Öğle yemeği yemezseniz akşam yemeği saatini biraz daha erken ( örn 18:00 ) saate çekiniz.
Gün içinde mutlaka protein tüketiniz, akşam et veya balık tercih ediniz.
Hafta sonu egzersiz yapmak isterseniz kahvaltıdan 30 dk sonra en iyi zamandır , kahvaltı öncesi gitmek isterseniz muz+1 bardak süt içiniz ve egzersiz sonrası kahvaltı yapınız.
Günlük sıvı ihtiyacınızın hafta sonu da 2-2.5 lt olduğunu unutmayınız.
Hafta Sonu İçin Örnek Beslenme Programı
Sabah ( geç kahvaltı/ 11:00 )
2 dilim peynir
1 adet yumurta
4-5 adet zeytin
1 tatlı kaşığı reçel
2-3 dilim kepek ekmek
yeşillik
Öğle 15:00
6-7 kaşık zeytinyağlı sebze yemeği
1 kase yoğurt
1 dilim kepek ekmek
1 porsiyon meyve
öğle yemeği yemek istemezseniz
15:00
1 kase meyveli yoğurt
2 adet ceviz
ara
10 adet badem
1 porsiyon meyve
Akşam 19:00
120 gr et veya 200 gr balık
salata
1 kase çorba
1 dilim kepek ekmek
1 bardak ayran
Gece
2 porsiyon meyve
merhaba arkadaşlarr
menümü yazayımmm çıkacağımmm bugün biraz yoğunumm
sabah: 2 tane fırında pişmiş sigara böğreği yağsız
ara: 1 tane havuç 2 tane zeytin 1 lokma simit
öğle: 1 kaşık kuskus yoğurtlu-1 tane kuru biber dolması- 1 dilim küçük kare cevizli kek-1 kaşık büyüklüğünde tavuk ğögsü tatlısı
ara: 1 tane ev yağımı puaça
akşam: tavada yumurta 1 dilim kepek ekmeği-1 tane kuru patlıcan dolma-zero kola
ara: 5 kuru kayısı(tatlı isteğimi bastırmak için)-10 tane antep fıstığıı
regl dönemim geliyorr iyice şiştimm. karın ağrısından 30 dakika zorla yürüdümm..
su tamam.
:44::44::44::44: evet motive oldun oldunda sütlü tatlı yedin gaaamzemmmhayırrr zesimmmm, sabahleyin demedin miii kendine gel silkelen..yiyip durmaa..bende motive olmadım mı kuşummm
.
ukyo senin menülerin genelde güzel oluyordu bu ara biraz farklılaştı gibi geldi bana:44::44::44::44: işte akşam için ufak atıştırmalık bıraksan daha iyiydi akşam yemeğini terk etmemek lazımmış..."Akşam yemeğini terk etmeyin [velev ki bir avuç hurma ile de olsa]. Zira onu terk etmek insanı yaşlandırır."sabah 1dilim ekmek
5 zeytin
peynir
öğlen 4 gibi
kısır 7 kaşık
sarma 8 tane
1 tanede tatlı
akşam
daha ne yiycem öğlen dünyayı yemişim
sporda nok
su var içtm
gamzem menün güzel hani sütlü vardı:44::44::44::44: ama bugün ki menün için alkışşşşMenüm
Sabah: 1dilim kepek ekmeği, krem peynir, 1 t.k bal
Ara 1 meyve
öğle: 1 domates, 1 k.k peynir, 5 yeşil zeytin 1 dilim k.ekmeği
Ara yok
Akşam: 1 dilim ekmek, 1 kase çorba, göbek marul ve nar ekşili salata, yoğurt
Ara yok
Su içiyorum
Spor 1 saat yürüyüş
.
ahhh gamzem aha bak bu saatte gelebildim anca herkes uyudu ben bilgisayar başına geçtim:26::26::26::26:Yine kimsecikler yokk :26::26::26: jujuda kitaba daldı sanırımm :44::44: hep yalnız kalıyorum buralarda :26: hep garip, hep kimsesizbaşkalarının topikleri ışıl ışıl bizim ki kapkaranlık çok üzülüyorum amaa
Gelin lennnnn artıkkkkkkkk
sadece paçanga böreğin fazla olmuş onun dışındaiyi akşamlar kızlar cozutanlar kervanına bende katıldım
kahvaltı.
1 haşlama yumurta
3 zeytin
peynir
2 dl ekmek
öğle:
k.mercimek çorbası
sarımsaklı yoğrtlu 1 kabak dolma
1 paçanga böreği
akşam:
yeşil salata
2 kaşık et sote
su içiyorum
spor yok
güzel menüBende geldimmmmm
Sabah: bir dilim ekmek azcik peynir ve bi kasik tahin pekmez
Oglen: yarim tabak patlicanli bi yemek 2 kasik pilav azcik cacik
Ara: kahve ve 2 catal pasta
Aksam: yarim kase corba
2 litre su.spor yine yok maalesef vizeler yaklasiyor yemek saatlerim bile sasiyor gec yatinca ama tutuyorm kendmi
iyidir 50 dakika eliptik yapmışsın hepsi erimiştirSelamlar..menum
Sabah-1 dilim beyaz ekmek
1 kibrit kutusu peynir
1 tatli kasigi tahin pekmez
4 tane zeytin
Ara-1 tane elma
Ogle-4 kasik pilav,3 sik nohut
1 bardak ayran
Ara 1 finxan nescafe,2 tane biskuvi
Aksam-1 dilim kizarmis ekmek uzerine 1 tatli kasigi kadar margarin
1 tatli kasigi recel
1 k.k peynir'domates salatalik'2 tane zeytin
Spor-50 dakika eliptik'100 mekik
Su-1.5 litre
.
:44::44::44::44: maşallah dolu dolu menün ne desem bilemedimmerhaba arkadaşlarr
öğle: 1 kaşık kuskus yoğurtlu-1 tane kuru biber dolması- 1 dilim küçük kare cevizli kek-1 kaşık büyüklüğünde tavuk ğögsü tatlısı
regl dönemim geliyorr iyice şiştimm. karın ağrısından 30 dakika zorla yürüdümm..
su tamam.
inşallah arzu frenlesin yaaa verdiğin kiloları alma sakın[sıze=3]harıkasınnn arkadaşım işte buu.bu hadısı hemen yazıyorum buzdolabımın üstüne yapıştırıyorum.kesin beni frenletir.çok tşkler arkadasım.[/sıze]
menün çok iyi bence birde spor pşsaudı daha iyi olurdu...iyi akşamlar kızlar bugünki hastane macerasından sonra menümü yazıp çıkayım bakalım jujum 2 dilim pizzadan sonra sporsuz bu yeme affettirecek mi kendimi?
gamzem rüyanda beni nasıl gördün ben yeni farkettim yaa bunu yazdığını yarın anlat çatlarım ben şimdi
bu arada oğlumda bende orta kulak iltihabı olmuşuz benim ayrıca fizik tedavi dr u emg ve mr istedi cuma gün bunları çektireceğim kulağım hala sıkıntılı bendeki haberler bu kadar kaçaklar arada bi uğramışlar
menüme gelince
sabah
2 kuru kayısı 2 bardak su
kahvaltı
1 dilim ekmek arası yağsız tost
1 çeri domates
ara yok
öğle
2 kaşık taze fasülye 1 kaşık yoğurt
ara
2 kaşık karışık ot yemeği 1 kaşık yoğurt (hastane çıkısı teyzeme uğramıştım börek çörek yerine bununla ikna ettim kadını)
akşam
1 kaşık pilav 1 kaşık fasülye (sadece yoğurt yiyecektim oğlanın kalan yemeğini yedim )
3 kaşık yoğurt
ara
2 badem spor maalesef yok su tamam
yaş pasta yedim.
merhaba arkadaşlarr
su tamam.
Ozellikle chentiq ve gamze abla cozuttumuz ha iyice aksam aksam pastalar tatlilar super helal boyle devam :) len ben ogrenci halimle ikiye 3 e kadar ac oturup ders calisiyorum hayatim hazr yemekken fast foodken abur cuburken kendmi tutuyorum size noluyoooor
[sıze=3]harıkasınnn arkadaşım işte buu.bu hadısı hemen yazıyorum buzdolabımın üstüne yapıştırıyorum.kesin beni frenletir.çok tşkler arkadasım.[/sıze]
geç oldu ama yazıyım menüm
SABAH 1 yumurta peynir 4 zeytin 2 dilim ekmek domates( sabah geç yedim öğle yok)
ARA ayva
ARA 10 badem
AKŞAM 1 kase yayla çorbası yoğurtlu havuç salatası
sütlü nescafe
su tamam spor 45 dk tempolu yürüyüş mekik ve çeşitli kalça hareketleri
:44::44::44::44: evet motive oldun oldunda sütlü tatlı yedin gaaamzemmm
ukyo senin menülerin genelde güzel oluyordu bu ara biraz farklılaştı gibi geldi bana:44::44::44::44: işte akşam için ufak atıştırmalık bıraksan daha iyiydi akşam yemeğini terk etmemek lazımmış..."Akşam yemeğini terk etmeyin [velev ki bir avuç hurma ile de olsa]. Zira onu terk etmek insanı yaşlandırır."
gamzem menün güzel hani sütlü vardı:44::44::44::44: ama bugün ki menün için alkışşşş
ahhh gamzem aha bak bu saatte gelebildim anca herkes uyudu ben bilgisayar başına geçtim:26::26::26::26:
sadece paçanga böreğin fazla olmuş onun dışında
güzel menü
iyidir 50 dakika eliptik yapmışsın hepsi erimiştir
:44::44::44::44: maşallah dolu dolu menün ne desem bilemedimolsada yesem havasındayım şimdi
inşallah arzu frenlesin yaaa verdiğin kiloları alma sakın
dalintoş dalintoş tatilin keyfini çıkar bak 1 haftan doldu 2 . haftaya geldik aman ha kilo alıyım neyim deme
Mide dolunca fikir uyur, hikmet ölür ve azalar durur.
Lokman Hekim
ßir ÇığLık Atasim Var herkeze Sabah Sabah. Kim Duyar biLmiyorum Bu ÇığLığımı Ama Ey güzeL İnsanLar GÜNAYDIN.
.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?