- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #87.701
Hayat üçbuçukla dört arasındadır
ya üçbuçuk atarısın
yada dört dörtlüt yaşarsın
ahhhh garf ahhhh sen kendini cozutmuşlardan mı sayıyorsun????slm kızlar bgun hastanedeydm tum gun annem alerjı testı yaptırdı bende gittim snrada bıraz gezzdik
evde otur otur ne kdrda sıkılmıısn ben dısarı cıkınca ipinı koparmıs esek gbi ordan oraya zıpladm
bugun biraz cozuttum cok uzgnum cidden ekmek lavas havada uctu:26:
ya kitap sardı arkadaş bırakamıyorum ki... sporuda boşladım tö de izlemiyorum eve ğit yemek yap yedir bulaşıkları topla sonra oğlan derse eş işe ben kitaba ... az kaldı 2. kitap bitmek üzre 3. kitabı da bitirirsem rahatlarım ...Yine kimsecikler yokk :26::26::26: jujuda kitaba daldı sanırımm :44::44: hep yalnız kalıyorum buralarda :26: hep garip, hep kimsesizbaşkalarının topikleri ışıl ışıl bizim ki kapkaranlık çok üzülüyorum amaa
Gelin lennnnn artıkkkkkkkk
yapmayın gözünüzü seveyim hiç mi acımıyorsunuz kendinize emeğinize.. ben verdim bari bunu koruyayım demek varken neden geri almak için böyle rahat davranıyorsunuz????canım ya nolduysa bu ara okadar çok iştahım açıldıki bir türlü dur diyemiyorum kendime sürekli canım bişeyler isteyip duruyor ....ve kendimden harbiden de utanıyorum ve kızıyorum kendime böyle olunca.....artık durmam lazım....
.
aynen her kelimesine katılıyorum bunların iyiki paylaşmışsınDuraklama dönemini daha hızlı atlatabilmek için;
1. Egzersizinizi arttırın; haftada 2 gün yaptığınız egzersizi örneğin 4 güne çıkarabilirsiniz.
2. Diyet içeriğinizi ve beslenme düzeninizi değiştirin; örneğin genelde öğle yemeklerinde et+salata+ekmek tüketiyorsanız onun yerine değişiklik olarak kepekli sandviç veya sebze yemeği+çorba+yoğurt tarzı diyet içeriğini değiştirin.
3. Diyette ufak atıştırmalar, tadına bakmalar v.b durumlarınız varsa bunları tamamen kesin ve sadece diyetinizde yazılı olanlara odaklanın
4. Her gün sürekli tartılmayın; tartıda kilo vermediğinizi görmek motivasyonunuzu azaltacaktır.
5. Sıvı alımınızı arttırın.
6. Uzun süredir kilo veremiyorsanız diyete 2-3 gün ara verip, canınız ne isterse tüketin ve tekrar multidisipliner olarak diyetinize başlayın. Bu 2-3 günlük ara metabolizmanızın hızlanmasını sağlayacaktır.
7. Bu dönemin geçici olacağını unutmayın; mutlaka tekrar direnç kırılacak ve siz kilo vermeye devam edeceksiniz, bunu hiç aklınızdan çıkarmayın. Sabırlı olun.
8. Diyet günlüğü tutun; hergün tek tek ne yediğinizi not edin ve kendi listenizle karşılaştırın, bir yerlerde farkında olmadan hata yapıyor olabilirsiniz.
9. Bu dönemlerde ilaç, ödem söktürücü v.b şeyleri doktorunuza sormadan kullanmayın.
10. Egzersiz içeriğini ve şeklini değiştirin, evde yürüyüş bandında 40 dk aynı tempoda yürüyüş yapmak yerine 5 dakika koşuyorsanız, 15 dakika yürüyün. Bunu en az 30 dakika boyunca tekrarlayın.
11. Stres kilo verme hızını azaltan bir faktördür, duraklama döneminde stres seviyenizi azaltmaya özen gösterin, ılık duş, hafif yürüyüşler, hoşunuza giden filmler, rezene çayı v.b biraz rahatlamanıza yardımcı olacaktır.
HAFTA SONU DA DİYETİNİZİ BOZMAYIN
Genelde diyet yapmaya çalışan bireyler hep aynı durumdan şikayetçilerdir, hafta içi düzenliyim, işe gidiyorum ama hafta sonu geç kalktığım için tüm öğünler birbirine giriyor ve ben diyeti hep bozuyorum. Diyette düzen ve disiplin çok önemlidir ve sizin hafta içi ne kadar mükemmel yapsanız da hafta sonu bozulması kilo vermenizi çok etkiler. Diyet listeleri genelde hep sabah 7:00-8:00 gibi başlar ve 2-3 saat ara ile devam eder. Bu durum hafta sonuna gelince ise genelde geç kalkıldığı için tüm saatler birbiri ile karışır. Sizin diyetinizi bozmadan devam ettirmeniz için burada rutin beslenmemizin biraz revize edilmesi gereklidir. Hafta sonu diyeti bozmak ciddi anlamda kilo vermeyi zorlaştırır bu yüzden diyeti bozmadan saat ve diyet düzenini değiştirmekte yarar vardır.
Hafta sonu daha geç kalktığınız için sabah kahvaltı öncesi diyetinizde yer alan 3 kayısı, ılık su, erik tarzında ilk öğünü atlayın.
Sabah kahvaltısı öğle yemeği ile birleşeceği için daha tok tutan, daha alternatifli ve çeşitli bir kahvaltı ediniz, kahvaltı miktarları arttırınız.
Günü 2 öğün olarak düşünmeyiniz, sabah ve akşam şeklinde arada uzun süre boşluk bırakırsanız metabolizma hızınız yavaşlar ve yemek düzeniniz bozulur. Bu yüzden arada mutlaka bir öğün daha yemek tüketin veya yemek yiyemiyorsanız sık ara öğünler yapın.
Sabah geç kahvaltı olacağı için ara öğünleri atlayıp hafif bir öğle yemeği tüketiniz, öğle yemeği yemek istemezseniz 2-3 ufak ara öğünler tüketiniz.
Öğle yemeği yemezseniz akşam yemeği saatini biraz daha erken ( örn 18:00 ) saate çekiniz.
Gün içinde mutlaka protein tüketiniz, akşam et veya balık tercih ediniz.
Hafta sonu egzersiz yapmak isterseniz kahvaltıdan 30 dk sonra en iyi zamandır , kahvaltı öncesi gitmek isterseniz muz+1 bardak süt içiniz ve egzersiz sonrası kahvaltı yapınız.
Günlük sıvı ihtiyacınızın hafta sonu da 2-2.5 lt olduğunu unutmayınız.
Hafta Sonu İçin Örnek Beslenme Programı
Sabah ( geç kahvaltı/ 11:00 )
2 dilim peynir
1 adet yumurta
4-5 adet zeytin
1 tatlı kaşığı reçel
2-3 dilim kepek ekmek
yeşillik
Öğle 15:00
6-7 kaşık zeytinyağlı sebze yemeği
1 kase yoğurt
1 dilim kepek ekmek
17:00
1 porsiyon meyve
öğle yemeği yemek istemezseniz
15:00
1 kase meyveli yoğurt
2 adet ceviz
ara
17:00
10 adet badem
1 porsiyon meyve
Akşam 19:00
120 gr et veya 200 gr balık
salata
1 kase çorba
1 dilim kepek ekmek
1 bardak ayran
Gece
2 porsiyon meyve
iyi hat ettin aferim...yaş pasta yedim.
sende iyi hatf ettin sana da aferim...sütlü tatlı yedimyazıklar olsun bizeee...gel BACIM sarılıp aglasalim
hakkın var büşra istediğini söyleyebilirsin valla yazık diyorum kendini tutamayıp tatlı yiyenlereOzellikle chentiq ve gamze abla cozuttumuz ha iyice aksam aksam pastalar tatlilar super helal boyle devam :) len ben ogrenci halimle ikiye 3 e kadar ac oturup ders calisiyorum hayatim hazr yemekken fast foodken abur cuburken kendmi tutuyorum size noluyoooor
saol cnm
cnm ya bu iyi oldu ben çoğu zaman sabahı geç yedince kaçta ne yesem diye şaşırıyodum çok işime yarıyıcak
cnm bu ne ne kadar çok ve kaloriliş
günaydın fıstığımmßir ÇığLık Atasim Var herkeze Sabah Sabah. Kim Duyar biLmiyorum Bu ÇığLığımı Ama Ey güzeL İnsanLar GÜNAYDIN.
.
senmi ben mi...harbiden şiştikk ay...
.
aynen gülüm yaaa....bize yazıklar 0lsunn...
Yapıştır yapıştır, gelince bizde okuruz
Canımmmm ben menümü yazıktan sonra yedim ama azdı yarım porsiyonn..tam 5 çatalda yuttumm
harbi yaaaaa dalinimizi de özledik....gel artıkkk dalinnnnnnnnnnnn
10 numresin bacım...bu arada tabiki sözleri kimlerin yazdığını zaten paylaşıyor arkadaşımız...ben o güzel sözleri bizlerle buluşturanaa sevgi gösterisi yapıyorum...zaten rahmetliye yapamam kiii
Yırttın kendini yırtttınn haaaaaa
Gü nay dıııınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnuyanmayana böyle konser vericem..sesim acayip pistir...ablam yalvarırım sus, sen şarkı söyleme der...bende tuvalete girip (yankılı) onu arayıp şarkı söylerim onu bu işkencedenn mahrummm edemem ki...
.
ayyyyy bende onu izliyorum :)
canim menun guzel..cok gecmis olsun...ruyama gelince :)
yuzunu gormuyorum ama seni tanıyan bir akrabam varmis...ona soruyorum..sshnuru tanıyormusun nasil biri diyorum. oda bana, sahnur cok fenadir. o kadar azimli ve beceriklidir ki.. alis veriş yapar..aldıklarıni is yerinin adresini veriyor. . oraya getittiriyor...
iste boyle bir rüya sahnurum :)
bumu cozutmus halin :) ama neyse yinede hosgeldin :)
aferin sana kuzummm.. seni cok takdir ediyorum :)
Hayat üçbuçukla dört arasındadır
ya üçbuçuk atarısın
yada dört dörtlüt yaşarsın
günaydınn...
bugün bir tuhafım korkuyorum endişeliyim heyecanlıyım adına ne derseniz tırsıyorum yaa
rüyama bile girdi..iki tüpümü de almışlar nasıl ağlıyodumoff Allahım yüzümü güldürür inşallah..
dün okulda yanımdaki arkadaşım birde hamile olduğunu söylemez mi heyecanını bana anlatıyor
ben ise ameliyat olacağmda tedavi olacağımda da da da çok üzüldüm başıma ağrılar girdi...bugünede böyle uyandım işte..
kızlar dualarınızı esirgemeyin benden ne olur korktuklarım başıma gelmez inşallah. hayırlısı ne ise o olsun..:26:
bugün iş yerinde belki biraz girebilirim,,istanbulda girebilirmiyim bilmiyorum,ama cumartesi evimdeyim ozaman sizinleyim görüşürüz canlarım
rabişinde yarın test günüydü inşallah müjdesini verir canım bnm...
juju ben aynıyım 63.9 uyandım..
günaydınn...
bugün bir tuhafım korkuyorum endişeliyim heyecanlıyım adına ne derseniz tırsıyorum yaa
rüyama bile girdi..iki tüpümü de almışlar nasıl ağlıyodumoff Allahım yüzümü güldürür inşallah..
dün okulda yanımdaki arkadaşım birde hamile olduğunu söylemez mi heyecanını bana anlatıyor
ben ise ameliyat olacağmda tedavi olacağımda da da da çok üzüldüm başıma ağrılar girdi...bugünede böyle uyandım işte..
kızlar dualarınızı esirgemeyin benden ne olur korktuklarım başıma gelmez inşallah. hayırlısı ne ise o olsun..:26:
bugün iş yerinde belki biraz girebilirim,,istanbulda girebilirmiyim bilmiyorum,ama cumartesi evimdeyim ozaman sizinleyim görüşürüz canlarım
günaydınn...
hımmmmmm anladım... ben severim yoğurdu ama dünki yoğurdumu begenmedim ama akşam zorladım kendimi kilo vermede etkisi büyük diyegünaydınlarr
kulak ağrısı ile uyandım gene hiç keyfim yok sol kulak hala duymuyo içerde okyanuslar dalgalanıyo resmen
gamzem ilginç bi rüya imiş bu arada internetten çok fazla bi alışveriş yapmam ben ama hayırlara çıksın diyelim
güzel laf mış jujum
bu arada yoğurdu niye 2 -3 kaşık demişsin canım istemediği için öyle oldu sabah kahvaltıda da bugün değişiklik yapmış 1 kase yoğurt içine accık konrflakes keten tohumu ve 2 kuru kayısı doğradım yedim dün müshil hapına rağmen wc ye çıkamadım bu hafta çok çok az çıktım inş yarın tartıya kadar çıkabilririm wc ye
aynı stres aynı gerilim ... düşünmek bile istemiyor insan... neyseeee hayırlısı buymuş demek istiyor insan kendini avutmak için:26::26::26::26: Offfff eski günlerimi hatırladım...
Bende daha çokk yeniyim bu konularda ve ilk aşılama yaptırmışım, sonucu bekliyoruz...regl olmama da 2 gün var ama ben heyecandan ölücem...neyseeee kız kardeşim geldi ve ben hamileyim dedi :26::26::26: o an yaşadığım acı hala içimi acıtır..tabiki ona asla kızmadım, kıskanmadım..kınamadım ammaa velakin..içim acayip burulmuştu..ben regl olmamı beklemeden hastaneye kan tahliline koştum..hemşire çıkmadı dedi...eşim yanımızda 17 senelik bebek sahibi olamamış çift vardı onlara dua ediyordu :26::26: hemşire de bana, bekleyin çıkmadı ama belki hamilesinizdir diyor..kalmış regl olmama 1 gün ve kanda çıkmadı..hala bekle diyorr sü....dedim kiii eşimeee..bak önce hemşireyi yolarım, sonrada seni hashahhahaha offfffffffffffffffffffff :26::26::26: dugulandım :26::26:
Gülümm inşaallah sende hayırlı haberlerle dönüceksin...
.
ahhhhhh güzelim kendini öyle şeylere kaptırmışsın öyle kafa yormuşsun ki istesen de istemesemde bilinç altın sürekli bu konuda çalışıyor ve rüyalarında koyvermiş korkuyarını...
her şeyin hayırlı allahtan rabbim hayırlı ise sana istediğini nasip etsin... bende sevinçle yazayım listede aysunayy hamile geri dönmek üzere ayrıldı diye...
kilonu not ettim ... hayırlı haberlere gelirsin inş...
hımmmmmm anladım... ben severim yoğurdu ama dünki yoğurdumu begenmedim ama akşam zorladım kendimi kilo vermede etkisi büyük diye
aynı stres aynı gerilim ... düşünmek bile istemiyor insan... neyseeee hayırlısı buymuş demek istiyor insan kendini avutmak için
günaydınn...
canım sakin ol hayırlısı ile güzel bir olay olacak yarın ve atlatacaksın daha sonra da burdan senin hamile haberini alacağız canım benim sıkma canını tamam mı? dün arkadaşın hamile haberini vermiş yaa en kısa sürede senden de alacağız o güzel haberi ama önce sakin ol heyecan yapma ne olur canım
birsen darısı benim başıma yaaa ben de wc ye çıkmak istiyorum artık yeterr
:26::26::26::26: Offfff eski günlerimi hatırladım...
Bende daha çokk yeniyim bu konularda ve ilk aşılama yaptırmışım, sonucu bekliyoruz...regl olmama da 2 gün var ama ben heyecandan ölücem...neyseeee kız kardeşim geldi ve ben hamileyim dedi :26::26::26: o an yaşadığım acı hala içimi acıtır..tabiki ona asla kızmadım, kıskanmadım..kınamadım ammaa velakin..içim acayip burulmuştu..ben regl olmamı beklemeden hastaneye kan tahliline koştum..hemşire çıkmadı dedi...eşim yanımızda 17 senelik bebek sahibi olamamış çift vardı onlara dua ediyordu :26::26: hemşire de bana, bekleyin çıkmadı ama belki hamilesinizdir diyor..kalmış regl olmama 1 gün ve kanda çıkmadı..hala bekle diyorr sü....dedim kiii eşimeee..bak önce hemşireyi yolarım, sonrada seni hashahhahaha offfffffffffffffffffffff :26::26::26: dugulandım :26::26:
Gülümm inşaallah sende hayırlı haberlerle dönüceksin...
.
ahhhhhh güzelim kendini öyle şeylere kaptırmışsın öyle kafa yormuşsun ki istesen de istemesemde bilinç altın sürekli bu konuda çalışıyor ve rüyalarında koyvermiş korkuyarını...
her şeyin hayırlı allahtan rabbim hayırlı ise sana istediğini nasip etsin... bende sevinçle yazayım listede aysunayy hamile geri dönmek üzere ayrıldı diye...
kilonu not ettim ... hayırlı haberlere gelirsin inş...
hımmmmmm anladım... ben severim yoğurdu ama dünki yoğurdumu begenmedim ama akşam zorladım kendimi kilo vermede etkisi büyük diye
aynı stres aynı gerilim ... düşünmek bile istemiyor insan... neyseeee hayırlısı buymuş demek istiyor insan kendini avutmak için
Canim alev ablammmm kalbim dualarim seninle cok stres yapip uzme kendini nolur guzel haberlerle gelirsin insallah
günaydınn...
CANMMM inşallah hayırlısıyla gider kayırlısıyla gelirsinn. tüm dualarım,kalbim seninlegünaydınn...
günaydınlarr
kulak ağrısı ile uyandım gene hiç keyfim yok sol kulak hala duymuyo içerde okyanuslar dalgalanıyo resmen
gamzem ilginç bi rüya imiş bu arada internetten çok fazla bi alışveriş yapmam ben ama hayırlara çıksın diyelim
güzel laf mış jujum
bu arada yoğurdu niye 2 -3 kaşık demişsin canım istemediği için öyle oldu sabah kahvaltıda da bugün değişiklik yapmış 1 kase yoğurt içine accık konrflakes keten tohumu ve 2 kuru kayısı doğradım yedim dün müshil hapına rağmen wc ye çıkamadım bu hafta çok çok az çıktım inş yarın tartıya kadar çıkabilririm wc ye
canmmm inşallah hayırlısıyla gider kayırlısıyla gelirsinn. Tüm dualarım,kalbim seninle
canm geçmiş olsunnn.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?