Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Günayddınnnn kızlarrr, bu sabah bomba gibi uyandımmmmmm

hemencecik sizlerle faydalı bilgiler paylaşmak istiyorum

Az Ödeyerek Sağlıklı Beslenin

Sağlıklı beslenme, son zamanlarda özellikle yeme alışkanlıklarının değişmeye başlamasıyla önem kazanan bir konu. Yaygın kanı, sağlıklı yiyeceklerin pahalı olduğu yönünde. Halbuki pahalı yiyeceklerde bulunan besin değerleri, başka pek çok yiyecekte de bulunuyor. İşte aynı besin değerine sahip yiyecekler:

Pahalı Gıdalar Yerine Neleri Tercih Etmeliyiz?

- Muz yerine aynı besin değerine sahip ve daha ucuz olan elma, portakal, şeftali, kayısı ve üzüm yenebilir.

- Pahalılık konusunda başı çekenler et ve et ürünleri. 3 yumurta yemek ile 100 gram et yemek arasında besin değerleri açısından bir fark yok. Aynı şekilde bir tabak nohut veya kuru fasulye yiyerek, 70 gram etten alabileceğiniz kadar protein alabilirsiniz.

- Sebzelerin sağlığa faydası tartışmasız bir konu. Mevsiminde alınan sebzeler daha ucuz ve sağlıklı olacaktır. Ispanak, roka, nane, pazı, tere, semizotu gibi sebzelerle günlük vitamin ihtiyacı karşılanabilir.

- Yemek ve salataların vazgeçilmezi yağ. Lezzet ve sağlık konusunda zeytinyağı önde olsa da ayçiçek yağı fiyatından dolayı daha çok tercih ediliyor. Ancak son zamanlarda yeni bir trend göze çarpıyor: kanola yağı. En iyi Omega 3 / Omega 6 dengesine sahip kanola yağı, doymamış yağ asitleri sayesinde kötü kolesterolü engelliyor. Ayrıca 200 derece sıcaklığa kadar dayanabiliyor olması da kızartmalar ve yüksek ısıda pişirilen yemeklerde kullanılmak için ideal olduğunu gösteriyor.

- Salatası, yemeği, kızartması, köftesi, böreği... Patates ile pek çok yemek yapılabiliyor. B1 vitaminini bolca barındıran patates, yemek seçeneği konusunda kolaylık sunarken sağlığa da fayda sağlıyor.

-Bal, kahvaltı sofralarının olmazsa olmazı. Ancak pahalı olması sebebiyle insanlar balı daha ucuza alma yollarına yöneliyor. Gıda skandalları ile sonuçlanan balı ucuza alma çabası, hem cebe hem de sağlığa zarar veriyor. Oysa bal ile aynı besin değerini taşıyan ve daha ucuz olan pekmez, sofralarda balın yerini alabilir.

- Pek çok yemeğin yanında severek yediğimiz beyaz pilav da sağlığa zararlı. Hem daha pahalı hem de sağlıksız olan beyaz pirinç yerine pilavların bulgur kullanılılarak yapılması sağlığa faydalı olacağı gibi, ekonomik beslenme de sağlayacaktır.

- Gazlı içecekler yemeklerin ve atıştırmaların vazgeçilmezi oldu. Ancak zararları herkesçe biliniyor. Gazlı içecekler yerine süt ve ayran tüketilmesi hem daha ucuz bir seçenektir, hem sağlık açısından daha faydalıdır.

- B vitamini denince akla gelen ilk besin balıktır. Fiyatları değişkenlik göstermekle birlikte yılın pek az döneminde balığı ucuza bulmak mümkündür. Sağlıklı beslenmede önemli yer tutan balık için daha ekonomik seçim yapmak gerekiyorsa, lüfer yerine istavrit seçmek doğru bir tercih olacaktır. Besin değerleri aynı olan iki balıktan daha ucuzunu seçerek de sağlıklı beslenebilirsiniz.

Sigortam netten mailime gelmiş, enteresan Kesin vardır bir sebebii işaret bu banaa işaret

gamze cim bak canım sen sağlıklı beslenmeyi düşün ne güzel kilo vereceksin onu düşün dünki menüde neler vardı çok merak ettim bi de onları yazsan bacım

Evett felaket ötesi menümü sizlerle paylaşmaktan utanç duyarım :26::26:

Sabah:
2 dilimbeyaz ekmek
1 k.k. peybnir
Menemen ( yarım porsiyon )

Ara: çikolatalı gofret (180 kalori)

Öğle: 1 baston ekmeğin çeyreği kaldı :26::26: krem peynir, bal ve çikolata sürüp yedim..( çok sıcacıktı ) :26::26::26:

Ara: 80 gram çikolata ( 400 kalori civarında )

Akşam: 1 simit
1 kabak dolması
2 dilim kadar ekmek

Ara: 2 dilim ekmek
8-10 parça tavada sucuk
240 kalorilik çikolata :26::26::26::26: :18::18::18:

Aç kurt gibiydim

Bir itiraf :26::26::26::26::26: 45 dk. spor yaptım yemekten sonra ve sabah tartıldım :26::26::26:
300 gr. fazla çıktım, bu gün ceza menüsü uygulayıp yarına en azından aynı çıkabilmeyi ümid ediyorum :26::26::26: 1 haftadır yiyiyorum, diyet olmuyor ama koruma şeklinde yiyiyorum..Dün akşam abartının doruklarına ulaştım ve özür dileyerek menümü yazmamıştım...Kaptanımızı kıracağıma kafamı kırarım daha iyiii Sabah tartıldığım için de çok özür diliyorum, çok kötü olabileceğini düşünüyordum ve nasıl olsa kilo aldım bu hafta yiyeyim demiştim, fakat fazlalık sadece 300 gr. çıkınca toparladım..kendime geldim...

Demek oluyor ki arkadaşlarım, sağlıklı kilo verince almakta vermek gibi zor olabiliyor, önemli olan dengelemek..

En içten saygılarımla

.

gamze cim hakkaten dibine vurmuşsun 1 gün içinde çikolatalı gofret, 80 gr çikolata,240 gr çikolata miden bulanmadı mı kız bu kadar çikolatayı yerken
akşam da hem simit hem ekmek hemde dolma hakkaten abarmışın kızım kilo alma menüsünde bile bu kadar çok yenmez zannımca dalin burda olaydı sana ne ceza verirdi bilmiyom
bence bugün sen çok dikkatli ye ekstra 100 mekik 30 dk yürüryüş yap normal sporun yanında ben ilk cezayı vereyim

gamze cim bak canım sen sağlıklı beslenmeyi düşün ne güzel kilo vereceksin onu düşün dünki menüde neler vardı çok merak ettim bi de onları yazsan bacım

Yazdım tatlımmm :26::26::26: ama kendime geldimmm çok şükür ayyy berbat birşey, önceden yemeyince kendimi iğrenç hissederdim, şimdi yiyince hissettimm

.

Midem nasıl bulandıııı, spor yapıp hazmetmeseydim, yeminle uyuyamazdım..bulanmada az buz değil di yanii :26: yazarken bile bulanıyor

.

kızlar bugün işe geldim ve süpriz bir eğitim olduğunu öğrendim.. gün boyu giremeyebilirim.. ara verince hemen yazmak istedim size..

herkese kocaman gunaydın canlarrrrrrr
günaydın güzelimmmmm
Midem nasıl bulandıııı, spor yapıp hazmetmeseydim, yeminle uyuyamazdım..bulanmada az buz değil di yanii :26: yazarken bile bulanıyor

.
gamzen çok fazla tatlı tüketmişsin sen şekerim hakkaten o mide bulandırır yaa neyse ders olmuş sana

kızlar bugün işe geldim ve süpriz bir eğitim olduğunu öğrendim.. gün boyu giremeyebilirim.. ara verince hemen yazmak istedim size..

canım bende öğleden sonra bebeleri dr a götüreceğim bende yokum öğleden sonra kolay gelsin eğitimde sana

çokk büyük ders hemde canımmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…