Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

şimdilik yeme düzenine bir şey demiyorum...bu cuma gunu görecegız.....beslenme duzenın senı zayıflatıyor mu yoksa yerınde mı saydırıyor......
canim acikcasi simdiye kadar bir ileri iki geri idibir duzen oturtamamistim.Gecen haftadan bu yana aksam en gec 19da yeme isini bitiriyorum ve daha oncede bahsettigim gibi ilacimi kullanmaya yeni basladim.Pazartesine kadar yine yerimde sayiyordum regl oldum cumartesi ve spor yapmaya basladim sporun ertesi gunu hemen artiya gectim.Bu bende hep olur sporla beraber.Ins toparlanir tarti gunune kadar
yeni gectık cnm..gecen hafta salı gunu karar verdik......
anladim canim
az ama biraz kalorili olmuş umarım sporla hepsini yakmışsındır tartı gününe yakınken kötü olmuş

Canim kalori hesabina bakarsan yediklerim cok kalorili degil aslinda gunluk aldigim miktar toplam 1050 kal.hatta kismen sagliksiz bile denebilir 1000 kal kil payi gecmis..Ben karbonhidrati hayattan tamamen cikarma taraftari degilim ama tabi bu bir gozleme de olmamali.Ama bugun alternatifsizligin kurbani oldu

aksam mısafırım vardı gelemedımmmmm hemen menumu yazıyorumm

sabah

1 tane ev yapımı pogaca
peynır
domates salatalık

ogle
yok

aksam
2 kasık pılav
3 kasık et sote
1 kepce corba
salata

su:tamamdır
spor:100 mekık 20 dk yuruyus

Merhaba hanimlar 2 gundur giremiyorum.h.sonu kizimin d.gunu var onun hazirliklariyla ugrasiyorum tutusuydu kurabiyesiydi derken epey vaktimi aliyor.bi de bugun aksama kadr hastanedeydik.dun ilk defa patlican yedirdim alerji yapti butun vucudu kabardi.huysuzdu cok,nete giremedim.giremedim ama sanmayin ki diyeti aksattim cok sukur firesiz dev ediyorum.bugunki menum:
Sabah:1 haslanmis yumurta, 1 dilim peynir. Domates salatalik.1 dilim ekmek
Ogle:4 kofte+salata
Aksam:bi kase corba, biporsiyon sebze yemegi.

Ara ogun:yok
Icilen su:2 lt
Spor:4 Saat hastanede asagi yukari merdiven egzersizi)

aysunayım lütfen negatif düşünme dualarımız ve kalbimiz seninle canımmm

benim ne kaptanım var ortalıkta ne de yoldaşım sevdaaa

iyi geceler

çok teşekkür ederim kızlar..amin inşallah...

erken kalktım..kan vereceğim için kahvaltı yapmadım erkenden kaldım böylevaktim vardı size bir selam vereyim dedim

koçummmm gamzemmmmmm bu hafta bizim haftamız olacak şaşırtacağım seni

çok dikkat ettim tek kaçamağım yok..akşamları acaip aç yattımbu yüzdende çok mutluyummmmmmmmmm

öpüyorum hepinizi görüşürüz.

önceden haber verseydin iyi olurdu ... bu haftalık seni idare edelim ama haftaya düzenli katılım bekliyorum
hayırdır aysunay tartıldın mı yoksa kız gizli gizli söylemiyon mu bize

dün saat 20:00 de eşim geldi apar topar beni dışarı çıkardı .. benden habersiz birilerine söz vermişmişmiş... 20:00-20:30 arası tatlıcıda buluşulucakmışmışmış... tabiki bizimkisi eve geç gelince biz gittik ki tatlıcıda in cin top oynuyo gitmiş millet... nası sevindim .. zaten istemiyordum gittmeyi birde millet tatlı yerken yok yemiyorum deyip ardından açıklama sıralamayı da canım çekmiyordu açıkcası...

neyse bizde forum da turladık eve 22:30 da ancak girdik... eee ben mandonosu unutmuştum...

corni geldi gözümün onönü gecenin bir yarısı yatmaya hazırlanır herkes ben maydonos kaynatıp derin dondurucuda sağuttum ve içtim... ahhh corni ahhhhhhhhh ne çektim be senin elinden

günaydınlarrr
evde iken düzenli katılım yapamıyorum ben yaa işyerinde daha iyi oluyordu bi de hazırlanması gereken rapor ve sunumla uğraş bi taraftan popomun acısı derken yaptıklarımı kaptan yardımcısı olarak kendime yakıştıramıyorum ama inş haftayadan itibaren düzenli bir katılım olacak
jujum sizin koçluk sistemi ayet güzel gidiyor yaa çok sevindim senin kilo vermene
aysunay cım hyırlısı ile güzel haberlerle gelirsin canım üzme canını
ipekyol sen de gurbette imişsin nijerya da yaşam şartları nasıl?
simuzer şimdiden kızının doğum günü kutlu olsun

bende o saatler de içiyorum zaten yarına çok az kaldı

herkese günaydın arkadaşlar.............ben birazdan dişçiye gıdecegım.....öğleden sonra gelırım Allah izin verirse.....
bu aralar herkes çok yoğun......misafirler,hastalıklar........zaten az kişiyiz.....eskisi gibi 15 kışı yok takım da.........
bu az olan kişi sayısı ile yürütmeye çalıştıgmız motıvasyon da kimse ortada olmayınca yürümüyor.....

ben juju ile çok güzel oturttum düzenımı....ama sizlersiz de olmuyor....biz sizlerle bir takımız......tek basımıza hiçbir şey değiliz.....
umarım alınganlık etmezsınız bu söyledıklerıme......

dilek ne kadar incesin.......tombik halın yok mu? bel falan ıncecık.......bırtek toto-basen kalmış....şimdi ölçülerime baktım hemen hemen yakınız nıye ben böyle durmuyorum yaaaaaaaaa sizin foto makınesınde inceltıcı mı var yoksa

bu arada bende belimden göbegımden 1 cm incelmişim.....amma da cok incelmişim....
25 hazırana kadar bıraz daha incelmelıyım

rabişim karbo çok olmuş cnm ya pilav hiç yemeseydin keşke tartı gününe bu kadar az kalmışken poğaça hiç olmamış en az 200 kalori o poğaça

tuğbiş şişko resmimide koydum bacım zaten bi tane vardı evet cnm totomun hele eski hali çok fena

şimdi squatla toparlandı biraz bacım senin fotoları gördüm sen kendine haksızlık ediyosun senin sadece basen kalmış accık

alevcim inş herşey diledğin gibi geçer cnm allah kalbinde geçen herşeyi verir inş

şahnurum sıkma canını se en kısa zamada eski düzenine dönersin

Son düzenleme:
rabişim karbo çok olmuş cnm ya pilav hiç yemeseydin keşke tartı gününe bu kadar az kalmışken poğaça hiç olmamış en az 200 kalori o poğaça

haklısın dılekcım ama malum evde mısafırım var ben yemezsem babamda cok yemıyo zorluyo benı ye dıye yemesem olmuyo yesem olmuyo zor bı hafta oluyo benım ıcınnn...

Gunaydin kizlaar... sabah erken kalktim evi temizledim.kahvaltimi yaptim.kizim bugun daha iyi kurdesenleri korelmis.ilaclar iyi geldi sanirim.o yuzden bu mutlulukla gune zinde basladim.200 defa da ip atladim.bugun cok isim var cook.bi legen yaprak sarilmak uzere beni bekliyor, tutu rakimin eksik parcalari hazirlancak.alisverise cikilacak.kizlar bana menu icin fikir verebilir misiniz?.d.gunu menusu?

haklısın dılekcım ama malum evde mısafırım var ben yemezsem babamda cok yemıyo zorluyo benı ye dıye yemesem olmuyo yesem olmuyo zor bı hafta oluyo benım ıcınnn...

sende haklısın cnm bu haftayı o zaman en az hasarla atlatmaya çalışalım haftaya daha iyi olur inş ve bugün maydanoz suyu içebilirse iç lütfen

cnm çokkkk geçmiş olsun ohhh işleride halletmişsin kolay gelsin menü içinde salatalar iyi oluyo şeğişik salatalar yapabilirsin cnm

şahnurcum sen sağlığına dikkat et biz sıkıntı yapmıyoruz neden girmedi diye.. tabi evde istediğin gibi giremezsin... sen bi toparlan seni de koç yapıcam seninde engin bilgilerinden faydalansın bi gariban

Gunaydin arkadaslar rabis sikma canini isleri yoluna koydun mu duzene girersin

Bende okul piknigindeyim canim sikiliyor
senin okulda valla kermes yeri gibi ne bu kız piknik sürekli
bende o saatler de içiyorum zaten yarına çok az kaldı
bugün son kez içicem ve en azından 4-5 gün rahatım ohhhhh süper

hakkaten corni ikimizde karşılıklı iyi yakaladık frekansı ve aman bozulmasın ...

ölçümler 25 haziranda mı bakalım benim odun beden ne kadar yontulmuş olacak
ayrıca corni abartıyorsuun sen birsenden şişman durmuyorsun hatta bacakların ondan zayıf basen sorunun var senin

oooooo hoş geldin canım seni görmek de varmış bugün...

doğum gününde pasta börek cörek yeme de ne yersen ye... emin ol bişey kaybetmezsin.. yo yo dur kaybedersin kilo

1. YANLIŞ: Ekmek yersem kilo alırım.

DOĞRUSU:
Ekmek bizim için en önemli ve en doğru karbonhidrat kaynağı. Ekmeksiz bir beslenme programı düşünülemez. Tam buğday, çavdar ve tam tahıllı ekmekler hem glisemik kontrolü sağlamaya, hem de enerji ihtiyacımızı karşılamaya yardımcı oluyor. Alınması gereken enerjiye göre, miktarlarına dikkat ederek ekmek tüketmeniz kilo almanıza değil, sağlıklı beslenmenize katkıda bulunacaktır.

2. YANLIŞ: Limonlu/ sirkeli su içmek zayıflatır.

DOĞRUSU: ”Bunu yersen kilo verirsin, bunu yersen vücudun yağ yakar” diyebileceğimiz bir besin maalesef yok. Limonlu/ sirkeli su içmek bazik etki gösterdiği için vücuttaki asitleri temizlemeye yardımcı oluyor. Asitleri nötralize etmek yağların serbest kalmasını sağlıyor. Ancak bu yağlar, sadece diyet ve egzersiz yaparak yakılabiliyor.

3.YANLIŞ: Bir öğün atlasam kârdır.
DOĞRUSU: ‘Diyet yaparken ne kadar az yersem o kadar çok ve

çabuk

kilo veririm’ düşüncesi yanlış. İdare edebileceğinizi düşünüp öğün atlamaya kalkarsanız, en fazla bir saat içinde o öğünde yiyeceğinizden çok daha fazlasını bir anda bitirmiş bulabilirsiniz kendinizi. Ayrıca metabolizmanın çalışma hızını kaybetmemesi için öğünlerin arasını çok uzun tutmadan, küçük porsiyonlarda yemek yemek en doğru olanı.

4.YANLIŞ: Sınırsız meyve yiyebilirim.

DOĞRUSU: Diyet süresince bol meyve ve çiğ sebze tüketebileceğimizi düşünürüz. “Ne de olsa kalorisi yoktur” deriz. Çiğ sebze için sınırlama yokken meyve için aynısı geçerli değil. Çünkü meyveler şeker oranı yüksek besinlerdir ve basit şeker (fruktoz) içerirler. Almanız gereken kaloriye bağlı olarak değişmekle beraber, günde ortalama 3-4 porsiyon meyve tüketebilirsiniz. 1 porsiyon meyve; 1 küçük boy elma, 1 orta boy mandalina, 1 orta boy ayvanın 1/3’ü, 3 adet kuru kayısı veya 1 adet kuru incire tekabül ediyor. Özellikle glisemik indeksi düşük olan meyveleri ana öğünler yerine, ara öğünlerde miktarlarına dikkat ederek tüketmeniz en
uygun

olanı.

5. YANLIŞ: Yağı tamamen kesmeliyim.

DOĞRUSU: Diyet sırasında yağı, karbonhidratı ya da proteini tamamen kesmek doğru olmaz. Yağı tamamen kesmek, vücudun onu depolamaya başlamasına neden oluyor. Beslenmemizden yağı çıkarırsak, vücudumuz yağ stoklarını kullanmak yerine onları korumaya alıyor. Tabii ki bu durum bizim, çok yağlı, kızartma ya da fast food türü besinleri tüketmemiz anlamına gelmez. Fakat yağın bizim için gerekli olduğunu da unutmamak gerekiyor. Yemekleri, miktarına dikkat ederek zeytinyağı ile pişirmek; ara öğünlerde fındık, badem ve ceviz gibi kuruyemişleri tüketmek
faydalı

yağ almamızı sağlayarak diyetimizin örüntüsünü tamamlıyor.

6.YANLIŞ: Yemekten önce bir bardak su içersem iştahım kesilir ve kilo veririm.

DOĞRUSU: Yemekten hemen önce su içmek doğru değil. Çünkü su, bazikliğe yakın özelliğinden dolayı midenin asidik yapısını bir miktar nötralize ediyor. Oysa midenin sindirim aşamasında özellikle de proteinlerin sindirimi için asidik yapıda olması gerekiyor. Proteinlerin tam sindirilememesi, bağırsaklara gelen kalıntıların burada aşınmalar oluşturmasına neden olabiliyor. Aşınmaların olması ve çok fazla tekrarlanması, bağırsakta yaralar oluşmasına, hatta yırtılma ve delinmelere kadar giden sonuçlara yol açabiliyor. Ayrıca yemek öncesi su içmek mide boşalmasının hızlı olmasına ve bağırsaklara gelen yiyeceklerin hızlı emilimine sebep oluyor. Hızlı emilim kan şekerini de hızlı yükseltiyor. Bu yüzden suyu, yemeklerden hemen önce içmek yerine en az 15-20 dakika önce içmek en doğru olanı. Ayrıca suyu 15-20 dakika önce içmek iştahımızı biraz olsun baskılayabiliyor. Çünkü beyinde açlık ve susuzluk sinyalleri birbirine çok yakındır ve bu yüzden her açlık hissedildiğinde su içmek doğru bir hareket olacaktır.

7. YANLIŞ: Haftada 1-2 kez, 30 dakikalık egzersizler yapmam yeterli.
DOĞRUSU: Hareketsiz kalmak yerine az da olsa spor yapmak kesinlikle daha

iyi

. Ancak haftada 1-2 kez 30 dakikalık egzersizler yeterli olmuyor. Mümkünse her gün ya da gün aşırı spor yapın. Spora başlayınca süresinin 60 dakikayı bulmasına özen gösterin ve anlamlı olması için çok hafif düzeyde yapmayın. Spor yapmak, metabolizmanın hızlanmasını sağlıyor ve hızlı bir metabolizma dinlenme halinde bile daha fazla kalori yakılmasına neden oluyor.

8. YANLIŞ: Protein diyeti ile hızlı ve sağlıklı zayıflayabilirim.

DOĞRUSU: Protein alımının vücut mekanizmasını hızlandırdığı doğru. Ancak sürekli protein ağırlıklı beslenmek kas dokusu ve su kaybına neden oluyor. 1 gram kas dokusu ile beraber yaklaşık 2,7 gr su kaybı gerçekleşiyor. Yağsız doku kütlesi kaybı da metabolik hızı düşürüyor. Tartıya çıktığımız
zaman

kilo verdiğimizi düşünürüz, ancak kaybettiğimiz kilonun çoğunluğu su ve kastan oluyor. Metabolizma yavaşladığı için de diyeti bozma ya da bırakma sonrasında hızlı bir şekilde kilo alımı gözleniyor.

9.YANLIŞ: Alkollü içecekler fazladan kalori almama neden olmaz.

DOĞRUSU: Alkol tüketiminin ne kadar sıklıkta ve ne kadar miktarda olduğu çok önemli. Ancak alkollü içeceklerin kalorili olmadıkları kesinlikle yanlış. 1gram karbonhidrat ve 1 gram protein 4 kkal enerji verirken, alkol 7 kkal enerji veriyor. Ayrıca alkol vücutta şeker gibi metabolize olup yağ gibi depolandığı için fazlası bize kilo olarak geri dönüyor. Alkol oranın da kaloriyle doğru orantılı olduğu da unutulmamalı. Bu yüzden alkol oranı düşük olanları, sıklığına dikkat ederek tüketmeniz doğru olacaktır. Alkol tüketimi, haftada 1-2‘yi geçmeyecek şekilde; kadınlarda 1, erkeklerde ise 2 birimde tutulmalı. Alkol alımının ardında bol su içmeye özen göstermek de çok büyük önem taşıyor.

10.YANLIŞ: Şekersiz olduğu sürece sınırsız çay ve kahve içilebilirim.
DOĞRUSU: Şekersiz çay, kahve içmek bize kalori aldırmaz. Ancak fazla çay ve kahve içerek sıvı ihtiyacımızı karşılıyor gibi düşünmemiz su içmeyi aksatmamıza neden oluyor. Oysa bu içecekler suyun yerini kesinlikle tutmazlar. Aksine çay ve kahve, kafein içerdikleri için fazla miktar tüketildiklerinde diüretik etki göstererek vücuttan sıvı kaybına yol açıyor. Sıvı ile birlikte elektrolitlerin, özellikle de sodyum, potasyum ve klorun kandaki seviyelerinin azalması durumu da ciddi sağlık problemleri oluşturabiliyor. Ayrıca çay ve kahve vücutta asitlenmeyi de arttırıyor. Asitlerin vücutta birikmesi de bağışıklık sisteminde rol alan hücreleri yok ederek hastalıklara

çabuk

yakalanılmasına neden olan serbest radikallerin oluşmasına yol açıyor. Hücre zarındaki proteinleri yıkarak hücreleri işlev yapamaz hale getirmek gibi ciddi sorunlar da yaratabiliyor. Bu yüzden vücudumuzda asit yapan içeceklere (başta çay, kahve ve asitli içecekler geliyor.) dikkat etmemiz gerekiyor. Ayrıca çay ve kahveyi yemeklerin hemen üzerine içmek, içerdikleri tanenler nedeniyle demir emilimini de engelliyor. Bunların hepsi göz önünde bulundurularak çay ve kahveyi; yemeklerden 1.5-2 saat sonra ve toplamı 5-8 fincanı geçmeyecek şekilde tüketmek doğru olacaktır.

oooooo hoş geldin canım seni görmek de varmış bugün...

doğum gününde pasta börek cörek yeme de ne yersen ye... emin ol bişey kaybetmezsin.. yo yo dur kaybedersin kilo [/B][/FONT][/COLOR][/QUOTE]

Jujucum 2 gun giremedigimde haber vermem gerekirdi haklisin.ozur dilerim:-( ama hep yatmadan girerim diye haber vermedim, giremedimde.
D.gunune gelince sadece bir ince dilim pasta yicem.bu hafta listemdeki dondurma haklarimi da yemedim fazladan kalori almiyim diye.kalori hakkimi cumartesi gunun ki pastaya sakliyorum.ama börek kurabiye vs yemicem.salata ve bi ince dilim pasta okadar.uygunudur zuzucum?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…