Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Günaydın kızlar dün fırsatım olmadı yarın beni bildirîm yapmadı olarak yazarmısınız ben geçmişi okuyayım bi önce

günaydın toplightcım, tamamdır ama hayırdır neden bildirim yapmıyorsun? şehir değişikliği şişlik mi yaptı, ne durumdasın?

günaydınlarrrrrrrrrr...

günaydın sevdacımmm :) dün çok az beslenmişsin bugün normale dön lütfen yüklenme kendine bu kadar

canım benim bunu farketmen ne güzel. Senin sağlığın bpzulsun istemem umarım cezan ile rahatlamışındır.

Canımmmm senin adına cok sevindim ben tarrtılmadım bugün ama inşallah 62 leri görürüm

Kizlar herkese hayirli sabahlar dün girecek tim sınavlara çalıştım çok yoğun bir şekilde çalışmam lazım haftaya but var dün msj sayım sıfır beni mazur görecek misin Toplight

hayırlı sabahlarr

günaydınlarrrrrrrrrr...

günaydınnnn

ben de haftaya 92'leri gorsem? ondan sonraki hafta da 1 kg versem subat hedefime ulasmis olurdum Allah'in izniyle. 1 Mart'ta en fazla 91.9 olmak istiyorum. mart boyunca da 5 kg vermek istiyorum. hayirlisi bakalim

ben de haftaya 92'leri gorsem? ondan sonraki hafta da 1 kg versem subat hedefime ulasmis olurdum Allah'in izniyle. 1 Mart'ta en fazla 91.9 olmak istiyorum. mart boyunca da 5 kg vermek istiyorum. hayirlisi bakalim

ay insallah canım benim

27 mart eşimle tanışmamızın 4. yılı bizim için çok özel bende bu tarihe kadar 50li rakamlara düşmeyi planlıyorum. Evliliğimizin yıldönümüne zaten hedefime ulaşmış olurum (inşallahhh )

Hepimizin belkide hedefleri belirli tarihlere göre planlı umarım hepimiz hedefime ulaşırız kızlar

yürüyüşe de gidebilirsin yada kendine 10 dakika ayır yatmadan veya kalkınca şu bilindik basen hareketlerinden yap.

yürüyüşe kesin başlıcam kararlıyım ama umarım hareketleri de yaparım yurtta pek rahat olmuyor çünkü ayakta yapılan hareketleri denerim artık..
bu arada herkese günaydınnnlarrrrr

günaydın kızlaaar ben de bugün tartıya çıkmamak için kendimi zor tutuyorum yarına sürpriz olsun diyee ama inanılmaz hafif hissediyorum bulgur lapası kısırı işe yarayacak umarım...herkese keyifli, sağlıklı güzzel bir gün dilerim :)

günaydın canımm bulgur lapasını nasıl yaptın

günaydın canımm bulgur lapasını nasıl yaptın

canım 1 çay bardağından az ince bulgurun üzerine kaynar suyu koy, kısır yapar gibi, bulgur şişince içine bol maydanoz, marul, domates, salatalık, nane, bol acı pul biber ve limon koydum ben bir de taze soğan(akşamları)... tuz,yağ,salça yok... kısır gibi karıştırıp yedim sabah akşam...öğle menümü sebze ve et yemeği yiyerek geçiştirdim.. ama şişim inmiş resmen rahatım bugün

Son düzenleyen: Moderatör:

çok sağul canım. bende şiş hissediyorum kendmi bugün fazla su içmeyi düşünmüyorum yarın tartı günü malum

çok sağul canım. bende şiş hissediyorum kendmi bugün fazla su içmeyi düşünmüyorum yarın tartı günü malum

lily de dün kısır yapacaktı onun da görüşlerini al bence, belki onda farklı etki etmiştir ama bende işe yaradı ben bugün de kısır ile besleneceğim

Selam herkese
Yine ilk uğrak mekanım olan kk ve ilk girdiğim topik 5. takım...
Sizlere bugün ne kadar mutlu olduğumu söylemek istiyorum tam 1 ay oldu bu gruba katılalı ve sizin de desteğinizle 1 ayda 3,5kg vermiş bulunmaktayım
Bugün normalde tartılmayacaktım ama iş için giyinirken merakımdan tartıya çıktım ve 77,9u gördümmmmmm
Bu bir ayda aslında mehter gibi iki ileri bir geri gittim (bknz: hafta içi-hafta sonu farkı:26:) ona rağmen 3,5 kg.yu geride bırakmış olmak büyük başarı bence... Aynı tempoda gittiğim varsayılırsa, Mayıs ayına kadar 10-12kg verebilir ve 65-66yı görebilirim diye umut ediyorum
Zaten yaza doğru hem daha çok su içiyor hem de daha aktif oluyorum, akşamları yürüyüşe falan giderim. Ağustos-Eylül gibi de mezun olabilirim diye düşünüyorum, kısacası en az 6 ay daha sizinleyim
Bugün böyle duygu ve düşüncelerimi paylaşmak istedim, sıra geldi dünkü menümü paylaşmaya...

Sabah - 07:45
- 1 kase yoğurtlu müsli (tarifini aşağıya yazarım)

Ara - 11:00
- Yarım pkt süt - yaklaşık 1 çay bardağı(100ml)

Öğle - 12:20
- 5 yk kıymalı kapuska
- 2 dl çavdar ekmeği
- 3 yk yoğurt

Ara - 15:40
- 3 gün kurusu kayısı
- 1 fincan yeşil çay

Akşam - 19:00
- 2 dl çavdar ekmeği
- 2-3 yk kadar lor peyniri
- 1 yk salça ve az yağla yaptığım sos

Su - 1,5 lt
Spor - Yok

*Yoğurtlu müsli
- 3-4 tatlı kaşığı süzme yoğurt (bimden almıştm krema gibi kıvamı)
- 2 kuru kayısı
- 2 ceviz
- 2 t.k yulaf ezmesi+1 t.k ruşeym (buğday özü yani)

Aslında akşam kısır yapacaktım ama eve gidince çok yorgun olduğumu hissedip uzandım biraz dinleneyim dedim - sonrasında da acıktığımı hissedip kasenin dibinde kalan 1 yk kadar salçayı az yağla pişirip yanına da kalan lor peynirini yedim
Suyu da az içtim farkındayım damacanın pompası çalışmadı sinir etti kaç kez uğraştım çıkartmakta eziyete dönüştü epey efor sarf ettim diyebilirim mecbur yenisini alacağım da boşa para vermiş oldum yaaa Bir de yorgun olunca erken yattım 9:30 gibi...

günaydın cannııım, mutlu olmana sevindim..dün kısır yaptıysan yorumlarını almak için bekliyordum seni ama açıklamalı yazmışsın...ben de bu bulgur lapasının faydasını hissetmekteyim bedenimde bugün bakalım tartılmayacağım yarına kadar hatta sırf tartılmayayım diye uyanır uyanmaz 500 cl su içtim :)

Kızlar Merhaba. Nasılsınız. Okuldan actim. Mobil giriyorum :) bunu neden dusunemedim ki :))) pırasa önerine okee lucimmmmm :)

Kızlar Merhaba. Nasılsınız. Okuldan actim. Mobil giriyorum :) bunu neden dusunemedim ki :))) pırasa önerine okee lucimmmmm :)

günaydın tatlııım, biz birbirimize yoldaş oluruz değil mi canım benim :) ben de bugün koşu bandımı askı olarak kullanmayı bir kenara bırakıp artık kullanıma açacağım senden heveslendim :)

*Yoğurtlu müsli
- 3-4 tatlı kaşığı süzme yoğurt (bimden almıştm krema gibi kıvamı)
- 2 kuru kayısı
- 2 ceviz
- 2 t.k yulaf ezmesi+1 t.k ruşeym (buğday özü yani)

aslında ben de tam bir yulaf ezmesi aşığıyım her öğün yiyebilirimmmm... bir tarifte benden olsun, yulaf ezmesi 2 yk üzerine light süt bi 10 dk bekletiyorum, 1/2 elma rendesi ve üzerine tarçın...mmmm mis gibi oluyor tatlı niyetine otur ye hem de çook tok tutuyor öneririm kızlar :)

kızlar benim işler çok yogun bugün pek giremeyebilirm. akşama doğru görüşürüs. yediklerinize dikkat edin tabiki kendinizede

Kizlar herkese hayirli sabahlar dün girecek tim sınavlara çalıştım çok yoğun bir şekilde çalışmam lazım haftaya but var dün msj sayım sıfır beni mazur görecek misin Toplight
Canım mazeret beyan ettikten sonra hiç sorun değil mesela dün benimde hiç mesajım olmadı
tamamdir, ben hatirlatirim gerekirse.

Kızlar şu an bizim bakan konuşuyor bende sıkıntıdan size yazıyorum

Kızlar motivasyonu düşen ve yeterli kilo veremediğini düşünen arkadaşlarımızın okumasının yararlı olacağını düşündüğüm bir yazı buldum sizinle paylaşmadan edemedim Dağyolu sanırım sen diyordun ya hep ya hiç diye tam emin olamadım :44: dün demiştim ya aşama aşama ilerlersen olur diye, diyetisyen hanım da aynısını söylemiş. Doktor sitesinin facebook sayfasını da takip ediyorum aklıma geldikçe internet sitesinden de makaleler okumaya çalışıyorum zaten okuduklarım ya diyetisyenlerin yazdıkları ya psikolog/pedagog/psk. danışmanlarınki... Bu yazı da öyle denk geldiğim bir yanı işte...

"Diyet Yapmayı Neden Başaramıyoruz?

Diyet programına başladığımızda en iyi sonucu en hızlı şekilde almak için heveslenip heyecanlanıyoruz ve genellikle diyetin ilk iki haftasını çok katı bir şekilde uyguluyoruz ve çok büyük sonuçlar almayı bekliyoruz. Ama birçok insan amacı doğrultusunda giderken diyete başladıktan birkaç hafta sonra raydan çıkıyor. Peki bunun nedenini hiç düşündünüz mü?

Bu başarısızlığın en büyük nedeni değişime uyma çabamız. Birçoğumuz kendi rutinimizde tıkanıp kalıyoruz ve bize yararı olacağını bilmemize rağmen alışkanlıklarımızı değiştirmekte, bırakmakta zorlanıyoruz. Bu alışkanlıklar ne yediğimiz, öğünlerimiz, hangi saatte hangi besini yediğimiz vb olabilir.

Diyete karar verilen ilk birkaç hafta, bildiğimiz eski yollara başvururuz. Yapacağımız değişikliklerin aşama aşama üstesinden gelmeliyiz. Katı bir diyete girmemeli ve yediğimiz besinlerin hepsinden birden vazgeçmemeliyiz. Diyete aşama aşama geçiş yapmak eski alışkanlıklarımızı bırakmak daha kolay, esnek ve uzun bi zamana yayılmalıdır.

İkinci neden motivasyondur. Diyetin başlarında hissettiğimiz motivasyon hissi zamanla kaybolur. Biraz değişiklik görürsünüz ama diyetin ilk iki haftasında istediğiniz sonucu alamayınca motivasyonunuzu kaybedersiniz.En büyük motivasyon sizin kendi başarınızdır.Eğer diyetinize en az 1 ay sadık kalırsanız , vücudunuzda gözle görülür farklılıklar ve tartıda tatmin edici bir rakam göreceksiniz.Bu sonuçları görmeye başlar başlamaz daha fazla kilo kaybetmek için motivasyonunuz daha da artacak .Daha fazla kilo kaybettikçe de bu döngü devam edecek. Kısacası gerçek sonuçları görebilmeniz için diyetinize yeterince uzun süre uymanız yeterli.

Diyet sırasında yaptığımız hileler de başarısız olmamızın diğer bir nedeni!!! Sağlıklı beslenmek kilo kaybının anahtarıdır, bunun için kalori alımını kısıtlamak zorundasınız. Her birkaç günde bir yapacağınız kaçamaklar bile kilo alımı ve kilo kaybı arasında fark yaratacaktır.
Ve son neden iştahımıza sahip olamamamız. Yemeden yaşayamayacağımızı düşündüğümüz bazı besinler vardır. Bu problemin çözümünden biraz önce bahsettik. Anahtar, değişimi aşama aşama yaşamakta.Eğer diyete başlar başlamaz sevdiğiniz besinlerin tümünü bir anda hayatınızdan çıkartırsanız hiç şüphe yok ki çatlayıp o besinin hepsini tüketeceksiniz , belkide aynı gün içinde, ve böylece verdiğiniz kiloların geri dönüşü hiç de zor olmayacak. Değişikleri hayatınıza teker teker yerleştirmek sizin için uzun dönemli bir başarının anahtarıdır." Dyt. Merve Tığlı Çınar
Link : http://www.doktorsitesi.com/makale/diyet-yapmayi-neden-basaramiyoruz

Son düzenleme:
Canım kilo benim için çok önemli belim ve dizlerim ağrıyor vucudum hiç alışık değil.sütümde artık besleyici değil hastalıklardan korusun diye veriyorum.az yemesem zayıflayamam ki.kshvesizliği deneyrbilirim tatlim süt yoğurt miğdeme dokunuyor malesef

"Diyette Doğru Bilinen Yanlışlar

• Makarna, pilav, ekmek gibi karbonhidratlar diyetten tamamen çıkarılmalıdır : Yanlış. İnsan vücudu ana enerji kaynağı olarak karbonhidratları kullanır. Zayıflayayım diyerek ekmeği, pilavı kesmek ve bu besinleri hiç tüketmemek vücuda doğru enerjiyi vermemek anlamına gelir. Bu durumda Vücutta enerji elde edebilmek için kas ve karaciğerdeki glikojen depoları kullanılır yani sudan kilo verirsiniz, şişmanlığınızın nedeni olan yağ dokusu olduğu gibi yerinde kalır. Normal beslenmeye geçtiğinizde iki kat daha fazla kilo alırsınız.
• Protein ağırlıklı yemek çok sağlıklı kilo kaybı sağlar : Yanlış. Protein ağırlıklı beslenmede, vücut proteinleri sindirmek için çok fazla enerji harcar ve zayıflama olabilir. Ancak proteinlerle birlikte çok fazla yağ da vücuda gireceği için, kan yağlarında yükselme ve korener kalp hastalıkları ortaya çıkabilir, Gut hastalığı gelişebilir. Ayrıca, proteinler vücuttan atılmak için kemikten kalsiyum çeker ve bu da kemik erimesine neden olur. Bu durumda zayıflasanız bile geri kalan hayatınızı hasta bir insan olarak geçirirsiniz.
• Meyva yemekten 2 saat sonra yenir, yoksa bütün yenilenler yağa dönüşür : Yanlış. Eğer doymuyorsanız ikinci tabak yemek yerine, 1 tane meyva yemek daha az enerji alımına yani daha az yemeye neden olur. O nedenle doymuyorsanız, ikinci tabak yemek yerine 1-2 tane meyva yemek daha iyi bir yaklaşımdır.
• Maydanoz suyu zayıflatır : Yanlış. Maydanozun idrar söktürücü etkisi vardır. İdrar kaybı nedeniyle insan kendini hafiflemiş hisseder, yoksa kilo kaybına ve yağ dokusu azalmasına hiç bir faydası yoktur.
• Sauna gibi sıcak ortamlarda terlemek zayıflatır : Yanlış. Sauna gibi sıcak ortamlarda terleyerek kaybedilen yağ değil sudur. Bu gibi sıcak ortamlar, organizmanın toksinlerden arınmasını, kasların gevşemesini, kırgınlığın atılmasını sağlar ancak zayıflatmaz. Kilo kaybetme açısından bakacak olursak, soğuk sıcaktan daha etkilidir.
• Sabahları aç karnına limonlu su içmek zayıflatır : Yanlış. Limonun bağırsakları çalıştırıcı özelliği vardır, ancak soğuk yada ılık suyun veya limonlu suyun zayıflatıcı hiçbir etkisi yoktur.
• Kan şekerim düştü, tatlı yemeliyim : Yanlış. Kan şekeriniz düşüp, eliniz ayağınız titriyorsa, asla tatlı yemeyin, peynir ekmek daha iyi bir seçimdir. Tatlı yiyebilecekler sadece insülin kullanan şeker hastalarıdır." Dr. Ayça Kaya Sağlıklı Yaşam Merkezi Facebook sayfasından alıntıdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…