Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Kızlar bişey soracagım

Tartıma 10 lt su koydum 10:300 çıktı

Sizce bazı ürünlerde + gram olur mu ?

Yoksa benim tartı 300 gram fazla mı gösteriyor ??

Hayır zaten değiştirmeyi düşünüyorum ama bunuda bir sormak istedim

Ne diyorsunuz ??

Nirde tartı öneriniz var mı acaba ???

bu ancak kadınları çok iyi tanıyan birinin temennisi olabilir :90: güzel günler sevgili lucii

İşte bu Hem sporuna hem dün dediğin gibi yemeğini yanında götürmene :13:

,

suyun yoğunluğu 1 olduğundan koyduğun su 10 kg çıkmalı.su pet şişedeydi sanırsam pet şisenin ağırlığı nedir bilemiyorum ama 300 gramdan az olsa gerek. Bazı ürünlerin ambalajının üstünde + - %3 gr yazıyor mesela o da fazladan olabilir az olabilir anlamında. yani + gram olma ihtimali de var.Ama bu ibareyi su şişesinde hiç görmedim,
Bende elektronik simbo tartı var , ama yağ oranı göstermiyo. 20-25 tl arası fiyatı bi de kolay bulunuyor. Memnunum.

simdi senin tartida ayakta dururkenki agirlik merkezinle su sisesinin agirlik merkezi farklidir. o yuzden belki yanlislik yoktur. en iyisi soyle yap. once sen kendin tartil, sonra su sisesini kucagina al ama daha once tartildiginda durdugun gibi durarak tartil. aradaki fark 10 kg olmali. 10 kg biraz cok olursa 2-3 kg luk bisi ile dene.

Mantıklı vazgecmekyokcum sen nasılsın ?

Beni. Bu hafta izinli yazabilirmisiniz internetim yok annemdeyim zorla ağzıma sokuyor kilo almadıysam iyi.şimdi kardeşimin telefonundan girdim.pazartesi geleceğim geri öpüyorummm

bu ancak kadınları çok iyi tanıyan birinin temennisi olabilir :90: güzel günler sevgili lucii

İşte bu Hem sporuna hem dün dediğin gibi yemeğini yanında götürmene :13:

teşekkür ederim canımmm

sinboyu aklıma yazdım canım

Birçok ürün kodu var sende ki hangisi

eve gidince denim o zaman. Ama bizim tartı 5 kilodan sonrasını tartıyor. O yüzden 2-3 kg olmaz. 10 yada 5 kg su ile çıkarım yaa sorun olmaz.

hiç aklıma gelmezdi çünkü ayarlarını sürekli kontrol ediyor eşim zaten daha yeni ama eşim anlamadığından abuk subuk bir marka almış belki markası bilem yok. =))

Bi denim dedim baktım 300 gram fazla çıktı hayır şimdi sevinsemmi üzülsemmi anlamadım eğer 300gram fazla ise kilomdada aynı sey gerçerli ay bu çok ii olur.

Ama yarın her ihtimale karşı bir eczanede tartılcam

Kızlar siizi özledim internetim yok giremiyorum.hala annemdeyim Ne diyet ne başka
Bişiy annem zorla tıkıyor ağzıma bu hafta izinli yazılsammı pazartesi normal evime işime başlayıp düzene girerim

günaydınlarrr
kızlarr yarın inşallah hepimiz için güzel bir gün olur durumda cım izinli yazıyorum seni

günaydın zeynepcim, nasıl oldun bu arada, daha iyisindir umarım :)

Allahıma çok şükür canım

Salı günü acısı çıktı sanırım abartısız 18 kere wc gittim artık utandım wc giderken

Şuan normale döndüm bu hafta kilo vermekten geçtim o durumdan sonra almadığıma dua etmek istiyorum canımm

Tartınız Doğru Mu?

Diyet süresince kaçamakların olduğu esnada ağırlık kaybı ile karşılaşıldığında; kişi moral kazanır. ‘‘Buna rağmen kilo verebilmişim’’ şeklinde düşünceye sevk eden sonuç kişiyi motive eder. Bazı durumlarda ise tam tersi ile karşılaşılabilir: Çok başarılı bir şekilde uygulanan beslenme ve egzersiz programının ardından kilo aldığını fark eden kişi demoralize olur. Halbuki hemen endişelenmemek gerekir. Vücut ağırlığını etkileyen pek çok parametre vardır. Öncelikle bunların gözden geçirilmesi gerekir.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Turgay Köse'ye göre ideal bir tartım;

1. Haftada 1 kere,
2. Aynı baskülde,
3. Aynı kıyafetlerle,
4. Kahvaltı öncesi,
5. Dışkılama sonrası yapılabilir.

İlaç kullanımı ve rahatsızlıklar tartıyı etkiler

Tüm bu ilkelere rağmen kabızlık, ishal, kusma, bazı ilaçların kullanımı ve adet dönemi gibi özel durumlar vücut ağırlığını etkiler. Her saat başı tartıya çıkılsa dahi, gün içerisinde aynı 2 rakamı görme şansı çok düşüktür. Mesela 2 bardak su içilmesi durumunda yaklaşık olarak yarım kilo ağırlık kazanılır. Öte yandan sauna veya ishal nedeni ile vücuttan bol miktarda sıvı kaybedilir. Böylesi durumlar kişinin kilo aldığını veya verdiğini göstermez elbet. O nedenle belirtilen ilkelere bağlı kalınarak yapılacak tartımlar en doğru sonucu verir.

Basküller yanlış mı?

İnsanların büyük bir çoğu evlerinde bulunan basküllerin yanlış sonuç verdiğinden şikayetçidir. Bu konuya açıklık getiren Beslenme ve Diyet Uzmanı Turgay Köse,"Halbuki “her ölçüm cihazı aynı sonucu verecektir” diye bir kaide yoktur. Ona bakılırsa ülkemizdeki hiçbir cetvelin boyu birbirini tutmamaktadır. Aynı şey tartılar için de geçerlidir. Varsayalım evdeki baskül yanlış sonuç veriyor. Hiç problem değil. Pili bitmiş bir saat de günde 2 kez doğru zamanı gösterir. O nedenle kişinin ağırlığında bir değişim olduğu taktirde yanlış sonuç verdiği düşünülen bir baskül de aradaki farkı doğru olarak gösterir. Önemli olan sürekli aynı baskülü baz almaktır. Öte yandan baskülün hangi zemin üzerinde bulunduğu da dikkate alınmalıdır. Halı ve parke üzerinde yapılan 2 farklı ölçümün de uyumsuzluk göstermesi olasıdır" diyor.

Kıyafetler ve öğünler kiloyu artırabilir

Kıyafet faktörü ile yemek öğünleri de çok önemli bir parametre. Turgay Köse, "İlk tartımda üzerinde pijamaları bulunan bir birey, ikinci ölçümde takım elbise giyerek tartılırsa arada bir farklılık görülmesi de çok doğaldır. Benzer şekilde bir şeyler atıştırmak da sonucu direkt olarak etkilemektedir. Rutin bir öğlen veya akşam yemeği kişinin ağırlığını 500 – 1000 gram etkilemektedir. Sabahtan akşama kadar tüketilen tüm besinler düşünüldüğünde, kahvaltı öncesi 72 kg gelen bir bireyin gece yatarken 74 kg çıkması çok da tuhaf karşılanmamalıdır. Kişi ertesi sabah kahvaltı öncesi, dışkılama sonrası baskülde yine 72 kiloyu görmüyorsa o zaman ağırlıkta bir değişim vardır. O nedenle sürekli tartılan bireylerin bu alışkanlığı bırakmalarında yarar vardır" diyerek bu konuya da açıklık getiriyor.

tşk ederim canım benim gerçekten sizler harikasınız ...
benim baskülün markası smarty ,5 yıl falan oldu maşallah ,tek sorunu yarım kilo fazla tartıyor.ama şaşmıyor başka...

.

canım benim valla ben de kararsızım, ama yapalım bi miktar, hiç yapmadan olmaz dediğin gibi daha az yapabiliriz sanki kaslar şişmesin diye ...bilemedim ki ben de....

evet canım bugün biraz az olsun sporumuz bence..

olabilir.veya eczane de falan tartılsan birde aynı kıyafetlerle evde tartılsan da olabilir aslında.

iyiyim, yarina bir rapor yetistirmem lazim, panik panik modundayim. insallah yetisir :) dua edin de yetissin.

kolay gelsin tatlım...

aman aman çok sevindim canım iyi olmana şükür...

çok güzel bilgiler valla tşkler paylaşımın için.

.

lily olmayinca kimse de yazmak istemiyor herhalde.

bugun yemekhanede yedim ogle yemegini. zeytinyagli bamya vardi, limonla cok guzel oldu :) ozlemisim, iyi oldu.

kızlarrrrrrrrrrr... tartı canımı sıktı ama birtane gömlek almıştım ,bayağı bir sıkıyordu aldığımda, bugün onu denedim ve şimdi rahatlıkla giriyorum içine...

.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…