Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Diyetisyen Hayriye Arıkan “Diyet programına uyan ama kilo veremeyen kişilerin metabolizmalarını şaşırtmaları gerekiyor” diyor: “Bu kişiler bitkisel besinlerden oluşan bir ara diyet programı olan fitoksla vücutlarının direncini kırabilir ve kilo verebilirler”
Kilo sorunu olanlar fazlalıklarını vermek için diyete başlıyor. Ancak diyetin ikinci haftasından sonra vücut direnç geliştirebiliyor. Metabolizmanızın kilitlendiği o andan sonra beslenme programınıza ne kadar sadık kalırsanız kalın artık kilo veremiyorsunuz. İşte bu noktada vücudu şaşırtarak direncini kıran ve tekrar kilo vermeyi sağlayan bir ara diyet olan fitokstan yararlanmak mümkün.
Esteworld Hastanesi’nden diyetisyen Hayriye Arıkan, fitoksun, fitoterapi (bitkilerle tedavi) ile detoksun bir karışımı olduğunu yani bitkisel besinlerle kilo vermeyi sağladığını söylüyor. Bu diyette kalori hesabı yok. Diyet üç ana, iki ara öğünden oluşuyor. Son öğün 18.30’da. Sonrasında sadece bitki çayı içilebiliyor.

“Herkese uygun bir diyet değil, önce inceleme yapılmalı”
Fitoks sadece zayıflamak için de uygulanmıyor. Ödem, kabızlık gibi bağırsak problemleri, uyku ve hazım sorunu olanlarda da uygulanabiliyor. Uzun süreli bir diyet değil. Bir günlük, üç günlük ve bir haftalık özel programları var. Haftalık programda bir öğün serbest. Bir haftalık diyet ayda bir-iki defa uygulanabiliyor ama iki hafta üst üste uygulanamıyor. Gün aşırı
45 dakikalık yürüyüşle desteklenirse daha hızlı kilo veriliyor.
Cinsiyete göre de kilo verme hızı değişiyor. Arıkan “Erkeklerin metabolizması çok daha hızlı çalıştığı için çok daha çabuk kilo veriyorlar. Örneğin 1.5 ayda 12 kilo veren bir erkek hastam vardı” diyor. Fitoksa başlamadan önce kişinin kan testlerinin ve yağ, kas, su analizinin incelenmesi gerektiğini belirten Arıkan, “Hamilelerin, emziren annelerin, büyüme çağındaki çocukların, şeker hastalarının, ciddi böbrek hastalarının ve yaşlıların bu diyeti uygulamaması gerekir” diyerek de uyarıyor.
1 günlük fitoks diyeti örneği
Uyanınca: 1 bardak ılık limonlu su.
Sabah: Detoks sıvısı
(1 salatalık, 1 yeşil elma, maydanoz, limon ve taze zencefil katı meyve sıkacağından geçirilip
çok az su eklenerek hazırlanır).
Ara: 2 ceviz.
Öğle: Detoks çorba (semizotu, kabak, kırmızı biber, yeşil biber, kuru soğan, dereotu, karabiber ve taze zencefil pişirilip blendırdan geçirilerek hazırlanır).
Ara: 1 porsiyon meyve
ile 6 çiğ badem.
Akşam: Arınma çorbası (ıspanak veya semizotu, brokoli, maydanoz veya taze soğan, kuşkonmaz bir tencerede haşlandıktan sonra blendırdan geçirilip püre kıvama getirilir, su eklenerek tüketilir).
3 günlük fitoks diyeti örneği
1. GÜN
Sabah: Ilık yeşil elma kompostosu (dilimlenmiş, kabuklu 3 yeşil elma,
3-4 kabuk tarçın, 5-6 karanfil, 10-15 kuru üzüm kaynatılıp ılıtılır).
Öğleden gece yatana kadar: Lahana çorbası (küçük bir bütün beyaz lahana, 1 baş soğan, 3-4 diş sarımsak,
1 demet maydanoz, birkaç adet sivribiber, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı zerdeçal, 1 tatlı kaşığı zencefil ve 2-3 tatlı kaşığı zeytinyağı ile hazırlanır).
Gün boyunca: Bol bol ılık sıvı alınacak. Rezene çayı, yeşil çay tercih edilebilir.
2. GÜN:
Sabah: 2 yeşil elma ve 2 salatalık.
Öğle: Bol yeşil salata (içinde domates olmayacak, roka ve tere tercih edilir) ve yarım kase yağsız yoğurt.
İki saatte bir: Yeşil elma ve salatalık yenecek.
Akşam: Yarım kilo kadar hafif haşlanmış kabak veya brokoli, yarım kase yağsız yoğurt.
3. GÜN:
Sabah: 1 bardak yarım yağlı süt ve 2-3 cevizin içi.
Ara: Yeşil elma.
Öğle: Az zeytinyağı ile haşlanmış kabak ve 6-7 kaşık yağsız yoğurt.
Ara: 2 kivi.
Akşam: Soğan veya sarımsakla pişirilmiş taze fasulye; brokoli, ıspanak gibi yeşil bir sebze yemeği.

ama soyle bisi var ki zeynepcim, metabolizma yavaslarsa az yersin ve acikmazsin. acikmamak bir olcu degil o yuzden.

doğru söylüyorsun canım

yaa benim bünye bir tuhaf =)))

mesela afedersin wc problemi için herkese kayısı iyi gelir muz tam tersi kabız yapar.

Bana ise kayısı kabız yapıyor muz iyi geliyor

ne ceşidim bilmiyorum

Ben en iyisimi günlük kalori miktarını fazlalaştırıp spora yükleneyim

birkac gun diyette degilmissin gibi beslen, enerjin de artacagindan spora yuklenmen kolay olur. 3 gun mesela asiriya kacmadan normal beslen, sonra 4 gun diyet yapinca cumaya tartinin hareketlendigini goreceksin insallah. bugun mesela basla normal beslenmeye.

kızlar nisan ayı geliyor bedenimizin yenilenme vaktidir nisan ayı..

saç kesimlerinizi ,el -ayak-cilt -saç vs bakımlarınızı nisan ayında yapmaya özen gösteriniz.. annemler her nisan ayında kaplıcaya giderler - yerleri var- kaplıcada kaldıkları sürece yaşlarına uygun bitkisel bakımları uygularlar tüm vucutlarına./haa ilalki bitkisel olması şart değil vaktiniz yoksa hazır serumlar ,kremler vsde iş görür nihayetinde.. bende bu yıl hamile olduğum için gidemedim.yine hamilelikten ötürü saçlarımı kestirdim ve kestim dayanamadım nisana kadar nisan ayında kesilen saç daha çabuk uzar,gür olur... hamile olmasaydım normalde bende annemin peşine takılırıdım :)) kendinize uygun detokslarınızı seçin..3 gün gibi olanlardan mesela.. yada siz bilirsiniz size hangisi iyi geliyorsa onu yapın..

Günlerdir girmeye çalışıyorum yeni kullanıcı adı almaya çalışıyorum bugun mailime girdimm ve sonunda geldim siniroldum yaaaaaaa

Kızlar reglım yaklaştı kilom sabit ama yokluğumu hissetmedinizmi

aa hissetmezmiyiz canım benim

sen ve kızın nasıl oldunuz iyimisiniz şimdi ???

yaa öyle birşeyki ben diyet gözüyle bakmıyorum ya zaten normal bana göre ama dikkat etmeden devam edeceğim 2 gün zaten haftasonuda geldi daha rahat olurum ptesi itibari ile yine başlarım

Bronşit olduk kızım daha iyide ben ayaktayım iyleşemedim bütün hafta çikolata yedim

Araştırdım durdum mezoterapiye karar verdim bacaklarım iç
mayısta başlıycam parasını toparlayıp bölgesel sorunum gitmiyor bu bacaklar

Kızlar merhaba. Okuldayım öğlen girerim dedim. şifreyi girdim girdim açılmadı. bi 20 şifre denedim. sonra maille hallettim cok özür diliyorum. kaptan beni listeye alacak mısın?
Bu hafta pek iyi değil ama olacak inşallah
Geçen hafta68.1
bu hafta 67.8

ama handecim, zeynep'in genel olarak kalorileri 500-700 civarinda dolasiyor ekledigi tabloda. kesinlikle biraz artirmasi lazim azaltmak yerine.

500-700 mü toplayalım tekrar belki de öyledir . ama mesela dünkü menüde hiç yoktan simit var , ceviz var o kadar az değildir toplam kalori . yine de tekrar bakcam zeynebin menülerine canım.

kızlar şimdi çıkmam lazım

durumda cım senden bahsettik canım daha kötü olmuşsmusundur diye merak da eetik ben düzenlemeleri saat14 gibi falan yaparım şimdi çıkıyorum
destancı ve ushia sizleri de takım içi listeye ekliyorum

Bronşit olduk kızım daha iyide ben ayaktayım iyleşemedim bütün hafta çikolata yedim

çok geçmiş olsun canım çikolata içinde fazla bartmasaydın afiyet olsunnn

o ne oluyor ???

500-700 mü toplayalım tekrar belki de öyledir . ama mesela dünkü menüde hiç yoktan simit var , ceviz var o kadar az değildir toplam kalori . yine de tekrar bakcam zeynebin menülerine canım.

canım attıpım görselde düne ait kalori tutarı yok Çarşambaya kada olan var dün zaten farkettim çok az kalori alıyorum diye bu nedenle biraz fazlalastırdım hatta abartmısım 1500 kalori falan yapıyor

Kızlar reglım yaklaştı kilom sabit ama yokluğumu hissetmedinizmi

Hoşgeldin durumdacım :) Yokluğunu hissettik tabi ki .iki gün önce sitede bi arıza olmuştu heralde siteye bir türlü girememen ondan kaynaklandı canım. reglin yakın olmasına rağmen kilon sabit ne güzel.

Kızlar listemizin bu halini kontrol edebilir misiniz, bir arkadaşı henüz bekliyoruz da..

*** 3. Takım 353. Etap ***

sekerkiz67 74 / 72 / 2,0 / %0,9 ) 351.etapta bildirimde bulunmadan izne ayrılan üye geri döndü kilosu 3'e bölündü
sahgull: ( 68,3 / 67,9 / 0,4 / %0,59 )
Sweetdimple: ( 71,6 / 70,9 / 0,7 / %0,98 )
kelebekolacam: ( 79,2 / 79,5 / -0,3 / %-0,38 )
Sevilay80: ( 68,8/ 69, 1 / -0, 3 / %-0, 44 )
erigim: ( 63,9 / 64,4 / -0,5 / %-0,78 )
mrv5534: ( 62,6 / / /% ) bildirim bekleniyor
ayulduzz: ( 71,5 / 72 / -0, 5 / %-0, 70 )
kelebek.hill: ( 63,8 / 62,9 / 0,9 / %1,41 )
bluebootle: ( 56,8/58,0 /-1,2 / % -2, 11)
gzde199 57,9 / 59 / -1, 1 / % -1, 90 ) gzde93 isimli üyenin nicki gzde199 olarak değişti
atessn : ( 72,6 / 72,3 / 0,3 / %0,41 )
cglaa16 : ( 66,7 / 69, 2/ -2, 5/ %-0, 42 ) 344. etapta izne ayrılan üye geri döndü kilosu 9'a bölündü

3. Takim Ortalaması :%-0,19

Son düzenleme:
selam kizlar..takima bakayim kim ne vermis dedimne olmus kizlar size...acil toparlanmaniz lazim,1 hafta iyi 2 hafta kötü olmaz
herkes sapkasini önüne alsin düsünsün lütfen..amac zayiflamaksa bunun icin cabalayalim

Kaptanım yanlış yere mi yazdn acaba 5. takım burası :44:

selam kizlar..takima bakayim kim ne vermis dedimne olmus kizlar size...acil toparlanmaniz lazim,1 hafta iyi 2 hafta kötü olmaz
herkes sapkasini önüne alsin düsünsün lütfen..amac zayiflamaksa bunun icin cabalayalim

abooooo baska takimdan gelip azarliyorlar. :18::18::18::18:

5. takim, durum ciddi, bakin baska takimin kaptani dayanamayip kendinize ceki duzen verin diyor.

ben de alisamadim, sogutup bir yudumda iciyorum bitki caylarini. oyle yudum yudum keyifle icmeye alismam sanirim mumkun degil

canım bu arada seni tebrik ederim bu hafta güzel kilo vermişsin bu iletinden alıntıladım ama biz soğuk yeşil çay içmeye devam zaten yazın sıcak içecek içmeyi sevmiyorum .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…