Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

canım yaaa, şurada kaç ay kaldı ki noolur sık kendini, hedefine ulaşmak için ...sonra üzülüyorsun ama...kilo mevzusunu zaten boş vermiştin, takma kafana...ama sınava motive ol kuzum 1 sene daha bekleme hayallerin için

Lucim ben hep erken ve hızla başlayıp sonra böyle oluyorum işte, en çok emeklerime üzülüyorum zaten kendimi toparlamaya çalışıyorum, ara verince başlamak çok zor oluyor ama bakalım en fazla pazartesiye kadar beklemeyi planlıyorum, balkonda çalışıyorum artık, çok güzel bir manzaramız var, kahvemi alıp ufaktan başlayıp hızlanmak istiyorum.

LUCI'nin bugünkü menüsü:

sabah: 06:30

nescafe
yoğurt kürü

öğle: 12:30
yoğurt kürü
haşlanmış tavuk göğüs 1 adet
bulgur pilavı 1 pasta tabağı

akşam: 17:30
yoğurt kürü
(acıkmadığım için bir şey yemeyi düşünmemekteyim...ama ilerleyen saatlerde acıkırsam 1 salatalık yiyeceğim)

su: 3,5 litre (bugün çok susadım)
spor: 120 dakika 10 km açık havada tempolu yürüyüş (08:30)
50 dakika 5 km koşu bandında tempolu yürüyüş (16:00)
açık havada 90 dakika 6 km yürüyüş (19:00)

Son düzenleyen: Moderatör:

inşallah tatlım emeklerini yakmamak için motive etmelisin ya kendini...yüzdüm kuyruğuna geldim diyerek telkin et kendini...Rabbim gönlüne göre versin

inşallah tatlım emeklerini yakmamak için motive etmelisin ya kendini...yüzdüm kuyruğuna geldim diyerek telkin et kendini...Rabbim gönlüne göre versin

Teşekkür ederim lucim, desteklerinizi sonuna kadar hissediyorum, umarım herşey gönlümüzce olur

acaba universite sinavi calisanlar yarismasi gibi bir foruma mi uye olsan hm'cim? her gun cozdugunuz soru sayisiyla falan yarisirdiniz.

saka bir yana da cok stresli oluyor bu sinav calismalari. evde calismak yerine yapabilirsen, yakinlarinda milli kutuphane gibi bir yer varsa orda calis. su donemde orda bir suru sinav calisan vardir, etrafinda calisan insanlar olmasi sana da calisma motivasyonu verir. kutuphaneye bir vasita ile gitmen gerekse bile evde calismaktan iyi olabilir senin icin. bazen mekan degisikligi ve yeni mekani "burada calisacagim" diye sartlanmak iyi geliyor insana.

bizim akademisyenler bunalinca kafede, starbucks'ta falan calisirlar. gurultu sana hitap eden bir gurultu olmadiginda dikkatini dagitmamaya basliyor. zaten takarsin kulakligi muzik ya da baska bisi dinleyerek calisirsin. ama okuma yapacaginda kutuphane daha iyi olur.

Son düzenleme:
ben de yazayim menumu:

sabah: 2 dilim etimek, 1 haslanmis yumurta, 3 domates, 3-4 kasik tulum peyniri

ara: 1 elma

ogle: kiymali makarna, 150 gr yagsiz yogurt

ara: toplamda 25 gr ceviz, findik, badem karisimi (160 kalori civari ediyor sanirim) 1 buyuk bardak yagsiz sut

aksam: kiymali makarna, 2 domates, 1 greyfurt

su: cok bardak

makarna toplamda 100 gramdi pisirmeden, ikiye boldum.

spor: aksam yapacagim, slim in 6 start it up 1. gun, biraz acik havada yuruyus, biraz spor salonunda cesitli egzersizler. (bahar tatili ya, bos olur spor salonu ogrenciler yokken okulu cok seviyorum )

Bu haftanin odev ve cezasini yazayim:

Odev: Herkes en az %0,5 verecek, yani mesela benim 83,5 kg=> 417.5 gr vermem gerek (onu da tartamayacagimizdan yukari yuvarlicaz ve 500 gram oluyor) Burdan herkes kendisinin ne kadar vermesi gerektigini hesaplayabilir sanirim.

Ceza: %0,5'in altinda verenler asagidaki cezalara tabidir: (18-25 Nisan haftasinda)

* %0,4 - %0,5 arasi vermisse: 5 kez, yarim saat yuruyus, 10 dk bolgesel egzersiz.
* %0,3 - %0,4 arasi vermisse: 7 kez yarim saat yuruyus, 10 dk bolgesel egzersiz.
* %0,2 - %0,3 arasi vermisse: 5 kez 45 dk yuruyus, 20 dk bolgesel egzersiz
* %0,1 - %0,2 arasi vermisse: 7 kez 45 kd yuruyus, 20 dk bolgesel egzersiz
* %0,0 - %0,1 arasi vermisse: 5 kez 1 saat yuruyus, 30 dk bolgesel egzersiz
* kilo almissa: 7 kez 1 saat yuruyus, 30 dk bolgesel egzersiz.

tabii isteyen katilir, katildigini belirtenlerin odevlerini yapip yapmadigi ya da cezalarini uygulayip uygulamadiklarini takip edebilirim.

Son düzenleme:
bu arada takim ortalamamiz %0,32 gorunuyor su an paylasim alaninda. ucundan kurtarmisiz cezadan. bu hafta kesinlikle toparlanmamiz gerek. yoksaaaa yanlis bilmiyorsam, 4 hafta boyunca sonuc listelerini bizim hazirlamamiz gerekecek. ve bu da takim kaptaninin gorevi degil artik, en az kilo veren ya da alan 4 uye sirayla yapacaklar.

bu arada cetvelimi de 103'ten baslayacak sekilde duzenledim, cunku 103 ile 100.6 arasindaki kiloyu veren de benim.

Aslında bazı forumları takip ediyorum vazgeçmekyok ama pek bana hitap etmiyor genelde ergenler olduğundan, şaka bir yana kafana göre birisi olsa pek yaşa takılmam ama öyle olsa tek kişi bile bana çok etkili olur da işte ..

Ben Türkiyede değilim ve bulunduğum yerde kütüphane tarzı bir yer yok, cafelerin olduğu yerler yarım saat uzaklıkta ama öyle bizimki gibi her yer cafe falan değil genelde gece kulübü ve restoran tarzı ayrılıyor, cafe gibi sınırlı yerler var, ulaşım zor vs yani aslında mantıklı şeyler söylediğin, çalışma konusunda da tecrübelisin ama benim imkanlarıma daha uygun olmalı, evimiz denize sıfır, bana son zamanlarda en iyi gelen ya balkon ya bahçede masa da ama denizden esince pek bahçede durmuyorum sabit durunca üşüyorum bir de çabuk hasta olan bir bünyem var. Balkona da yeni alışıyorum işte havalar ısındı diye. Normalde çok fazla balkonda öylesine oturmuyorum arada bir kahve içmeye çıkarız o yüzden ders deyince orası aklıma gelsin gibisinden düşünüyorum.

anladim canim. o zaman akademiden diger cozumler cogu insan muzik dinleyerek calisir, cunku butun gun calis calis bayiyor, o yuzden sevdigin bir seyi dinleyerek calisabilirsin. ben muzik dinlerken dikkatim dagiliyor, o yuzden dizi dinliyorum. cok stresli, dertli, insani depresyona sokan dizileri degil tabii ki. keyifli eglenceli, hafif tempo dizileri. sayisal bir sey calisiyorsan bunlar hizini belki biraz dusurur ama hic calismamaktan iyidir. bir seyler okudugun zaman sessizlik olmasi daha iyi olur. bazen insanlar bana dizi dinlerken nasil calisiyorsun diye sorarlar ama bir noktadan sonra dizi sadece fonda kaliyor, yaptigim ise cok daldigim icin izledim bolum nasil bitti anlamiyorum, 3-4 kere basa aliyorum. beynin bir dusunce bant genisligi var diye dusunuyorum ben. yani her dakika diyelim ki 100 dusunce akip geciyor. biz bu dusunce bant genisliginin cogunu yaptigimiz ise veremezsek o arada gunluk hayata dair, gecmise dair gereksiz dusunceler akmaya basliyor ve dikkatimiz dagiliyor. mesela hizli okumanin akilda daha fazla kalmasi da bu yuzden, cunku o kadar hizli veri girisi oluyor ki baska dusunce akamiyor zihinden. iste ben o yaptigim ise veremedigim bant genisligini dinledigim diziyle dolduruyorum.

bunun getirisi nedir, diziden keyif aliyorsan, yaptigin isten ve calismaktan da keyif almaya basliyorsun. hatta calismayi eglence ile eslestirmeye basliyor beyin. motivasyon artiyor.

dizi onerisi olarak da eski keyifli diziler olabilir. dizinin ne kadar cok sezonu yayinlanmis olursa benim icin o kadar iyi oluyor, cunku cok yogun calistigim haftalarda (gecen yilda kaldi onlar gerci ama) 10 sezonluk, sezonda 22 bolumluk diziyi 2 haftada cerez gibi bitirdigim icin "simdi ne izlicem?" derdi oluyor ornek olarak Yedi Numara ve Canim Ailem butun bolumleri Youtube'da var. Bunlar gibi keyifli, dinlesen yetecek, ekrana bakman gerekmeyecek dizilerle birlikte calisabilirsin. (Yedi Numara bazen cok gulduruyor, ben herhalde 5 kez filan izledim)

herkese mutlu hafta sonlarıııı, sabah uyandım baktım hava missss..:attım kendimi yollara :) 120 dakika 10 km yürüyüşümü tamamlayarak eve döndüm... şimdi biraz istirahat edeyim, yoğun bir gün olacak bugün, fırsat buldukça yazarım, öptüm hepinizi

Merhaba arkadaşlar , hepinize güzel huzurlu bir haftasonu dilerim. Kaçamaksız güzel geçer diyetlerimiz umarım . Biraz toparlanmamız gerek hakikaten , ben de bu hafta fazladan özen göstereceğim ..

dunku spor raporumu vereyim, Toplam 12,8 km 123 dakika.

luci ve vazgecmekyokcum güzel yürümüşsünüz
ben de bugün 6 7 km yürüyeceğim fakat gündüz olmaz muhtemelen akşam yapabilirim şimdi ales çalışmalarına ağırlık verdim pek akşamları ders çalışabilen biri değilim o nedenle gündüzleri çalışıyorum .

Son düzenleme:

Kaptanım bence takımdan ayırma cezası vermeyelim ya çünkü zaten diyete başlayamamış arkadaşı daha fena etkiler belki hepten bırakır diyeti :26: ben yine duygusala bağladım . Bir hafta veremeyen sonraki hafta kesin vermeye çalışsın veya akşam belli bir saatten sonra yememe cezası veya spor cezası falan verelim ?

Canlar gunaydinn

Guzel bir haftasonu kahvaltisindan yaziyorum
Guzel bir uyku guzel bir kahvalti ve daha bir cok guzel seyler yasamayi diliyorum tabiki sizlerede ayni dileklerde bulunuyorum

Artik midem kuculdugunden istesemde fazla yiyemiyorum
Bugün ku kahvaltimi sizlerle paylaşmak istedim ama tabagimi degil
Tum kahvalti soframi

Selamlar 5. Takim :)

Dun spor merkezinde yalnizca 33 dakika gecirebildigim icin bugun erkenden gidip tadini cikaracagim insallah. zaten hava biraz soguk ve yagmurlu gibi, disarida yurumek icin uygun degil.

gideyim biraz enerji depolayayim

patates kizartmasiii afiyet olsun canim, guzel keyifli bir kahvalti olmus :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…